Dodaj do ulubionych

Do Manka i Etiopa

IP: *.*.*.* 29.08.01, 11:16
Obserwuj wątek
    • Gość: Maggie Do Manka i Etiopa IP: *.*.*.* 29.08.01, 11:17
      Jezeli wy naprawdę pracujecie aż tak ciężko jak pisaliście, to dlaczego tak
      często bywacie na forum? Ja się nudzę i dlatego ciągle tu zaglądam. Ale
      przecież Wy bywacie tu praktycznie codziennie, a chyba zgodnie z logiką nie
      powinniście mieć na to w ogóle czasu?
      • Gość: Etiop Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.211.* 29.08.01, 12:21
        Otóż zaspokoję Twoją Ciekawość, organizacja pracy, organizacja i jeszcze raz
        organizacja, zawsze potrafiłem robić kilka rzeczy na raz to tak jak oglądając
        telewizję czytać gazetę, albo jadąc samochodem rozmawiać.

• Gość: Akir Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.130.* 29.08.01, 13:12
      Ja na przykład pracuję w serwisie i płacą mi za to że cze4kam na telefon, a co
      robię pomiędzy telefonami to moja sprawa.
      Pozdrowienia Akir
      • Gość: Maggie Re: Do Manka i Etiopa IP: *.*.*.* 29.08.01, 13:27
        No, ja też mam w pracy czas na różne rzeczy, ale wypowiedzi kolegów brzmiały:
        Maniek: "Studiując na 3 roku ekonomii UwB, działam w samorządzie, już od dwóch
        lat
        pracuję i do tego od pół roku prowadzę działalność gospodarczą. Fakt nie śpię,
        więcej: zap.......m od 7 do 22 ..."
        Etiop:"obecnie ciągnę robotę w 4 firmach. (...) a rodzinę w sumie to oglądam na
        zdjęciu w portfelu, jak wychodzę to jeszcze śpią jak wracam to czasami już
        śpią. "
        Więc w sumie troche dziwne mi się wydało, że w ogóle znajdują czas na
        przeglądanie forum i prowadzenie dyskusji.
        • Gość: Etiop Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.211.* 29.08.01, 13:40
          A bo widzisz łatwiej mając moment wolnego polatac po forum niż jechać do domu ;)
          • Gość: maniek Re: Do Manka i Etiopa IP: 195.136.45.* 29.08.01, 20:43
            Pewnie to sobie trudno wyobrazić, ale: komputer z windowsem ma na dole taki
            paseczek prawda? No i wyobraź sobie, że normlnie można mająć włączony edytor
            tekstów (bo ja akurat pracuję przy użyciu takiego włanie programu) mieć
            jednocześnie włączonego eksplorera. No i czasami klikać myszką (takie
            urządzenie podłączone do komputera) i prwdzć forum. Proste, spróbuj.
            • Gość: atomski Re: Do Manka i Etiopa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 22:48
              Jesteś wielki. Sam do tego doszedłeś ?

Przypomnij lepiej sobie początki i nie zadzieraj teraz nosa !
              Koleżankom chodziło raczej nie o techniczne rozwiązywanie problemów z paskiem
              narz,eksporerem,czy nawet włącznikiem POWER...
              ... a czasowe !
              Przelecenie po forum to moze chwila,ale trzymanie ręki na pulsie,to zupełnie
              inna historia, a co dopiero wymyślenie tak jadowitej wypowiedzi ( pewnie cały
              dzień z głowy, a gdzie czas na naukę ,interesy i rodzinę ?)
              • Gość: Etiop Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.211.* 30.08.01, 10:23
                Pozwole sobie rozwiać dylematy czaso-przestrzenne, śledzenia (ach, jakie to
                białostockie określenie) przebiegu dyskusji na forum, otóż, pokuś się o
                odrobinę statystyki owego forum. Najstarszy post jest datowany na 4 marca
                bieżącego roku, najmłodszy właśnie powstaje czyli 30 sierpnia roku tegoż samego
                postów na forum w chwili obecnej było 1387, czyli w ciągu 180 dni, czyli w
                ciągu 4320 godzin napisano 1387 postów co nam daje oszałamiającą dynamikę 0,32
                posta na godzinę lub inaczej jeden post pojawia się co mniej więcej trzy
                godziny, ptrzeczytanie posta i odpowiedź to jakieś 3 minuty tak, że jak widać
                nie trzeba ślęczeć na forum aby być na bieżąco, przy założeniu, że poziom i
                zdolność przetważania czytającego nie jest niższa od średniej spotykanej w
                populacji.
                • Gość: Maggie Re: Do Manka i Etiopa IP: *.*.*.* 30.08.01, 10:46
                  Gość portalu: Etiop napisał(a):
                  > godziny, ptrzeczytanie posta i odpowiedź to jakieś 3 minuty tak, że jak widać
                  > nie trzeba ślęczeć na forum aby być na bieżąco, przy założeniu, że poziom i
                  > zdolność przetważania czytającego nie jest niższa od średniej spotykanej w
                  > populacji.
                  W sumie 60 godzin rocznie. I to ma być mało? Na robienie makijażu poświęcam
                  niewiele więcej, a to jest ponoć najbardziej czasochłonna czynność w życiu
                  kobiety.;-) Ale moja zdolność przetwarzania jest chyba troszkę mniejsza od tej
                  średniej. Tak a propos - Czy też wam się tak diabelnie wolno ściągają wiadomości
                  z forum? Bo myślałam, że to wina mojej sieci, ale zauważyłam ostatnio że z innymi
                  portalami nie mam takich problemów, tylko z gazetą.
                  • Gość: Etiop Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.211.* 30.08.01, 10:59
                    No w moim przypadku to rzeczywiście koszmarna ilośc czasu jeżeli porównam go
                    tego poświęconego na makijaż ;), co do szybkości forum, nie wiem, ten portal ma
                    swoje złe chwile, ja po prostu aby nie marnować czasu jak nie ładuje się
                    dostatecznie szybko rezygnuję.
                    PS. co do tego czasu to chyba Ty tak zaciekle broniłąś kodeksu pracy w wątku o
                    duuużych sklepach, no to zgodnie z tym zbiorem praw jak psu buda należy mi się
                    co godzina 5 minut przerwy a co cztery godziny 15 minut ponadto jedna
                    śniadaniówka 25 minutowa.
                    • Gość: Maggie Re: Do Manka i Etiopa IP: *.*.*.* 30.08.01, 11:15
                      Taaa... Jasne. I ta cogodzinna przerwa należy Ci się pewnie (podobnie jak mi
                      zresztą), żebyś się nie musiał wgapiać cały dzień w komputer i oczka Ci się nie
                      popsuły? ;-) Tak mi przynajmniej ostatnio wytłumaczono na szkoleniu BHP. Fajna
                      rzecz takie szkolenie, tylu ciekawych rzeczy się człowiek dowie.
                      Najpraktyczniej to by było zajść w ciążę. Siedzieć wtedy przy komputerze wolno
                      tylko 4h dziennie i to z przerwami. I te urlopy, dodatki dla samotnych matek
                      itp.
                      • Gość: Etiop Re: Do Manka i Etiopa IP: 212.160.211.* 30.08.01, 11:38
                        No to do roboty, do roboty trzeba ratować wskaźniki odnawialności populacji ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka