Dodaj do ulubionych

Balsam do przesuszonej skóry, help!!!

IP: 80.48.129.* 07.01.04, 21:16
Wszystko przez zime i ogrzewanie w domu. Moja skóra na nogach jest tak sucha,
ze az boli, pojawiły sie jakies zaczerwienienia, po balsamie szczypie. Czym
mozna podleczyc taka strasznie sucha skórę? Znam Vichy Lipidose do ciała, ale
jest drogi i mało wydajny, czy są jakieś tańsze opcje? Help, bo zwykły balsam
juz dawno nie działa!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 21:31
      lipikar baume la roche posay- nie bedzie szczypał
      tańsza opcja, ale być moze juz nie tak dobra to np. garnier
    • Gość: dixi Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! IP: *.net / *.tv 07.01.04, 22:34
      polecam serię Formuła Norweska Neutrogeny - używam balsamu do twarzy i ciała,
      nawilża i natłuszcza na długo;
    • Gość: S. Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! IP: *.widzew.net / *.widzew.net 07.01.04, 22:52
      Też miałam na nogach wysuszoną skórę,próbowałam parę balsamów i najlepszy dla
      mnie okazał się balsam oliwkowy firmy Ziaja .Podaję link dot.tego
      balsamu.Pozdr.

www.ziaja.pl/pl/index.html?id=506&f=27
      • Gość: Mikka Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! IP: 80.48.129.* 08.01.04, 01:40
        Dzięki za porady. dzis ratuję się tym, co mam w domu. Jutro chyba pójde do
        apteki sprawdzić LRP. A jak nie to moze Ziaja, bo Garniera jakos nie lubię.
        Pozdrawiam!
      • elve Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 02:14
        Ziaja balsam oliwkowy. tresciwy, wyratuje Cię z opresji :)
    • jkobuu Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 07:41
      moja przykaciółka ma b. przesuszona skórę, która pęka , szczypie, swędzi itd.
      kupiła balsam Neutrogeny i była nim zachwycona.
    • marghot Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 08:54
      polecam oliwkę dla dzicie, świetnie działa w takich wypadkach
      wybór szeroki ceny od 6zł za 150ml; widziałam ziaji seria pettini 6zł za 200ml;
      j&j oliwka żelowa 200ml za 14zł
    • colleen_1 Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 15:12
      Z tych ktore ja wyprobowalam polecam balneum - do kupienia w aptekach. Nadaje
      sie raczej na noc bo jest tlusty ale naprawde jest swietny. Kosztuje cos kolo
      20-30 zl.
      Poza tym polecam balsam z serii Lirene Erisu. Bardzo fajnie nawilza, zawiera
      mocznik i maslo shea i kosztuje ok 10 zl. Na razie jestem nim zachwycona. Nie
      zostawia takiej tlustej warstwy jak balneum i zaraz po posmarowaniu mozna sie
      ubrac.
      • madge_w_k Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 15:20
        polecam oliwkę dla dzieci (na wilgotna skóre, zaraz po kąpieli). Pomaga jeszcze
        zwykła wazelina (ale tylko na noc, tłusta okropnie). BAlsam oliwkowy Ziaja lub
        Neutrogeny też sa niezłe. Albo mleczko migdałowe Nivea - pachnie rewelacyjnie i
        dobrze nawilza. Pozdrawiam:)
    • masia27 Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 15:19
      Ja polecam balsam Xerialine firmy SVR, do kupienia w aptece. Naprawde dobrze
      radzi sobie z bardzo przesuszona skora, nie jest tani, bo kosztuje ok. 60 zl,
      ale pojemność opakowania to 500 ml, wiec wystarcza na dlugo.
      • colleen_1 Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 15:38
        Tez mam ten balsam i rzeczywiscie jest bardzo dobry. Jednak nie widze duzej
        roznicy w dzialaniu miedzy nim a Lirene o ktorym wczesniej pisalam. Maja podobna
        konsystencje, szybko sie wchlaniaja, oba dobrze nawilzaja. Zaznaczam jeszcze ze
        mam bardzo wymagajaca skore. Biorac pod uwage cene zapewne przezuce sie na Eris.
        • masia27 Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! 08.01.04, 15:58
          Lirene nie znam, ale po Twojej sugestii z pewnoscia wyprobuje.
          Pozdrawiam
          masia
    • Gość: justa Re: Balsam do przesuszonej skóry, help!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 12:51
      wypróbuj Balneum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka