siedem_osiem 18.06.05, 18:15 taka mala sonda wsrod forumowiczow suwalskich jest ktos wsrod was kto mieszka za granica??jak tak to gdzie i jak dlugo ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 18.06.05, 20:59 pierdutow ty chyba z tych 14000 to sam z 7000 wpisow walneles wszedzie sie nomen omen wpier...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 19.06.05, 12:25 słownictwo że nie daj Boże ! Poloniści czy katecheci tak ciebie uczyli człowiecze? Odpowiedz Link Zgłoś
gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 13:55 Pierdutow, nie zmieniaj tematu, tylko odpowiedz. Wszedzie ciebie pelno (przynajmeniej na tym forum), choc nie proszony. Nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz. Zupelnie jak w dawnych czasach pewne sluzby... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 14:01 musisz być strasznie stary grzyb skoro wszystko ci się kojarzy ze starymi czasami . Odpowiedz Link Zgłoś
gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 14:20 Pierdutow, chyba nerwy ci puszczaja (brak argumentow), bo nie masz juz lepszych argumentow jak wyzwiska (wychodzi z kolnierza?). Sorry, ale nie bede sie znizal ponizej minimum... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 17:51 Ci co sie wywyższają ... itd. wiesz doskonale. poniżej minimum nie zejdziesz bo nie ma poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
gregmm Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 18:09 To prawda. Jako wyjatek jestes potwierdzeniem tezy Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.06.05, 18:59 no n0o no no no no jak mawiał przyjaciel Norka i Krawczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 21.06.05, 16:10 pokazują za dobrą kasę a nie za darmochę , skończyły się czasy czynów społecznych i pracy społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 01:32 sluchaj pierdutow zalozylem sobie posta ktoey brzmi tak a nie inaczej wiec jesli nie miales nic do powiedzenia na ten temat(konkretnego)to nie musiales zabierac glosu.jesli jednak jestes burakiem ktory tylko siedzi przed kompem w przerwach miedzy chodzeniem do kibla(chyba jeszcze tam chodzisz czasem)to nie pisz wszedzie i o wszystkim bo nawet jesli nie jestes tym za kogo cie mam to ludzie zaczna cie tak postrzegac czego przykaldem jest chociazby gosciu ktory tu z toba polemizuje.nie oceniam ludzi bynajmniej staram sie tak nie robic ale nie pozaostawiasz mi wyboru wiec nie odpisuj nawet na tego posta a wtedy bedzie to znaczylo ze ja sie mylilem....(wybor nalezy do ciebie)mziopspol Odpowiedz Link Zgłoś
kamaoka Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 09:27 po prostu nie`karmy trola - zadnych`dyskusji z nim, cokolwiek y nam nie odpisal i nie miesciloby sie w`temacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregmm Re: suwlacznie za granica 22.06.05, 14:17 Dobra mysl. Jesli bedzie dalej bredzil od rzeczy, po prostu ignorowac - tylko czy wtedy nie bedzie sam sobie odpowiadal na swoje tematy. Ale niech tam sie pocieszy... To moze teraz wrocimy do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 00:58 no wlasnie ktos wypowie sie w temacie na temat?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 02:51 ehm ja sie moge skromnie wypowiedziec jest takie forum suwalki-now@yahoogroups.com mozna sie tam zapisac, jako i ja uczynilem. wiekszosc to ludzie z ameryki (wiadomo: yahoo) i wiekszosc baaaardzo luzno zwiazana z suwalkami,a wrecz zwiazana z nimi byla raczej 1-2 pokolenia wstecz. forum jest samo w sobie extra nudne i idiotyczne, bo ludzie tylko pytaja: "ixinski z pipidowy pod suwalkami: czy ktos wie, czy ktos zna?" ale... tak czy owak: kilkanascie postow na miesiac jest. ktos wiec tam zyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
siedem_osiem Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 05:22 milo by bylo jakby sie okazalo ze ktos z suwalk za miedza mieszka a tak to tylko zambrow rzeszow a suwalki ciezko spotkac.milego dnia;) Odpowiedz Link Zgłoś
danadana1 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 05:49 Znam pare osob z Suwalk mieszkajacych w USA (Philadelphia, NY). Niestety, nie mam z nimi obecnie kontaktu (sprawy osobiste). Odpowiedz Link Zgłoś
genealog Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 19:59 Możesz podać adres strony. Dla mnie to pasjonujące takie odszukiwanie dawnych korzeni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: suwlacznie za granica 23.06.05, 20:28 Tutaj masz home tej grupy groups.yahoo.com/group/suwalki-now/ Moze cie zainteresuje result wyszukiwania "suwalki" na yahoogroups: groups.yahoo.com/search?query=suwalki&ss=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 28.06.05, 17:14 dlaczego nikt sie nie zgłosił. Nie ma suwalczaków za granicami kraju czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: suwlacznie za granica 03.07.05, 08:34 dwoch mieszka w Birmingham - jeden bez przerwy zalany i narzeka , ze wszystko jego boli ! drugi jak normalnie mowi to sie drze jak stary wor!!!!!!!a najlepiej to wygląda jak rozmawiają z mieszkającymi tam czeszkami - boki zrywać! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 20.07.05, 16:21 Te zamachy mogą mieć też i pozytywne skutki Obudziły bowiem Europę na problem muzułmańskich społecznośći na tym kontynencie. Jeszcze niedawno będąc w Anglii gdy dziwiłem się Brytyjczykom, że wpuścili do swojego kraju tylu muzułmanów miejscowi mi odpowiadali, że taka mieszanka kulturowa jest zdrowa, że to mieszanie genów itp. Co za bzdury. Teraz na szczęście muzułmańskie społecznośći pokazały swoje oblicze (jedno z wielu) zaślepionej tolerancją Europie. Być może, że jeszcze nie jest za późno by tę falę potencjalnych terrorystów i bojowników zatrzymać. Inna sprawa , że niestety muzułmanie w Europie mnożą się jak króliki: mają o wiele więcej dzieci niż przeciętna europejska rodzina. Dawniej myliłem się myśląc, że muzułmanie są groźni ale ci urodzeni w Europie będą już zeuropeizowani i nie będą stanowić zagrożenia. Zamachy w Londynie wyprowadziły mnie z błędu: Zamachowcy byli muzułmanami urodzonymi w Anglii! Jednym słowem islam potrafi zrobić sieczkę w głowie każdemu muzułmaninowi, i nie ważne jest, że człowiek ten żył i wychował się w normalnym (dla nas) świecie, i tak będzie dobrym materiałem na terrorystę. Możliwe, że jeszcze nie jest za późno. Zamachy te pokazują inne oblicze islamu, wzmagają nieufność Europy do tej religii. Dzięki temu prawdopodobnie i chętnych Europejczyków na przyjęcie islamu będzie mniej. A jeszcze niedawno było to ponoć bardzo modne. Być może unikniemy w ten sposób cichej i pokojowej islamizacji Europy. Drugi pozytywny skutek to taki, że być może w obliczu zagrożenia islamem przynajmniej część Europejczyków wróci do religii swoich przodków: do chrześćijaństwa. Co więc zrobić z tym niechcianym "kukółczym jajem"? po pierwsze zahamować napływ nowych muzułmanów do Europy. po drugie monitorować środowiska muzułmańskie, monitorować teści które są głoszone w meczetach. Jakiekolwiek nawoływanie do nienawisci lub walki religijnej powinno byc natychmiast karane ekstradycją do kraju przodków. Powinno się przywrócić symbole religijne w miejscach publicznych: trzeba dać muzułmanom do zrozumienia, że Europa jest chrześcijańska i taką chce pozostać. Można by też zaradzić jakoś nadmiernemu mnożeniu się muzułmanów w Europie, wprowadzajac, np. ograniczenie liczby dzieci na jedną rodzinę maksymalnie do 2. Jakiekolwiek oznaki niezadowolenia ze strony muzułmanów powinny być załatwiane szybko i sprawnie: bilet w 1 stronę do macierzystego kraju. Jeśli się ktoś nie potrafi zachować w obcym kraju to nie powinno się go tam długo zatrzymywać. Powiecie pewnie, że tekst mój jest pełen nienawiści i nawołuje do wojny ze światem muzułmańskim w Europie. Wyjaśniam, że chciałbym jakoś zaradzić rozwojowi islamu w Europie ale drogą jak najbardziej pokojową. Jakiekolwiek krwawe scenariusze nie wchodzą w grę. PO tym co się naoglągałem w Anglii, nie życzę Polsce by i tu było tylu muzułmanów. Brrrr... ., Straszne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imai Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 17:44 Pierdu, pierdu,pierdu. Chrzescianska tolerancja! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdutow Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 17:53 bedzieszz skrzeczeć jak ci kogoś z rodziny wyślą do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
imai Re: suwlacznie za granica 22.07.05, 18:25 Popatrz na problem z drugiej strony, np. dzieci w Iraku, Palestynie. Uwazasz, ze sa gorsze niz wszystkie inne dzieci tylko dlatego, ze sa muzulmanskie? Czy my, w trakcie WW2 nie bylismy terrorystami dla Niemcow? Odpowiedz Link Zgłoś
dasias Re: suwlacznie za granica 28.07.05, 10:07 Ja mieszkam za granica - od 2 i pol roku - Singapur Odpowiedz Link Zgłoś