wolfgang87 01.02.05, 17:31 lista ipn, klikajcie póki z serwera nie zdejmą: members.fortunecity.com/lista2/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 01.02.05, 18:26 Skopiowane z stron internetowych : Listę agentów zakosił Bronek z Warszawy Więc za tę listę posiedzi Bronek do sprawy Tysiące ludzi jest na tym spisie, o Boże Jak cię wpisali nikt już wykreślić nie może Lista niewielka, bo to początek krucjaty Przyjdą Kaczory ,będą upiory a świat kiczowaty Na jednym spisie Bolek i Lolek oraz St, Jadwisia Kurier z Warszawy, Marek z Nieszawy oraz Zosia od misia Atak na Bronka , już trwa nagonka bez racji I tylko Kieres ma w tym interes - dotacji Nikt zaś w obronie, bo na ambonie, panika Prałat na spisie coś widzi mi się, tuż obok kanonika Już masz błysk w oku , kiedy na boku zagra Dobrze ci znane , no i lubiane nazwisko twego szwagra Dalej masz brata , i jego swata - kuzynka Tak się zebrała, już prawie cała rodzinka Nie ma na liście choć chcielibyście, mojego wuja Wita On wszystko spisał, to o czym słyszał, i kwita Teraz u Wita dopiero świta - na dworze Tak stary ubek wszystkich nas ubiegł, o Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_wola Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 11:11 jedno "0" przy sygnaturze akt - etatowy oficer dwa "0" przy sygnaturze akt - TW, Tajny Współpracownik Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 11:13 no wlasnie... ja mysle ze tak prosto to nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
cps Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 14:45 taa.Jest na tej liscie naszych suwalczan no no a nawwt brat jednego redachtora co to taki ciety na komune ze hej Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 18:45 wolf...sumienie gryzie, po co ten oszolom??????????? Może byśmy w końcu zaczeli żyć w normalnym kraju CIO!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 19:39 wolf? to pewnie do mnie ale jakos tak koło mnie, bo nie wiem o co chodzi... ;) do normalnosci w kraju tym jeszcze trzeba pokolenia. potem mozemy zaczac negocjowac Odpowiedz Link Zgłoś
lukas-luki Re: Dla oszołomów.... 02.02.05, 19:48 Przez kilka dni tak zwana lista Wildsteina dostępna pod adresem Suwalskiego Serwisu Informacyjnego www.isuwalki.prv.pl szczegóły na forum w dziale Suwałki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 03.02.05, 12:07 jakas mania... i na iSuwałki i na funiaste.net ciekawe gdzie jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 03.02.05, 13:19 O tym jak Kieres robi interes . Siedzą w IPN-ie jak anioł chłopaczki Wszyscy tacy piękni bo z jednej są paczki Kilometry teczek ,szeregi kapusi Nawet w IPN-ie żyć z czegoś człek musi Nie dali pieniędzy ministry Millera Chłopcom w IPN-ie brak forsy doskwiera Wypuścili z listą niejakiego Bronka I teraz na niego masowa nagonka Bronek jak to Bronek chciał być na świeczniku Pisał wciąż i pisał a awansów znikąd Poradzili wspólnie Kaczory z Kieresem Jak legalnie ruszyć z kiepskim interesem Potrzeba poparcia dziadostwa masowe Uradzili! Bronek ! Ma do tego głowę Chlopcy z IPN- u mają wnet profity Nie czakając nawet na rządy Rokity Gdy w bisnesie chłopie przepadasz z kretesem Popieraj Kaczorów z Leonem Kieresem. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 03.02.05, 13:23 doobre :) wyjątkowo w tym wypadku mozna by się dopatrywać teorii spisku. ale dobrze...dobrze...skończy się cała ta kołomyja... a IPN dostanie parę nowych etatów :D Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 03.02.05, 23:48 i stało się coś niesamowitego proszę państwa ! serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2528860.html Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 10.02.05, 19:06 Tu od samego początku chodziło o kasę a ludzie podniecają się jakby nie wiadomo o co szło. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 11.02.05, 11:42 Już pod koniec lat 40. działała sieć około 74 tys. tajnych współpracowników Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego (MBP). W 1949 roku powstały Referaty Ochrony, które miały za zadanie prowadzenie sieci agenturalnej w zakładach przemysłowych. W latach 1951–1953 Referaty Ochrony działały w ponad 600 zakładach pracy, a sieć agenturalna liczyła ponad 26 tys. osób. Na skutek ich donosów tysiące ludzi trafiło do więzień i obozów pracy, utraciło możliwość dalszego kształcenia się lub awansu. Podejrzanym w tamtym okresie mógł być praktycznie każdy. W styczniu 1953 roku w kartotekach UB, prowadzonych jako ewidencja elementu podejrzanego, znajdowało się około 5,2 mln osób, a więc blisko jedna trzecia dorosłej ludności Polski. Także po 1956 roku szczególną rolę w pracy organów bezpieczeństwa,a więc przede wszystkim Służby Bezpieczeństwa Ministerstwa Spraw Wewnętrznych (SB) oraz Wojskowej Służby Wewnętrznej (WSW), odgrywała agentura. Jej znaczenie wzrastało szczególnie w okresach niepokojów i napięć społecznych. Okres po Sierpniu ’80 był także czasem wielkiego werbunku. W latach 80. agentura we wszystkich pionach operacyjnych MSW gwałtownie się rozwijała: liczba tajnych współpracowników wzrosła z 35.265 pod koniec 1981 roku do 69.661 w końcu roku 1984 (poprzednio, aby podwoić ich liczbę, potrzebowano całej dekady 1971–1981). Do tego należy dodać nadal nieznaną liczbę tajnych współpracowników WSW, Wojsk Ochrony Pogranicza oraz Zarządu II Sztabu Generalnego MON (wywiadu wojskowego). Warto podkreślić, że wbrew obiegowej opinii głoszącej, jakoby funkcjonariuszy PZPR nie werbowano do współpracy z SB, znaczna ich część miała stałe kontakty z tajną policją polityczną. Członkowie PZPR pracowali dla służb specjalnych jako tzw. kontakty obywatelskie bądź kontakty służbowe. Również Kościołowi nie udało się obronić przed silną infiltracją swoich szeregów. W 1984 roku z SB systematycznie współpracowało 2309 księży, czyli 9,17 proc. ówczesnego polskiego duchowieństwa katolickiego. W podobnej skali penetrowane były także inne Kościoły chrześcijańskie, świadkowie Jehowy oraz gminy żydowskie. Kierownictwo polityczne państwa akceptowało wzrost wpływów MSW, upatrując w pełnej kontroli całości życia gospodarczego i społecznego panaceum na wszystkie systemowe bolączki kraju. Przyjęcie Ustawy o Instytucie Pamięci Narodowej stworzyło nowe ramy dyskusji dotyczącej rozliczenia z dziedzictwem PRL. Każdy „pokrzywdzony” ma bowiem nie tylko możliwość zapoznania się z materiałami, jakie na jego temat zgromadziły organa bezpieczeństwa, lecz może również poznać nazwiska oficerów, którzy prowadzili wobec niego różne działania operacyjne, i ludzi, którzy jako tajni współpracownicy donosili na niego. Wnioski o dostęp do swoich „teczek” złożyło już ponad 14 tys. osób. Swoje akta czytało dotychczas ponad 5 tys. osób, najczęściej ze starszego pokolenia. Wśród młodszych przeważają działacze „Solidarności”, a zwłaszcza ludzie zaangażowani w latach 80. w działalność podziemnych struktur tego związku. Jezu!! 2309 ksieży bylo agentami !! [4] 2005-02-11 10:55 a ja chodziłem do spowiedzi !!! ~F1 Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 11.02.05, 13:44 Do ośmiu lat więzienia grozi 70-letniej emerytce oskarżonej przez prokuraturę o bezprawne dysponowanie pieniędzmi zmarłego księdza. Kobieta przez wiele lat pracowała u niego jako gosposia, a po jego śmierci przelała jego oszczędności na własne konto - poinformował Jan Pardej z Prokuratury Okręgowej w Zielonej Górze. Przed dwoma laty kobieta w celu osiągnięcia korzyści majątkowej wprowadziła w błąd pracownika jednego z banków w Zielonej Górze, zatajając przed nim fakt śmierci właściciela konta, i na podstawie udzielonego jej wcześniej pełnomocnictwa przelała na swój rachunek ponad 43 tys. USD oraz ponad 171 tys. zł - no to nieźle . A mówią że księża to biedaki. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: Dla oszołomów.... 11.02.05, 15:31 pierdutow napisz w której parafii dorabiasz jako ministrant to w niedziele wrzuce ci pare groszy na tace!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 11.02.05, 16:42 Rybciu dlaczego mnie nie lubisz? Niestety nie dorabiam jako ministrant ponieważ zostałem wywalony za wypicie wina mszalnego dla jednego z proboszczów i mam wilczy bilet.Wydawało mi się że będziemy mieli wspólny język, bo jak zauważam ty też znasz się na sprawach duchownych. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Dla oszołomów.... 15.02.05, 17:50 ja pewno wiecie wyciek był lepszy jakościowo niz przypuszczano, bo był to wyciek z wewnętrznej listy... dodano 2 nowe kolumny, ktore niby cos wnoszą. zrobilem lustracje nazwisk ktore cos mi mówią i pech..straszliwy pech...niczego ciekawego ani nowego nie znalazłem :(( a tak żem był żądny sensacyi Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 18.02.05, 08:41 Po lekturze listy już się ukazują nazwiska na forum Gazety Współczesnej. Jak się to ma do ustawy o ochronie danych osobowych? Jak nic wzrośnie liczba spraw o pyskówki ! Sądy zarobią i może o to chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 19.02.05, 20:51 Eliza Michalak pisze w „Gazecie Polskiej” o Młodzieży Wszechpolskiej, w tym również o utworzonej przez Romana Giertycha Akademii Orła dla wyjątkowo zdolnych wszechpolaków: „Zajęcia odbywają się tam co 2 tygodnie. Są kolokwia, egzaminy – wszystko jak na prawdziwych studiach. Kilka razy w roku najzdolniejsi spotykają się na specjalnych obozach – religijnych, ideowych i socjotechnicznych, które mają ich przygotować do skutecznej działalności politycznej. Obozy spełniają też rolę integracyjną – w dzień są zajęcia, a w nocy męskie imprezy suto zaprawiane alkoholem, podczas których Wojciech Wierzejski opowiada o sile organizacji, pozbywaniu się zdrajców i władzy, którą będą się cieszyć już wkrótce”. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 24.02.05, 17:04 „Dla pełnej i konsekwentnej lustracji trzeba by podać do publicznej wiadomości wszystkich z owych czasów komunistów, członków urzędów i innych oficjalnych instytucji państwowych i naukowych, bezpieki, innych służb tajnych, milicji rzekomo obywatelskiej, pracowników Urzędu do spraw Wyznań, oficerów formacji wojskowych, aelowców, peperowców, volksdeutschów i reichsdeutschów, wszelkich współpracowników NKWD, także na byłych ziemiach wschodnich, następnie służby więzienne, agentów, szpiegów, ludzi złamanych przez UB i SB, donosicieli we wszystkich branżach, także gospodarczych, paxowców (...) należałoby też podać nazwiska większości Żydów ówczesnych, łącznie z Żydami przybyłymi z Rosji, którzy objęli rządy w Polsce we współpracy z okupantem, a przecież nikt z nich nie czuł się Polakiem”. ks. prof. Czesław Bartnik wypowiedź w radyju. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 25.02.05, 16:58 Klasyka polska jezykiem służb zpecjalnych z minionej epoki : Wydaje się jednak, że nawet na literaturę ojczystą chwalcy Wildsteina patrzeć będą podejrzliwie. Śledząc podteksty do tej pory maskujące się chytrze. Do właściwej interpretacji klasyki pomocny okaże się robiący dziś furorę język służb. Język giętki, na topie – po UB, SB i UOP. Dopiero w tym języku arcydzieła ujawnią swoje sekrety, przestaną nudzić anachronicznymi odniesieniami. Sięgnijmy po „Pana Tadeusza”. Co ja piszę, jaki „Pan Tadeusz” – teczka obiektowa Soplicowo! Jak się to zaczyna? Właśnie dwukonną bryką wjechał młody panek I obiegłszy dziedziniec zawrócił przed ganek. Wszystko jasne – mamy do czynienia z operacją pod kryptonimem Panek. Figurant posłużył się bryką jako środkiem lokomocji. Zajechał przed obiekt. We dworze pusto: bo drzwi od ganku zamknięto Zaszczepkami i kołkiem zaszczepki przetknięto. Zgadza się: Kołek to TW. Zapodaje, że figurant przechadzał się po obiekcie, po czym nawiązał kontakt z zegarem. I z dziecinną radością pociągnął za sznurek, By stary Dąbrowskiego usłyszeć mazurek. Z raportu TW Kołka wiemy, że zabezpieczył nagranie i postara się wyjaśnić powiązania sznurka z generałem D. Co było dalej? Figurant Panek spotkał się z niezidentyfikowanym obiektem płci żeńskiej (Dziewica). Wysmukłą postać tylko aż do piersi kryje, Odsłaniając ramiona i łabędzią szyję. Słuchanie ściany potwierdza: nastąpiło klaśnięcie w dłonie. Figurantka Dziewica zniknęła. Wtedy Panek wdał się w rozmowę z kontaktem obywatelskim – Wojskim (pseudonim Róg). Gdy się pan Wojski dosyć napytał, nabadał, Na samym końcu dzieje tego dnia powiadał. Zwraca uwagę wyszkolenie kontaktu obywatelskiego, który nie tylko pytał, ale i badał, jak przystało na absolwenta Akademii Smorgońskiej. Po tym epizodzie figurant i kontakt obywatelski Róg udali się w kierunku lasu liściastego, żeby spotkać się na stykach osobowych z figurantami – Stryjkiem (pseudonim Kijek), Podkomorzyną (pseudonim Podkomorzyna) i Podkomorzym (pseudonim Polonez). Wieczorem całe towarzystwo biesiadowało. O miejscu biesiady informuje teczka obiektowa Ruina. Sień wielka jak refektarz, z wypukłym sklepieniem Na filarach, podłoga wysłana kamieniem. Figurant Panek biesiadował z pracującym na kierunku zachodnim Rosjaninem Rykowem. Rykow działa pod przykrywką kapitana. Pozostaje do ustalenia, czy zna Ałganowa. Agenta Rykowa (kryptonim Kapitan) nauczono maskirowki na kursach w Srebrnym Borze. Fragment nagrania to obłudny monolog biesiadnika: He! Ojczyzna! Ja nie szpieg, a po polsku umiem, – Ojczyzna! ja to czuję wszystko, ja rozumiem! Oprócz Rykowa w biesiadzie uczestniczyła długoletnia mieszkanka Leningradu Telimena (kryptonim Ciotka). Ta niewątpliwie rezydentka obcego obiadu usiłowała zwerbować figuranta Panka, posługując się przechowywanym w biurku seksem oraz kolanem dekującym się pod stołem. Widać to dokładnie na mikrofilmie. Mikrofilmem można będzie posłużyć się jako kompromatem. Dalszy ciąg bryku z „Pana Tadeusza” może już napisać każdy czytelnik poematu Wieszcza. Dwanaście ksiąg – dwanaście teczek. Nie ma rady, trzeba dofinansować projekt z własnej rezerwy budżetowej. Można się targować, lecz pieniądze muszą się znaleźć. Słyszałem kiedyś opowiastkę o takich targach: kram ze starzyzną. Klient chce paletko. – Ile to kosztuje? – Sto złotych. – Sto złotych za ten łach? – Dziewięćdziesiąt. – Żarty. W końcu klient kupił paletko za dwadzieścia złotych. – I co, szczęśliwy pan? – rozpromienił się kramarz. – To palto chciał kupić baron Rotszyld, tylko nie dogadaliśmy się co do ceny. Na targowisku ze starzyzną, na jakie nas zaprowadzono, nie liczyłbym na okazję Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: Dla oszołomów.... 24.03.05, 17:11 nie ma nic dla tej grupy. Jakaś posucha czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś