Dodaj do ulubionych

Kibole juz "normalnieja" ;/

09.04.05, 23:44
info.onet.pl/1079626,11,item.html
Piłkarski "mecz pojednania" w Ostrowcu Świętokrzyskim zakończył się zdemolowaniem stadionu i starciami pseudokibiców z policją. Jeszcze kilka dni temu sympatycy KSZO Ostrowiec i Kolportera Korony Kielce wspólnie modlili się w klasztorze na Świętym Krzyżu.
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: Kibole juz "normalnieja" ;/ 09.04.05, 23:50
      Skończyła się papieżowa histeria, zaczęła zwyczajna napier..lanka. I znów jest "normalnie". Cuś słowa papieża w pamięci kiboli długo sie nie ostały.
    • tygrysio_misio Re: Kibole juz "normalnieja" ;/ 09.04.05, 23:53
      ja dzis bylam na meczu Jagielonia Bialystok - Ruch Chorzow (1:1) i powiem tylko
      tylke ze sprowadzili ksiedza zeby sie pomodlic przed meczem i z poczatku
      pierwsza polowa pierwszej polowy(wiem ze to glupio brzmi)byla bez kibicowania

ogolnie to fajna atmosfera i milo bylo.....jednak w Bialymstoku to jest
      kulturka najwiekszasmile)
    • yast Re: Kibole juz "normalnieja" ;/ 10.04.05, 06:45
      Smutne to sad Miałem malutką nadzieję na jakąś odmianę kiboli. Ale czego się
      spodziewać po tych ludziach, dla których nawalanka jest chlebem powszednim (na
      stadionie, na osiedlu). Jedni zaczeli palić szaliki, przeciwnicy poczuli się
      sprowokowani - ktoś rzucił kamień, zaszły procesy charakterystyczne dla TŁUMU.
      Wcześniej zastanawiałem się nad fenomenem takiej postawy kibiców, tej chęci
      pojednania, zjednoczenia i religijności. Nawet sama "GW" donosiła, że w tym
      środowisku Młodzież Wszechpolska rekrutuje swoje bojówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka