woy 08.09.04, 11:37 Dziś meczyk, jak Wasze zapatrywania na wynik? Klęska sromotna niczym z Danią, wymęczony remis czy jakaś niespodzianka... Niestety znowu pozostanie mi relacja z trójki, jakoś anteny nie zrobiłem. w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omarta Re: Polska Anglia 08.09.04, 11:52 woy, możesz sie w jakiejś knajpie zalogować ja nie będe ogladac bo po ostatnim beznadziejnym meczu serce dla tego sportu stracilam :P Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 08.09.04, 11:57 Ostatni mecz? Przeca wygraliśmy 3:0, pewnie o Danii mówisz, toż dostaliśmy w rzyć niemożebnie.. Knajpy w mojej okolicy z telebimem brak, tam gdzie mieszkałem ostatnio (warszawa wola), w parku postawiono dwa namioty i duży telebim, super mecze się oglądało, piwko grill. Ale po miesiącu mafia przybyła po haracz, zginął pracownik oraz jeden z klientów został powaznie ranny. Interes zdaje się został zwinięty. w. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 08.09.04, 12:00 o ja pierdziele, to ciekawie macie w tej wawie! mój ostatni meczyk to rewanz z realem madryt. odpoczne sobie dzis w kinie Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 08.09.04, 12:17 woy napisał: > Niestety znowu pozostanie mi relacja z trójki, jakoś anteny nie zrobiłem. no i nie żałuj, widowiska (mówię o meczach naszej reprezentacji) to rzeczywiście marne poza tym - chłopaki z mojej firmy znowu pojechali do chorzowa kibicować, a oni zawsze pecha przynoszą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 08.09.04, 12:17 Mam – nie wiem za bardzo dlaczego – przeświadczenie, że będzie 2:1. Tylko pytanie: dla kogo? Tak czy siak, już nawet porażka 1:2 będzie sukcesem. To przeświadczenia; rozum mówi coś całkiem innego. Wcale się nie zdiziwię, jak przegramy w rozmiarach dwu, trzybramkowych. Po tym, co pokazali nasi piłkarze w – paradoksalnie w wygranym 3:0 – meczu z Irlandią Północną, jestem pełen najgorszych obaw. Można się pocieszać, że Anglicy tracą na wyjeździe połowę wartości, ale po remisie z Austriakami (a wyspiarze prowadzili już 2:0!) są wściekli i to się może dla nas źle skończyć. Chciałbym się mylić, ale skoro tylko raz w historii potyczek polsko-angielskich udało się nam wygrać, to dlaczego akyrat teraz ma się odwrócić karta? Tak więc będę oglądał mecz, ale postaram się nie angażować emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 08.09.04, 12:53 to jeszcze raz ja :-) woy napisał: > Dziś meczyk, jak Wasze zapatrywania na wynik? nie chcę tym razem zapatrywać się na wynik, bo znowu będzie na mnie ;-). do dziś mi mąż wypomina, że to przeze mnie ostatnie mistrzostwa wygrali grecy. pierwszy dzień mistrzostw to był zarazem pierwszy dzień naszych wczasów w kazimierzu. podczas pierwszego meczu (portugalia-gecja) jedliśmy akurat kolację. telewizor stał, a jakże, w restauracji, no i fajnie to wyglądało, bo faceci tak pousiadali, żeby widzieć, co się dzieje na ekranie. ja usiadłam tyłem i rzuciłam: kto gra? portugalia i grecja! wrzasęła z naganą w głosie większość męskiej widowni. - a, to mogłaby grecja wygrać. i całe mistrzostwa też - rzuciłam lekko i zabrałam się za jedzenie przy dźwiękach buczenia. ha! i co? i wszyscy widzieli, co! :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Polska Anglia 08.09.04, 14:53 eee, a przepraszam czesto ci sie zdarza tak wyniki przewidywac? bo jesli tak to zglosze sie do ciebie na priva, bo ja sts czesto obstawiam ale mimo moich wspanialych patentow i doskonalychj i precyzyjnych obliczen zawsze przegrywam, grrr... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:04 A może po obstawiamy wynik? Ja mam złe przeczucia 2:0 dla wyspiarzy, jedyna nadzieja, że jasama przewidzi inaczej :) W Chorzowie byłem raz na meczu. Niestety jak pamiętam była to klęska, ze szwedami. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:09 nooo, taki przewidywanie to nie jest reguła, ale, kurcze, czasem tak mam :-) wszystko dlatego, że ponoć (wielu tak twierdzi) jestem wiedźmą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:15 no jak trafisz dzisiejszy wyniki to niewątpliwie i my tak będziemy sądzić. w. jasama napisała: > nooo, taki przewidywanie to nie jest reguła, ale, kurcze, czasem tak mam :-) > > wszystko dlatego, że ponoć (wielu tak twierdzi) jestem wiedźmą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:20 gorzej jak ja trafię te 2:0, wiedźmą zostanę i mietły będę szukał. w. jasama napisała: > AISI :-P Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:22 mogę ci jedną podesłać; łazi u nas po korytarzu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 08.09.04, 15:26 hmm, spytaj ją jaki wynik dziś padnie, jeśli trafi to możesz ją podsyłać. będzie łazić po korytarzu w wawie. w. jasama napisała: > mogę ci jedną podesłać; łazi u nas po korytarzu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Polska Anglia 08.09.04, 23:03 dobra to juz wiemy kto jest wiedzma:> wojtku kosynierze wlasnie nia oficjalnie zostales:) zabieram cie do sts-ow:P Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 07:55 Cóż, nie chcę się chełpić, ale podobnie było z Halamą (przypominasz sobie Kamilo?) i Igrzyskami Olimpijskimi. Ale i tak nasi zagrali – zwłaszcza w pierwszej połowie – lepiej, niźli się spodziewałem. Najśmieszniejsze jest to, że bramka Żurawskiego, zamiast podbudować, zdeprymowała naszą reprezentację (oddałbym ją w ręce psychoterapeuty – choć na minimalizm polski nie na chyba lekarstwa). Zamiast grać swoje, oddali inicjatywę Angolom, dali się zepchnąć do obrony i.. bramka wisiała w powietrzu. No i padła – taka szmata! Jedyne co mnie cieszy to fakt, że w końcu „Żuraw” odnalazł się w reprezentacji. W dwóch kolejnych meczach strzelił bramki rzadkiej urody. Jak już wspominałem w wątku Wisła – Real, marnuje się on w polskiej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 09:01 Jeszcze jedno Wypraszam sobie wiedźmę Co innego prorok... Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 09.09.04, 09:24 może być i prorok, mietła i tak Twoja :) dopiero co dotarłem do źródła informacji i o wyniku się dowiedziałem. wczorajsze zalogowanie u sąsiadów lub w knajpie nie wypaliło. całkowity brak wizji, fonii i informacji. w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 09:31 Nie zobaczyłeś i nie masz czego załować. No, może pięknej bramki Żurawia - zresztą podał mu Kosa. Oj, przypomniała się Wisła sprzed dwóch lat. Tyle tylko, że Kosowski podał Żurawskiemu nie skrzydła, a prostopadle. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:23 ja nie widziałam i tez nie żałuję Za to byłam w kinie i gorąco polecam "złe wychowanie" Almodovara pierwszy film tego bazarowego kuglarza, który mi się podobał! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:32 A ile widziałaś? A ja się cieszę, że w Ale Kino przypomnią obrazy Jarmuscha. Dawno nie widziałem - zwłaszcza "Inaczej niż w raju:, "Poza prawem" no i oczywiście "Noc na ziemi". "Permanente wakacje" akurat sie mi nie podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:40 Ja Almodovara zacząłem oglądać począwszy od "Kiki" albo "Wusokich Obcasów". I faktycznie te filmy były zbyt "rozbiegane", ale o "Wszystko o mojej matce" i "Porozmaiwj z nią" nie powiem złego zdania. Ale ja się nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:41 no tak, Marta o Almodowarze, Ty o Jarmuschu :-) a w Krużewnikach był? :-))))) a "Złe wychowanie widziałeś?" jak nie, to idź, bo już się LPR szykuje, coby oprotestować i z kin wyrugować Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:47 jasama napisała: > no tak, Marta o Almodowarze, Ty o Jarmuschu :-) > a w Krużewnikach był? :-))))) > > a "Złe wychowanie widziałeś?" jak nie, to idź, bo już się LPR szykuje, coby > oprotestować i z kin wyrugować no własnie LPR ja nie uważam, ze film jest antykoscielny. owszem, mocny to on jest (momentami) ale tak naprawdę nie osądza kościoła, nie mówi, ze to samo zło. Pokazuje pewien proces przyczynowo- skutkowy (moze trochę naciagany, owszem) ale w tym filmie to nie księża reprezentuja "samo zło" Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:42 ja o almodovarze a Ty mi z jarmuschem wyjeżdzasz! almodovar, widziałam: Pepi, Luci, Bom i inne dziewczyny z dzielnicy, drżące ciało, Wszystko o mojej matce, porozmawiaj z nią no i uważam, że to tani i kiczowaty jarmark ja wiem, ze kolorem też mozna wiele wyrazić ale czy trzeba nim epatować i kłuc w oczy?! Tak, od czasów pepi... Almodowar się rozwinął i lepiej mu idzie Ale serio, złe wychowanie to pierwszy film, gdzie aktorzy grają, cos potrafią, sa dobrze prowadzeni a reżyser ma coś do powiedzenia. A nie: uwaga krecimy film! Teraz wszyscy biegaja i drą się w niebogłosy!!! W "złym wychowaniu" w bardzo przemyslny sposób, watki sie pokrywają, aktorzy i role z resztą też. taki zabieg Almodowar wykorzystał juz w porozmawiaj z nią, gdzie mieszało się ze sobą to co męskie i kobiece. A tu dwa filmy nakładaja się na siebie i historie ich bohaterów również. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:47 Znow mnie - i Omarta, i Jasama - zaatakowały Dobra, mea culpa, bo nie potrzebnie wyjeżdżałem z Jarmuschem, ale przecież Wiecie,że filmy oglądam z 1.5 rocznym opóźnieniem w cyfrze. Ale może pójdę - ciekawe kiedy będzie w Suwaliszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:48 a juz tam zaatakowały! ty masz jakieś paranoje! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:49 Moje paranoje - jak to kiedyś śpiewał DAAB :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:55 A tak w ogóle jest to wątek o meczu Polska- Anglia, a nie jakiś Almodovarach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:55 tak, tak, pamietam wojtku o halamie:) coz jeno pozazdroscic doswiadczenia:) a czemu nie chcesz byc wiedzma tylko prorokiem? ja bym wolala byc wiedzma:P Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 12:59 no nie!!! bez przesady! sie nie poczuwaj i od wiedźmina z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:02 Jesteście wredne!!! A poza tym wara od Wiedżmina książkowego - mam rozumieć? No bo chyba nie filmowego (serialowego) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:04 serialowo/filmowy to michaś był! wiec tez z daleka nie jego wina ze film zenujaco beznadziejny! on się starał :)) cute Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:06 No dobra to jadę na wieś, żegnam Chip, chip ): Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:08 Powyższe odnosiło się do Wieśmina Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:13 wojtek_kosynier napisał: > Jesteście wredne!!! nawzajem :-))) bo zastanów się: jesli coś wychodzi od Ciebie, to to jest "droczenie się", a jesli ktoś coś rzuci w Twoją stronę, to już od razu "atak" Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:15 Wiesz co, wyluzuj Przecież nie pisałem tego na serio Ale jakby co, sorki Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:20 Jeszcze jedno Bardzo Was lubię: i Martę, i Jasamę Tak więc jak "Jesteście wredne" zabrzmiało zbyt obcesowo, to przepraszam - najwyraźniej się zagalopowałem Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:22 jeju, Wojtek, jak Ty nie czaisz ironii... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:25 jasama napisała: jeju, Wojtek, jak Ty nie czaisz ironii... Coż, od czasu do czasu, miewam kłopoty z kojarzeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:20 wojtek_kosynier napisał: > Wiesz co, wyluzuj I KTO TO MÓWI? :-)))) ROTFL! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:21 lol, wojtku coz za furia w oczach:) ja odnioslam wrazenie ze jasama tez na luzie wszystko pwoiedziala, ale ja nie chce sie wtracac miedzy was:P Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:25 kamaoka napisała: > ale ja nie chce sie wtracac miedzy was:P ja tez nie :D Odpowiedz Link Zgłoś
jasama Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:35 omarta napisała: > ja tez nie :D daj spokój, bo teraz to się dopiero Kosynier załamie! Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:38 spoks nic mu nie będzie wstawi wątek i się zrewanzuje :P Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:41 Ależ nie mam zamiaru się rewanżować. Miło jednak dziewczyny, że o mnie pamiętacie. Jak to jest? Nieważne co o tobie mówią, ważne - że w ogóle mówią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:42 to przesąd b. wazne jak mówia i nie daj sobie wmówic niczego innego Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:45 Dobra, to swymi postępkami będę dążyć do tego, ażeby mówiono o mnie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:56 wrócę do tematu, z kim i kiedy gramy następny meczyk? w. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:57 Następne mecze gramy na wyazdach w Austrii i Walii W październiku Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:59 woy napisał: > wrócę do tematu, z kim i kiedy gramy następny meczyk? > w. haha czekałam na taki post od Ciebie Woy! nawet chciałam wywołac Cie do odpowiedzi "i jak Co sie Woy podoba ewolucja tematu" :D Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 13:57 wojtek_kosynier napisał: > Dobra, to swymi postępkami będę dążyć do tego, ażeby mówiono o mnie dobrze Ty lepiej pracuj na odpuszczenie grzechów po śmierci! czy tam jakies inne karmy Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:02 a skad ja mam wiedzieć jakie Ty masz grzechy na sumieniu??!! mi się nie spowiadasz i niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:05 To dla Woy'a 9 X gramy w Wiedniu, a 13 - w Cardiff Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:06 ooo, w Wiedniu! ale czemu dopiero X?! nie mozna jeszcze we wrzesniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:07 omarta napisała: > ooo, w Wiedniu! > ale czemu dopiero X?! > nie mozna jeszcze we wrzesniu?? Bo teraz będzie czas Ligi Mistrzów i P. UEFA Odpowiedz Link Zgłoś
omarta Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:09 wojtek_kosynier napisał: > Bo teraz będzie czas Ligi Mistrzów i P. UEFA ??? teraz to znaczy kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:10 kiedy? Chciażby w przyszłym tygodniu Wisła znów gra z Gruzinami, ale innymi, niż wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Polska Anglia 09.09.04, 14:06 dzienx to mam szanse, że pokonam problemy z antenką. w. wojtek_kosynier napisał: > To dla Woy'a > 9 X gramy w Wiedniu, a 13 - w Cardiff Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Ponoć Basałaj podał się do dymisji!!! 09.09.04, 14:30 Piszę tu tylko dlatego, że koleś pochodzi z Raczek i - tak jak rodzieństwo - skończył pierwszy ogólniak w Suwałkach Odpowiedz Link Zgłoś