07.12.11, 12:19
Polećcie proszę dobrego kardiologa (najlepiej na nfz) dla dwumiesiecznego dziecka, u którego wykryto szmer w serduszku, może ktoś mial podobny problem i napisze gdzie z takim dzieckiem najlepiej się udać.
Obserwuj wątek
    • mari40 Re: Kardiolog 07.12.11, 13:11
      dok.Hryniewicz w DSK chodzimy do niego od wielu wielu lat,odkąd DSK zakupiło pierwszy aparat do Echa serca,jeszcze wcześniej do Wójtowicza,ale on chyba przyjmuje tylko prywatnie,tego na 100% nie wiem,ale Hryniewicza polecam,mamy u niego w lutym ostatnią wizytę bo mój syn kończy już 18 lat
      • martasz123 Re: Kardiolog 07.12.11, 14:53
        Dziękuję mari40, tylko najgorsze, ze tam starsznie dlugie kolejki i wizyta dopiero na luty. Nie jest to jakieś pilne, ale moze gdzies byloby szybciej.
    • taleksander Re: Kardiolog 07.12.11, 16:41
      ja ze swoim synkiem chodzę na Słonimską do dr Muszyńskiej, ale tam też kolejki. U małego szumiało, szumiało, ale rozwijał się prawidłowo, dobrze przybierał na wadze, nie męczył się za szybko, nie chorował, więc dopiero w ok. 8 miesiącu życia zrobiono echo i okazało się, że to jedynie struna rzekoma. Może prywatnie zrób echo serca, kosztuje ok. 80zł. To i tak jedyny sposób aby sprawdzić co to za szmer, choć wydaje mi się, że w tym wieku to jeszcze normalne, że coś szumi.
    • mama_amelii Re: Kardiolog 07.12.11, 20:50
      Polecam dr Anne Poskrobko,ale ta druga dr dla dzieci tez jest godna polecenia.
      www.kardio-vita.pl/Start.aspx
      • martasz123 Re: Kardiolog 08.12.11, 12:03
        Dzięki mamo Amelii, umowilam się dr Baszun na styczeń.
        • juliak82 Re: Kardiolog 08.12.11, 17:53
          My własnie chodzimy do dr Baszun.
          Polecam :)
    • mariejo1980 Re: Kardiolog 09.12.11, 21:43
      polecam dr Baszun. dokładna, ma dobry kontakt z dzieckiem. Mojego 3-latka przebadała kompleksowo. Nawet stwierdziła, że ma astygmatyzm :) Diagnoza trafna w 100%. Byłam pod wrażeniem całego badania, a poszliśmy z serduszkiem :)
      • martasz123 Re: Kardiolog 09.12.11, 22:01
        O po Waszych opiniach widać, ze trafimy w dobre ręce:)
        • shiva772 Re: Kardiolog 10.12.11, 23:49
          Mam dwóch synów i obaj pod kontrolą kardiologa (doktor Dmitruk w Dojlidach), oba mają szmery - 4 i 6 lat. Oczywiście musisz iść i sprawdzić to ale po latach łażenia do kardiologów (2-3 razy w roku EKG), na echo serca (2 razy w roku) itd i wogóle paniki....trafiliśmy w ręce lekarza któty wyśmiał nasze niepokoje...każdy człowiek ma to samo, tylko u jednego to daje szmery a u innego nie szumi. Więc spokojnie, sprawdź, uczęszczaj na wizyty ale nie panikuj. Piszę ten wątek bo sama na wieść o szmerach u synka omlże nie wykorkowałam z nerwów :(
          • martasz123 Re: Kardiolog 11.12.11, 10:45
            Dzięki za rady:) Staram się do tego podchodzić spokojnie, czytałam o tym, ze wiele osob ma szmery przez całe życie i to nie jest nic strasznego, dlatego między innymi zdecydowałam się na wizytę na nfz (z taką kolejką), zeby to było coś bardzo poważnego juz dawno poszlabym na wizytę prywatną.
            • anet77 Re: Kardiolog 15.12.11, 09:25
              Niedawno byłam z córka u dr. Baszun tez z powodu szmerów. EKG wyszły w porzadku,wiec na razie jest ok i mamy wyznaczony termin kolejnej wizyty kontrolnej. Pani doktor fajna, ma dobre podejście do dzieci.
    • leneczkaz Re: Kardiolog 26.12.11, 09:20
      dr. Poskrobko, ale czeka się u niej państwowo po pół roku. Prywatnie znacznie szybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka