hansgrubber 23.08.07, 15:54 Artysta z Siemiatycz, znacie? www.old.woak.bialystok.pl/malantowicz.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Malantowicz 23.08.07, 18:03 Znam Pana Janusza Malantowicza z widzenia.Nie wiedziałem,że jego pasją jest grafika.Zawsze kojarzyłem go z fotografią i zakładem fotograficznym jaki prowadzi wraz ze swoją żoną. Na sztuce się nie znam więc ocenię swoimi słowami.Prace bardzo staranne,przykuwające uwagę o ostrej,interesującej linii... Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Malantowicz 23.08.07, 18:37 Znam JM jako człowieka i fotografa alę żeby był artystą? Nie zbadane są wyroki losu... Kliknij www.pajacyk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Malantowicz 23.08.07, 20:29 Artysta nie artysta ale niezle rysuje.Chcial bym tak umiec Odpowiedz Link Zgłoś
terryw Re: Malantowicz 23.08.07, 20:40 Jakiś czas temu był artykuł w lokalnej prasie. Podobno krytycy wypowiadają się bardzo pochlebnie o pracach Pana Malantowicza. Fajnie, że mamy takich ludzi z pasją szkoda tylko, że tak o nich cicho. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Malantowicz 23.08.07, 20:44 Wlasnie naglasniamy. Wiem ze ma zaproszenie do Nowego Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 23.08.07, 21:12 Galeria Kilińskiego 8... Ta galeria to chyba jest w Białymstoku bo w Siemiatyczach pod tym numerem na Kilińskiego to jest chyba bar zacisze..? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Malantowicz 23.08.07, 21:26 cojestgrane.pl/wydarzenie/30982/miasto/Krak%C3%B3w/dzien/2007-7-27/ Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Malantowicz 23.08.07, 21:42 To chyba zbieżność nazwisk a może to syn JM ? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 23.08.07, 21:49 Gdyby to chodziło o syna to byłoby nie JM tylko K... Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 24.08.07, 13:36 Znam Janusza bardzo dobrze. Grafiką interesuje się od dawna. Jego prace już od kilku lat wisiały w ich zakładzie fotograficznym, oczywiście co raz to nowe ale chyba niewiele osób zwracało na nie uwagi. Nigdy by pewnie nie ujrzały świata, gdyby nie żona Janusza. To ona go wypromowała. Janusz jest nieśmiały i nie zależało mu na rozgłosie. A wystawa w Krakowie to była jego. Wiedziałam o tym wcześniej, że będzie. A jeśli chodzi o imiona to może być pomyłka ale nie koniecznie. Ja tez mam dwa imiona ale wszyscy nazywają mnie inaczej i chyba mało kto wie jak mam naprawdę na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Malantowicz 27.08.07, 21:46 Rozumiem, ze każdy ma prawo tworzyć...i niech to robi z powodzeniem, ale nie podobają mi sie te prace.Widzialam je już dawno temu w zakładzie... Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Malantowicz 28.08.07, 09:03 Hansus Grubberus, coś ostatnio mało sie udzielasz na forumie.Gniewasz sie na Siemiatycze czy ostro przygotowujesz się do urlopu? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Malantowicz 28.08.07, 10:05 Jestem zniechecony zmianami. Ja sie nie obrazam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Malantowicz 28.08.07, 12:09 A ja do tych zmian tak przywykłam, że nie pamiętam jak było wcześniej.Musisz Hansie zaglądać tu częściej i myślę, że przywykniesz. Być moze zmiany zniechecają, no ale tu jest tylu fajnych forumowiczów... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 28.08.07, 12:37 Hansowigrubberowi nie chodzi o zmiany szaty graficznej.Jego niezadowolenie wynika z podziału na fora lepsze i gorsze. Moim zdaniem Czarna Średnia trafiła do przedostatniej ligi a mogłoby być gorzej.Ale ja mam niski poziom ambicji i nie brałbym sobie tego do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Malantowicz 28.08.07, 14:44 Myślę Hans,że wprowadzając te zmiany mieli w dupie użytkowników.Gdyby tak wszyscy przestali w ramach protestu pisać na forach, moze by coś pomogło, ale to jest nierealne niestety.Więc trzeba olać GW i robić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 07.09.07, 14:55 hansgrubber napisał: > A moze zwykly blad? Janusz Franciszek Malantowicz. Tak jak przypuszczał Hans był to zwykły błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Malantowicz 28.08.07, 15:54 Moze i ladnie rysuje, ale przy wywolywaniu zdjec moglby sie lepiej starac, a nie odwalac chaltury. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 28.08.07, 17:06 Można przerzucić się z fotek papierowych na wersję elektroniczną. Prościej,taniej i nikt nie zachałturzy.Może nawet nie wyblakną...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 28.08.07, 20:39 siemiatycze napisał: > Można przerzucić się z fotek papierowych na wersję elektroniczną. > Prościej,taniej i nikt nie zachałturzy.Może nawet nie wyblakną...:))) > > I tak właśnie zrobiłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 28.08.07, 20:55 Ja już do makulatury zdjęciowej nie wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Malantowicz 28.08.07, 23:13 Problem w tym, ze kazdy dysk twardy kiedys padnie. A plyty sa zbyt delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 28.08.07, 23:31 Zgadzam sie z Tobą conveyor, dlatego też zawsze parę najfajniejszych zdjęć wywołam, głównie tych, które chciałabym zostawić potomnym. Miałam na myśli te zdjęcia, na których są jakieś krajobrazy, zwierzątka i takie tam różne, które tu wklejamy na forum. Można ich robić multum ale szkoda by wywalać na to kasę, a na płycie zmieścisz nawet kilka tysięcy zdjęć. A jak już zgrywam zdjęcia na płytę, to robię na wszelki wypadek parę kopii. Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Malantowicz 28.08.07, 23:41 Ja jestem fotografem starej daty, do dzisiaj nie kupilem sobie cyfrowki. Zdjecia robie Minolta 7xi, ktora ma chyba z 15 lat i jest warta kilka marnych stowek, ale z palcem w tylku bije na glowe wiekszosc cyfrowek. Fotografii uczylem sie na analogach i zostalo mi kilka nawykow, m.in. nie robie zdjec na zasadzie "a moze sie uda". Wole nie zrobic zdjecia, niz zrobic kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 29.08.07, 00:11 Taa...ja też mam jeszcze parę starych aparatów,m.in. Zenitha 12 XP ale już chyba nie umiałabym się nim obsługiwać. Moja cyfrówka mieści się w małej kieszonce w torebce. Zdjęcie które mi sie nie podoba mogę wykasować. Poza tym jak wyjechałam i chciałam mieć ze sobą zdjęcia, aby pokazać znajomym to miałam je na jednej płycie a było ich około 2 tys. Gdybym chciała je mieć ze sobą w wersji papierowej, to musiałabym wziąć ze sobą dodatkową walizkę. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 29.08.07, 06:30 Nie zachwalaj tego Margeritko tak mocno bo jeszcze nam opodatkują ten "luksus"... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Malantowicz 29.08.07, 23:14 Powiedz, tylko szczerze: po co komu 2 tys. zdjec i ile trwa obejrzenie tego ze znajomymi? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Malantowicz 30.08.07, 01:08 conveyor napisał: > Powiedz, tylko szczerze: po co komu 2 tys. zdjec i ile trwa obejrzenie tego ze > znajomymi? > Conveyor! Właśnie sobie liczę w pamięci (bo kalkulator mam w pracy), że gdy włączę płytę z tymi 2 tysiącami zdjęć w funkcji "wyświetlanie slajdów" ustawione na każde zdjęcie po 3 sek. to zajmie to 1 h 40 min, jeśli co 4 sek. to 2 h 10 min (a to aż za wiele , chyba że chcesz zatrzymać aby dodać swój komentarz). Miejmy na uwadze to, że to nie jest zdjęcie podawane z rąk do rąk tylko wszyscy razem oglądamy je na odpowiednim wymiarze monitora TV ewentualnie komputera W czasie mojego tygodniowego pobytu u znajomych było aż nadto czasu w czasie "time of tea" na obejrzenie tych 2 tys zdjęć.Po dwóch dniach (czyli 2 herbatkach) usłyszałam pytanie: "A nie masz już więcej fotek? A tak się chwaliłaś, że tyle robisz zdjęć.) I weź tu wszystkim dogódź. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Malantowicz 30.08.07, 07:02 Fotografia cyfrowa to nie tylko sposób utrwalania zdjęć,ale także sposób ich oglądania.Podpisuję się pod tym co napisała Margeritka... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmet-yczka Re: Pan Malantowicz 07.09.07, 15:44 mam analogowa praktice.i umiem robic super zdjecia.cyfrówki przy dzisiejszej technice są napewno wygodniejsze. przyznaje częściej korzystam z cyfrówki.ale jestem za odbitkami.np.moja babcia nie ma kompa a lubi zdjecia poogladać Odpowiedz Link Zgłoś