Dodaj do ulubionych

schody ruchome

06.06.05, 15:01
Czy Bialystok widzial cos takiego jak schody ruchome.... jak tak to gdzie? - zamontowane i
sprawne
ostatnio widzialem nowiutkie na pewnej ciezarowce, gdzies pojechaly...
Obserwuj wątek
    • fiat_lux Re: schody ruchome 06.06.05, 15:10
      w europie ten pomysl sie nie sprawdzil
      podczas awarii pradu w austrii tysiace ludzi zostalo uwiezionych na schodach
      ruchomych
      • mruki Re: schody ruchome 06.06.05, 15:11
        schody to nic, ale jaki obciach ruchoma podłoga robi;-) faza jak zobaczyłam to
        myślałam ze sie ze smiechu przewróce
      • Gość: Ian Re: schody ruchome IP: *.piasta.pl 08.06.05, 22:20
        Pomyliło ci się z windą! Schody jak stoją to można po nich zejść! A w Europie i
        w normalnej części Polski schody ruchome to nie jest żaden cud i są stosowane!
        Vide ostatnie realizacje w Wa-wie czy Poznaniu.
    • kurna_felek Re: schody ruchome 06.06.05, 15:15
      Nie martw się! Pojechały do Suwałk.
      ;)
    • Gość: nicek Re: schody ruchome IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.05, 16:19
      Schody ruchome beda zamontowane chyba w nowej bibliotece Uniwersytetu.
      • Gość: ania Re: schody ruchome IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:39
        nawet w Płocku maja schody ruchome ...
    • kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 16:26
      Jak słysze o schodach ruchomych to mi się wypad do Wa-wy przypomina i przypał
      jaki narobili znajomi, ale miałem ubaw:))))))))
      • Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 17:16
        kamilar napisał:

> Jak słysze o schodach ruchomych to mi się wypad do Wa-wy przypomina i przypał
        > jaki narobili znajomi, ale miałem ubaw:))))))))

Opowiadaj, ja też chcę się pośmiać.
        • kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 19:45
          Jachałem na przodzie, jakieś pięć metrów za mną znajomi. Zeszłem ze schodów
          odeszłem troche na bok. Znajomi rozgadani, rozkrzyczeni, nie zauważyli, że
          schoby się kończą i nie zrobili tego kroczku, żeby zejść ze schodów, wywrociła
          się jedna osoba a na nią reszta, czyli około 10 ludzi, to była taka kupa zwłok w
          Warszawie na dworcu głownym. Skomentowałem, że wieś nie umie ze schodów korzystać)
          • alex.4 Re: schody ruchome 06.06.05, 19:47
            :)
          • Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:33
            kamilar napisał:

> (...)Skomentowałem, że wieś nie umie ze schodów korzystać)

Dobre. Może właśnie w celu "ucywilizowania" mieszkańców Rysiu schody zamówił?
            Będzie pokazywał jak wyglądają i uczył korzystania ;)
            • kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:36
              Ty się nie śmiej pare lat temu, kiedy w Kambodży otwierano pierwszy dom handlowy
              z ruchomymi schodami. Dyrekcja musiała zatrudnić instruktora aby uczył ludzi jak
              z tego korzystać:)
              • Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:40
                kamilar napisał:

> Ty się nie śmiej pare lat temu, kiedy w Kambodży otwierano pierwszy dom handlowy
                > z ruchomymi schodami. Dyrekcja musiała zatrudnić instruktora aby uczył ludzi jak
                > z tego korzystać:)

Hmm... Może warto by coś takiego i u nas zastosować? Koleś pokazywałby jak i
                kiedy się wsiada do autobusu na przykład (tu ukłon w stronę babć z przystanków w
                okolicy Jurowieckiej) ;)
                • kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:42
                  Ten wątek poruszałem już chyba na HP. Nie ma to jak kółeczko naokoło wyjścia,
                  albo babcia wyskakująca Ci w chamski sposób zza pleców do autobusu. Wiele razy
                  zastanawiałem się, jak to się dzieje że kiedy stoje 2 lub 3 do wejścia do
                  autobana, to mimo wchodze ostatni:(
                  • Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:48
                    kamilar napisał:

> Ten wątek poruszałem już chyba na HP. Nie ma to jak kółeczko naokoło wyjścia,
                    > albo babcia wyskakująca Ci w chamski sposób zza pleców do autobusu. Wiele razy
                    > zastanawiałem się, jak to się dzieje że kiedy stoje 2 lub 3 do wejścia do
                    > autobana, to mimo wchodze ostatni:(

No jak to "jak to sie dzieje"? Babcie mają łokcie i nie wahają się ich użyć ;)
                    • kamilar Re: schody ruchome 06.06.05, 22:51
                      Dokładnie takie to niewychowane. Wbija się na chama do autobusu, tratując
                      otoczenie, siada i narzeka jaka ta młodzież niewychowana. Ostatnio podobało mi
                      się jak baba zajęła wolne miejsce na którym niky nie siadał, a do którego powoli
                      zmierzał mężczyzna o kulach, podsiadła go w ostatniej chwili, miałem nawet
                      wrażenie, że się z nim ścigała o miejsce:(
                      • Gość: |andy| Re: schody ruchome IP: *.koba.pl 06.06.05, 22:54
                        Dawno nie było na forum: www.kurde.pl/katalog/babcie.php :)
                        • Gość: zzz Re: schody ruchome IP: *.isb.com.pl 07.06.05, 22:35
                          uczepiliście się biednych babć!!!Może załóżcie wątek o autobusach z Bangladeszu albo z Zanzibaru??!!;)
                          • alex.4 Re: schody ruchome 09.06.05, 12:23
                            a może babcie sobie zasłuzyły na to swoją postawą...
                            • Gość: zzz Re: schody ruchome IP: *.isb.com.pl 09.06.05, 12:38
                              okok!Faktycznie czasami nadużywają swej "wolności" i praw w autobusach,ale...
                              Starość nie radość,w krzyżu boli...
    • max39 Re: schody ruchome 06.06.05, 18:56
      Schody sa w blekitnym wiezowcu na Legionowej .Niestety nie sa wlaczone z powodu
      braku zainteresowania lokalami.
      • alex.4 Re: schody ruchome 06.06.05, 19:07
        max39 napisał:

> Schody sa w blekitnym wiezowcu na Legionowej .Niestety nie sa wlaczone z
        powodu
        > braku zainteresowania lokalami.

:)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka