kamaoka 13.06.04, 14:51 gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/299410.html jakby ktos glosowal na samoobrone... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 15:49 Jakby ktoś głosował na samoobronę to mam nadzieję że nie skończył LO, mieszka w czymś co nie ma praw miejskich i ma 1 krowę, 1 świnkę, dach kryty ebonitem albo strzechą - wtedy wybaczam. wtedy wina nasza, miastowych, że nie oświecamy społeczeństwa i tylk ozamykamy się w sobie. Lecz...Jeśli ktoś głosował mimo tych warunków to jest albo debil albo złodziej. Jak ktoś ma inne opcje - jestem otwarty na nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 16:57 a te 1000 ludzikow co przyszli na spotkanie z lepperem to kto? niektorzy z nich epwnie pokonczyli LO.... (nie bede mwoic ktore zeby nie urazci niektorych) Odpowiedz Link Zgłoś
masato Re: mimo ciszy wyborczej 13.06.04, 20:57 Boshhh, kama... cały przeczytałem ... wywiad. Ale ta dziewczyna co rozmawiała z posłanką, to ubaw miała po pachy. Cała redakcja pewnie na czterech chodziła:))) A ja na Lepieju nie byłem. I na wyborach też nie. Zamierzam pójść jako jeden z ostatnich... przed 22. Żeby frekwencję zawyzyć. Ale pwenie nie wyda więcej niż 20%. A jeszcze a propos ludzi przychodzących na takie tam "gwiazdy" - pamiętacie ilu ludzi przyszło na przedwyborcze spotkanie z obecnym, a ilu z byłym prezydentem? Bo ja świetnie pamiętam (duży już byłem i byłem na obu, niejako służbowo) i nie mogę zapomnieć, jak "Siesa" (ta wariatka z Kościuszki) stała przed muszlą, jak był Wałęsa i czesała włosy, a on w tym czasie mówił, że przyjechał tu z normalnymi ludźmi rozmawiać. A pamiętacie słynne słowa "panie były przedszkolaku"? Pewnie nie... za młodziście... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 10:46 Nie masz racji Wolf do samoobrony zapisalo sie mnóstwo wykszatłaconych młodych ludzi bo ta durna partia umozliwia szybką karierę Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:02 Tak jest! To samo miało miejsce wcześniej w przypadku AWS-u i SLD. Choć mam poglądy lewicowe - zwłaszcza w sprawach swiatopoglądowych i obyczajowych (pomimo tego co się mi wymsknęło w wątku o Gibach, jestem zdecydowanie za w prawach mniejszości) nigdy na SLD nie głosowałem, bo nie chciałem mieć nic wspolnego z postaciami autoramentu Anitki Błochowiak. Co prawda, w czasie poprzednich wyborów była jeszzcze anonimowa, ale chociażby po kandydatach w Suwałk można było się spodziewać po SLD wszytskieg najgorszego! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:05 Byłes więc na wyborach do eurokoryta czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:22 A na kogo miałem głosować. W barwach PO startował były wojewoda, do którego mam sporo uwag. Nie chodzi mi akurat o okres sprawowania tego urzędu, a rzeczy późniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:24 szczerz mówiąc to się nie orientuje, kto tam w Suwalkach startował oraz co zrobił. ja olałam ideologicznie Ciekawam czy te beznadziejne plakaty sld to trend ogólnopolski??? Mnie osobiscie rozwaliła na atomy prof Senyszyn Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:23 Cze,klub niegłosujacych? Nie byłem, po prostu nie zdążyłem wrócić do miejsca zameldowania. Zasadniczo bym jednak poszedł. w. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:25 komu dobrze! gdzie urlopowałes Woy? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:28 budowałem malowałem, o urlopie pomyślę za rok :( w. omarta napisała: > komu dobrze! > gdzie urlopowałes Woy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:29 wiecie co? mnie to dziwi, przepraszam za slownictwo ale po huja dawaliw am prawo glosu? i nie gadajcie ze nie pojscie na glosowanie to tez jakas forma, bo ja wiem, protestu, bo mozesz isc na wybory i podrzec karte, na to samo wyjdzie, sory, ale nie po to kobiety walczyly 100 lat temu o to zebym mogla glosowac zebym teraz miala je w dupie, nie po to nasi rodzice i niektorzy z was za pewne walczyli z systemem w PRL zeby teraz nie glosowac, ja bym za takie niecodzenie na wybory odbierala prawo glosu na 10 lat, bo po co komus? Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:32 własnie po to jest prawo głosu, zeby z niego korzystac tak jak sie chce nie zamierzam drzeć kart wyborczych bo szanuję las poza tym, polska "klasa" polityczna nie liczy sie z elektoratem więc elektorat też sie globalnie wypiąć na nich powinien Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:38 szanujesz las? smieszne, te karty i tak ju przeciez sa wyprodukowane i potem pojda na przemial, klasa polityczna jest taka jak sie ja sobie wybierze a jak bedzuiemy sie tak na siebie wzjaemnie wypinac to potem tylko biadolimy ze lpr i samoobrona rzadzi, lpr ma drugie miejsce w wyborach do PE bo ma zdyscyplinowany elektorat i to ejst to czego powinnismy mu zazdroscic najlepiej sie poobrazac i "na zlosc mamie odmrozic sobie uszy" buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:39 To słowo pisze się przez ch :) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:41 dokładnie uszu sobie nie odmrażam bo mam w nosie parlament europejski Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:44 ale ten parlement europejski ktory masz w nosie jednka decyduje o tobie i twoim zyciu, dziecinne zachowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:57 Nie demonizujmy roli EuroParlamentu. Jednak na wybory parlamentarne trzeba będzie pójść, odrzucić sympatie i zapatrywania światopoglądowe i zagłosować przeciwko populistom. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:01 ja nie demonizuje, tylko swietrdzam fakty, to ze tego nie czujesz namacalnie, nie znaczy z etego nie ma, blogoslawieni ktorzy nei widziali a uwierzyli:P Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:43 no wlasnie ja ngdy nie wiem:> jak to sie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 11:57 "- Niska frekwencja, ale nasze babcie z Radia Maryja nie zawiodły i zagłosowały na nas - cieszył się jeden z działaczy. Inny: - Co tam frekwencja! Liczy się wynik. Teraz drżyjcie wszyscy odmieńcy!" "O godz. 22 na konferencję prasową przybył lider LPR Roman Giertych. - Obaliliśmy kolejną nogę Okrągłego Stołu. Po wyborach parlamentarnych wywrócą ten stół i przystąpimy do budowy IV RP - oświadczył. Zapowiadał zwycięstwo Ligi w tych wyborach i apelował o odrzucenie rządu Belki. - Dla mnie wybory do Sejmu mogą odbyć się w sierpniu. Nam ciepło nie przeszkadza - mówił." i potem jak sie poobrazacie to ebda zradzic takie ciucmoki, mowiac po naszemu Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:22 Myślę Kama, że przeceniasz siłe wpływu PE na moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 12:37 wszystko co stanowi prawo dotyczace mojego zycia ma na moje zycie duzy wplyw... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:17 Dziewczyny - wyluzujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:29 Gdzies tma w innym wątku wspomniałem że kandydują raczej złodzieje a na nich głosuje ciemnota... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:35 chyba do Marty.... długo się nasuzkałem zanim znalazłem. mój mózg już nie kontaktuje :(( Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:37 Ale o co chodzi bo ja teraz juz nie wiem wolfgang87 napisał: > chyba do Marty.... > długo się nasuzkałem zanim znalazłem. mój mózg już nie kontaktuje :(( > Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:46 wolfgang: Jakby ktoś głosował na samoobronę to mam nadzieję że nie skończył LO, mieszka w czymś co nie ma praw miejskich i ma 1 krowę, 1 świnkę, dach kryty ebonitem albo strzechą - wtedy wybaczam. wtedy wina nasza, miastowych, że nie oświecamy społeczeństwa i tylk ozamykamy się w sobie. Lecz...Jeśli ktoś głosował mimo tych warunków to jest albo debil albo złodziej. Jak ktoś ma inne opcje - jestem otwarty na nie ! omarta: Nie masz racji Wolf do samoobrony zapisalo sie mnóstwo wykszatłaconych młodych ludzi bo ta durna partia umozliwia szybką karierę i wolf again: o to chodziło...nie mam siły przepisac odpowiedzi, bo ..nei mam sily :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:48 a i ja przyupomnialem sobie co napisalem.... wiec mozemy kontynuowac...pilka nie po mojej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Mylę się - nie myłem - kij z tym ! 14.06.04, 13:48 Pardon !!! Mialo byc: Lotka nie po mojej stronie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:36 A ja też nie poszedłem, bo i tak mi było obojętne kto się dostanie. Ci z LPRu mogą dużo tam zdziałać w PE !!! Kto ich wie ! Tam mają okazje wykazać się patriotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 13:55 patriotyzmem? ty to nazywasz patriotyzmem? [cieta na was dzis jstem, to sie czepiam] [zeby mi potem zaden poziom-ek nie zarzucil kadzenia i nie nazywal mnie stara panna:>] Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:00 Jak dla mnie to oszolomy, zwlaszcza ci idioci z lpr co siedza w radzie miasta krakowa...boze ! jakie oni maja pomysly ! oto kilka: -drozsze bilety miesieczne dla zamiejscowych, tansze dla krakusow -nazwac kultowy Plac Centralny w Nowej Hucie (naprawde kultowy) imieniem Reagana... -zamykanie pubów na starówce o północy.... etc w tym stylu Na wybory do parlamentu nawet i w sierpniu będę głosował ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:15 > -zamykanie pubów na starówce o północy.... za to powinienes ic h zlinczowac hehe ale slyszalm tez o tych pomyslach u was zamykania supermarketow w niedziele, buahaha, u nas na osiedlu jest sklep spozywczy, dawniej spolem, metraz nie za duzy, wszedl w siec lewiatan niedawno, i tak sobie obserwuje ten sklep, kiedys to byl typowy osiedlowy market, a teraz? kamery, zwyczaje rodem z mcdonalda - zaden pracownik nie moze stac w miejscu, musi choc towar poprawiac, godziny otwarcia jak w kauflandzie, szok kiedys, a etraz normalka, i taki sklep bylby otwarty w ndz jako sklepik soeidlowy:P buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: mimo ciszy wyborczej 14.06.04, 14:18 ano faktycznie ! o tych hipermarketach zapomnialem ! tak wiec widzisz co ja moge myslec o LPR :) Odpowiedz Link Zgłoś