Dodaj do ulubionych

mimo ciszy wyborczej

13.06.04, 14:51
gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/299410.html
jakby ktos glosowal na samoobrone...
Obserwuj wątek
    • wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 15:49
      Jakby ktoś głosował na samoobronę to mam nadzieję że nie skończył LO, mieszka w
      czymś co nie ma praw miejskich i ma 1 krowę, 1 świnkę, dach kryty ebonitem albo
      strzechą - wtedy wybaczam. wtedy wina nasza, miastowych, że nie oświecamy
      społeczeństwa i tylk ozamykamy się w sobie.
      Lecz...Jeśli ktoś głosował mimo tych warunków to jest albo debil albo złodziej.
      Jak ktoś ma inne opcje - jestem otwarty na nie !
      • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 16:57
        a te 1000 ludzikow co przyszli na spotkanie z lepperem to kto? niektorzy z nich
        epwnie pokonczyli LO.... (nie bede mwoic ktore zeby nie urazci niektorych)
        • masato Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 20:57
          Boshhh, kama... cały przeczytałem ... wywiad. Ale ta dziewczyna co rozmawiała z
          posłanką, to ubaw miała po pachy. Cała redakcja pewnie na czterech chodziła:)))
          A ja na Lepieju nie byłem. I na wyborach też nie. Zamierzam pójść jako jeden z
          ostatnich... przed 22. Żeby frekwencję zawyzyć. Ale pwenie nie wyda więcej niż
          20%.
          A jeszcze a propos ludzi przychodzących na takie tam "gwiazdy" - pamiętacie ilu
          ludzi przyszło na przedwyborcze spotkanie z obecnym, a ilu z byłym prezydentem?
          Bo ja świetnie pamiętam (duży już byłem i byłem na obu, niejako służbowo) i nie
          mogę zapomnieć, jak "Siesa" (ta wariatka z Kościuszki) stała przed muszlą, jak
          był Wałęsa i czesała włosy, a on w tym czasie mówił, że przyjechał tu z
          normalnymi ludźmi rozmawiać. A pamiętacie słynne słowa "panie były
          przedszkolaku"? Pewnie nie... za młodziście...
      • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 10:46
        Nie masz racji Wolf
        do samoobrony zapisalo sie mnóstwo wykszatłaconych młodych ludzi bo ta durna
        partia umozliwia szybką karierę
        • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:02
          Tak jest! To samo miało miejsce wcześniej w przypadku AWS-u i SLD. Choć mam
          poglądy lewicowe - zwłaszcza w sprawach swiatopoglądowych i obyczajowych
          (pomimo tego co się mi wymsknęło w wątku o Gibach, jestem zdecydowanie za w
          prawach mniejszości) nigdy na SLD nie głosowałem, bo nie chciałem mieć nic
          wspolnego z postaciami autoramentu Anitki Błochowiak. Co prawda, w czasie
          poprzednich wyborów była jeszzcze anonimowa, ale chociażby po kandydatach w
          Suwałk można było się spodziewać po SLD wszytskieg najgorszego!
          • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:05
            Byłes więc na wyborach do eurokoryta czy nie?
            • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:14
              Nie byłem w ogóle.
              • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:18
                witaj w klubie
                • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:22
                  A na kogo miałem głosować. W barwach PO startował były wojewoda, do którego mam
                  sporo uwag. Nie chodzi mi akurat o okres sprawowania tego urzędu, a rzeczy
                  późniejsze...
                  • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:24
                    szczerz mówiąc to się nie orientuje, kto tam w Suwalkach startował oraz co
                    zrobił. ja olałam ideologicznie
                    Ciekawam czy te beznadziejne plakaty sld to trend ogólnopolski???
                    Mnie osobiscie rozwaliła na atomy prof Senyszyn
                • woy Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:23
                  Cze,klub niegłosujacych? Nie byłem, po prostu nie zdążyłem wrócić do miejsca
                  zameldowania. Zasadniczo bym jednak poszedł.
                  w.
                  • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:25
                    komu dobrze!
                    gdzie urlopowałes Woy?
                    • woy Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:28
                      budowałem malowałem, o urlopie pomyślę za rok :(
                      w.

omarta napisała:

> komu dobrze!
                      > gdzie urlopowałes Woy?
                • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:29
                  wiecie co? mnie to dziwi, przepraszam za slownictwo ale po huja dawaliw am
                  prawo glosu? i nie gadajcie ze nie pojscie na glosowanie to tez jakas forma, bo
                  ja wiem, protestu, bo mozesz isc na wybory i podrzec karte, na to samo wyjdzie,
                  sory, ale nie po to kobiety walczyly 100 lat temu o to zebym mogla glosowac
                  zebym teraz miala je w dupie, nie po to nasi rodzice i niektorzy z was za pewne
                  walczyli z systemem w PRL zeby teraz nie glosowac, ja bym za takie niecodzenie
                  na wybory odbierala prawo glosu na 10 lat, bo po co komus?
                  • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:32
                    własnie po to jest prawo głosu, zeby z niego korzystac tak jak sie chce
                    nie zamierzam drzeć kart wyborczych bo szanuję las
                    poza tym, polska "klasa" polityczna nie liczy sie z elektoratem
                    więc elektorat też sie globalnie wypiąć na nich powinien
                    • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:38
                      szanujesz las? smieszne, te karty i tak ju przeciez sa wyprodukowane i potem
                      pojda na przemial, klasa polityczna jest taka jak sie ja sobie wybierze a jak
                      bedzuiemy sie tak na siebie wzjaemnie wypinac to potem tylko biadolimy ze lpr i
                      samoobrona rzadzi, lpr ma drugie miejsce w wyborach do PE bo ma zdyscyplinowany
                      elektorat i to ejst to czego powinnismy mu zazdroscic
                      najlepiej sie poobrazac i "na zlosc mamie odmrozic sobie uszy" buahahaha
                  • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:39
                    To słowo pisze się przez ch :)
                    • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:41
                      dokładnie
                      uszu sobie nie odmrażam bo mam w nosie parlament europejski
                      • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:44
                        ale ten parlement europejski ktory masz w nosie jednka decyduje o tobie i twoim
                        zyciu,
                        dziecinne zachowanie....
                        • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:57
                          Nie demonizujmy roli EuroParlamentu. Jednak na wybory parlamentarne trzeba
                          będzie pójść, odrzucić sympatie i zapatrywania światopoglądowe i zagłosować
                          przeciwko populistom.
                          • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:01
                            ja nie demonizuje, tylko swietrdzam fakty, to ze tego nie czujesz namacalnie,
                            nie znaczy z etego nie ma, blogoslawieni ktorzy nei widziali a uwierzyli:P
                    • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:43
                      no wlasnie ja ngdy nie wiem:> jak to sie pisze
                      • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:57
                        "- Niska frekwencja, ale nasze babcie z Radia Maryja nie zawiodły i zagłosowały
                        na nas - cieszył się jeden z działaczy. Inny: - Co tam frekwencja! Liczy się
                        wynik. Teraz drżyjcie wszyscy odmieńcy!"
                        "O godz. 22 na konferencję prasową przybył lider LPR Roman Giertych. -
                        Obaliliśmy kolejną nogę Okrągłego Stołu. Po wyborach parlamentarnych wywrócą
                        ten stół i przystąpimy do budowy IV RP - oświadczył. Zapowiadał zwycięstwo Ligi
                        w tych wyborach i apelował o odrzucenie rządu Belki. - Dla mnie wybory do Sejmu
                        mogą odbyć się w sierpniu. Nam ciepło nie przeszkadza - mówił."
                        i potem jak sie poobrazacie to ebda zradzic takie ciucmoki, mowiac po naszemu
                        • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:22
                          Myślę Kama, że przeceniasz siłe wpływu PE na moje życie
                          • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:37
                            wszystko co stanowi prawo dotyczace mojego zycia ma na moje zycie duzy wplyw...
                            • omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:12
                              Hmmm
                              • wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:17
                                Dziewczyny - wyluzujcie!
        • wolfgang87 Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:29
          Gdzies tma w innym wątku wspomniałem że kandydują raczej złodzieje a na nich
          głosuje ciemnota...
          • kamaoka Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:34
            to bylo do mnie?
            • wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:35
              chyba do Marty....
              długo się nasuzkałem zanim znalazłem. mój mózg już nie kontaktuje :((
              • omarta Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:37
                Ale o co chodzi bo ja teraz juz nie wiem

wolfgang87 napisał:

> chyba do Marty....
                > długo się nasuzkałem zanim znalazłem. mój mózg już nie kontaktuje :((
                >
                • wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:46
                  wolfgang:
                  Jakby ktoś głosował na samoobronę to mam nadzieję że nie skończył LO, mieszka w
                  czymś co nie ma praw miejskich i ma 1 krowę, 1 świnkę, dach kryty ebonitem albo
                  strzechą - wtedy wybaczam. wtedy wina nasza, miastowych, że nie oświecamy
                  społeczeństwa i tylk ozamykamy się w sobie.
                  Lecz...Jeśli ktoś głosował mimo tych warunków to jest albo debil albo złodziej.
                  Jak ktoś ma inne opcje - jestem otwarty na nie !

omarta:

Nie masz racji Wolf
                  do samoobrony zapisalo sie mnóstwo wykszatłaconych młodych ludzi bo ta durna
                  partia umozliwia szybką karierę

i wolf again:
                  o to chodziło...nie mam siły przepisac odpowiedzi, bo ..nei mam sily :)
                  • omarta Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:47
                    ok, juz rozumiem
                    • wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:48
                      a i ja przyupomnialem sobie co napisalem....
                      wiec mozemy kontynuowac...pilka nie po mojej stronie...
                      • wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:48
                        Pardon !!! Mialo byc:
                        Lotka nie po mojej stronie !!!
    • wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:36
      A ja też nie poszedłem, bo i tak mi było obojętne kto się dostanie. Ci z LPRu
      mogą dużo tam zdziałać w PE !!! Kto ich wie ! Tam mają okazje wykazać się
      patriotyzmem.
      • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:55
        patriotyzmem? ty to nazywasz patriotyzmem?
        [cieta na was dzis jstem, to sie czepiam] [zeby mi potem zaden poziom-ek nie
        zarzucil kadzenia i nie nazywal mnie stara panna:>]
        • wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:00
          Jak dla mnie to oszolomy, zwlaszcza ci idioci z lpr co siedza w radzie miasta
          krakowa...boze ! jakie oni maja pomysly ! oto kilka:

-drozsze bilety miesieczne dla zamiejscowych, tansze dla krakusow
          -nazwac kultowy Plac Centralny w Nowej Hucie (naprawde kultowy) imieniem Reagana...
          -zamykanie pubów na starówce o północy....
          etc w tym stylu

Na wybory do parlamentu nawet i w sierpniu będę głosował !
          • kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:15
            > -zamykanie pubów na starówce o północy....

za to powinienes ic h zlinczowac hehe
            ale slyszalm tez o tych pomyslach u was zamykania supermarketow w niedziele,
            buahaha, u nas na osiedlu jest sklep spozywczy, dawniej spolem, metraz nie za
            duzy, wszedl w siec lewiatan niedawno, i tak sobie obserwuje ten sklep, kiedys
            to byl typowy osiedlowy market, a teraz? kamery, zwyczaje rodem z mcdonalda -
            zaden pracownik nie moze stac w miejscu, musi choc towar poprawiac, godziny
            otwarcia jak w kauflandzie, szok kiedys, a etraz normalka, i taki sklep bylby
            otwarty w ndz jako sklepik soeidlowy:P buahahaha
            • wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:18
              ano faktycznie ! o tych hipermarketach zapomnialem !
              tak wiec widzisz co ja moge myslec o LPR :)
              • kamaoka ano widze 14.06.04, 14:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka