Dodaj do ulubionych

sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce

04.11.10, 00:25
Witam serdecznie wykonuję sesje zdjęciowe dziecięce, ciążowe, portretowe itp
Ale tak naprawdę interesuje mnie Wasza opinia o sesjach dziecięcych.
Reklamuję się tu i tam ale jakoś nie mam wielkiego zainteresowania uważam, że wykonuję dość ciekawe fotografie ...chce tylko podkreślić,że nie jestem tu po to by się zareklamować tylko chce się dowiedzieć skąd ta cisza ze strony rodziców ....czy to z powodu finansowych, czy może jednak moje prace się nie podobają, a moze jeszcze nie są modne sesje dziecięce w naszym regionie???
Z góry dziękuję za odpowiedź na moje pytania nie podam póki co strony do mnie bo nie chce zostać oskarżona o to,że jestem tu tylko dla reklamy :)

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama_amelii Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 07:47
      Mi zawsze podobały się takie sesje,szczególnie malutkich dzieci.Zawsze chciałam taką sesję,ale jakoś nie bardzo chciało mi się szukać kogoś kto to zrobi.Córce robiłam zdjęcia przez allegro(jakieś fotomontaże fajne).Teraz przy drugim dziecku fotograf przyszedł do szpitala zaproponował sesję,pokazał zdjęcia w galerii i mogłam sobie wybrać jakie chcę i myślę,że to super pomysł.Bo mamusia,która dopiero urodziła dziecko bardzo chetnie zgodzi się na takie rozwiazanie(fotograf przychodzi do szpitala,robi szybkie i bardzo fajne ujęcia,retuszuje niedoskonałości mamusi:D po porodzie i stąd tez mam piękną fotosesję mojego noworodka.W innym wypadku nigdzie bym nie pojechała na sesję z takim maluszkiem,ani nie chciałoby mi sie zapraszać kogoś do domu).Oczywiście wybrałam sobie zdjęcia,które mi sie podobały i zapłaciłam od sztuki za zdjęcie 15-21cm-10zł,więc przy np. 10 zdjęciach sesja nie wychodzi kolosalnie droga.Natomiast zazwyczaj trzeba zapłacić za taką sesję 300-400zł,a to juz większy jednorazowy wydatek.
      Myślę,że jak fotograf jest codziennie w Klinice to co najmniej 2-3 mamusie godzą się na taką sesję.Super pamiątka,tylko nie wiem czy musi mieć jakąś umowę,zgodę od szpitala.
      Tak samo zareklamowałabym się w żłobkach i przedszkolach na tablicy ogłoszeń z jakimś fajnym zdjęciem.
      • b.mamma Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 10:48
        moim zdaniem teraz praktycznie kazdy ma swój własny aparat i robienie zdjęć dziecku nie sprawia problemu
        mi osobiście nie pasuje robienie zdjęć mojemu dziecku przez obce osoby (wiadomo gdzie te zdjęcia potem trafią)
        w przedszkolu co rusz są robione jakieś zdjęcia, kiedyś robili je wszystkim jak leci teraz na szczęście ktoś sie opamietał i na takie zdjęcie trzeba się zapisać, ale według mnie ceny sa kosmiczne np dziecko na kolanach u Mikołaja - 10 zł, kiedy takie zdjęcie mozna zrobić za 1 zł w jakimkolwiem zakładzie fotograficznym (fakt trzeba pójść do przedszkola i pstryknąć swoim aparatem:) no ale ceny i tak są wygórowane
        • fotoinspiracja Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 13:23
          Dziękuję za odpis, hmm nie słyszałam o fotografie chodzącym po klinice ale to zapewne te prywatne? Ja jak rodziłam starszą córeczkę na ul. Warszawskiej to chodził fotograf porannego i zdjęcie było w gazecie a jak się zaszło do redakcji z gazetą to się otrzymywało wydruk 10x15. Zapewne trzeba mieć jakieś chody w szpitalu bo kogoś z ulicy nie wpuszczą...ale dziękuję za info może skorzystam i któregoś dnia się przejdę i wypytam:)
          Co do ceny to ja za swoją sesję biorę zaledwie 150zł więc myślę, że nie jest to kosmiczna kwota zamian otrzymują rodzice płytkę z wszystkimi zdjęciami około 200-300zdjęć i około 100zdjęć obrabiam...nie wykonuję wydruków z prostej przyczyny o której pisała jedna z mam,że musiałabym na tym zarobić i za zdjęćie które kosztuje 1zł brałabym np 5 zł a to dodatkowy koszt,więc doszłam do wniosku, że przygotowuję płytkę i rodzice sami sobie wywołują jakie zdjęcia chcą i kiedy chcą,więc wydatki można rozłożyć w czasie. Oczywiście na życzenie oferuję wydruk za dodatkową opłatą. Teraz z okazji nadchodzących Mikołajek oferuję do sesji wydruk 50x70 gratis.
          Zdaje sobie sprawę,że w dzisiejszych czasach każdy ma lepszej lub gorszej klasy aparat w domu i sam robi dużo zdjęć, ale jednak takie zdjęcie studyjne z tłem ma inny charakter , ja oferuję liczne kostiumy i rekwizyty do takiej sesji z dzieciaczkiem. Orientując się w studiach foto takich w mieście koszt jednego ujęcia waha się od 25-50 zł jedno pstryknięte zdjęcie na stojąco z misiem lub na krzesełku.
          Co do zdjęć przedszkolnych zgadzam się,że zdjęcia są kosmicznie drogie i nie zawsze atrakcyjne. Ostatnio wzięłam u córki w szkole zdjęcie klasowe taki badziew ,że szok zdjęcia dzieci maciupkie,że przez lupę trzeba patrzeć koszt 16zł.
          Hmmm jak uważacie mogę podać link do strony,żebyście mogli ocenić moje zdjęcia-czy to będzie nietaktem?
          Pozdrawiam
          • b.mamma Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 13:46
            ja bardzo chętnie obejrzę:)
            a te 150 zł to za jedno dziecko czy za sesję?
            bo jak ktoś ma np. trójke dzieci lub rodzice chcą zrobić sobie razem z dzieckiem
          • nikitka78 Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 14:10
            150 zł za sesję to nie dużo, ale z drugiej strony przy dzieciach wydatków nie brakuje.
            Po drugie, dużo osób ma teraz niezłe aparaty i potrafią zrobić ładne fotki.
            No i czas. Ja ze znajomym fotografem na sesję rodzinną umawiam się od ponad roku, weekendy letnie odpadają ze względu na wesela. W tygodniu po pracy nie zawsze jest chęć. I światło na sesję plenerową też nie zawsze dopisze.
            Poza tym sama robię fotki mojemu Młodemu, mam w miarę dobry aparat i znam Photoshopa ;)
    • fabiolalast Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 15:51
      ja bym z chęcią obejrzała prace wcześniejsze:)
    • mimarika Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 16:07
      twoich prac nie znam, więc się nie wypowiadam, jakie są.poza tym wiele jest teraz tego typu ofert, ale jednocześnie trudno jest znaleźć coś innego, coś, czym zdjęcia danego autora różnią się od pozostałych...
      i jeszcze zgadzam się z tobą, że w naszym regionie moda nieco opóźniona..:)
      • fotoinspiracja Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 04.11.10, 19:18
        No właśnie ta moda,zazwyczaj jest tak,że jak zrobię komuś sesję to wtedy się zgłasza sąsiadka lub koleżanka tej osoby bo nawet nie wiedzą, że takie coś można zrobić.
        Koszt 150zł za rodzinę max z 2 dzieci gdy dzieci już więcej to każde następne 50zł. Zdaję sobie sprawę, że przy dzieciach jest dużo wydatków ale warto skorzystać z takiej okazji jak święta wiadomo, że dziadkowie i chrześni pytają co kupić dziecku w prezencie-myślę,że taka sesja jest świetnym pomysłem i pamiątką na lata . Zabawki teraz są również strasznie drogie i zazwyczaj nie koniecznie zadowalają dziecko lub po 5 min lądują w kącie. Podczas sesji dziecko myślę że bawi się fajnie jeśli może się poprzebierać i pobawić rekwizytami.
        Co do mojej fotografii zapewne nie jest jakąś nowością jest masa podobnych zdjęć ale akurat w Białymstoku chyba nie ma dużego wyboru ?
        No nic podaje link do strony i liczę na opinie:)

www.fotoinspiracja.com

Pozdrawiam
        • kichigai_ushi Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 05.11.10, 09:35
          aaa właśnie.
          jeśli umiesz używac programow graficznych- to jest mozliwosc robienia kalendarzy- myslalas o tym?
          ja swego czasu taki zamowilam, chyba w fotojokerze, koszt 50zł mniej wiecej, ale to bylo 3 lata temu.
          na kazdy miesiąc inne zdjecie dzieciaka- prezent pradziadkom- mistrzostwo swiata!!!!
          to tez jest fajna oferta, tymbardziej ze wlasnie zaraz święta. :)
          do tego mozna tez robić jakies kolaże i drukować na wiekszych formatach. oczywiscie mysle tu o dzieciarach :)
        • sikorka.1 Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 15.01.11, 20:18
          pomysł moim zdaniem swietny, bo co pstryknąć sobie fotke w domu a co profesjonalna sesja :) naprawdę. W ciąży gdybym była bym skorzystała, ale że juz dwie poza mną i kolejnej póki co nie planuję.....to nie skorzystam. Ale osobiscie chciałabym. Taki cudny brzuszek ma sie przez jakis czas....a czas szybko leci.
    • kichigai_ushi Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 05.11.10, 09:27
      zdjecia zdjecia...
      z tymi sesjami, i kosmicznymi cenami to fakt. ale... pytanie co kto ma na mysli mowiac zdjecia sesyjne?!?!
      w studiu?
      studio trzeba miec. a to sa koszta. oswietlenie dobre tez kosztuje. (zarowki uzywane do lamp sa poprostu drogie).
      od paru lat fotografia stala sie bardzo "powszednia". kazdy kto posiada byle lustrzanke moze robic w miare dobre zdjecia, jednakze zdjecia robic to trzeba umiec. trzeba tez znac mozliwosci swego aparatu i miec jakiekolwiek pojecie o swiatlocieniu :) tak mysle.
      do tego podstawowa znajomosc programow graficznych i kazdy laik na potrzeby swego domostwa staje sie nadwornym fotografem :)
      atutem dobrego fotografa jest kreatywnosc i łamanie słów "niemożliwe". ja ogladam duzo zdjec roznych fotografów i kiedys myslalam o sobie "kreatywna" a teraz juz nie jestem tego taka pewna :)
      nie wiem jakie prace robisz, ile czasu sie tym zajmujesz i czym dla Ciebie jest fotografia.
      ale fajnie jest umiec polaczyc pasje z pracą :) mam nadzieje ze u Ciebie jest to taki właśnie zestaw. dobre i mega dobre zdjecia mozna robic byle kompaktem, ale o tym pewnie wiesz.
      dobrze dziewczyny pisza, ze problem moze polegac na tym ze ludzie nie chca aby obcy ludzie fotografowali ich intymnosc. trzeba byc bardzo osoba otwarta zeby kogos obcego wpuscic w swoj wlasny swiat. ja sama robie zdjecia memu dziecku. ale mysle ze nie mialabym nic przeciwko temu aby ktps zrobil fajne zdjecia i mnie i młodemu.
      grunt to miec dobre bogate portfolio.
      ale ze zdejciami to tez jest tak, ze wiele osob sie nie zna na fotografii, niestety, i nie ogarniaja pojecia zdjec "artystycznych". a bardziej sklaniaja sie wlasnie do usmiechnietych buź dzieci. dlatego tez niestety w przedszkolach sa takie proste zdjecia- np te z gwiazdki ;/ ja sama takowe zakupilam, ale dlatego ze dzieciary fanie poprzebierane, a i syn pamiatke miec musi jakąś :) moze warto zagadac z przedszkolem do jakiego chodzi Twoje dziecko, pokazac jakie zdjecia robisz i zaproponować im konkurencyjną cene? niestety, zeby na tym zarabiać, trzeba czasem zejsc z ceny, ale to najlepsza reklama. tak pisze i pisze chyba mało składnie, ale mam nadzieje ze cokolwiek ma tu sens :)
      nie wiem czy podałaś link, jesli tak zaraz sobie popatrze. bo ja uwielbiam fotografie i uwielbiam ogladac zdjecia :)
      no a jak jest jakis problem, to trzeba szukac powodow i je rozwiazywac :)
      • fotoinspiracja Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 05.11.10, 15:08
        Witam tak podawała już link:

www.fotoinspiracja.com

Muszę się przyznać,że strona nie jest zrobiona tak jak bym chciała nie najlepiej się ogląda tam zdjęcia ale to kwestia czasu.
        Co do mojej fotografii to urodziła się ona wraz z narodzeniem mojej starszej córeczki robiłąm coraz więcej zdjęć i coraz bardziej podobały się ludziom z mojego otoczenia któregoś dnia postanowiłam zainwestować w sprzęt ponad 10tysięcy , jednak tak jak piszesz lustrzanka ma ogromne możliwości i ja je wykorzystuję robiąć zdjęcia wyłącznie w trybie manualnym. Bo są i tacy foto którzy nic się nie znają kupują sprzęt bo mają kasę i cykają na automacie-i zwą się profesjonalistami anie wiedzą co to przysłona ;)
        Chcąc pogłębić swoją technikę zapisałam się do szkoły dzisiaj posiadam dyplom fototechnika:)
        Chciałabym również się pochwalić,że pewnego dnia zadzwonił do mnie redaktor pisma i zaproponowała że chce opublikować moje zdjęcia w numerze poświęconym fotgrafii dziecięcej byłam w szoku zgodziłam się a oto link do tej gazety:)

asp-pl.secure-zone.net/v2/index.jsp?id=79/132/267&lng=pl
        moje prace zaczynają się od 204 strony.

Po za tym uwielbiam dzieciaczki zawsze miałam z nimi dobry kontakt dlatego fotografia dziecięca jest tym co lubię robić najbardziej...i w brew temu, nie jest to łatwa praca bo nie raz trzeba się wykazać wielką cierpliwością-ale dla mnie to nie problem.

Co do zdjęć w przedszkolach tak wykonuję takie w 2 żłobkach, w tym roku może uda się jeszcze w przedszkolu robić.

Co do kalendarze i różnego typu kolarzy również wykonuję , robiłam przeróżne składanki na chrzest, podziękowania rodzicom na ślub, na rocznicę ślubu, na 50 urodziny , kartki świąteczne itp

Studio jeśli można to tak nazwać mam skromne we własnym domu ale uważam to za atut z tego względu, że jest cicho i przytulnie więc nieśmiałe osoby czują się dość dobrze w takich warunkach. Zdjęcia wychodzą takie jak widać na mojej stronie. Liczę na jakieś komentarze co do moich prac...nie uważam się za super fotografa bo jestem na rynku tak naprawdę dopiero pierwszy rok i jeszcze pewnie dużo się nauczę...ale jak widzę swoje zdjęcia na wydrukach to naprawdę pięknie zdobią niejedno wnętrze:)

