gini 10.11.09, 18:42 www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0 bronie ja broni Anty ach duzo nas i inni bronimy przed scanami , danami, snajperami ,nie damy zapomniec i nie damy sie obrazac. Ja pyskata gini to mowie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Duma narodowa 10.11.09, 18:55 to wazna sprawa i nielatwo ja wzbudzic/odzyskac/zachowac. Sam walcze o to i na forum i w zyciu zawodowym. Glownym jej wrogiem jest brak pewnosci siebie. I dobre pytanie jest skad ten brak pewnosci siebie. Jeszcze dzisiaj. PF Odpowiedz Link
gini Re: Duma narodowa 10.11.09, 19:08 Bo ja wiem moze te lata zniewolenia ?No i jak nas nie znaja to traktuja troche jak dzikusow z Azji.Mnie mowili np, ze ja z Europy wschodniej to ja od razu pytalam czy znaja mape, bo ja nie ze wschodniej tylko z centralnej. No i dlugo trzeba tlumaczyc nasze skomplikowane dzieje . Odpowiedz Link
polski_francuz Zapomnij dzieje 10.11.09, 19:36 oni tez mieli dzieje. Szmaciarnia tez miala dzieje. Chodzi o to, zeby mimo dziei sie sprawy posuwaly do przodu. PF Odpowiedz Link
gini Zapomnij dzieje Nie mozna zapomniec Francuzie 10.11.09, 19:51 www.youtube.com/watch?v=Quld5950v6w To tazk jak bym o sobie zapomniala o swoich korzeniach, moze to patetyczne, ale taka jest prawda. Odpowiedz Link
polski_francuz OK, nie zapominaj 10.11.09, 20:01 ale wybierz z dziei to co pewnosc siebie wspomaga. A reszte dziei zapomnij. Tylko dzieje panstwowo- i pewnosciotworcze sa warte zapamietania. PF Odpowiedz Link
gini Re: OK, nie zapominaj 10.11.09, 20:07 polski_francuz napisał: > ale wybierz z dziei to co pewnosc siebie wspomaga. A reszte dziei > zapomnij. Tylko dzieje panstwowo- i pewnosciotworcze sa warte zapamietan > ia. > > PF No widzisz, podkradlam te linki gdzie walczymy, i ja jestem taka gini walczaca. Odpowiedz Link
polski_francuz Re: Zapomnij dzieje 10.11.09, 20:38 "to przepraszam" Prosze. Nie ma za co. PF Odpowiedz Link
gini ReAnty juz sie daje czadu na kraju 10.11.09, 20:55 Tam moje poczatki byly, trzeba uczyc mlodziakow. Odpowiedz Link
ariadna-enta Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 21:27 i francuzik pokazujący kim jest naprawdę gratukuje hans.)) Odpowiedz Link
pro100 Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 21:34 ariadna-enta napisała: > i francuzik nie bierz wszystkiego tak strasznie osobiście. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 22:53 Chyba sie zawstydzili bo nie mowia kto jest "szmaciarnia". I dobrze. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 22:56 cwaniaki jedne. Mowia "A" a juz nie chca powiedziec "B".... Odpowiedz Link
polski_francuz Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 22:57 Niech wstydza ci cos sie zeszmacili. W taki czy inni sposob. Wstydzic sie tego, ze sie im to pokazuje nie ma zadnego. PF Odpowiedz Link
hansgrubber Francuzie mow: 10.11.09, 23:01 to Ty napisales: "oni tez mieli dzieje. Szmaciarnia tez miala dzieje. Chodzi o to, zeby mimo dziei sie sprawy posuwaly do przodu." O kim mowiles? Odpowiedz Link
polski_francuz Mowie 10.11.09, 23:11 Chce powiedziec, ze pomimo bardziej czy mniej chwalebnej historii czyli dziei nalezy zachowac wiare w narod i w jego przyszlosc. Wydaje mi sie to oczywiste z przebiegu dyskusji. Takze te ludy, ktory sie zeszmacily, w ten czy inny sposob i ich dzieje tym sparszywialy, szukaja tylko i wylacznie pozytywnych aspektow swojej historii. Bo bez wybrania tych pozytywnych aspektow historii nie mozna budowac przyszlosci. Coz w tym jest takie trudne do zrozumienia? PF Odpowiedz Link
polski_francuz Ciekawym 11.11.09, 09:34 Skad ten twoj nick? Z maski i sztuki oszukiwania otoczenia? Czy tez moze z checi pomagania tym ponizanym? PF Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ciekawym 11.11.09, 10:54 a twoj? Z "wojen napoleonskich" czy z zamilowania do francuskiego wina? W nadmiarze....ma sie rozumiec. Odpowiedz Link
polski_francuz Skad nick? 11.11.09, 11:14 z wrodzonej checi by przechodzic jak najszybciej do sedna sprawy. Niecierpliwosc jest to pewnie - dosc rozpowszechniona polska cecha. I byc dac jej wyraz, bo czas to pieniadz, ja tutaj przez i dla gini przyszedlem. Kropki na "i" znow wam nie postawie bo musze po francuskie wino by zaczac swiecic:) PF Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Skad nick? 11.11.09, 12:12 a ja myslalem, ze ty porzadny emigrant jestes.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: "Szmaciarnia"? 10.11.09, 23:15 a mozesz palcem wskazac? Czy ci go ucieli? Odpowiedz Link
pro100 z biznesowego punktu widzenia 10.11.09, 20:09 polski_francuz napisał: > > I dobre pytanie jest skad ten brak pewnosci siebie. Jeszcze dzisiaj. > > PF to te zagraniczniaki co przyjeżdżają robić interesy w polsce to mimo wielu preferencji (głównie kredytowych w oddziałach swoich banków) nie radzą sobie najlepiej. patrząc tu u mnie lokalnie to 70% w ciągu 5-10 lat plajtuje, ogon pod siebie i chodu. duże firmy miedzynarodowe radzą sobie lepiej bo zatrudniają głównie polaków - tylko głowny szef ichni. jak patrze na te protesty czy angoli czy inszych to widać, nasi radzą sobie zdecydowanie lepiej. nie powodów do kompleksów. Odpowiedz Link
polski_francuz Dobrze mowi 10.11.09, 20:13 "nie ma powodów do kompleksów" Jak zaczniemy Bialorusinowm wode zabierac i Ukraincow spychac do Dniepra to sam powiem: basta. Ale poki co trzeba pewnosc siebie wspomagac. Takie jest patriotyczne zadanie! PF Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dobrze mowi 10.11.09, 20:26 a nalepiej to od razu na Moskwe, nie? A co tam.... Odpowiedz Link
gini Re: Dobrze mowi 10.11.09, 20:39 1zorro-bis napisał: > a nalepiej to od razu na Moskwe, nie? A co tam.... Ja Ci przypominam,; ze Moskwa to u nas goscila dlugie lata . Ostatni raz ty historie ponoc znasz II wojny to weszli w 17.09.39 a wyszli jakies pol wieku pozniej ale tez sie im nie dawalismy. Jak trzeba bylo to i z Napoleonem sie zabieralismy na wycieczki krajoznawczo turystyczne w ichnie strony. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Dobrze mowi 10.11.09, 22:51 z Napoleonem powiadasz? To trzeba bylo jeszcze z Adolfem tez sprobowac...Jak kto "wycieczki" lubi.... Odpowiedz Link
polski_francuz Re: Dobrze mowi 10.11.09, 20:41 Wszystko po kolei. Zreszta co bedziemy rocznice niecnego czynu Pozarskiego swiecic. PF Odpowiedz Link
gini Re: Dobrze mowi 10.11.09, 20:46 polski_francuz napisał: > Wszystko po kolei. Zreszta co bedziemy rocznice niecnego czynu Pozarskiego swie > cic. > > PF Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: z biznesowego punktu widzenia 10.11.09, 20:25 dobrze mowisz! Nobla dostaniesz.... Odpowiedz Link
gini Re: z biznesowego punktu widzenia 10.11.09, 20:35 1zorro-bis napisał: > dobrze mowisz! Nobla dostaniesz.... Zawsze wierzylam w Anty, to zdolna bestia. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 20:23 a ten lysy, spocony z tym "grzebyczkiem" na lysej pale to twoj idol, gini? No, to gratuluje! Odpowiedz Link
pro100 Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 20:32 1zorro-bis napisał: > a ten lysy, spocony z tym "grzebyczkiem" na lysej pale to twoj idol, gini? No, > to gratuluje! wkurwia judejczyków - to dodatkowa zaleta - weź sie zapluj na-bis Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 22:53 Judajczykow? Takie lyse bydle? Najwyzej dzielnicowego moze wkurwic.... Jak plac zabaw dla dzieci zarzyga.... Odpowiedz Link
gini Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 20:34 1zorro-bis napisał: > a ten lysy, spocony z tym "grzebyczkiem" na lysej pale to twoj idol, gini? No, > to gratuluje! A o kim mowa? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 22:53 o twoim lysym idolu, ktorego bylas nam laskawa puscic.... Odpowiedz Link
hansgrubber Ło Jezu 10.11.09, 20:52 Ja przepraszam ale dla mnie to patriotyczno-patetyczna szmira. I zawsze wolalem Ateny - nie Sparte. Odpowiedz Link
polski_francuz Re: Ło Jezu 10.11.09, 21:03 Emigrant czuje inaczej. Poczytaj Mickiewicza... PF Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ło Jezu 10.11.09, 22:54 szmira - to delikatnie powiedziane. To podciep jakis.... Odpowiedz Link
gini Re: Ło Jezu 10.11.09, 21:13 hansgrubber napisał: > Ja przepraszam ale dla mnie to patriotyczno-patetyczna szmira. I > zawsze wolalem Ateny - nie Sparte. A ja jesrem wlasnie taka patrotyczna patetyczna szmirowata gini, ale daje czadu! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ło Jezu 10.11.09, 22:55 czadu dajesz? To potem pokoj chyba dlugo wietrzyc trzeba.... Odpowiedz Link
pro100 Re: Ło Jezu 10.11.09, 21:14 hansgrubber napisał: > Ja przepraszam ale dla mnie to patriotyczno-patetyczna szmira. I > zawsze wolalem Ateny - nie Sparte. www.youtube.com/watch?v=rW9R4oUH64I no to masz bizancjum Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Ło Jezu 10.11.09, 21:35 1. Moskwe nie Bizancjum. :) A Biczewska lepsza od polskich wyjcow, piesn ma wiecej historycznych uzasadnien i "teledysk" ciekawszy. Slowem dzieki. 2. A ja o armii i tak wole w ten sposob: www.youtube.com/watch?v=te7edsxOA9M Odpowiedz Link
pro100 Re: Ło Jezu 10.11.09, 22:01 hansgrubber napisał: > 1. Moskwe nie Bizancjum. :) A Biczewska lepsza od polskich wyjcow, biczewska, jak sama nazwa wskazuje mocno polska jest (rosyjskojęzyczny polski wyjec), i zresztą polska sporo pomogła jej w trudnych czasach jak w sojuzie nie mogła występować. ma parę niezłych kawałków. www.youtube.com/watch?v=TfWYsM1vzOo&feature=related www.youtube.com/watch?v=M35jJzUjJAU&feature=related a narody muszą sie podnieść z kolan po podłym systemie, jeden tak inny siak. tego się nie zatrzyma. a ..ujnia rozleci się szybciej niźli powstała Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Ło Jezu 10.11.09, 22:08 Znam i lubie. Wole ja od polskiego "produktu" choc wielkoruska idea jest dosyc obrzydliwa. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: To jest to czego bronie 10.11.09, 22:58 nie.Najwyzej w kapcie. Domowe.... Odpowiedz Link