ralston Re: Minęła północ 19.02.04, 00:00 Na wieży bije północ, a księżyc jest jak czółno, jak złota jola. Krąży dokoła miasta, kędy noc się rozrasta, w czarnych półkolach. Siedzi w niej mój kochanek i ręce posrebrzane opiera na wiośle. Marzy moim marzeniem, wzdycha moim westchnieniem, w tej samej wiośnie... Szukałem go na ziemi, między ludźmi obcemi, mówiono mi: nie ma. Nie chciał świata naszego, A dlaczego? dlatego, że smutną jest ziemia. Czekałam tu na niego. Lecz nie przyszedł. Dlaczego? Bo wiosłuje w niebie... Lecz on, zawsze zwycięski, wypływa z bladej klęski, wiosłując niezłomnie - na ramię diamentowe przechyla senną głowę i myśli o mnie... Maria Pawlikowska - Jasnorzewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.4 Re: Minęła północ IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 19.02.04, 00:17 to sie nazywa samotnosc w sieci... milych snow... wiersz mily. Ale jak ktos mial tak pokrecone zycia jak autorka, to moze stad takie natchnienie?... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 23.02.04, 00:02 Coś wisi w powietrzu W radiu nawet mówili Coś wisi w powietrzu I nie ma na to siły Coś wisi w powietrzu Murarz aż przerwał budowę domu Coś wisi w powietrzu Lecz nie mów o tym nikomu Może to wiek się zmęczył Nasz udany dwudziesty wiek A może niewiadomo czemu Wisi nad nami wisielczy śmiech Coś wisi w powietrzu Niektórzy to czują w kościach Coś wisi w powietrzu I może już tak zostać Coś wisi w powietrzu Zbladła nawet sąsiadka Coś wisi w powietrzu Czyżby zapadła już klamka Może to wiek się zmęczył... A.Ziemianin Odpowiedz Link Zgłoś
niebaba Re: Minęła północ 23.02.04, 00:07 Witam w poniedziałek....minęła północ więc przyszedł sen...:))) dobranoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Wiersz na dobranoc 24.02.04, 00:00 Dobranoc - najbliżsi moi, Dobranoc - przyjaciele. Niech sen wam dusze ukoi, Za waszych trudów wiele. Do snu się ułóżcie kwiaty I wszystko to, co czuje; Jutro mamy brzask poświaty, Nowy problem zgotuje. Niech złudzenia sennych marzeń Dobrocią was nagrodzą, Zniszczą bilans przykrych zdarzeń, Gorycz złego osłodzą. Dar ogromny - zapomnienie - Roztoczy nad śpiącym moc. Nim nadejdzie przebudzenie, Śpij spokojnie - dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Jeszcze nie minęła, ale już za chwilkę... 25.02.04, 23:52 Noc od dnia ważniejsza choćby się zdawało że właśnie jest inaczej kolejne złudzenie a przecież nocą można odłożyć swe ciało i sprawdzać czy Bóg jest skoro jest milczenie to modlitwa jest wtedy gdy mówić nie sposób noc ma uszy zamknięte i w kółko zdziwione jak dwa orzeszki klonu zrośnięte na zawsze stale przypomina nocą człowiek człowieka z miłości poczyna dzień krzykliwy zagłusza gdy czas mknie jak zając noc wciąż czarna bo jasna kochajmy. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
niebaba Re: Już pólnoc minęła... 26.02.04, 00:10 Księżyc częściej niż słońce rodzi sceny gorące... ... wczoraj jest przeszłością... jutro jest tajemnicą... a dzisiaj jest prezentem... Dobranoc...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12.00 Re: Minęła północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:45 Połnoc jeszcze nie mineła, ale za trzy godziny minie. He he fajny wątek i tyle wpisów Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 03.03.04, 21:58 Gość portalu: 12.00 napisał(a): > Połnoc jeszcze nie mineła, ale za trzy godziny minie. > He he fajny wątek i tyle wpisów Tylko nie mów, że to wszystko przeczytałeś/łaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 10.04.04, 00:01 Przed chwilą Trójka odpikała północ. Dziś odeszła od nas Pani Daria... Pewnie jej tam lepiej, ale nam tutaj - smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.04.04, 10:00 nam została Amu Daria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPOL BEZ PRZESADY IP: *.elpos.net 10.04.04, 13:12 W KOŃCU KAŻDY MUSI SIĘ WYSPAĆ A NIE SIEDZIEĆ TYLKO 24 GODZINY PRZED MONITOREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPOL BEZ PRZESADY IP: *.elpos.net 10.04.04, 13:15 W KONCU KAZDY MUSI SIE WYSPAC A NIE SIEDZIEC TYLKO 24 GODZINY PRZED MONITOREM Odpowiedz Link Zgłoś
santiago78 Re: Minęła północ 11.04.04, 00:06 ralston napisał: > Zmartwychwstał Pan! > ALLELUJA I DO PRZODU! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 23.04.04, 00:02 Wszystkim Wojtkom i Jurkom - najlepszego! Niechże się Wam szczęśliwie życie wiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c s m 2 Re: Minęła północ Mordercy na ulicach. IP: *.elpos.net 23.04.04, 07:30 Minela polnoc mordercy na ulicach to jest obraz nocnego trybu zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Minęła północ IP: *.iig.pl / *.iig.pl 26.04.04, 00:26 ...i znowu mamy poniedziałek. Jak ten czas szszszszybko leci... A bagno? - najlepiej nie schodzić ze szlaku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Minęła północ 26.04.04, 05:50 ralston napisał: > A tu coraz większe bagno... > Szkoda. Taki bagnisty mamy kraj... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 26.04.04, 09:12 A na Polesiu, gdzie bagien najwięcej tak jakoś mniej jest bagniście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALSKI JAN miłych owocy nocy IP: *.elpos.net 28.04.04, 23:15 miłych owocy nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 30.04.04, 23:59 Szczególna północ mija. Podatków kto nie rozliczył do dziś - może mieć problem. Premier Miller pokazuje jak mężczyzna kończy. A na zachodzie kraju znika granica... I cóż nam dzień przyniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ - witamy w unii IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.05.04, 00:46 polska przystępuje do unii, czeka nas mnóstwo zmian. a ja dziś o pólnocy rozmawiałem z kobietą o dziecku. być może już niedługo zostanę ojcem po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Minęła północ - witamy w unii 01.05.04, 05:51 . być może już niedługo zostanę ojcem po raz > kolejny. Coz.. to slodkiego kochania... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ - witamy w unii 01.05.04, 11:41 No to widzę w konkretny sposób przystąpienie do Unii się świętuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 16.05.04, 00:00 MAŁO MI CIEBIE Ostatni promień słońca namalował na piasku twoje usta, wplótł we włosy złociste promienie a oczom nadał ciepło wieczornego blasku Cichy wiatr wyszeptał twoim głosem moje imię i woła mnie do siebie. Szepce mi o chwilach, które już uleciały, i woła mnie z oddali, głosem pełnym tęsknoty, od długiego czekania Mało mi ciebie, mało.. mało mi ciebie..... mało mi................. mało....................... Piotr Stanisławski Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 17.05.04, 00:00 Po cichutku, niepostrzeżenie dzień się przechyla, północ wybija... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 18.05.04, 00:00 Oddzwaniam kolejną północ, życząc wszystkiego najlepszego Erykom, Feliksom i Janom... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Minęła północ 18.05.04, 04:39 ralston napisał: > Oddzwaniam kolejną północ, życząc wszystkiego najlepszego Erykom, Feliksom i > Janom... Ale zes trafil w godzine i minute: 18.05.2004 00:00... Feliksom tak (moze z wyjatkiem Dzierzynskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.05.04, 00:29 minęla północ. chodzi mi głowie pomysł na opowiadanie. ale chcę się z tym przespać i zobaczyć czy rano ów projekt bedzie równie atrakcyjny? jak bowiem powiada zane przysłowie, rano świat wygląda zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.05.04, 00:49 przed chwilą wrócilem z wesela. wyszedłem tuż przed oczepinami, rzucaniem welonemi łapaniem muchy. jakoś zawsze mi się to trafiało, a potem trza było tańcowac z dwunastoletnią panną. basta! domek i łóżeczko ma swoje dobre strony. bębenek pełny, totez i sny moga byc ciekawe. czego i wam życzę. a wiecie, co zrobić by się przyśniła woda? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 10.06.04, 00:05 Gość portalu: koro napisał: > a wiecie, co zrobić by się przyśniła woda? Odkręcić kran w łazience? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 27.05.04, 00:00 Oddzwaniam północ, odrywając się na chwilę od książki. Dobrej nocy życzę. Dobrego dnia. Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 01.06.04, 00:09 Jakby ktoś nie zauważył, to od kilku minut mamy Dzień Dziecka. Tak więc wszystkim dzieciom dużym i małym samych radości... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 12.06.04, 00:32 Minął szczęśliwy dzionek dla kibiców w Białymstoku. Jagiellonia zostaje w II lidze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Minęła północ IP: *.iig.pl / *.iig.pl 12.06.04, 00:59 Kolejna północ ... Kiedy ja się wreszcie położę spać PRZED północą:)? Na pewno nie dziś ... A dziś szczęśliwy dzionek dla kibiców... Euro 2004! Panie - nadchodzą ciężkie czasy ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 13.06.04, 00:25 Nooo - żeby Portugalia na dzień dobry baty od Greków zebrała... Kto to słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Minęła północ IP: *.iig.pl / *.iig.pl 13.06.04, 01:35 Dzień kolejny minął... Czas na sen . Jeszcze tylko powiem ralstonowi "dobrej nocki". P.S: Baty się należały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Minęła północ IP: *.iig.pl / *.iig.pl 15.06.04, 01:25 Znowu zdmucham świeczki na dobranoc... Dlaczego ptaki za oknem jeszcze szczebiocą? Powinny dawno spać. Odpowiedz Link Zgłoś
a_to_ja Re: Minęła północ 15.06.04, 23:17 Narrreszcie... nie minęła jeszcze północ. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 16.06.04, 23:59 a_to_ja napisała: > Narrreszcie... nie minęła jeszcze północ. > Pa! No jak nie minęła, jak minęła? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 07.07.04, 00:01 Ha! Kolejna północ minęła, kolejny dzionek przeszedł do historii, a od jutra a właściwie od dzisiaj już - znikam gdzieś w gęstych lasach bukowych na południu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to ja Re: Minęła północ IP: *.iig.pl / *.iig.pl 09.07.04, 00:25 Echhh... Dziś ostatni dzień do pracy. A potem ... nareszcie WOLNE !!!(słychać mnie pewnie w buczynach i dąbrowach;) Dobrej nocy. P.S: Ten czas tak goni - bo ponoć jesteśmy w zawężeniu pętli czasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.z.szarego.tlumu Re: Minęła północ 11.07.04, 23:44 za 15 minut polnoc ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.10.04, 01:00 nawzajem drogi ralstonie. dawno nie rozmawialiśmy. ty tam pewnie, w tea tajmie. za cholerę nie potrafię zrozumieć, w jaki sposób można się u was zalogować. no cóż, bozia dwie lewe ręce do komputera dała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Minęła północ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.10.04, 01:04 zalogować się co prawda nie potrafię, ale zajrzałem na twoje forum. i co znalazłem? nalewka z pigwy! u mnie też już stoi! słodzona miodem. robimy degustacjone? w jury proponuję chatkę! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 03.10.04, 18:45 Gość portalu: koro napisał(a): > zalogować się co prawda nie potrafię, ale zajrzałem na twoje forum. i co > znalazłem? nalewka z pigwy! u mnie też już stoi! słodzona miodem. robimy > degustacjone? w jury proponuję chatkę! Noo... moja jeszcze do degustacji nie gotowa. Mocy dopiero nabiera. Ale za parę tygodni - czemu by nie... :) W ubiegłym roku wyszła wcale zacna - lecz ledwie wspomnienie po niej zotało... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 03.10.04, 18:43 Gość portalu: koro napisał(a): > nawzajem drogi ralstonie. dawno nie rozmawialiśmy. ty tam pewnie, w tea tajmie. > > za cholerę nie potrafię zrozumieć, w jaki sposób można się u was zalogować. no > cóż, bozia dwie lewe ręce do komputera dała. Drogi Koro - nic prostszego. Zanim się zalogujesz musisz sobie założyć konto. Ale nie takie w banku (choć takie się również przydaje, bo można wyjmować pieniądze ze ściany) - tylko konto w portalu. W tym celu patrzysz w taką rameczkę na forum, która jest mniej więcej w lewym górnym rogu ekranu. Rameczka jest zatytułowana: "zaloguj się". Tak więc patrzysz w ramkę i co widzisz? Ano między innymi widzisz napis "załóż konto". Klikasz na napis i dalej pozostaje już tylko wypełnić jedną stronę rameczek podając a już to swój pseudonim a już to hasło (najlepiej krótsze niż "najlepsze kasztany rosną na placu Pigall") i parę innych informacji i już masz założone konto. I możesz się logować ile tylko zechcesz razy dziennie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Minęła północ 05.10.04, 00:08 Oddzwaniam koniec jednego dnia i początek drugiego. Oby był lepszy niż wczoraj i gorszy niż jutro. Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś