Gość: zdziwiona IP: 81.15.254.* 29.04.04, 23:36 a po co cyber sie pcha ponownie,skoro wg nich to takie bagno? zdeptala kura zlote jajka a teraz chce je spowrotem??? komedia....tragikomedia nawet... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AnArchistA Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.203.* 30.04.04, 08:27 Mnie to niezdziwilo ze CN chce byc u nas na osce wkoncu dla nich sie liczy tylko $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ i nic wiecej. Dlaczego z sami z wlasnej inicjatywy nieobnizyli abonamentu?? na piasta jest podobnopo 30zl. a na slonku 45zl. Smiechu warte. Dziwi mnie to ze CN niepotrafi z godnoscia odejsc z osiedla twierdzi ze im tu zle i niedobrze, a sie pchaja. Powiem tak wole ta najdrozsza oferte niz CN po co mamy sie jeszcze z nimi meczyc?? Wiec materjalisci wy**** z naszych ulic!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.254.* 30.04.04, 08:41 Ja się tak zastanawiam, może My jako mieszkańcy osiedla SStok powinniśmy jakąś zrzutkę zorganizować.. na leczenie ekipy Więsława. Chłopaczynie musiało się ostro pod kopułą pobełtać, bo znowu się pcha.. Wiesiek daj cholero spokojnie żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.252.* 30.04.04, 09:29 Jak w przysłowiu - "chłop żywemu nie przepuści..." Moze go na rolnika roku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion konfidenci i komuchy do domu!!! won!!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 30.04.04, 12:28 co za baran nie potrafi odejsc z pola bitwy i pogodzic sie z przegrana? przeciez jak juz dostal po dupie to mieszkancy mu juz nie odpuszcza. Panie wiesiu, prosze spokojnie rzucic bron i wycofac sie, ale nie na z gory upatrzone pozycje, tylko do domu. wypad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: konfidenci i komuchy do domu!!! won!!! IP: *.ld.euro-net.pl 30.04.04, 12:43 Ten człowiek nie ma za grosz wstydu. Jak najgorsza dziwka poleci tylko i wyłącznie na kasę. On jest cos jak osiołom, sprzedaje sie za kasę a jak mu szczają na gebę to mówi, że ciepły deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazda Re: konfidenci i komuchy do domu!!! won!!! IP: 81.15.254.* 03.05.04, 19:43 ciekaw jestem co ty wiesz o tej calej sytuacji skoro jestes z euronetu super firmy gdzie awaria jest usowana po tygodniu od jej zgloszenia. Poczytaj dokladnie oferte CN jest owiele lepsza niz pozostale to oczyms swiadczy no i cena 30 zl niwiele firm jest w stanie to przebic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka zad Re: konfidenci i komuchy do domu!!! won!!! IP: 81.15.254.* 03.05.04, 21:01 ja tam wole dopłacić, ale mieć wszystko tak, jak trzeba, a nie wiecznie upominać się o swoje i jeszcze bujać się z patafianami po sądach! Odpowiedz Link Zgłoś
snieg-snieg Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon 01.05.04, 14:23 najbardziej dziwi mnie w tej sprawie (może to farsa?) rola spółdzielni. userów rozumiem, cybera nie rozumiem, ale spółdzielnia? przecież to błędne koło: przetarg na isp-monopolistę -> umowa -> wypowiedzenie umowy (patrząc na listę "nowych" isp-ów, ich potencjał, doświadczenie, tak zwaną renomę). inne rozwiązanie pt. _konkurencja_ zbywane jest zdaniem "nie chcemy bałaganu na osiedlu". czyli: my ogłaszamy, my podpisujemy, a dalej "wola boska" - niech się dzieje, jeden nabałagani zawsze mniej niż kilku.(?) argument: konkurencja isp-ów sprowadza się do cięcia kabli innej firmy jest bzdurą (zwykły kryminał)... choć ten mit mógłby pozytywnie wpłynąć na jakość infrastruktury, zabezpieczenia urządzeń. zauważcie, że jedyne konkretne działanie spółdzielni (ekspertyza optimusa) nie miało na celu sprawdzenia, czy cyber wywiązuje się z umowy, czy sieć działa. jego celem było potwierdzenie opinii (wzburzonych, zawiedzonych, zdesperowanych) mieszkańców, że nie wywiązuje się, że nie działa i uzyskanie podstawy do wypowiedzenia. zarząd spółdzielni pokazał jak się "urzęduje" (efektowna, negatywna decyzja w sprawie budzącej publiczne emocje) ale to nie ma nic wspólnego z _zarządzaniem_! źle by się stało, gdyby jedynym owocem budzącej szacunek "incjatywy obywatelskiej" mieszkańców Słonka było pozbycie sie cybera. oby się nie okazało, gdy owoc dojrzeje, że gorzki jest jego smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.254.* 01.05.04, 17:12 a mnie dziwi, że ktoś o takim potencjale intelektualnym (musi go mieć skoro rozumie userów) rzuca takie oszczerstwa na spółdzielnię. to chyba normalne, że chce ona zadowolić swoich mieszkańców. logiczne i etyczne jest, iż wywiązuje się ona z niepisanej umowy "kto płaci- ten wymaga". dostosowanie sie do wymogów władz (bo tak naprawdę to lokatorzy rządzą) napewno nie gryzie się z zarządzaniem. twierdzę nawet, że spółdzielnia więcej zyska słuchając WIĘKSZOŚCI nomen omen NIEZADOWOLONYCH (aczkolwiek jeszcze nie zdesperowanych) MIESZKAŃCÓW. spółdzielni, jej prezesom należą się słowa podziękowania i uznania. rzadkością dziś jest przedstawienie dobra ogółu ponad własną wygodę i to w tak kontrowersyjnej i (o czym przekonali się już liczni) niebezpiecznej sprawie. mam nadzieję, że wspomniana przez snieg-snieg "wola boska" nadal jest nadzoruje poczynania prężnie działającej i niezastraszonej "inicjatywy obywatelskiej" mieszkańców słonka. Odpowiedz Link Zgłoś
snieg-snieg Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon 02.05.04, 01:48 @buba, rzeczywiście, wyraziłem się nieprecyzyjnie, oto poprawka: rozumiem rolę userów. jeśli mijam się z prawdą (oszczerstwo), wskaż, w którym miejscu - proszę o cytat. jeśli krytyka jest równoznaczna, dla Ciebie, z oszczerstwem, uznaj powyższą prośbę za niebyłą. czytając Twój tekst odnoszę wrażenie, że w chwili obecnej zarówno mieszkańcy (większość) Słonecznego Stoku jak i włodaże spółdzielni są zadowoleni, usatysfakcjonowani i wdzięczni sobie nawzajem. napisałem większość nie ze względu na userów, którzy opowiedzieli się za cyber-netem, ale ze względu na tych, których zaangażowanie wpędziło w niezłe tarapaty. i tu wracam do istoty sprawy (w moim mniemaniu) i do roli jaką w niej odegrała spółdzielnia. spółdzielnia podpisując umowę z cyberem, dała mu ogromny przywilej - wyłączność na świadczenie tego typu usług na osiedlu. tym samym odebrała niezadowolonym (ówcześnie potencjalnie[:P] niezadowolonym) userom jedyny skuteczny sposób wyegzekwowania swoich praw: płacę - wymagam, nie spełniacie wymagań - płacę konkurencji (pisząc "pokrótce", upraszczam). tym samym, co "logiczne i etyczne" można by się spodziewać po spółdzielni działań mających na celu zapewnienie userom przyzwoitej jakości usług. nic wielkiego i kosztownego (ekspertyza) ale np. ankieta, dokładnie taka jako przeprowadzili zaangażowani userzy. czy pojawił by się wtedy absurdalny zarzut nielegalności i inne "kwiatki"? czy cyber zwodziłby przez kilka miesięcy zarząd spółdzielni obietnicami poprawy, jak to robił z "inicjatywą obywatelską"... "kto płaci - ten wymaga". myślę, że od spółdzielni można wymagać trochę więcej niż zorganizowanie przetargu i wybranie "śniętej krowy", której nikt nie ruszy... oprócz samej spółdzielni (pośród wiwatów niezadowolonych ale wdzięcznych mieszkańców). może w przyszłości (teraz?) zarząd spółdzielni potraktują dostawę internetu równie poważnie jak wywóz śmieci, odprowadzenie ścieków? zaniedbanie w nowoczesnych technologiach też potrafi “brzydko pachnieć”. ps. coś osobistego. @buba, a propos mojego potencjału: Intel P4 2.4GHz/512k/533MHz S478 + wiatrak ofkoz hi,hi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.254.* 02.05.04, 19:31 co do potencjału jednak się nie pomyliłam.. respect śnieg :) natomiast chciałabym sprotować jedną rzecz: nie obwiniajmy spółdzielni o to, że 'absurdalny zarzut nielegalności i inne "kwiatki"' miały miejsce.. wiemy kto tu maczał swoje złote rączki. w sprawie oszczerstwa cytatu konkretnego nie podam, ponieważ cała wypowiedź [przynajmniej jej większość]mogłaby zostać tu przekopiowana, a nie o to w mojej wypowiedzi chodzi. moim celem nie jest usprawiedliwianie nikogo! nie oszukujmy się, popełniono wiele błędów i to po obu stronach [a nawet w środku :)]. to jedynie brak zrozumienia, porozumienia i wzajemnego szacunku doprowadził do takiej sytuacji, jaką mamy teraz. jako user nie mam powodów do dumy, trzeba płakać nad sposobem osiągnięcia celu. nie u wszystkich cel uświęca środki. jednak z drugiej strony bardzo się cieszę, że uosobienie braku profesionalizmu i szczytu prymitywnej arogancji zostało odpowiednio potraktowane. przez długi okres czasu to spółdzielnia właśnie była czynnikiem łagodzącym spór. to dzięki niej cybernet dostał szansę na poprawę. szacunek spółdzielni za to, że ludzie z jej władz potrafili ostudzić zapał niezadowolonych. i jeszcze jedno: jak do tej pory- nie monopol przeszkadzał, tylko nierzetelność firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.254.* 03.05.04, 20:07 oj troche przesadzasz nigdy nie slyszałem od nich ze słonko to bagno lub coś w tym stylu, po co wkładaliby tyle kasy , myślę że walczą o przetrwanie no i oczywiście o nas. Czytałem oferty zaproponowane przez inne firmy i prawdę powiedziawszy cn jest jedną z lepszych. Zdrowa konkurencja zawsze działa na korzyść dla końcowego klienta, ja od co najmniej dwóch miesięcy złego słowa nie powiem o cn jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.254.* 03.05.04, 23:12 witam Pana zdziwionego ;o) a jak Panu dzis net chodzi?? bo mi jakby chcial a nie mogl.... nie mowie ze zawsze jest tak ale dzis to wybitnie...chociazby w tej chwili stronki odpalaja mi sie w calosci po 4-5 minutach, to chyba lekka przesada? a poza tym co do oferty to inne firmy przedstawiaja podobna cenowo oferte,a na tej firmie juz sie przejechalam wiec, kto sie nie uczy na bledach? poza tym oprocz oferty cenowej wiele jeszcze pozostaje do zyczenia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ()-() Re: Cztery firmy chcą dostarczać internet na Słon IP: 81.15.203.* 07.05.04, 01:59 I znowu awaria w CN cala oska niema netu.Ludzie czy wy naprawde niewidzicie tych awarii/zanikow czy poprostu pracujecie w CN i pan wiesio kaze wam pisac/placi za to extra kase ?? Wg niektorych Cyber dba o klientow a dlaczego dopiero teraz proponuje neta za 30 zl. ?? tonacy brzytwy sie chwyta. Mieli monopol i sie im skonczyl na Slonku, jak sie nietraktuje klienta zpowaga i ma sie go gleboko gdzies bo "przyjda nastapni bo niemaja wyjscia" to takie sa tego skutki. Ja osobiscie wole miec to zaco place i zrezygnowalem z CN bo co z tego ze zaplace taniej skoro na pseudo Necie i na podzielonym lanie moge jedynie dostac kurw*** i siwych wlosow. A co doglosowania p.Wiesio cos wspominal kiedys o tym ze ma bardzo wielu zadowolonych kientow,widac ilu ich przyszlo na glosowanie, gdybym ja byl zadowolony z uslug jakies firmy to napewno bym sie postaral o to by tej firmie pomoc. Przyopomnialo mi sie cos jeszcze slyszalem od kogos ze na spotkaniu z CN pan wieso powiedzial ze zamierza sie rozplemic na cale miasto (mam nadzieje ze do tego niedojdzie) a Sloneczny go wogle nieinteresuje... awe dwulicusie pospolitusie Odpowiedz Link Zgłoś