Dodaj do ulubionych

gdzie na usg bioderek (prywatnie)?

02.12.11, 11:55
Gdzie w Białymstoku mogłabym zrobić prywatnie usg bioderek córeczki? Może któraś z Was była na takim badaniu i może polecić jakieś miejsce? Chodzi mi o usg razem z informacją o stanie zdrowia, żebym nie musiała dodatkowo umawiać się do ortopedy na odczytanie wyniku :-)
Obserwuj wątek
    • taleksander Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 02.12.11, 18:00
      wybieram się do dr Elżbiety Król. Czytałam w Internecie pozytywne opinie, ale z własnego doświadczenia będę mogła coś powiedzieć dopiero za tydzień.
      • dkozikowska Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 02.12.11, 18:14
        A ja niczego nie mogę znaleźć w Internecie na temat tego lekarza. Czyżbym nie umiała szukać? ;-) Orientujesz się może ile bierze za wizytę?
    • mimarika Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 02.12.11, 19:12
      dr gawrylyk-przyjmuje prywatnie w omeda humana medica na fabrycznej 39
    • mariejo1980 Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 02.12.11, 21:33
      Poliklinika Arciszewscy - dr Oleński, koszt latem - 80 pln.
      • dkozikowska Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 02.12.11, 21:43
        O Arciszewskich wiedziałam, ten lekarz jest rzetelny? A ile bierze lekarka z Fabrycznej? Pewnie stanie na klinice na Zamenhofa, bo to dosyć blisko. Tylko ten lekarz to chyba radiolog, a nie ortopeda i zastanawiam się czy w razie kiepskiego wyniku mi w czymkolwiek pomoże, czy jedynie ten wynik zinterpretuje, a ja dalej zostanę bez lekarza... Ech, dylematy.
    • mama_amelii Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 03.12.11, 11:15
      Ja byłam z córką w Centrum Damiana u dr Wojciecha Zalewskiego(państwowo przyjmuje w DSK i podobno jest jednym z najlepszych specjalistów.Tylko na wstępie zapytaj ile zapłacisz za wizyte,bo ja się wkurzyłam strasznie.Za pierwsze usg,oczywiście z konsultacją zapłaciłam 70zł.Trzy m-ce później miałam kontrolę i za to samo usg i konsultacje musiałam zapłacić 150zł(pani mi powiedziała,że niemożliwe,że płaciłam 70zł,bo tyle się płaci za zwykłe usg u radiologa,a nie z konsultacją u samego pana doktora).Później zapytałam koleżanki z Centrum jak to jest,a ona mi powiedziała,że za pierwszym razem było ok,a za drugim trafiła mi się jakas nadgorliwa biurokratka.Już się nie wykłocałam,zapłaciłam i wyszłam.Dlatego ostrzegam,żeby się później nie zdziwić.Lekarza polecam jak najbardziej.
      www.e-podlasie.pl/wizytowka/prywatna_praktyka_lekarska_specjalista_ortopeda_wojciech_zalewski_605880.html
    • taleksander Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 03.12.11, 21:00
      dr Król przyjmuje na Legionowej, jedną sobotę w miesiącu, w grudniu 10. Powiedzieli mi, że za wizytę ok 150zł.
      • mama_amelii Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 04.12.11, 09:06
        U dr Król jest o tyle źle,że nie zapisują na godziny.Mówią,że przyjmuje od godz do godz i wtedy trzeba przyjść.Nie odpowiadało mi to,czekanie z malutkim dzieckiem niewiadomo ile czasu.Ale to było w zeszłym roku,teraz nie wiem.
        • dkozikowska Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 04.12.11, 12:14
          Zdecyduję się pewnie ostatecznie na Arciszewskich. Tylko zadzwonię i upewnię się czy zinterpretują mi tam wynik, czy tylko zrobią badanie. Uważam, że 150 zł za usg to za dużo, zważając na to, że najprawdopodobniej lekarz zrobi badanie i powie o tym dwa zdania. Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi!!! Pozdrawiam
    • igua czemu się upieracie prywatnie? 04.12.11, 19:58
      mając za darmo - na NFZ - z dość krótkim czasem oczekiwania możliwość pójścia do lekarzy, którzy wcześniej przyjmowali w szpitalu wojewódzkim.

dr Gawryluk i inni (Nawara, Danowski) przyjmują na Fabrycznej, ale nie w Humanie, a w Panaceum.

w razie czego podaję dodatkowo: panaceum.bialystok.pl/

Wcześniej byli w pokojach Humany, ale mają już oddzielne wejście, są po prostu inną przychodnią. USG lekarze robią na miejscu, od razu omawiają itd.

wystarczy tylko skierowanie od rodzinnego/pediatry, a takie się dostaje bez problemu na kontrolę w poradni preluksacyjnej.
      • taleksander Re: czemu się upieracie prywatnie? 04.12.11, 20:46
        byłam na NFZ, mam wątpliwości, chcę coś sprawdzić/potwierdzić
        • mama_amelii Re: czemu się upieracie prywatnie? 05.12.11, 07:54
          Byłam na NFZ w DSk i dziękuję za 5 godz w kolejce w tłumie w poczekalni.Wiem,że czasami zdarza się,że noworodek bez kolejki,ale rzadko.
          Z młodszą tez byłam na NFZ na Sienkiewicza u dr Magnuszewskiego(niemiły i do tego kazał nosić Frejkę profilaktycznie,bo zauważył bioderko na skraju prawidłowości).Córka i my mamy tydz z życia wyjęte przez tą frejkę-non stop płacz.Pomyślałam,że pójdę ,skonsultuję się i upewnię,czy aby na pewno trzeba.No i tak jak myślałam lekarz powiedział,że musieliśmy trafić na jakiegoś nadgorliwego,że wystarczy podwójnie pieluchować,że frejka nie potrzebna.Koszmar się skończył,po 3 m-cach na kontroli wszystko super,a tak dziecko by sie niepotrzebnie męczyło.Już nie mówiąc o nas:(
          • taleksander Re: do mama_amelii 05.12.11, 09:55
            U Król takie tłumy? LIczyłam, że za dużo chętnych nie będzie? Tak długo się czeka?
            • dkozikowska Re: do mama_amelii 05.12.11, 11:39
              Właśnie ze względu na te ogromne kolejki, które zastałam w DSK 2 grudnia, musiałam zrezygnować z wizyty i wróciłam do domu z niczym. Bo ludzi do samej rejestracji było mnóstwo, stałabym pewnie parę godzin, a z trzymiesięcznym dzieckiem naprawdę nie jest to łatwe. Ale w tym szpitalu wszystko zależy od dnia, bo byłam na pierwszej kontroli i przede mną były ze dwie osoby, a na badanie weszłyśmy po ok 10 minutach. Widocznie zależy jak się trafi. U mojej córeczki bioderka były "na czwórkę", jak stwierdził lekarz, cokolwiek to znaczy i musiałam ją pieluchować, dlatego koniecznie muszę sprawdzić co się tam dzieje.
              Myślę, że u Król prywatnie nie będzie takich kolejek, takie cuda to tylko na NFZ :)
              • igua ale ja mówię o braku kolejek!!!!!!!!!! 08.12.11, 13:34
                podaję wam namiary na miejsce, w którym można się umówić na konkretną godzinę - nie ma mowy o 5-godzinnych kolejkach

sama wolę z wawy przyjechać do białegostoku do tych lekarzy. i wielokrotnie w wawie spotkałam się ze zdziwieniem z ust pediatry, że dziecko miało robione usg u ortopedy (co było normą w szpitalu wojewódzkim i jest teraz normą w Panaceum, a w wawie - wiem z doświadczenia - normą w przychodniach na NFZ nie jest).

jeśli ktoś poleca dr Gawryluk prywatnie, to pytam, czemu do tej samej doktor nie pójść za darmo. wizytę umawia się na tydzień, góra 2 tygodnie wcześniej. to chyba nie jest jakiś długi czas oczekiwania. a w sytuacjach sos próbują znaleźć coś od ręki
            • mama_amelii Re: do mama_amelii 05.12.11, 14:13
              Nie wiem,ale jak przyjmuje raz w m-cu to spodziewam się,że kilka mam przyjdzie(pani w rejestracji mówiła,że troche przychodzi,a na godz nie zapisują,bo każda wizyta trwa różnie).Poza tym byłanm zapisana,czekałam tydz,a w sobote zadzwoniono do nie,że dr dzisiaj nie przyjmuje z jakichs tam przyczyn.
    • agnzimka Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 05.12.11, 21:40

Historię znam z drugiej ręki - koleżanka była w dsk i chcieli jej wsadzić w gips zdrowe dziecko. Konsultowała się potem prywatnie w Warszawie, bo z pierwszym też mieli przejścia. Także ostrzegam, zawsze lepiej sprawdzić drugi raz niż skrzywdzić dziecko.
    • mariejo1980 Re: gdzie na usg bioderek (prywatnie)? 09.12.11, 21:50
      u Arciszewskich po badaniu usg p. Olenski robi wydruki zdjęć, sporządza opis i stawia diagnozę co dalej.
      Jeśli chodzi o DSK, to każde badanie robi inny lekarz i każdy mówi co innego. Masakra...
    • taleksander Re: Danowski - znacie tego lekarza? 04.01.12, 09:04
      MIał ktoś do czynienia z Panem doktorem? Wybieram się z synkiem do niego, nie wiem na co się nastawić. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka