Dodaj do ulubionych

Mój sąsiad .

16.03.05, 14:16
Mój sąsiad z pracy jest Prawdziwym Polakiem.Szczerze i głośno nienawidzi : Żydów,prawosławnych,Unii Europejskiej,Rosjan,Białorusinów,Cyganów,Francuzów,Niemców i innych nacji.Wielokrotnie wyrażał chęć powieszenia lub rozstrzelania: Mazowieckiego,Balcerowicza,Michnika,Kuronia,Wałęsy czy Krzaklewskiego.Do nich ma jednak daleko.Blisko zaś ma do prezesów SM"Słoneczny Stok",których także nienawidzi.Nie pójdzie do nich i nie wygarnie co o nich myśli,gdyż jego żona pracuje w spółdzielni i sprytnie kombinuje.Mój sąsiad chodzi często do Kościoła i pilnie słucha kazań.Głuchnie tylko ,gdy Kościół mówi o nie pracowaniu w niedzielę.Dziennie przez kilka godzin rzuca "mięsem" i nie znosi chamstwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Mój sąsiad . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:30
      imagistyk napisał:
      >Głuchnie tylko ,gdy Kościół mówi o nie pracowaniu w niedzielę

Co znaczy powyzsze stwierdzienie - czy on pracuje w niedziele?
    • habitus Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 14:37
      Twój sąsiad ma osobowość paranoiczną. A może nawet paranoję. To można wyleczyć.
      • alex.4 Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 14:51
        jest narodowym katolikiem....
        • Gość: Romek Re: Mój sąsiad . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:54
          Wszystko sie zgadza oprocz tej pracy w niedziele. Polak - katolik w niedziele
          nie pracuje tylko robi zakupy w hipermarkecie.
        • zewsi Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 14:55
          Nie narodowym katolikiem. Jest betonowym nienawistnikiem.
          • alex.4 Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:02
            a to nie to samo?????
            • zewsi Re: Mój sąsiad . 17.03.05, 07:53
              Dla mnie słowo naród kojarzy się z czymś pozytywnym. Oceniając tego pana jako
              narodowego katolika obrażasz innych katolików, którzy się nie identyfikują z
              taką postawą. Powinno się piętnować używanie stereotypów. Ten pan nie ma nic
              wspólnego z postawą narodową, ani katolicką. Jest natomiast człowiekiem
              nienawistnym, bezrefleksyjnym, ksenofobicznym. Jednym słowem to burak.
            • Gość: g-rat niech sobie kolega wyobrazie, że jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 08:55
              jednak nie to samo.
          • habitus Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:04
            A to różnica?
    • j.lewandoski Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:11
      To zupelnie tak samo jak moj sasiad prawoslawny, ktory szczerze nienawidzi
      Czeczencow, Muzulmanow, Zydow, Polakow, Babtystow, Katolikow.
      Mowi, ze tylko prawoslawie jest prawdziwym chrzescijanstwem a wszystko inne to
      dalekie odstepstwo od zrodel. Bardzo zle sie wypowiada o protestantach i innych
      babtystach heretykach. Popiera polityke cara putina, a ikone cara Mikolaja ma
      nad lozkiem. Najchetniej chcialby, zeby wszystki audycje w Radiu Bialystok byly
      nadawane po bialorusku. Cieszy go krytyczna wypowiedz Syczewskiego w Minsku na
      temat polkiej prozachodniej polityki.
      • alex.4 Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:15
        Każda ksenofobia jest zła.
      • fiat_lux Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:16
        j.lewandoski napisał:

> To zupelnie tak samo jak moj sasiad prawoslawny, ktory szczerze nienawidzi
        > Najchetniej chcialby, zeby wszystki audycje w Radiu Bialystok byly
        > nadawane po bialorusku.

a jakiej on jest narodowosci bo nie wspomniales
        • j.lewandoski Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 15:26
          Nie wiem i mnie to nie interesuje co tam zapodal na spisie powszechnym.
          • imagistyk Re: Mój sąsiad .- wyjasnienie 16.03.05, 15:57
            Oczywiście ,że mój sąsiad pracuje w niedzielę.Prowadzi działalność gospodarczą-jest handlowcem.To,co opisał J.lewandoski(?)to jest oczywiście podobny przypadek.Z góry zaznaczam,że nic nie zmyśliłem.
      • Gość: Radecki A u was nadal biją murzynów :-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 16:13
        Gdyby ten twój sąsiad istniał naprawdę, to w jednym miał by 100% rację:
        prawoslawie jest prawdziwym chrzescijanstwem a wszystko inne to dalekie
        odstepstwo od zrodel.
        • habitus Re: A u was nadal biją murzynów :-) 16.03.05, 16:19
          Szkoda, że nie można tego udowodnić...
          • j.lewandoski Re: A u was nadal biją murzynów :-) 16.03.05, 16:23
            habitus napisała:

> Szkoda, że nie można tego udowodnić...

Gość portalu: Radecki napisał(a):
            > prawoslawie jest prawdziwym chrzescijanstwem a wszystko inne to dalekie
            > odstepstwo od zrodel.

Tego nie mozna udowodnic...
            • Gość: Radecki Re: A u was nadal biją murzynów :-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 16:49
              Podobnie jak tego, że poza Kosciołem Rzymsko-katolickim nie ma zbawienia ;-)
              • habitus Re: A u was nadal biją murzynów :-) 16.03.05, 16:52
                Nikt tego nie twierdzi. Pomyliło ci się ze Świadkami Jehowy.
                • Gość: Radecki Re: A u was nadal biją murzynów :-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 16:59
                  św. Augustyn tak uważał.
                  • habitus Re: A u was nadal biją murzynów :-) 16.03.05, 17:03
                    Nie znam faceta. Ale wiem, że wszystkie religie chrześcijańskie mają swoje
                    korzenie w judaizmie. Jesteśmy wszyscy "ludami księgi". Pokory więcej... Golono,
                    strzyżono...
                  • j.lewandoski Re: A u was nadal biją babtystow :-) 16.03.05, 17:05
                    A jaki prawoslawny teolog uwaza co nastepuje:

> prawoslawie jest prawdziwym chrzescijanstwem a wszystko inne to dalekie
                    > odstepstwo od zrodel.

Wiemy juz, ze tak Ty uwazasz i moj sasiad.
                    • Gość: Radecki Re: A u was nadal biją babtystow :-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 17:28
                      Każdy teolog uważa, że inne wyznania chrześcijańskie odstąpiły od źródeł. Punkt
                      widzenia zależy od punktu siedzenia.
                      • toovo Re: A u was nadal biją babtystow :-) 16.03.05, 17:37

> Każdy teolog uważa, że inne wyznania chrześcijańskie odstąpiły od źródeł.

I tylko jego taca jest jedynie słuszna.

• j.lewandoski Re: walnij w stol... 16.03.05, 16:20
          ... a ktos sie odezwie
          Chcialbym, zeby on i Syczewski byli zludzeniem. Niestety tak nie jest :(
          • Gość: Radecki jasne ;-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 16:48
            Jesteś świetnie poinformowany co wisi u niego w domu nad łóżkiem, ikona twego
            ulubionego cara, cóż za zbieg okolicznośći. Trudno wierzyć twoim bzdurom...
            • j.lewandoski Re: jasne ;-) 16.03.05, 16:57
              No jasne, a co to za tajemnica. Nigdy nie byles u sasiada. A moze chcesz mi
              powiedziec, ze ikony z carem nie kupisz w Bialymstoku ?

i przestan sie tak pienic jak Syczewski w Minsku.
              • Gość: Radecki Re: jasne ;-) IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.03.05, 17:09
                No wyobraź sobie, że w porównaniu do ciebie, nie mam w zwyczaju łażenia po
                sąsiadach (a już tym bardziej gdybym za którymś nie przepadał) i sprawdzania co
                też takiego mają w sypialni na ścianie. A ikony cara nie dostaniesz tak po
                prostu, podobnie jak ikon tysięcy innych świetych i błogosławionych, zawsze
                możesz sobie ściagną w jakiś sposób z zagranicy albo zlecić napisanie jakieś
                szkole ikonograficznej.
                • j.lewandoski Re: jasne ;-) 16.03.05, 17:13

> No wyobraź sobie, że w porównaniu do ciebie, nie mam w zwyczaju łażenia po
                  > sąsiadach

nie lazilem po nim, bylem u niego ale juz wiecej nie pojde :)
                  a moze odpowiesz na pytanie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21734370&a=21742230
                  • zenon_smiglo Re: jasne ;-) 16.03.05, 18:01
                    imagistyk napisał:

> Mój sąsiad z pracy jest Prawdziwym Polakiem.Szczerze i głośno nienawidzi :
                    Żydó
                    > w,prawosławnych,Unii
                    Europejskiej,Rosjan,Białorusinów,Cyganów,Francuzów,Niemców
                    > i innych nacji.Wielokrotnie wyrażał chęć powieszenia lub rozstrzelania:
                    Mazowi
                    > eckiego,Balcerowicza,Michnika,Kuronia,Wałęsy czy Krzaklewskiego.
                    ------------------------------------
                    A ja szczerze nienawidze prymitywnych chamow i debili, ktorzy obrazaja
                    niewinnych ludzi, tylko dlatego, ze sa Polakami i nienawidza wszystkiego, co
                    polskie. Wypierd.alj na Bialorus - tam "kochaja" wszystkich. Pasujesz tam, jak
                    ulal.

> Blisko zaś ma do prezesów SM"Słoneczny Stok",których także nienawidzi
                    > .Nie pójdzie do nich i nie wygarnie co o nich myśli,gdyż jego żona pracuje w
                    sp
                    > ółdzielni i sprytnie kombinuje.
                    -----------------------------
                    Ja tez nie lubie towarzysza Siergieja Plewe i innych, ktorzy za czynsz
                    pobierany od ubogich ludzi urzadzaja swoim rodzinom ekskluzywne wycieczki do
                    Egiptu. Najbardziej mnie jednak niepokoi, ze jezdza po pijaku (przynajmniej 2 z
                    3), powodujac zagrozenie dla zdrowia i zycia okolicznych dzieci.

www.poranny.com.pl/forum/viewtopic.php?t=588

> Mój sąsiad chodzi często do Kościoła i pilnie sł
                    > ucha kazań.Głuchnie tylko ,gdy Kościół mówi o nie pracowaniu w
                    niedzielę.Dzienn
                    > ie przez kilka godzin rzuca "mięsem" i nie znosi chamstwa.
                    -------------------------------------
                    A co cie to moze obchodzic, czy chodzi do kosciola czy tez nie. A moj
                    prawoslawny sasiad co niedziele chodzi do cerkwii, ale jak sobie wypije, to
                    bije zone i dzieci wulgarnie przy tym wrzeszczac, jak dzikie zwierze.

Wedlug twojej logiki jest "prawdziwym Bialorusinem" .
                    • imagistyk Re: jasne ;-) 16.03.05, 18:12
                      Jak zwykle nic nie zrozumiałeś.Wulgaryzmy nie zastąpią argumentów.
                      • alex.4 Re: jasne ;-) 16.03.05, 18:56
                        z nim nie należy polemizować... mozna by wprowadzić miare inteligencji
                        zenon_smigło. Stól ma 24 jednostek... Inteligencja psa oscyluje około 100,
                        przeciętnego człowieka to 1000 zenków...:)
                        • zenon_smiglo Re: jasne ;-) 16.03.05, 19:09
                          Jak choroba psychiczna alexa bedzie tak szybko sie rozwijala, to zostanie
                          rowniez pierwszym zbanowanym na forum Bialystok. Przeczytaj durniu kilka watkow
                          tobie poswieconych, wez zimny prysznic i idz do swego psychiatry.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=20849525
                          • alex.4 Re: jasne ;-) 16.03.05, 23:15
                            senuś nie denerwuj się. Miałeś mi pokazać gdzie się myle. A następnie po takiej
                            obietnicy nigdy nie wracasz do takich wątków. Znowu chcesz uciekać w pyskówki?
                            • Gość: Mysza Re: jasne ;-) IP: *.iig.pl / *.iig.pl 17.03.05, 00:04
                              >Miałeś mi pokazać gdzie się myle. A następnie po takiej
                              >obietnicy nigdy nie wracasz do takich wątków.
                              Przyganiał kocioł garnkowi, a sam smoli ;->
    • alex.4 Re: Mój sąsiad . 16.03.05, 23:21
      imagistyk napisał:

> Mój sąsiad z pracy jest Prawdziwym Polakiem.Szczerze i głośno nienawidzi :
      Żydó
      > w,prawosławnych,Unii
      Europejskiej,Rosjan,Białorusinów,Cyganów,Francuzów,Niemców
      > i innych nacji.Wielokrotnie wyrażał chęć powieszenia lub rozstrzelania:
      Mazowi
      > eckiego,Balcerowicza,Michnika,Kuronia,Wałęsy czy Krzaklewskiego.Do nich ma
      jedn
      > ak daleko.Blisko zaś ma do prezesów SM"Słoneczny Stok",których także
      nienawidzi
      > .Nie pójdzie do nich i nie wygarnie co o nich myśli,gdyż jego żona pracuje w
      sp
      > ółdzielni i sprytnie kombinuje.Mój sąsiad chodzi często do Kościoła i pilnie

> ucha kazań.Głuchnie tylko ,gdy Kościół mówi o nie pracowaniu w
      niedzielę.Dzienn
      > ie przez kilka godzin rzuca "mięsem" i nie znosi chamstwa.

alex: jak zenon smigło..... (oprócz pracy w
      spóldzielni...)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • zenon_smiglo Re: Mój sąsiad . 17.03.05, 01:46
        Sluchaj no, ty zalosny bekarcie swego ojca - starego, prymitywnego komucha po
        kiku latach szkoly powszechnej. Twoj zalosny intelekt jest twoim slsbym
        puuktem, aczkolwiek
        • zenon_smiglo Re: Mój sąsiad . 17.03.05, 02:29
          ......... aczkolwiek nic nie przebije jego oslego uporu.

Alex, byl przeganiany jak pies i uciekal z podwinietym ogonem z innych
          ogolnopolskich forow. Jego debilny upor w uciekaniu od meritum sprawy, gdy jest
          mu niewygodne, nachalne powtarzanie logicznie bezsensownej a jego zdaniem
          jedynie slusznej prawdy sprawily, ze wszedzie traktowano go jako persona non
          grata.

Na na swoim dorobku ma zbanowanie na jednym z bardziej przyjaznych ludziom
          forow, liczne prymitywne prowokacje typu "Bialorusini na Bialorus", operowanie
          roznymi nickami. Alex lubi szczgolnie przebierac sie w damskie ciuszki i udawac
          jakas padmee, czy jak jemu-jej tam bylo, czy tez ostatnio, juz nie pamietam a
          moge sprawdzic.

Taka forumowa, przechodnia, namolna i oblesna gnida.

• justusz Re: Mój sąsiad . 17.03.05, 07:01
            o kurcze...gdzie mozna wyuczyc sie takich intelektualnych lotów ? Moze ktos
            wie ?
            • alex.4 Re: Mój sąsiad . 17.03.05, 07:48
              Nie wiem gdzie mozna wyuczyć się takich intelektualnych lotów jakie
              reprezentuje smigło... ale wiem jakie ma on poglady... takie jak sasiad
              imaginistyka. To po prostu pewnie pewna kategoria ludzi, kryja swoje kompleksy
              za głosnym krzyczeniem o swojej religii. Religii której nie rozumie, bo
              pzrezcież katolicyzm jest religią miłości a nie nienawiści
              • imagistyk Przepraszam bardzo, 19.03.05, 14:00
                ale zapomniałem dodać ,że mój sąsiad jest inżynierem.Zdążył być już nauczycielem i kierownikiem wydziału w fabryce.
                • Gość: Tkac Re: Przepraszam bardzo, IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:38
                  Jeden mój znajomy magister, emerytowany nauczyciel rodem z łomżyńskiego, w
                  czasie rozmowy o Jedwabnem nie zaprzeczał, że tego mordu dokonali Polacy, dodał
                  tylko, że to były "płotki" (ci Żydzi) i że należałoby zająć się tymi z Ameryki
                  i Unii, a on sam by też paru "załatwił".
                  • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 19.03.05, 17:27
                    ja podczas kampanii wyborczej po 11 września 2001 (kilka dni później) słyszałem
                    jak pewoen staruszek przyszedł do stolika wyborczego i powiedział, ze dobrze
                    anm Żydom zrobiono w Nowym Yorku...
                    • Gość: Tkac Re: Przepraszam bardzo, IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 18:30
                      To Ty Alex jesteś Żydem?
                      • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 19.03.05, 21:15
                        nie wiesz że w tym kraju każda osoba która choć trochę osiągnie niechybnie musi
                        być Żydem...:)
                        • tkac Re: Przepraszam bardzo, 19.03.05, 21:20
                          Spytałem, żeby zobaczyć, jak odpowiesz. No i - pytaniem na pytanie.
                          • malvinka89 Re: Przepraszam bardzo, 19.03.05, 21:27
                            Sokrat Janowicz, kiedyś, na spotkaniu w Książnicy: "Gdy mam w Polsce do
                            czynienia ze zdolnym czlowiekiem, zawsze podejrzewam ze musi byc z narodowej
                            mniejszości".
                            Niestety, nie powiedział jaką mniejszosc ma na mysli....
                            • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 19.03.05, 21:57
                              Podejrzewanie każdej osoby która osiąga sukces o pochodzenie z mneijszości
                              świadczy tylko o kompleksach ludzi anleżącej do tej wiekszośći.:)
                              • zenon_smiglo Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 03:00
                                alex.4 napisał:

> nie wiesz że w tym kraju każda osoba która choć trochę osiągnie niechybnie
                                musi
                                >
                                > być Żydem...:)
                                ------------------------------------------
                                Jedyne co ty, alex osiagnales w zyciu osiagnales, to orgazm (szkoda, ze
                                samotnie i tylko kilka razy). Nawet pielegniarka cie slusznie olala, bo
                                stwierdzila kilka "defektow" u ciebie.

Teraz twoj ostatnio ulubiony tekst - udowodnij, ze sie myle.

Do innych - nie ma nic bardziej zalosnego, niz zakompleksieni przedstawiciele
                                mniejszosci, ktorzy swoje niepowodzenia zyciowe przelewaja na nienawisc do
                                Polski i katolicyzmu. Tym razem postanowilem byc szczery. To wasz problem a ja
                                mam to w dupie. Olewam to. Ja kocham Polske, jestem dumny z jej historii, ze
                                swojej wiary. To wy macie kompleksy, nie ja.

A wy chore, bezdomne burki szczekajcie dalej. W sumie tylko to wam pozostalo.
                                Calujcie Polske i Polakow w dupe.
                                • Gość: tidi Re: Przepraszam bardzo, IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.05, 05:27
                                  W pelnym slowa tego znaczeniu ...

Zenek - Polska !!!

Ktoz z adwersarzy dorownuje Zenkowi do piet ???
                                • Gość: goscik Re: Przepraszam bardzo, IP: 62.29.199.* 20.03.05, 06:01
                                  w dupie to sie tobie skrzyzowany sierp z mlotem chyba zaklinował i stad te
                                  stekania bolesne i chore
                                  • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 08:19
                                    posty zenka nie warte sa komentarza. Pewnych rzeczy nei anlezy komentować tylko
                                    ignorować. Nie nelaży zniżać się do pewnego poziomu...
                                    • imagistyk Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 14:45
                                      Dlatego nie komentuję wpisów zenona.Z takimi jak on nie ma sensu dyskutować.Poza inwektywami nie mają nic do powiedzenia.
                                      • habitus Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 14:53
                                        Szukaj jasnych stron zagadnienia. Wszak to wspaniale, że umie pisać. :))
                                        • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 15:18
                                          nie wiem czy to jasna strona... tyle nienawiści...
                                          • Gość: tidi Re: Przepraszam bardzo, IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.05, 16:31
                                            a czego oczekujesz ? Tolerancji dla antypolskich swoich przekonan ?
                                            • imagistyk Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 17:46
                                              ale chciałbym wiedzieć na cvzym polegają antypolskie przekonania alexa4 ?
                                              • ogabignac Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 18:05
                                                To czy Alex jest czy nie jest Zydem malo mnie obchodzi.
                                                Bardziej obchodzi to, ze brak w jego wypowiedziach pokory i szacunku dla
                                                adwersarzy. Brak tzw. samoironii co bylo cecha pisarzy i poetow Mlodej Polski.
                                                By czasami przyznal ze sie myli, ze przesadzil, by czasami przeprosil.
                                              • zenon_smiglo [...] 20.03.05, 18:11
                                                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                                                • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 18:47
                                                  jak widać do zenona nic nie dociera... i wszelka dyskusja z nim jest bez sensu
                                                  • zenon_smiglo Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 20:49
                                                    Zmienilem zdanie - wy niewolnicy do pokolen macie przeciez swoich panow.
                                                    Kolejny car-morderca Putin, niechybnie przyszly swiety cerkwi prawoslawnej czy
                                                    tez genialny Lukaszenko.
                                                  • alex.4 Re: Przepraszam bardzo, 20.03.05, 21:33
                                                    smigło znowu usuwaja ci za chamstwo wypowiedzi...
                                                  • Gość: piecyk gazowy Re: Przepraszam bardzo, IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.03.05, 21:36
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=12580868&a=12585750
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=14974732&a=15265604
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=16286740&a=16302271
    • Gość: zadowolona Re: Mój sąsiad . IP: 80.55.171.* 23.03.05, 22:12
      Mój sąsiad na okrągło i najgłośniej jak sie da słucha Radia maryja i tłucze
      swoją żonę.
      • imagistyk Re: Mój sąsiad . 24.03.05, 15:26
        Nie pisze się : "tłucze swoją żonę" , lecz : "Przekazuje jej znak pokoju" lub : "Przekazuje je wyrazy miłości".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka