Gość: elf IP: 212.160.236.* 13.04.02, 21:53 ...Myśle o prasowych, radiowych i telewizyjnych. Kto z nich jest waszym zdaniem opiniotwórczy. Do których prezenterów macie zaufanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megatom Re:ranking dziennikarzy... 14.04.02, 15:20 Gość portalu: elf napisał(a): > ...Myśle o prasowych, radiowych i telewizyjnych. > Kto z nich jest waszym zdaniem opiniotwórczy. Do których prezenterów macie > zaufanie??? Wszyscy sa tworcy ale robia to dla kasy i moga ksztaltowac,bardziej lub mniej udolnie opinie spoleczne. Ja bym sie spylal kto jest wiekszym "artysta" w tym fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re:ranking dziennikarzy... IP: *.biaman.pl 14.04.02, 22:13 Najlepszym, najbardziej obiektywnym, najsolidniejszym tzn. docirającym zawsze do źródła infomacji jest KAROL POZNAŃSKI Z Radia Białystok. Szanowni Państwo dziennikarze bierzcie z niego przykład! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re:ranking dziennikarzy... IP: 194.204.190.* 16.04.02, 15:03 Myślę, że w Białymstoku nie ma dziennikarskich autorytetów. To nie są opiniotwórcze osoby z charyzmą, ale po prostu rzemieślnicy tego zawodu. Często zresztą nieudolni, nierzetelni, niechlujni w tym co piszą, bo jeśli ktoś nagminnie przekręca nazwiska, tytuły itp., to jak traktować go jak kogoś rzetelnego i odpowiedzialnego za to co pisze. Przykładów jest w naszej prasie aż nadto. Ale to przecież Białystok, coż można chcieć? Choc niektórym dzienikarzom należą się słowa uznania za wtrwałość i pasję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re:ranking dziennikarzy... IP: 194.204.190.* 16.04.02, 15:16 A może zróbmy ranking dziennikarzy Wyborczej? (lokalnej oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna31 Re:ranking dziennikarzy... IP: 192.168.0.* 20.04.02, 18:40 Będzie nieco feministycznie: I miejsce-zdecydowanie Monika Żmijewska za cięty język i wiedzę z ,,WYBORCZEJ" II miejsce Dorota Sawicka-z RADIA BIAŁYSTOK-za stresowanie lokalnych polityków i innego typu działaczy:)) III miejsce Aneta Boruch z PORANNEGO- za aferę ze sprzedażą zwłok! IV miejsce Aneta Gałaburda- bo lubię słuchać w Radiu Białystok magazyn TRAMP V miejsce Maryla Żalikowska z Porannego-bo w przewidywaniu pogody rzadko się myli! To tyle, jak się zastanowię to uzupełnię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re:ranking dziennikarzy... IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 19:21 Dorota Sawicka jest irytująca ze swoim modulowaniem głosu.Uważam że lepsza w to miejsce jest Dorota Kuc z TVB za lisią minę. Istotnie poziom tego dzinnikarstwa nie jest najwyższy ale to w końcu regionalne media. Prawdpodobnie lepsi idą do Warszawy jak np Sawicki i Głowacki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re:ranking dziennikarzy... IP: 195.205.214.* 25.04.02, 19:21 Gość portalu: Roch napisał(a): > Dorota Sawicka jest irytująca ze swoim modulowaniem głosu.Uważam że lepsza w > to miejsce jest Dorota Kuc z TVB za lisią minę. Istotnie poziom tego > dzinnikarstwa nie jest najwyższy ale to w końcu regionalne media. Prawdpodobnie > > lepsi idą do Warszawy jak np Sawicki i Głowacki. Lepsi w czym? Jedno pewne - Sawickiego kamera "lubi", ale nic poza tym. Poziom "dziennikarstwa" zarówno jego, jak i Głowackiego jest po prostu żałosny. Ani jeden, ani drugi nie "wyskoczy" ponad półtoraminutowy "news".Ponadto - obydwaj cechują się tym, że lubią kraść innym tematy (Sawicki między innymi został poproszony w białostockim radio, żeby się tam więcej nie pojawiał - z powodu także, że wchodził do komputera i fałszował listy płac, dopisując sobie cudze "wierszówki".) Głowacki z kolei, zganiony przez Komisję Etuyki Mediów za kradzież tematu odpowiedział (cytuję): "A popierdolił ja Radę Etyki Mediów!" Takie to "orły", co wyżej własnej dupy nie polecą@!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berkamp Re:ranking dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 26.08.02, 18:53 Nie masz racji saba. Sawicki to poczciwy człowiek. Pracowałem z nim w radio i to co piszesz jest nieprawda. W konia zrobił go Dariusz Kuć , który nie wpisał mu jako wydawca jego własnej wierszówki, a więc za informacje które pisał sawicki nie płaciło mu się, bo Kuć go nie lubił. I wtedy nie było jeszcze komputerów, więc nie fałszował w nich niczego. A tak naprawde było to 9 lat temu. Dopiero gdy się postawił, szefowie go zawiesili jak to określili "za brak pokory". Jego okradali, a on miał się temu przyglądać ??? Nigdy nie ukradł sawicki rzadnego tematu. I nie poproszono go żeby się więcej nie pokazywał. Sam odszedł gdy szefowie radia zaczęli go szantażować. I wzięła go TVB bo był dobry. A że jest to prawda moża zobaczyć w regionalnej trójce. Prowadzi przecież Kurier. O ile wiem miał też inne propozycje w Warszawie, ale się zastanawia, bo ma żonę a nie chce się przenosić na stałe. Jeśli chodzi o Głowackiego też nie było tak. Saba zastanów się co piszesz zanim napiszesz. Włąsnie Podlasie promuje Sawicki i głowacki. Są naprawde dobrzy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re:ranking dziennikarzy... IP: *.tkb.net.pl 20.04.02, 21:23 Gość portalu: pepe napisał(a): > Myślę, że w Białymstoku nie ma dziennikarskich autorytetów. To nie są > opiniotwórcze osoby z charyzmą, ale po prostu rzemieślnicy tego zawodu. Często > zresztą nieudolni, nierzetelni, niechlujni w tym co piszą, bo jeśli ktoś > nagminnie przekręca nazwiska, tytuły itp., to jak traktować go jak kogoś > rzetelnego i odpowiedzialnego za to co pisze. Przykładów jest w naszej prasie > aż nadto. Ale to przecież Białystok, coż można chcieć? Choc niektórym > dzienikarzom należą się słowa uznania za wtrwałość i pasję. Mysle, ze az tak zle nie jest z bialostockimi dzienikarzami. czesto slyszy sie o roznych ogolnopolskich i miedzynarodowych nagrodach dla naszych dziennikarzy szczegolnie z radia Białystok. chociaz przykladow i nazwisk przytoczyc nie moge, bo tym sie nie interesuje wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf_mily Re:ranking dziennikarzy... IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.04.02, 19:38 a ja bede kumoterska i stronnicza hihi! Jurek Szerszunowicz z Porannego za te wyrafinowane poczucie humoru, wychwytywalne tylko przez zainteresowanych. Grzes Dabrowski z Wyborczej, ktory w codziennych fotografiach potrafi przemycic swoj niezwykly talent. cmoki dla obu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re:ranking dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 29.05.02, 12:52 Szerszunowicz? Straszny krytykant. Nawet w najlepszej sztuce potrafi "coś" znaleźc i zmieszać z błotem. Bez taktu, który każdy krytyk literacki powinien mieć więcej niz inni. Odpowiedz Link Zgłoś
annabl Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... 29.05.02, 12:59 ciekawie, ciekawie, zrobmy ranking. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... 29.05.02, 23:28 W kontekście Białegostoku nie można pominąć Gosi Prokopiuk, prezenterki Wiadomości rodem z Bielska. Chociaż to bardziej prezenterka niż dziennikarka, w przeciwieństwie do np. Marty Grzywacz-'Gawronik' ;-), która zawsze przynajmniej adiustowała swoje teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faraon Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 26.08.02, 19:34 Sawicki to postać nr 1 w TV Białymstok. Nie zapominajmy, że w rankingu na nalepszego dziennikarza prowadzonym przez białostockie gazety mocno wyprzedził inne osoby. Były daleko w tyle. Miał około 1500 głosów, gdy druga osoba Barbara Ciruk, zaledwie 550. Sawicki najlepszy dziennikarz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 18:42 O Boże! Sawicki - najlepszy? No nie... toż to skandal! A może jeszcze Perepelica lub .. inne "gwiazdy" z OTVP Białystok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 26.08.02, 20:36 Gość portalu: elf napisał(a): > ...Myśle o prasowych, radiowych i telewizyjnych. > Kto z nich jest waszym zdaniem opiniotwórczy. Do których prezenterów macie > zaufanie??? Kto to śmiał napisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weber Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 26.08.02, 22:10 Popieram faraona. Ogladam Sawickiego i jest nalepszy w TVB. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... 27.08.02, 09:54 Nie wiem co o tym myslicie, ale najlepsi odchodza do innych stacji z...... AKADERY !!! Samot - teraz TVP WARSZAWA Legowski - teraz RMF Serafin - teraz R. B-stok i jeszcze paru ktorzy odeszli do Radia Olsztyn, BIS itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 08.09.02, 19:53 Co by nie wymieniać nazwisk to Sawicki przeważa. Nie tylko przystojny ale i dośiwadczony widać. Ma coś wspólnego chyba z policją bo newsy robi o tym i zawsze jest w nich wiecej niż w prasie. Facet ma chyba czujki. Jest najlepszy wśród białostockiej braci dziennikarskiej. All Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włoch Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.160.236.* 09.09.02, 11:17 Oj, Hiszpanie-Sawicki,trochę skromności by się przydało, jak już się pisze samemu o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 09.09.02, 12:17 Niestety nie znam Sawickiego Włochu. Choć chciałbym. Kiedyś byłem w telewizji na wycieczce jako wychowawca dzieci. I widziałem tylko Jolantę Rynkowską. Raz nawet pomagałem jej pisać tekst bo robiła program i potrzebowała informacji. O ile słyszałem Sawicki zbiera dobre recenzje wśród widzów telewizji Białystok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duńczyk Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 09.09.02, 23:37 Gość portalu: Hiszpan napisał(a): > Niestety nie znam Sawickiego Włochu. Choć chciałbym. Kiedyś byłem w telewizji > na wycieczce jako wychowawca dzieci. I widziałem tylko Jolantę Rynkowską. Raz > nawet pomagałem jej pisać tekst bo robiła program i potrzebowała informacji. O > ile słyszałem Sawicki zbiera dobre recenzje wśród widzów telewizji Białystok.. Hiszpan łże jak pies, pisząc, że w telewizji był tylko na wycieczce. Swój post wysyła z serwera TV Białystok. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... 10.09.02, 08:31 Hehehe, widać TVB udostępnia swoje serwery wycieczkowiczom :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 10.09.02, 14:52 > Hiszpan łże jak pies, pisząc, że w telewizji był tylko na wycieczce. Swój post > wysyła z serwera TV Białystok. Duńczyk !!! Ciebie chyba pokręciło. Z jakiego serwera TV Białystok ??? Pisze z domu !!! koło TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vodkalord Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 217.96.17.* 10.09.02, 16:50 Mój typ to nikitorowicz - cięty, dowcipny, konkretny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derby Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.bial.gazeta.pl 10.09.02, 15:15 Nie lubie tego budynia!Budynia, który podpisuje nie swoje materialy i wysyla do Wawy. Byl za to zawieszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 10.09.02, 15:22 Derby ty chyba kucharzem zostaniesz. Budyn ci tak smakuje ??? to won na inne fora. I niech ci komputer sie nie zawiesza. psik Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... 09.09.02, 12:49 mój typ: pan Nikitorowicz z Porannego Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 09.09.02, 13:58 niki jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.17.79.204.lifespan.org 10.09.02, 23:23 Koro, Ty tez zdaje sie jestes dziennikarzem, tak? No to ja glosuje na ciebie. :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 11.09.02, 00:28 dzięki. ale z tego co napisałaś wnioskuję, że nic mojego nie czytałaś. wyślij proszę swój adres, a nie opędzisz się od mej tfurczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKA Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.17.79.204.lifespan.org 16.09.02, 19:38 A w jaki sposob moge podac Ci moj adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: 212.244.106.* 11.09.02, 21:15 A jestem współpracownikiem Telewizji i tego nie kryje. I raczej nie jestem stronnicza choć kto może powieedziec ze jest inaczej. to mnie nie obchodzi. I brzydze sie tym co wypisujecie na forum. moje typy 1 Grzegorz Sawicki 2 Kuc Dorota 3 Leszek Pilarski 3 Mirosław Bielawski 4 Nikitorowicz 5 Szerszunowicz 6 Karol Poznański 7 Renata Reda 8 Wojtek Koronkiewicz 9 Alicja Pietruczuk 10 Dorota Sokołowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy rozsadek Re: Zróbmy ranking białostockich dziennikarzy... IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 22:20 Gość portalu: misia napisał(a): > A jestem współpracownikiem Telewizji i tego nie kryje. I raczej nie jestem > stronnicza choć kto może powieedziec ze jest inaczej. to mnie nie obchodzi. I > brzydze sie tym co wypisujecie na forum. moje ty NO TO POCO SIE POCISZ??? PAJACKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Zróbmy ranking bial/ostockich dziennikarzy... IP: *.arbornet.org 13.09.02, 21:13 Jakich dziennikarzy?Smieja sie z Bialostockich dziennikarzy w calej Polsce!Dlaczego?A kto tu jest dziennikarzem?Kwasowski?Najgorzsze wydanie GW w Polsce.Muszynski?Zenada, na dodatek wykladowca lokalnej szkoly wyzszej(sic!)z wyksztalcenia inzynier. Mozna dodac bylych dyrektorow TV Bialystok (obecnie w lokalnym radiu publicznym). Czy jeszcze cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Zróbmy ranking bial/ostockich dziennikarzy... IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 17.09.02, 05:28 Gość portalu: Pismak napisał(a): > > Jakich dziennikarzy?Smieja sie z Bialostockich dziennikarzy w calej Polsce! Dlaczego?A kto tu jest dziennikarzem? To ciekawe, bo ja będąc "w całej Polsce" nigdy śmiechu nie słyszałem, wręcz odwrotnie zawsze wyrażano bardzo pozytywne opinie o białostockiej szkole reportażu. Radiowcy od wielu lat zdobywają główne nagrody na prestiżowych konkursach w kraju i za granicą, Jurek Kalina z TVP Białystok wygrywa jeden festiwal po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Zróbmy ranking bial/ostockich dziennikarzy... 17.09.02, 10:12 rzeczywiście dość regularnie można usłyszeć o nagrodach za reportaż przyznawanych dziennikarzom z Radia Białystok. Coś w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Tomasz Wisniewski IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 18.09.02, 14:02 tak jest. choć niestety tomek rzadko ostatnio pisuje. szanowny bernardzie powróciłeś do krainy wikingów? opowiedz słów parę. jak tam pogoda i czym żyją szwedzi ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Tomasz Wisniewski - jescze raz IP: *.goteborg.se 19.09.02, 12:25 dzieki, wszystko w porzadku; socjaldemokraci nadal u wladzy i...bardzo dobrze.Mam nadzieje, ze partia liberalna (moja druga alternatywa)nieco sie wzmocni - zreszta, szwedzka polityka jest zbyt nudna a roznice niewielkie. Jutro targi ksiazki w Goteborgu - z Polski Marcin Krol i Ewa Kuryluk. Koniec lata, dzieki Bogu, Pozdzrawiam Bernard PS Jerzy Nachilo - moj drugi kandydat Odpowiedz Link Zgłoś