martasz123 07.12.11, 12:19 Polećcie proszę dobrego kardiologa (najlepiej na nfz) dla dwumiesiecznego dziecka, u którego wykryto szmer w serduszku, może ktoś mial podobny problem i napisze gdzie z takim dzieckiem najlepiej się udać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mari40 Re: Kardiolog 07.12.11, 13:11 dok.Hryniewicz w DSK chodzimy do niego od wielu wielu lat,odkąd DSK zakupiło pierwszy aparat do Echa serca,jeszcze wcześniej do Wójtowicza,ale on chyba przyjmuje tylko prywatnie,tego na 100% nie wiem,ale Hryniewicza polecam,mamy u niego w lutym ostatnią wizytę bo mój syn kończy już 18 lat Odpowiedz Link Zgłoś
martasz123 Re: Kardiolog 07.12.11, 14:53 Dziękuję mari40, tylko najgorsze, ze tam starsznie dlugie kolejki i wizyta dopiero na luty. Nie jest to jakieś pilne, ale moze gdzies byloby szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Kardiolog 07.12.11, 16:41 ja ze swoim synkiem chodzę na Słonimską do dr Muszyńskiej, ale tam też kolejki. U małego szumiało, szumiało, ale rozwijał się prawidłowo, dobrze przybierał na wadze, nie męczył się za szybko, nie chorował, więc dopiero w ok. 8 miesiącu życia zrobiono echo i okazało się, że to jedynie struna rzekoma. Może prywatnie zrób echo serca, kosztuje ok. 80zł. To i tak jedyny sposób aby sprawdzić co to za szmer, choć wydaje mi się, że w tym wieku to jeszcze normalne, że coś szumi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Kardiolog 07.12.11, 20:50 Polecam dr Anne Poskrobko,ale ta druga dr dla dzieci tez jest godna polecenia. www.kardio-vita.pl/Start.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
martasz123 Re: Kardiolog 08.12.11, 12:03 Dzięki mamo Amelii, umowilam się dr Baszun na styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Kardiolog 08.12.11, 17:53 My własnie chodzimy do dr Baszun. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo1980 Re: Kardiolog 09.12.11, 21:43 polecam dr Baszun. dokładna, ma dobry kontakt z dzieckiem. Mojego 3-latka przebadała kompleksowo. Nawet stwierdziła, że ma astygmatyzm :) Diagnoza trafna w 100%. Byłam pod wrażeniem całego badania, a poszliśmy z serduszkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
martasz123 Re: Kardiolog 09.12.11, 22:01 O po Waszych opiniach widać, ze trafimy w dobre ręce:) Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Kardiolog 10.12.11, 23:49 Mam dwóch synów i obaj pod kontrolą kardiologa (doktor Dmitruk w Dojlidach), oba mają szmery - 4 i 6 lat. Oczywiście musisz iść i sprawdzić to ale po latach łażenia do kardiologów (2-3 razy w roku EKG), na echo serca (2 razy w roku) itd i wogóle paniki....trafiliśmy w ręce lekarza któty wyśmiał nasze niepokoje...każdy człowiek ma to samo, tylko u jednego to daje szmery a u innego nie szumi. Więc spokojnie, sprawdź, uczęszczaj na wizyty ale nie panikuj. Piszę ten wątek bo sama na wieść o szmerach u synka omlże nie wykorkowałam z nerwów :( Odpowiedz Link Zgłoś
martasz123 Re: Kardiolog 11.12.11, 10:45 Dzięki za rady:) Staram się do tego podchodzić spokojnie, czytałam o tym, ze wiele osob ma szmery przez całe życie i to nie jest nic strasznego, dlatego między innymi zdecydowałam się na wizytę na nfz (z taką kolejką), zeby to było coś bardzo poważnego juz dawno poszlabym na wizytę prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: Kardiolog 15.12.11, 09:25 Niedawno byłam z córka u dr. Baszun tez z powodu szmerów. EKG wyszły w porzadku,wiec na razie jest ok i mamy wyznaczony termin kolejnej wizyty kontrolnej. Pani doktor fajna, ma dobre podejście do dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Kardiolog 26.12.11, 09:20 dr. Poskrobko, ale czeka się u niej państwowo po pół roku. Prywatnie znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś