Dodaj do ulubionych

sposób na męża

26.07.04, 14:13
czy ktoś z was zna sposób na to aby zmusic faceta do pomocy w domu przy dzieciach,zakupachitp.mam dosyć ciągłego słuchania że on pracuje a ja zajmuje się tylko dziećmi!czy my płeć piękna i jakże słaba jesteśmy stworzone tylko do usługiwania naszym "panom"???!przecierz to my pracujemy 24\24 bo dzieci bo obiad bo coś tam...miłe panie czekam na wasze opinie i może któraś z was ma podobny kłopot?panowie wy też się broncie o ile potraficie
Obserwuj wątek
    • ossey Re: sposób na męża 27.07.04, 20:36
      To nie jest prosty problem do rozwiązanie. Racja jest po jednej jak i drugiej
      stronie.Ktoś musi rodzinę utrzymać (pytanie jakim kosztem)i ktoś musi zadbać o
      nią od wewnątrz.Najlepszym rozwiązaniem byłoby żebyś znalazła na tyle
      atrakcyjną prace ,która pozwiliłaby tobie zatrudnić nianie.Zdaje sobie sprawę
      że warunkach łomżynskich jest to szalenie trudne. Dlatego sadze że powinniście
      ze sobą rozmawiać ,bardzo dużo rozmawiać i broń boże nie mówić o tych
      problemach rodzinie(teściowa,matka...)ani słuchać "dobrych"rad koleżanek
      ikolegów. Na zewnątrz... u nas jest zawsze O.K. i usmiech od ucha do ucha,
      chociaż skręcałabyś sie z glodu. Ten problem możecie rozwiązać sami w swoich
      czterech scianach scianach
      • m-onisia-f_j Re: sposób na męża 29.07.04, 16:05
        na zewnatrz zawsze jest ok.tylko czasami nam samym ze sobą wytrzymać zwłaszcza wtedy gdy chce się powiedzieć tak wiele a nie można powiedzieć nic.Może racja jest po jednej i po drógiej stronie ale czy ja niemam prawa do zabawy,do radości?małużeństwo to nie praca 24\24 za którą czasami usłyszysz dziękuje.Nikt nie mówił że będzie łatwo tylko czemu nasi panowie wychodzą z założenia że oni jako ci pracujący mają tylko prawo do życi po za...czy praca w domu opieka nad dziecmi to nic?miałam dobrą prace dopuki nie poszłam na wychowawczy teraz jak wróce to mnie wyrzuci
        • polak_alkoholik Re: sposób na męża 31.07.04, 09:23
          nie 24/24 a 7/24
          to znaczy 7 dni 24 godzin dziennie
          • m-onisia-f_j Re: sposób na męża 03.08.04, 14:10
            co za różnica i tak wiadomo o co chodzi
        • ossey Re: sposób na męża 08.08.04, 16:48
          Oczywiscie ,ze masz prawo do zabawy ,do wyjcia do kina , kolezanki ale
          malzenstwo to pszede wszystkim obowiazki i odpowiedzialnosc za swoja rodzine.
          Nie wiem gdzie twoj maz pracuje , ile godzin jak stresujaca jest jego
          praca.Moze problem lezy w charakterze jego pracy.
          • m-onisia-f_j Re: sposób na męża 12.08.04, 22:24
            pracuje w hurtowni i nie sądze aby to była taka stresująca praca?!a tak
            poważnie to ...MAM JUŻ DOŚĆ nawet dzisiaj kiedy dzieci są chore wszystko na
            mojej głowie on idzie na bilard!a wrócił z pracy wczesniej żeby mi pomóc-
            pomógł pół godziny i poszedł do komputera a teraz na bilard wiesz
            mądrze "gadasz"mam prawo do zabawy ale na tym to się kończy nigdy nie mogę
            wyjść bez dzieci bo on z nimi nie zostanie bo on nie da sobie rady bo on ...i
            tak cały czs a ja staje się starą-młodą jędzą co go nie rozumie i gdzie tu sens
            gdzie logika?pozdrawiam cię serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka