malopolanin 10.06.02, 09:25 Czy istnieją biura turystyczne organizujące tanie, jednodniowe wycieczki z Suwałk do Wilna? Byłbym wdzięczny za linki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Reksio Re: Wycieczki do Wilna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 09:45 Na pewno jest Orbis, ale najtaniej jechać PKS`em. Z dworca PKS z Suwałk. Do zwiedzania kupujesz przewodnik i jest Fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Wycieczki do Wilna 10.06.02, 10:06 Będę jechał z Gdańska i zastanowiam się, ile kosztuje bilet z Suwałk do Wilna. Bo na stronie PKS Suwałki nie znalazłem tego. Zastanawiam się, czy bardziej nie opłaca się jechać z Gdańska, Olsztyna czy Suwałk ? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Wycieczki do Wilna 10.06.02, 10:07 Nie orientujesz się więc, ile kosztuje bilet Suwałki - Wilno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Wycieczki do Wilna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 14:05 Niestety nie orientuję się, ale weź numer tel. do PKS i zadzwoń. Tam dostaniesz info na ten temat. Można też wybrać się PKP, ale to dłuższa trasa. Z suwałk do Szestokai pociągiem, stamtąd już litewskim PKP do Kowna (polecam również, bo ładna starówka), a z Kowna dalej do Wilna. Niestety stracisz na tym cały dzień. Można też spróbować na stopa. Najlepiej chyba łapać w Suwałkach na ulicy Pułaskiego przy jakiejś zatoczce dla autobusów MPK, ale dokładnie nie wiem jak jest !!! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang Re: Wycieczki do Wilna IP: *.bratniak.krakow.pl 11.06.02, 23:29 Moge sie mylic,ale to co z suwalk jedzie pospieszne w dzien do Sestokai jest skonsolidowane z pociagiem do Wilna,bo jakas dziewczyna jechala ze mna z Trakiszk do suwalk i mowila, ze jechala z wilna. cena mowila,ze byla(bez znizki) tansza niz u nas ze znizka ! A z suwalk do trakiszek jest 20zl(bez znizki) a dalej pewnie tyle samo. w srodku nocy przyjezdza do suwalk tez pociag bezposredni z warszawy do wilna. ale all places sa rezerwowane,wiec cena dosc spora. jedzie sie jakies 5h. z suwalk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Wycieczki do Wilna IP: *.3web.net 11.07.02, 17:10 ostatnio skorzystalem z jednodniowej wycieczki do wilna zorganizowanej przez agro- universal z suwalk (na chlodna street). polecam. kosztuje tylko 60 zl. wyjezdzasz o 4:30 z suwalk mercedesem-bus, klimatyzowanym. o ok 9 rano jestes w wilno. caly dzien zwiedzasz starowke wilenska i obiekty dt polskiej kultury na litwie (w wilno). moze tego wlasnie jest troche za duzo, bo w wiekszosci zwiedzane sa obiekty slynace dawna polska "glory" w wilnie i na litwie. specjalnie wypad na cmentarz i "zwiedzanie" tzw polskich grobow bylo dla mnie za duzym pchnieciem i ja musialem z tej "atracji" zrezygnowac. pewnie nie mialbys problemu dowiedziec sie z jakiego miejsca i o ktorej godzinie autobus zgarnia wszystkich wycieczkowiczow przed droga powrotna, ktora wlacza zatrzymanie sie w trokai, z b. ladnym staroswieckim zamekiem, do dzisiaj calkowicie odrestaurowanym i przynoszacym niezla kase tutejszej ekonomii. jestes spowrotem w suwalkach o ok 8:30-9:00 wieczorem. poleam wiec, i jezeli nie jestes nacjonalista kochajacym tylko swoja wlasna polska 'upe i chcesz naprawde zobaczyc cos wiecej niz tzw (senna) polskosc na litwie, wiec pogadaj sobie z pilotem i ustaw sie z nim na spotkanie przy autobusie przed wyznaczona godzina (jak ja wzialem ta wycieczke to po wolnej godzinie wszyscy wycieczkowicze spotkali sie na placu teatralnym o 3:30). powodzenia. pb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodygard@wppl Re: Wycieczki do Wilna IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 25.07.02, 22:48 Byłem uczestnikiem takiej wycieczkii jestem bardzo zadowolony. Polecam biuro turystyczne Agro Uniwersal jeżeli będzie ten przewodnik to udanana wycieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Wycieczki do Wilna IP: *.3web.net 09.08.02, 16:59 bodygard, ty nie jestes przewodnikiem w agro-universal, ha? :-) Odpowiedz Link Zgłoś