poziomk 06.06.05, 15:01 Czy Bialystok widzial cos takiego jak schody ruchome.... jak tak to gdzie? - zamontowane i sprawne ostatnio widzialem nowiutkie na pewnej ciezarowce, gdzies pojechaly... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiat_lux Re: schody ruchome 06.06.05, 15:10 w europie ten pomysl sie nie sprawdzil podczas awarii pradu w austrii tysiace ludzi zostalo uwiezionych na schodach ruchomych Odpowiedz Link Zgłoś
mruki Re: schody ruchome 06.06.05, 15:11 schody to nic, ale jaki obciach ruchoma podłoga robi;-) faza jak zobaczyłam to myślałam ze sie ze smiechu przewróce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian Re: schody ruchome IP: *.piasta.pl 08.06.05, 22:20 Pomyliło ci się z windą! Schody jak stoją to można po nich zejść! A w Europie i w normalnej części Polski schody ruchome to nie jest żaden cud i są stosowane! Vide ostatnie realizacje w Wa-wie czy Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: schody ruchome 06.06.05, 15:15 Nie martw się! Pojechały do Suwałk. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicek Re: schody ruchome IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 16:19 Schody ruchome beda zamontowane chyba w nowej bibliotece Uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: schody ruchome IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:39 nawet w Płocku maja schody ruchome ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 16:26 Jak słysze o schodach ruchomych to mi się wypad do Wa-wy przypomina i przypał jaki narobili znajomi, ale miałem ubaw:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 17:16 kamilar napisał: > Jak słysze o schodach ruchomych to mi się wypad do Wa-wy przypomina i przypał > jaki narobili znajomi, ale miałem ubaw:)))))))) Opowiadaj, ja też chcę się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 19:45 Jachałem na przodzie, jakieś pięć metrów za mną znajomi. Zeszłem ze schodów odeszłem troche na bok. Znajomi rozgadani, rozkrzyczeni, nie zauważyli, że schoby się kończą i nie zrobili tego kroczku, żeby zejść ze schodów, wywrociła się jedna osoba a na nią reszta, czyli około 10 ludzi, to była taka kupa zwłok w Warszawie na dworcu głownym. Skomentowałem, że wieś nie umie ze schodów korzystać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:33 kamilar napisał: > (...)Skomentowałem, że wieś nie umie ze schodów korzystać) Dobre. Może właśnie w celu "ucywilizowania" mieszkańców Rysiu schody zamówił? Będzie pokazywał jak wyglądają i uczył korzystania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:36 Ty się nie śmiej pare lat temu, kiedy w Kambodży otwierano pierwszy dom handlowy z ruchomymi schodami. Dyrekcja musiała zatrudnić instruktora aby uczył ludzi jak z tego korzystać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:40 kamilar napisał: > Ty się nie śmiej pare lat temu, kiedy w Kambodży otwierano pierwszy dom handlowy > z ruchomymi schodami. Dyrekcja musiała zatrudnić instruktora aby uczył ludzi jak > z tego korzystać:) Hmm... Może warto by coś takiego i u nas zastosować? Koleś pokazywałby jak i kiedy się wsiada do autobusu na przykład (tu ukłon w stronę babć z przystanków w okolicy Jurowieckiej) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:42 Ten wątek poruszałem już chyba na HP. Nie ma to jak kółeczko naokoło wyjścia, albo babcia wyskakująca Ci w chamski sposób zza pleców do autobusu. Wiele razy zastanawiałem się, jak to się dzieje że kiedy stoje 2 lub 3 do wejścia do autobana, to mimo wchodze ostatni:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:48 kamilar napisał: > Ten wątek poruszałem już chyba na HP. Nie ma to jak kółeczko naokoło wyjścia, > albo babcia wyskakująca Ci w chamski sposób zza pleców do autobusu. Wiele razy > zastanawiałem się, jak to się dzieje że kiedy stoje 2 lub 3 do wejścia do > autobana, to mimo wchodze ostatni:( No jak to "jak to sie dzieje"? Babcie mają łokcie i nie wahają się ich użyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:51 Dokładnie takie to niewychowane. Wbija się na chama do autobusu, tratując otoczenie, siada i narzeka jaka ta młodzież niewychowana. Ostatnio podobało mi się jak baba zajęła wolne miejsce na którym niky nie siadał, a do którego powoli zmierzał mężczyzna o kulach, podsiadła go w ostatniej chwili, miałem nawet wrażenie, że się z nim ścigała o miejsce:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:54 Dawno nie było na forum: www.kurde.pl/katalog/babcie.php :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: schody ruchome IP: *.isb.com.pl 07.06.05, 22:35 uczepiliście się biednych babć!!!Może załóżcie wątek o autobusach z Bangladeszu albo z Zanzibaru??!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: schody ruchome 09.06.05, 12:23 a może babcie sobie zasłuzyły na to swoją postawą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: schody ruchome IP: *.isb.com.pl 09.06.05, 12:38 okok!Faktycznie czasami nadużywają swej "wolności" i praw w autobusach,ale... Starość nie radość,w krzyżu boli... Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: schody ruchome 06.06.05, 18:56 Schody sa w blekitnym wiezowcu na Legionowej .Niestety nie sa wlaczone z powodu braku zainteresowania lokalami. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: schody ruchome 06.06.05, 19:07 max39 napisał: > Schody sa w blekitnym wiezowcu na Legionowej .Niestety nie sa wlaczone z powodu > braku zainteresowania lokalami. :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś