10.05.04, 02:19
Mamy tu jakiegos kibica ? Kogos kto byl/bywal/bywa na meczach naszego
wielkiego zespolu?
Ze mnie zaden kibic, ale regularnie sledze tabelki i nic tylko plakac.
Niewiele braklo a byloby juz dobrze i znowu III liga, ale cosik widac, ze
jeszcze jeden roczek musimy znowu przezimowac w IVej :((((
Obserwuj wątek
    • omarta Re: KS Wigry 10.05.04, 10:08
      Ze mnie też żaden kibic ale raz na meczu byłam! Jakies trzy lata temu. czyli
      nic się od tego czasu nie mnieniło.
      Czy starzy żule to dobrzy kibice? Bo sporo tam ich było
    • kamaoka Re: KS Wigry 10.05.04, 13:36
      no ze mnie etz zadne kibic\;0 ale podobnie jak omarta bylma raz na meczu, dwa
      lata temu:)
      za to moj kolega z klasy jest klubie kibica wigierek:) i on to jest kibic co
      sie zowie:)
      pzdr
      • ny4 Re: KS Wigry 10.05.04, 15:05
        dziewczyny bierzemy sie za kibicowanie
        • omarta Re: KS Wigry 10.05.04, 15:21
          OK, chłopaki! Bierzemy się! Kiedy najbliższy mecz?
          • ny4 Re: KS Wigry 10.05.04, 19:43
            to może razem !?
          • wolfgang87 Re: KS Wigry 10.05.04, 20:56
            15-16 maja !
            Gramy z Sokolka !
            Tak wiec pomyslcie o tym , ze Sudowia robi lepszy nabial niz Sokolka - i smalcie
            kibicowac ! Wjazd 6 zeta, dla kobiet za free :))
            • omarta Re: KS Wigry 11.05.04, 10:47
              A nie ma jakiegos bardziej przystępnego terminu?
              I jakie szaliki obowiazują??
              • wolfgang87 Re: KS Wigry 11.05.04, 12:52
                Alez sa inne terminy :
                22 maja 17.00
                29-30 maja
                5 czerwca 17.00
                10 czerwca

A szaliki i w ogole cala radosc zwiazana z naszymi Wigrami mozna oblookac na
                stronce www.wigry.boo.pl
                Kliknac wystarczy po lewej na SZALE :))) Cala rewia mody.

pro:
                GRANICA KĘTRZYN
                ARKA GDYNIA

kontra:
                SPARTA AUGUSTÓW
                JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
                ŁKS ŁOMŻA
                LEGIA WARSZAWA

tak wiec Augustow i Legia to wrogowie !!!! Wiec juz wiedzie czego nei wolno
                skandowac na boisku Wigier :)
                • woy Re: KS Wigry 11.05.04, 13:19
                  Legia wrogowie? Uuuu to lepiej bym na meczyk do Suwałk nie jechał.
                  Wkurzające jest to, że na stadion dzieci zabrać niezbyt można i im pokazać
                  jakiś meczyk, i to nie wazne czy na mecz w wawie, białymstoku czy suwałkach.
                  Wszędzie zadymy :(
                  Pozostanie lokalny klubik Olimpia na Woli w wawie, zza płotu spoglądanie na
                  piłkie.
                  w.
                  • wolfgang87 Re: KS Wigry 11.05.04, 13:21
                    Hehehe...Rozróby w Suwalkach ? Ktos pamieta ? W zasadzie to pewnie tylko jak
                    Bialystok przyjezdza....
                    • omarta Re: KS Wigry 11.05.04, 13:54
                      No właśnie, ja też nie słyszałam. Może dlatego, ze na mecze przychodzi Młoda
                      Polska Inteligencja? I trochę żuli.
                      Byłam na meczu koszykówki z udziałem Dojlidy Białystok i rozróby też nie było.
                      Za to załapałam sie na jedną w Kuźni! Straszne miejsce
                      • wolfgang87 Re: KS Wigry 11.05.04, 14:06
                        Oooo, tak wiec wpadajcie na Stadion ( w jakichs przystepnyc sobie terminach:))
                        wezcie tanie winko (takie inteligenckie) i hajda ho! Na stadion by sie szlooo !

Kuznie coz....fajne dreśne miesjce :)))
                      • wojtek_kosynier Co znaczy: "... załapałam się na jedną w Kuźni!" ? 18.05.04, 12:05
                        Cyzżby chodziło o "słynną" knajpę na Chłodnej?
    • omarta Re: KS Wigry 18.05.04, 11:33
      Czy ktoś wie, serio Wigry grają aż tak źle???
      Poznałam ostatnio kolesia co jest sędzia piłkarskim, który stwierdził, że WS
      grają na żenująco niskim poziomie. Oczywiście, odezwał sie we mnie patriotyzm
      lokalny wiec nazwałam go skończona świnią! (tego kolesia of kors)
      Ale czy poziom gry Ws jest aż tak żenująco niski? Obawiam się, że koleś miał
      rację
      • ny4 Re: KS Wigry 18.05.04, 11:49
        Od razu świnia ? Zresztą to najbardziej czyste zwierzę . Osioł bardziej by
        pasował.
        • omarta Re: KS Wigry 18.05.04, 11:59
          Co się czepiasz?? Wstawiona już byłam. Jak go jeszcze spotkam to moge mu
          jeszcze od osłów...
        • wojtek_kosynier No! Osioł ze "Shreka" by się obraził!!! 18.05.04, 12:01
          • omarta Re: No! Osioł ze "Shreka" by się obraził!!! 18.05.04, 12:08
            Na szczęście jest animowany
            • wojtek_kosynier Ale głos ma, jak najbardziej, autentyczny! 18.05.04, 12:31
              Rzecz jasna mam na myśli raczej Sturha, niźli Murphy'ego.
      • wolfgang87 Re: KS Wigry 18.05.04, 12:49
        No skoro od 20 lat sa przewaznie w 3 i 4 lidze to chyba o czyms swiadczy :)
        Najgorsze bylo to spotkanie w tym roku jak zremisowali z ostatnia druzyna z
        tabeli....przegiecie !
        • wojtek_kosynier Moim zdaniem już fakt, że Wigry przez tyle lat 20.05.04, 10:51
          grały w III lidze należy uznać za sukces. Za komuny było niby łatwiej, piłkarze
          mieli etaty w różnych zakładach pracy, ale przecież nie było u nas
          przemysłowych molochów. Co innego gdyby powzięto decyzję o wydobyciu rudy
          żelaza. Pewnie wtedy Wigry otrzymałyby przedimek (nie wiem czy dobrze piszę)
          GKS, czyli Górniczy Klub Sportowy, a może nawet zmieniono by nazwę na Górnik
          czy też Ruda - Suwałki, no i co najważniejsze mielibyśmy co najmniej II ligę.
          Transformacja ustrojowa dotknęła Wigry tylko częściowo - pamiętam, że spadli
          na rok czy dwa, ale powrócili do grona trzecioligowców. A należy zaznaczyć, że
          w międzyczasie przeprowadzono reformę rozgrywek, radykalnie odchudzono II ligę
          (czytaj: sporo drugoligowców spadło i stało się konkurentami Wigier), no i samą
          III (kiedyś było bodajże osiem grup, obecnie jest o połowę mniej). Wydaje się,
          że o obecnych kłopotach Wigier zaważyła jednak utrata przez Suwałki statusu
          miasta wojewódzkiego. Powiedźmy sobie szczerze, naszego biednego miasta – nie
          mówiąc o okolicy – nie stać na utrzymanie zespołu trzecioligowego. Pamiętajmy,
          że gra w tej klasie rozgrywkowej (o ile się nie mylę w grupie mazowieckiej)
          łączy się z wyjazdami aż do Warszawy. Inna rzecz to gratyfikacja piłkarzy.
          Opowiastki o amatorach w III lidze włóżmy między bajki. Mam na myśli nie tylko
          pensje, ale także premie. Nie mam pojęcia czy to prawda, ale ponoć 3-4 lata
          wstecz za trzecioligowe zwycięstwo zespół otrzymywał do podziału 4.5 tys.
          złotych... Ratunkiem mógłby się okazać jakiś miejscowy sponsor, ale z nimi to
          zawsze jakiś kłopot. Wczoraj w Łomży Policja wykryła nielegalną wytwórnię
          papierosów, a wśród zatrzymanych znalazł się facet, który wcześniej sponsorował
          ŁKS Lomża - zespół, który w tym sezonie zamknął Wigrom drogę powrotu to III
          ligi (ma parę punktów przewagi).
          Co innego gdyby na Suwalszczynie powstała firma pokroju: Amiki czy Groclinu;
          wówczas w perspektywie paru lat moglibyśmy myśleć nawet o pucharach
          europejskich. Tu jednak wchodzimy w utopijne klimaty. Żeby było jednak
          śmieszniej, ktoś w kwietniu wspominał mi o rozbudowie trybun, położeniu nowej
          murawy (darni) i montażu oświetlenia. W IV lidze! Wziąłem to oczywiście za
          niewyszukany żart prima aprilisowy, ale podobno coś jest na rzeczy. Suwałki
          miałyby być ośrodkiem, w którym rozgrywano by mecze z reprezentacjami tzw.
          republik nadbałtyckich. Proszę się jednak, nie podniecać - chodziło by raczej o
          reprezentacje młodzieżowe i kobiece.
          • wojtek_kosynier Rzecz jasna: na obecnych kłopotach Wigier, a nie 20.05.04, 10:56
            o obecnych...
    • wojtek_kosynier Re: KS Wigry 07.06.04, 08:24
      Jakiś czas temu pojawił się na tym forum wątek o KS (tak naprawdę SKS) Wigry.
      Parę osób „odgrażało się”, że pójdzie na mecz, ale jak udać się na stadion w
      Suwałkach, gdy się przebywa w Trójmieście czy Krakowie. Tak więc ja, niejako w
      zastępstwie, poszedłem w sobotnie popołudnie na czwartoligowe spotkanie
      pomiędzy Wigrami, a Olimpią Zambrów. Samemu trudno było mi to uwierzyć, ale
      jeżeli nie pomyliłem się w obliczeniach, to nie byłem na Wigrach (nie mam na
      myśli oczywiście jeziora) od blisko trzech lat! Dlaczego jestem tak wyrodnym
      kibicem? Czyżbym zdradził barwy biało – niebieskie? Co prawda nigdy nie
      popadałem w ekstremizm w podejściu do tego tematu, ba z pobłażaniem
      obserwowałem parokrotne „cudowne” ratowanie się Wigier przed spadkiem z
      trzeciej ligi (w końcu i „cudy” przestały wystarczać). Ale co by nie mówić,
      kiedyś często chadzałem na stadion przy ulicy Zarzecze (nawiasem mówiąc kto
      wie, że Niemcy zbudowali go na cmentarzu żydowskim?0. W każdym razie zarzuciłem
      wyprawy na ulicę Zarzecze, bo zwykle o tej samej porze mam do wyboru w TV mecz
      ligi angielskiej, niemieckiej, pierwszej polskiej - rzadziej francuskiej czy
      włoskiej (Hiszpanie grają później). Mój wybór nie znajduje za bardzo
      zrozumienia wśród znajomych kibiców Wigier – mówią oni: wiesz mecz w telewizji
      zawsze można zobaczyć, ale na żywo to co innego. Jestem jednak niewzruszony na
      ich opinie i wolę zostać w domu, ażeby przy piwku pooglądać mecz o wysokim -
      z reguły - poziomie sportowym i komentatorskim (jeżeli chodzi o sprawozdawców,
      to polecam zwłaszcza ligę angielską w C+). No dobrze, ale 6 czerwca europejskie
      ligi już nie grały, w polskiej była przerwa na potyczki towarzyskie z Grecją i
      Szwecją (zresztą ze względu na mecz w Stokholmie mecz Wigier zaczął się o
      16. , a nie o 17., jak pierwotnie zamierzano). Pierwsza obserwacja: normalny
      bilet na IV-ligowy mecz kosztuje 7 złotych (słownie siedem)! Druga: kibiców jak
      na lekarstwo, 200 góra 300 osób. Trzecia: blisko 30-osobowa grupa szalikowców,
      zwących się Ultras. Wbrew pozorom, zachowują się raczej kulturalnie (po
      ostatnich wydarzeniach w Warszawie - wręcz kulturalnie). Brzydkie wyrazy padają
      jedynie w przyśpiewce: „Wygramy, wygramy, wygramy – k...ę pokonamy. Granicę -
      pozdrawiamy, Jagę - w dupie mamy...” Dla niewtajemniczonych wyjaśnienie:
      Granica to klub w Kętrzyna, Jaga to rzecz jasna Jagiellonia Białystok, a k...a
      to każdy aktualny przeciwnik... A przepraszam, zapomniałbym o jeszcze jednym
      przyśpiewie, mówiącym coś o gołej babie i rżnięciu, ale nucono go tak cicho, że
      siedząc blisko musiałem bardzo się wsłuchiwać w „niezbyt” cenzuralne słowa.
      Kibole mają kilka flag w barwach klubowych (albo paski, albo motyw krzyża znany
      ze sztandarów skandynawskich czy też brytyjskich), a nawet coś w rodzaju
      transparentu (ale bez drzewc) chyba z nazwą Wigry Suwałki. Chyba, bo napis
      było widać jedynie ze strony boiska... W czasie meczu musiałem się nieco
      przemieścić, bo nieopacznie rozlokowałem się właśnie za grupą szalikowców,
      którzy rozwijając flagi – na długich, plastikowych drzewcach (nie ma jak
      oksymoron) – skutecznie zasłonili mi widok na połowę boiska... W czasie
      meczu „Ultras” zbierali pieniądze na oprawę meczu Wigry – ŁKS Łomża (ten zespół
      już awansował do III ligi), który odbędzie się 13 czerwca o godzinie 17. Ja
      jako wyrodny suwalczanin (no, mieszkam w Suwałkach mniej więcej 2/3 życia) nie
      dałem nawet złotówki, i to nie tylko dlatego, że w najbliższą niedzielę
      ponownie wybiorę mecz w telewizji – ściślej mówiąc spotkanie Szwajcaria -
      Chorwacja. Toż to będą już Mistrzostwa Europy!
      A, mecz Wigry - Olimpia zakończył się zwycięstwem Suwalczan 3:1, ale niech tym
      zajmują się dziennikarze sportowi.

• wolfgang87 Re: KS Wigry 07.06.04, 16:24
        No ladna relacja !
        Dziekujemy :)
        Zwlaszcza za te palstikowe drzewce !
        Ot takie spokojne spotkanko.
        Taka tez i relacja, i tak jakos wlasnie nie ma tu prowokacji. Tak na luzie, tak
        spokojnie, bez pospiechu, bez pędu, bez entuzjazmu...
        • wolfgang87 Re: KS Wigry 07.06.04, 19:10
          Swego czasu Wigry przegraly(czy tez zremisowaly) z ostatnim zespolem w tabeli. A
          teraz Cracovia przegrala 0:1 z przedostatnim. I sytuacja jest całkiem podobna.
          Gdyby Cracovia wygrala, bez wiekszych problemow mialaby szanse o I ligę. Teraz
          musi walczyc o baraże o I ligę. Tak wiec sporo pracy przed Cracovia. Jest o tyle
          lepiej, ze jeszcze są szanse. Wigry po tamtym numerze już straciły praktyczne
          szanse. Eh... No nic, kochane Wigierki ! Kibicujemy wam !!! :)
          • wolfgang87 Re: KS Wigry 07.06.04, 19:14
            Kurna, zapomnialem co chcialem napisac, oto uzupelnienie i morał :)

Do tego trzeba dodac mecz siatkarzy z Japonią. Wygrany to wygrany , ale ledwo
            ledwo i wręcz...szczęśliwie.
            Morał:
            Ot taka to nasza polska cecha narodowa :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka