Dodaj do ulubionych

Wakacje w Podlaskiem

29.03.11, 19:28
Witam, postanowiłem, że tegoroczne wakacje spędzę gdzieś we wschodniej Polsce. Jestem z Elbląga, przyznam że nigdy nie byłem w Białymstoku ani w jego okolicach. Myślałem o jakiejś małej, spokojnej miejscowości, gdzie będę mógł z rodziną wypocząć, pospacerować itp. Gdyby do tego jeszcze dołożyć jakieś sympatyczne jezioro to będzie miód malina. Jesteście mi w stanie polecić coś takiego? W rozsądnej cenie tzn. interesuje mnie raczej agroturystyka, kwatery prywatne albo jakiś domek w fajnej cenie. Będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: Wakacje w Podlaskiem 29.03.11, 20:57
      Tu poszukaj:
      www.suwalszczyzna.net/?grupa=agro&id=320
      nocleg.suwalszczyzna.com.pl/nadjezioremgaladus/
      Już myślałam o Białowieży ale tu z jeziorem będzie problem. Ewentualnie jakbyś sie rozmyślił:
      www.agrobialowieza.pl/
      • azp11 Re: Wakacje w Podlaskiem 29.03.11, 22:23
        Gaładuś to dość ciekawe jezioro, częściowo położone na terenie Litwy. Długie, chyba ponad 10km, czysta woda, dobre warunki żeglarskie, urozmaicona linia brzegowa. Niestety, dostęp do wody prawie wyłącznie z prywatnych działek. Tak więc spacery wzdłuż plaży raczej nie wchodzą w grę. Po wschodniej stronie, tuż za granicą z Litwą (100, może 200 m) nad stawem przy jeziorze, duże siedlisko czapli białej. W okolicy oczywiście jest wiele innych ciekawych jezior. Będąc tam bezwzględnie należałoby odwiedzić j. Wigry. Nad jego urokami długo by się rozpisywać. Dokładnie po przeciwnej stronie (względem j. Gaładuś) już po litewskiej stronie, piękne jezioro Duś, przez Litwinów odwiedzane głównie w weekendy, w dni powszednie niemal bezludne. Jednak żeby te miejsca mogły zachwycić (a mogą) dobrze tam być w ładną słoneczną pogodę. Wtedy tchną magią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka