Gość: ms IP: *.chello.pl 13.03.04, 08:39 A co ze sprawą Złockiej i "gejografa". Wygląda na kolejną wyciszoną aferę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dr Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.biaman.pl 13.03.04, 18:09 Jako absolwent tej szkoły, obecnie dyrektor powaznej instytucji, protestuję. Pani Złockiej zaś doradzam, by może sobie odetchnęła na wcześniejszej emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: 212.33.80.* 15.03.04, 19:05 Złocka, bardzo to po katolicku! cha! Cha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: 212.33.80.* 15.03.04, 19:26 Myślę, że przeniesienie szkoły dla dorosłych do innego lokalu jest posunięciem bardzo słusznym. Dowodzi tego między innymi przywoływana sprawa domniemanego molestowania pedała-ucznia przez nauczyciela szkoły wieczorowej. Tylko dzięki taktowi i zdrowemu zachowaniu uczniów z I LO prawie nigdy nie doszło do poważnych incydentów. A zdarzały się policyjne akcje wyłapywania dealerów narkotyków (ze szkoły wieczorowej właśnie), przemarsze pijanych "dorosłych" po korytarzach. Kradzieże okryć z szatni młodzieży sąsiadujących z "dorosłymi". Jeśli ktoś chce mówić odpowiedzialnie o wychowaniu młodzieży, to powinien powiedzieć, że młodzież nie powinna spotykać się z takim elementem, który w szkole szuka nie nauki i wiedzy, tylko atrakcji i partnerów. U pani redaktor Dargiewicz widzę rozdwojenie jaźni: najpierw oburzona opisuje jaki wpływ może mieć zachowanie młodzieży i nauczycieli szkoły dla dorosłych na młodzież, by zaraz znów z oburzeniem opisywać próby oddzielenie szkoły dla dorosłych od młodzieży najlepszej szkoły w mieście.A może po prostu u pani redaktor Dargiewicz nienawiść do ILO spowodowała zlasowanie się jej mózgu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dola Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.znet.pl 15.03.04, 22:11 Wypowiedź pana Adama wymaga sprostowania. Po pierwsze, "pedał-uczeń" - notabene uczeń wieczorówki - był molestowany przez nauczyciela szkoły dziennej, czyli I LO. Po drugie, policyjne akcje wyłapywania dealerów narkotyków zdarzały się nie tylko "wieczorową porą", ale również w biały dzień, wśród łasych na amfetaminę nienagannych i łkających na myśl o otrzymaniu piątki, a nie szóstki uczniów I LO. Po trzecie, kradzieże w szatniach miały miejsce często w ciągu dnia, kiedy jedne klasy wychodziły ze szkoły, a inne dopiero przychodziły i szatnie były pootwierane. Złodziejami okazywali się nierzadko koledzy z tej samej lub równoległej klasy. Oczywiście do kradzieży przyczyniali się także uczniowie szkoły wieczorowej, ale nie w większym procencie niż z dziennej. Czuję się upoważniona do tego typu wypowiedzi, jako że jestem absolwentką I LO. Lubię tę szkołę i cenię większość nauczycieli, z którymi miałam do czynienia, ale uważam, że nie jest to szkoła idealna i nie można jej wybielać za wszelką cenę, choćby kosztem szkoły wieczorowej. O ile pamiętam, rzadko mieliśmy kontakt z uczniami II LO dla Dorosłych. Zdarzało się to tylko przelotnie, kiedy lekcje kończyły się późno i w szatni zbierali się już ludzie z wieczorówki. Być może teraz dzieje się inaczej, ale nawet jeśli tak, to demonizowanie tej młodzieży jest przesadą. Ich trudny charakter i nieobycie nie wynikają z wrodzonych złych cech, ale z trudnych warunków życia w jakich musieli dojrzewać, a o których nie mają bladego pojęcia wypielęgnowani i dopieszczeni uczniowie I LO. Co do przeniesienia liceum dla dorosłych do innego lokalu, to przyznaję, byłoby to dobre posunięcie, choćby tylko dlatego, żeby uwolniło się od ciągłych ataków ze strony dominującego I LO. Niestety, istnieje inna opcja - bardzo prawdopodobna... Jeśli nowy lokal się nie znajdzie, szkoła zostanie zlikwidowana, nauczyciele stracą pracę, a uczniowie szansę na bezpłatne i prowadzone na przyzwoitym poziomie kształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.04, 19:16 Złota!!! A ja coś wiem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 15.03.04, 22:44 Co ta Złocka sobie myśli??????? jej to wsia RYBA bo lada moment pójdzie se na emeryturke a KADRZE nauczycieli z II LO odbiera "chleb" bo nie można tego inaczej ująć... Zamiast w taki głupkowaty sposób sie wypowiadać to może pomyślałaby o wcześniejszej emeryturce wtedy napewno już nic by jej nie przeszkadzało !!!!!!!!!! Ta szkoła jest poprostu ŚWIETNA !!!!!! i jest wielką szansą dla tych którzy jeszcze się obudzili i zdobyli chęci na kształcenie się... nauczyciele są poprostu WSPANIALI !!!!!!! chyba nikt niewyobraża sobie nauki bez takiej KADRY !!!!!!!!! TA SZKOŁA MUSI NADAL ISTNIEĆ I ZRÓBMY WSZYSTKO BY TAK BYŁO !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.bsk.vectranet.pl / 195.85.229.* 15.03.04, 23:02 Jak można likwidowac tak świetną szkołę z tak wspaniałą kadrą? Poza tym jak widzimisie jednej kobiety może sprawić ze likwiduje się szkołę? Władzami miasta którzy są szefami Złockiej rządzi ona sama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorosła Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.piasta.pl 15.03.04, 23:33 Może Złocka ma rację, że powinno się stworzyć jedną szkołę dla dorosłych. Bardzo dobrym miejscem na to jest budynek liceum przy Brukowej. Mieści się tu już II LO dla Dorosłych, Liceum Zaoczne i Policealne Studium. Trzeba przenieść tylko I LO do innego budynku, a stworzyć dzienne liceum dla dorosłych. Są przecież tacy, którzy mogą uczyć się rano. Miejsce to jest dobre, bo wielu dorosłych jest spoza Białegostoku, a z Brukowej jest blisko na dworzec PKS i PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 15.03.04, 23:48 Dlaczego akurat teraz ta szkoła ma być zlikwidowana? Dlaczego po prawie 60 latach istnienia zaczeła komuś przeszkadzać? Tą szkołe skończyły moje dwie Ciocie z wynikami bardzo dobrymi, obecnie jedna jest siostrą zakonną misjonarką ,a durga jest pielęgniarką.Ja też chcem ukonczyć tę szkołe!!! Jestem uczennicą tej szkoły od lutego podoba mi się ta szkoła, atmosfera jest miła, nauczyciele są w porządku ... no właśnie ,dlaczego dyrektor Złocka jest taką egoizdką? dla tych nauczycieli to jedyna praca. Dlaczego Pani chce powiększyć bezrobocie? Może to Panią dyrektor nie interesuje bo Pani jest już ku końcowi swojej pracy,ale dla tych nauczycieli jest to bardzo ważne, za tą prace utrzymują swoje rodziny. A Pani ma rodzine??? ZOSTAWCIE TĄ SZKOŁE W SPOKOJU!!! DAJCIE SIĘ NAM KSZTAŁCIĆ!!! TO NASZA OSTATNIA SZNSA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wnikliwy1 Re: Likwidacja II LO dla dorosłych 15.03.04, 23:54 LIKWIDACJA przepraszam to jest chyba nie możliwe.Szkoła o takiej długiej tradycji..Szkoła która jest szansą dla tak młodych ludzi!Osobiście z tej szansy skorzyształem.Uważam że gdyby nie ta szkoła mielibysmy dzisiaj okolo pare tysięcy ludzi bezrobotnych bez wykształcenia bez perspektyw..Nie można zabrać młodym szansy rozwoju niezależnie czy są oni "trudnymi" uczniami czy nie.Młoda dziewczyna zachodzi w ciąże i nie stać jej na nauke w platynych liceach albo szkolach zaocznych a w dziennym nikt nie chce "latawic"..niestety taka jest prawda ale dla tych mlodych matek ta szkoła to praktycznie jedyne dobre rozwiazanie! Bardzo ubolewam nad tą decyzją mam nadzieje że nie jest jeszcze zatwierdzona ..uważam że jest to jedyna szkoła w Białymstokua może i w całym regionie tak potrzebna ze zlikwidowanie jej byłoby najgłupszym posunieciem jakie Wydział Edukacji mógłby sobie pozwolić.Szkoda tylko że czasami tymi ludźmi wcale nie kieruje dobro społeczne.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.light.csk.pl 16.03.04, 00:26 w innych miastach zakładają nowe szkoły wieczorowe bo do nich jest wiecej naboru a wy chcecie likwidować??? na mózg wam padło? Pani dyrektor ,a gdy by to było Pani dziecko, które nie miało by innego wyjścia jak szkoła wieczorowa co w tedy? ciekawa jestem czy wtedy też Pani była by za likwidacją tej szkoły,czy wtedy też była by ważna dla Pani ilość sal? Może niech Pani postawi się w sytuacji tych uczniów i ich rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:01 dlaczego chcecie zabrać nam tak wspaniałą szkołę????? to nasza ostatnia szansa,!!!!!!!!, mamy wspaniałą kadrę!, szkoła jest super!czy pani Złocka nie może tego zrozumieć!!!!przez tyle lat nic jej nie przeszkadzało a tu nagle ma jakieś ale, niech sobie idzie na emeryturkę, a nie zabiera nam-uczniom- wykształcenie, a wspaniałym nauczycielom-zabiera "chleb", ZOSTAWCIE TĄ SZKOŁĘ W ŚWIĘTYM SPOKOJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYTELNICZKA Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:27 uważnie czytam te wszystkie wypowiedzi i doszłam do wniosku że tym ludziom którzy się wształcą w tej szkole, naprawdę bardzo zależy, nie rozumiem tylko dlaczego 1 LO w rankingu zajeło 1 miejsce? bo gdyby brać pod uwagę panią dyrektor Złocką to na pewno nie było by na 1 miejscu!!!!!!!!!!!!!! każdej pani dyrektor powinno zależeć na tym, aby uczniowie chcieli się kształcić i właśnie tak jest w przypadku tych uczniów którzy walczą jak mogą o tą szkołę czuli 2 Lo dla dorosłych, dlaczego zabiera się możliwość kształcenia dla osób które chcą to robić, więc nie rozumiem dlaczego taka decyzja pani Złockiej!!!!!!!!!!!! jeżeli ludziom w Kuratorium Oświty zależy na młodieży uczącej się to niech zostawią szkołę tam gdzie jej miejsce, czyli na ul, Brukowej 2. SZKOŁA Z TRADYCJAMI POWINNA BYĆ ZACHOWANA , niech ktoś to w końcu przeczyta i zrozumie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 15:38 po co mamy się przenosić na ul.Narewską?? my tego nie chcemy, zostawcie nas na ul.Brukowej.Jeżeli pani dyrektor Złocka chce odetchnąć to niech idzie na emeryturę!!!!!!!! czy ktoś zrozumie w końcu że mamy wspaniałą kadrę i nie chcemy żadnej innej. Bedziemy walczyć o szkołę , o to aby została na swoim miejscu czyli na ul Brukowej, ludzie z ul Narewskiej dojeżdzają do szkoły an ul Brukową, jest umieszczona blisko centrum-co umożliwia łatwiejszy dojazd do domu, a także co najważniejsz dużo osób dojeżdza i w 10 minut jest już na dworcu!!!!!! jeżeli pani Złockiej coś przeszkadza to niech zabiera 1 LO a nas zostawi w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karcz Łukasz 2 LO! Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.choroszcz.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 18:50 Jestem uczniem 2 lo dla dorosłych na ul.Brukowej 2.Obecnie jestem uczniem semestru 5. Wżadnej innej szkole nie zagrzałem miejsca tak długo jak właśnie w tej szkole co świadczy tylko i wyłacznie o tym że jest to najlepsza szkoła jaka może być.Nie rozumiem wymówki pani Złockiej że gdy przychodza wieczorowi to nie ma wolnych sal na spotkania z rodzicami,kółka tematyczne itp. Jest to wielki absurd,gdyż semestrów jest koło 20 ale jednego dnia maksymalnie znajduje sie w szkole 11 semestrów i jakim cudem raptem brakuje miejsca w tak wielkiej szkole!! Jezeli czytają tą wypowiedź osoby zamieszane w tą sprawe zastanówcie sie i pomyślcie co zrobicie jak kiedyś waszemu dziecku noga się podwinie i zostanie mu szkoła ostatniej szansy jaka niewątpliwie jest 2 liceum dla dorosłych. ZASTANÓWCIE SIĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romantyk Re: Likwidacja II LO dla dorosłych IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.03.04, 23:32 Wg mnie likwidacja naszej szkoły jest posunięciem absurdalnym i nieprzemyślanym. Ten kto wpada na takie pomysły powinien najpierw zastanowić się nad tym,czy potrafi myśleć.. Może "ktoś";) dzięki temu,że usunie NAS z 1LO dostanie "nagrodę"?(czyt."w łapę")Bo nie widzę innego wyjaśnienia.. Słyszałem też coś wg mnie zabawnego ..że niby MY demoralizujemy młodzież - śmieszne..jak można demoralizować,już zdemoralizowaną młodzież 1LO? Wiele osób(czyt.dzieci) z 1LO to osoby,które spożywają alkohol,palą papierosy i Bóg wie co jeszcze "robią" .. NASZA SZKOŁA PRZETRWA I BĘDZIEMY O NIĄ WALCZYĆ,TEGO NIE MOŻNA TAK ZOSTAWIĆ!!TU NIE CHODZI "TYLKO" O OCALENIE SZKOŁY,ALE TEŻ O JEJ TRADYCJE. O NAUCZYCIELI, UCZNIÓW I UCZENNICE,KTÓRZY POŚWIĘCAJĄ SWÓJ CZAS,ZDROWIE NIERAZ TEŻ I WIĘCEJ BY ZDOBYWAĆ WYKSZTAŁCENIE. WALCZĄ I MAJĄ NADZIEJĘ NA LEPSZE JUTRO,LECZ NIEKTÓRZY LUDZIE CHCĄ IM TO ODEBRAĆ..PYTAM DLACZEGO?????????????????JAKA Z TEGO KORZYŚĆ????KTO SIĘ NA TYM WZBOGACI???BO NAPEWNO NIKT NIE TRACI... Odpowiedz Link Zgłoś