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu
        • mmala6 Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 11.11.10, 22:36
          zdjęcia masz piękne:-) i widać na nich sprzęt za 10tys;-)
          Mój mąż też zajmuje się fotografią (tyle że jesteśmy z drugiego końca Polski, w Białym na 'występach gościnnych') i wiem ile czasu zajmuje obrobienie zdjęć i ile energii pochłania zrobienie sesji także te 150zł jakie bierzesz to bardzo mało (mój mąż bierze więcej ale u nas jest inny rynek jednak). Może reklama kiepska? piszesz że robisz kalendarze, masz sesje ślubne, sporo dzieciaków, jak na rok pracy to chyba nie możesz narzekać?;-) moim zdaniem sesje dziecięce to raczej taki luksus i dodatek, wyżyć z tego ciężko...;-) za tydzień są targi ślubne w Białym, będziesz?
          • fotoinspiracja Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 11.11.10, 23:33
            Dziękuję,za miłe słowa tak sprzęt mam dość dobry ale nie taki jakbym chciała pracuje na canonie d50 i mam obiektywy ze światłem 2,8 ... praca przy obróbce rzeczywiście jest dłuuuuuga zwłaszcza ,że obrabiam dużo zdjęć ale lubię to ,więć póki co nie męczę się przy tym aż tak bardzo:)
            Mam trochę zdjęć w portfolio z dzieciaczkami ale niestety płatnych sesji nie było za wiele raczej w większości są to dzieci z rodziny i znajomych.
            Tak jak pisałam dopiero startuję i pracuję na zasadzie umowy-zlecenia, umowy o dzieło,więc nie mam zarejestrowanej działalności,w połowie listopada startuję w konkursie o dotację unijną może to pozwoli mi na otwarcie firmy i zakup pełnoklatkowego Marka:)
            ...więc chyba jeszcze w tym roku nie mogę wystartować w targach:( a jak moje zdjęcia weselne mogą być? Pytam o opinię fachowca oraz wszystkich czytelników forum...
            pozdrawiam serdecznie:)
            • ewaiwiki Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 13.01.11, 09:19
              Zdjęcia są cudne - POLECAM !!!
              • anet77 Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 13.01.11, 11:58
                Ja tez polecam. Bardzo jestem zadowolona z sesji.
                • mama_amelii Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 17.01.11, 12:23
                  Ja na pewno się skuszę,ale jak będzie cieplej i młodsza troche podrośnie:)
                  • anet77 Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 18.01.11, 19:30
                    Im mniejsze dziecko tym fajniejsze fotki.
                  • mama_amelii anet:) 19.01.11, 08:00
                    Moja młodsza ma sesję połogową,piękne zdjęcia z pierwszej doby.Latem będzie miała raptem 9 m-cy,więc dalej będzie mała:).
                    • anet77 Re: anet:) 19.01.11, 10:01
                      Ja byłam na sesji ze swoja 3 miesieczną i planuje znowu cos może latem, gdzies w plenerze. Dzieci tak szybko sie zmieniają.
                      • fotoinspiracja Re: anet:) 27.02.11, 16:16
                        Cieszę się,że moje zdjęcia się mamom podobają;)
                        Mam pomysł do zrealizowania tylko muszę znaleźć chętnych...mianowicie wykonanie reportażu z porodu zdjęcia bardziej oddające klimat min fotografia elementów otaczających ktg,miny ,emocje,czyli reportaż z wyczuciem...jesli ktoś byłby chętny piszcie pierwszy reportaż oczywiście za free;)

Pozdrawiam wszystkie mamy i ich dzieciaczki
                        www.fotoinspiracja.com
                        ewelinasimakowicz.blogspot.com/
    • fotoinspiracja Re: sesje fotograficzne ciążowe oraz dziecięce 28.03.11, 00:19
      Zostały tylko dni (wtorek, środa,czwartek 29-31 marca) w których mogą Państwo skorzystać ze starego cennika,w te dni mam jeszcze wolne terminy...koszt sesji 150zł ...w zamian 100zdjęć na płytce oczywiście po obróbce ;)

OD kwietnia rusza nowy cennik-nowa ilość zdjęć...same nowości i niespodzianki ;))

Zapraszam serdecznie-mam nowe stroje i ciągle coś dokupuję by zdjęcia były różne:)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i ich kochane bobaski ;)

www.fotoinspiracja.com

oraz adres bloga:

• mama_amelii wydruk 50x70cm GRATIS!!! Zapraszam 19.05.11, 07:38

Witam serdecznie na fotograficzne sesje zdjęciowe dziecięce.
        W związku ze zniżającym się Dniem Dziecka do wykonanej sesji do 01-06-2011r wydruk w formacie 50x70 cm GRATIS.
        Posiadam liczne stroje oraz rekwizyty. Zapraszam serdecznie
        • leneczkaz Re: wydruk 50x70cm GRATIS!!! Zapraszam 24.05.11, 08:38
          Ty robisz zdjęcia? :) Daj linka do strony.. Może mojego pięknisia obstrykam :P
          • mama_amelii Leneczkaz:) 24.05.11, 11:32
            To nie ja.Ja tylko skopiowałam wątek fotoinspiracji,bo zamiast tutaj umieszcza je oddzielnie.Prosiłam,żeby wszelkie promocje i nowośći umieszczała w jednym watku,ale nie było odzewu,więc sama przeniosłam:)
            Tylko link sie nie skopiował,ale jest cały czas ten sam
            fotoinspiracja.com/
            • fotoinspiracja Re: Leneczkaz:) 11.07.11, 21:25
              zapraszam serdecznie w prawdzie aktualnie nie posiadam, żadnych promocji ale sądzę, że cena i sposób wykonywania sesji jest i tak lepszy od konkurencji ;)
              Zapraszam również na bloga:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka