Dodaj do ulubionych

suwlacznie za granica

18.06.05, 18:15
taka mala sonda wsrod forumowiczow suwalskich jest ktos wsrod was kto mieszka
za granica??jak tak to gdzie i jak dlugo ?
Obserwuj wątek
    • pierdutow Re: suwlacznie za granica 18.06.05, 20:20

• siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 18.06.05, 20:59
        pierdutow ty chyba z tych 14000 to sam z 7000 wpisow walneles wszedzie sie
        nomen omen wpier...:))
        • pierdutow Re: suwlacznie za granica 19.06.05, 12:25
          słownictwo że nie daj Boże ! Poloniści czy katecheci tak ciebie uczyli
          człowiecze?
          • gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 13:55
            Pierdutow, nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz.
            Wszedzie ciebie pelno (przynajmeniej na tym forum), choc nie proszony.
            Nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz.
            Zupelnie jak w dawnych czasach pewne sluzby...
            • pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 14:01
              musisz być strasznie stary grzyb skoro wszystko ci się kojarzy ze starymi
              czasami .
              • gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 14:20
                Pierdutow, chyba nerwy ci puszczaja (brak argumentow), bo nie masz juz lepszych
                argumentow jak wyzwiska (wychodzi z kolnierza?).
                Sorry, ale nie bede sie znizal ponizej minimum...
                • pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 17:51
                  Ci co sie wywyższają ... itd. wiesz doskonale. poniżej minimum nie zejdziesz bo
                  nie ma poniżej.
                  • gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 18:09
                    To prawda. Jako wyjatek jestes potwierdzeniem tezy
                    • pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 18:59
                      no n0o no no no no jak mawiał przyjaciel Norka i Krawczyka.
                      • gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 19:12
                        To pokaz, ze potrafisz inaczej
                        • pierdutow Re: suwlacznie za granica 21.06.05, 16:10
                          pokazują za dobrą kasę a nie za darmochę , skończyły się czasy czynów
                          społecznych i pracy społecznej.
                          • siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 01:32
                            sluchaj pierdutow zalozylem sobie posta ktoey brzmi tak a nie inaczej wiec
                            jesli nie miales nic do powiedzenia na ten temat(konkretnego)to nie musiales
                            zabierac glosu.jesli jednak jestes burakiem ktory tylko siedzi przed kompem w
                            przerwach miedzy chodzeniem do kibla(chyba jeszcze tam chodzisz czasem)to nie
                            pisz wszedzie i o wszystkim bo nawet jesli nie jestes tym za kogo cie mam to
                            ludzie zaczna cie tak postrzegac czego przykaldem jest chociazby gosciu ktory
                            tu z toba polemizuje.nie oceniam ludzi bynajmniej staram sie tak nie robic ale
                            nie pozaostawiasz mi wyboru wiec nie odpisuj nawet na tego posta a wtedy bedzie
                            to znaczylo ze ja sie mylilem....(wybor nalezy do ciebie)mziopspol
                            • kamaoka Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 09:27
                              po prostu nie`karmy trola - zadnych`dyskusji z nim, cokolwiek y nam nie odpisal
                              i nie miesciloby sie w`temacie:)
                              • gregmm Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 14:17
                                Dobra mysl. Jesli bedzie dalej bredzil od rzeczy, po prostu ignorowac - tylko
                                czy wtedy nie bedzie sam sobie odpowiadal na swoje tematy. Ale niech tam sie
                                pocieszy... To moze teraz wrocimy do tematu?
                                • siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 00:58
                                  no wlasnie ktos wypowie sie w temacie na temat?:))
                                  • wolfgang87 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 02:51
                                    ehm
                                    ja sie moge skromnie wypowiedziec
                                    jest takie forum suwalki-now@yahoogroups.com
                                    mozna sie tam zapisac, jako i ja uczynilem. wiekszosc to ludzie z ameryki
                                    (wiadomo: yahoo) i wiekszosc baaaardzo luzno zwiazana z suwalkami,a wrecz
                                    zwiazana z nimi byla raczej 1-2 pokolenia wstecz. forum jest samo w sobie extra
                                    nudne i idiotyczne, bo ludzie tylko pytaja: "ixinski z pipidowy pod suwalkami:
                                    czy ktos wie, czy ktos zna?"
                                    ale...
                                    tak czy owak: kilkanascie postow na miesiac jest. ktos wiec tam zyje....
                                    • siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 05:22
                                      milo by bylo jakby sie okazalo ze ktos z suwalk za miedza mieszka a tak to
                                      tylko zambrow rzeszow a suwalki ciezko spotkac.milego dnia;)
                                      • danadana1 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 05:49
                                        Znam pare osob z Suwalk mieszkajacych w USA (Philadelphia, NY). Niestety, nie
                                        mam z nimi obecnie kontaktu (sprawy osobiste).
                                    • genealog Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 19:59
                                      Możesz podać adres strony. Dla mnie to pasjonujące takie odszukiwanie dawnych
                                      korzeni.
                                      Pozdrawiam
                                      • wolfgang87 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 20:28
                                        Tutaj masz home tej grupy

groups.yahoo.com/group/suwalki-now/
                                        Moze cie zainteresuje result wyszukiwania "suwalki" na yahoogroups:
                                        groups.yahoo.com/search?query=suwalki&ss=1
                                        • genealog Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 21:20
                                          Dzięki.
                                          Pozdrowienia.
                                        • pierdutow Re: suwlacznie za granica 28.06.05, 17:14
                                          dlaczego nikt sie nie zgłosił. Nie ma suwalczaków za granicami kraju czy co ?
                                          • pierdutow Re: suwlacznie za granica 03.07.05, 13:51
                                            to jest dobre!
    • bagarmosen Re: suwlacznie za granica 03.07.05, 08:34
      dwoch mieszka w Birmingham - jeden bez przerwy zalany i narzeka , ze wszystko
      jego boli ! drugi jak normalnie mowi to sie drze jak stary wor!!!!!!!a
      najlepiej to wygląda jak rozmawiają z mieszkającymi tam czeszkami - boki zrywać!

• pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.07.05, 16:21
        Te zamachy mogą mieć też i pozytywne skutki

Obudziły bowiem Europę na problem muzułmańskich społecznośći na tym
        kontynencie. Jeszcze niedawno będąc w Anglii gdy dziwiłem się Brytyjczykom, że
        wpuścili do swojego kraju tylu muzułmanów miejscowi mi odpowiadali, że taka
        mieszanka kulturowa jest zdrowa, że to mieszanie genów itp. Co za bzdury. Teraz
        na szczęście muzułmańskie społecznośći pokazały swoje oblicze (jedno z wielu)
        zaślepionej tolerancją Europie. Być może, że jeszcze nie jest za późno by tę
        falę potencjalnych terrorystów i bojowników zatrzymać. Inna sprawa , że
        niestety muzułmanie w Europie mnożą się jak króliki: mają o wiele więcej dzieci
        niż przeciętna europejska rodzina.
        Dawniej myliłem się myśląc, że muzułmanie są groźni ale ci urodzeni w Europie
        będą już zeuropeizowani i nie będą stanowić zagrożenia. Zamachy w Londynie
        wyprowadziły mnie z błędu: Zamachowcy byli muzułmanami urodzonymi w Anglii!
        Jednym słowem islam potrafi zrobić sieczkę w głowie każdemu muzułmaninowi, i
        nie ważne jest, że człowiek ten żył i wychował się w normalnym (dla nas)
        świecie, i tak będzie dobrym materiałem na terrorystę.
        Możliwe, że jeszcze nie jest za późno. Zamachy te pokazują inne oblicze islamu,
        wzmagają nieufność Europy do tej religii. Dzięki temu prawdopodobnie i chętnych
        Europejczyków na przyjęcie islamu będzie mniej. A jeszcze niedawno było to
        ponoć bardzo modne. Być może unikniemy w ten sposób cichej i pokojowej
        islamizacji Europy.
        Drugi pozytywny skutek to taki, że być może w obliczu zagrożenia islamem
        przynajmniej część Europejczyków wróci do religii swoich przodków: do
        chrześćijaństwa.

Co więc zrobić z tym niechcianym "kukółczym jajem"?
        po pierwsze zahamować napływ nowych muzułmanów do Europy.
        po drugie monitorować środowiska muzułmańskie, monitorować teści które są
        głoszone w meczetach. Jakiekolwiek nawoływanie do nienawisci lub walki
        religijnej powinno byc natychmiast karane ekstradycją do kraju przodków.
        Powinno się przywrócić symbole religijne w miejscach publicznych: trzeba dać
        muzułmanom do zrozumienia, że Europa jest chrześcijańska i taką chce pozostać.
        Można by też zaradzić jakoś nadmiernemu mnożeniu się muzułmanów w Europie,
        wprowadzajac, np. ograniczenie liczby dzieci na jedną rodzinę maksymalnie do 2.
        Jakiekolwiek oznaki niezadowolenia ze strony muzułmanów powinny być załatwiane
        szybko i sprawnie: bilet w 1 stronę do macierzystego kraju. Jeśli się ktoś nie
        potrafi zachować w obcym kraju to nie powinno się go tam długo zatrzymywać.
        Powiecie pewnie, że tekst mój jest pełen nienawiści i nawołuje do wojny ze
        światem muzułmańskim w Europie. Wyjaśniam, że chciałbym jakoś zaradzić
        rozwojowi islamu w Europie ale drogą jak najbardziej pokojową. Jakiekolwiek
        krwawe scenariusze nie wchodzą w grę.
        PO tym co się naoglągałem w Anglii, nie życzę Polsce by i tu było tylu
        muzułmanów. Brrrr... ., Straszne.
        Pozdrawiam

• imai Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 17:44
          Pierdu, pierdu,pierdu. Chrzescianska tolerancja!
          • pierdutow Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 17:53
            bedzieszz skrzeczeć jak ci kogoś z rodziny wyślą do nieba.
            • imai Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 18:25
              Popatrz na problem z drugiej strony, np. dzieci w Iraku, Palestynie. Uwazasz, ze
              sa gorsze niz wszystkie inne dzieci tylko dlatego, ze sa muzulmanskie? Czy my, w
              trakcie WW2 nie bylismy terrorystami dla Niemcow?
    • dasias Re: suwlacznie za granica 28.07.05, 10:07
      Ja mieszkam za granica - od 2 i pol roku - Singapur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka