Gość: magda IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 28.06.05, 13:40 jak wyniki???:>:> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 28.06.05, 13:42 a były juz egzaminy?chyba dopiero 6 i 7 lipca???!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 28.06.05, 13:44 wyniki z matury;) a egzam 7 lipca !! Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 28.06.05, 13:45 a,jasne:)to życze powodzenia na egzamie i do zobaczenia w październiku, pozdro,starsza koleżanka z AMB:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 28.06.05, 13:48 a jestes na farmacji??? bo z tego co slysze to ludzie odradzaja ze niby jest tak strasznie ciezko i 6 lat wyjetych z zycia prawie?????hmmmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 28.06.05, 14:02 ja właśnie skończyłam sesję na 1 roku lekarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 28.06.05, 14:13 nie słuchaj ludzi,jeśli na prawdę interesuje Cię ten kierunek,nie będziesz narzekać...Na każdym jest ciężko,ale można sobie poradzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: <<<FARMCJA>> IP: *.koba.pl 28.06.05, 14:15 bad_habit napisała: > (...)Na każdym jest ciężko,ale można sobie poradzić:) Yhym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: <<<FARMCJA>> IP: *.koba.pl 28.06.05, 14:23 bad_habit napisała: > jak sie czuje Magdalenka,hmmmm???? Magdalenka= potoczna nazwa wzgórza w Białymstoku. A jak się czuje? Obawiam się, że się nie czuje, gdyż stanowi część przyrody nieożywionej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalenka Re: <<<FARMCJA>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 14:51 Magdalenka ma sie dobrze :-) Szczegolnie na wf w I LO, zawsze mozna pobiegac ;- ) Na zakonczenie roku, na rozpoczecie roku - jest okej :P Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 28.06.05, 14:53 hmm,to Wy się znacie z tą koleżanką z dołu ???;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: <<<FARMCJA>> IP: *.koba.pl 28.06.05, 14:56 bad_habit napisała: > hmm,to Wy się znacie z tą koleżanką z dołu ???;) Z jaką koleżnką? Z tą, która napisała coś jako Magdalenka? Nie, nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: <<<FARMCJA>> IP: *.koba.pl 28.06.05, 15:00 bad_habit napisała: > hehe,a ona Cię zna:) łe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMCJA>> IP: 217.97.203.* 29.06.05, 08:17 Z tego co wiem to teraz nigdzie nie ma egzaminow. Sa tylko "testy predyspozycyjne". Wobec tego pytanie: jakie predyspozycje trzeba miec na farmacji? Oprocz zakuwania glupot na pamiec? BTW. Moja Pani wlasnie skonczyla 1 rok farmacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 09:14 a pomyślałeś o tych,którzy zdali starą maturę i też chcą studiować farmację???Bo podejrzewam,że nie!Dla nich będzie to "anormalny" egzamin,podobny do nowej matury...Tak więc Twoje informacje na ten temat są niepełne...A ludzie z nową maturą,którzy np. nie zdawali fizyki i chcą iść na medycynę,teraz będą mieć taki egzamin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMCJA>> IP: 217.97.203.* 29.06.05, 10:35 Zgadzam sie z tym co piszesz. Ale ten test predyspozycyjny dotyczy wszystkich, i tych ze stara i tych z nowa matura. I bedzie on 7 lipca. A dla tych ze stara bedzie dodatkowo egzamin 6 lipca. Nadal moje informacje sa niepelne? Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 10:42 nie,wcale nie chciałam podważać wiarygodności Twojej wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 28.06.05, 21:13 kto na farmacje do bialego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 29.06.05, 09:32 no jak widac;);)) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 09:33 fajnie!To zaczynam trzymać pollex sinister et dexter za przyszłych farmaceutów!;) pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: <<<FARMCJA>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:13 Życzę szczęścia w poszukiwaniu pracy po tych studiach! Pracy brak i pieniążków też moi drodzy! Farmaceuta. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 11:18 jeśli ktoś jest technikiem farmaceutycznym,zgodzę się.Właściciele aptek poszukują mgr farmacji(jeśli nie w Polsce,to za granicą).Faktycznie,po typowej farmacji aptecznej,może być ciężko(zawężona specjalizacja).Na Początki są trudne w każdym zawodzie,łatwiej tym,którzy mają znajomości etc. Istnieje też możliwość pozostania na uczelni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMCJA>> IP: 217.97.203.* 29.06.05, 12:30 Z tego co wiem to technikow tez zatrudniaja w aptekach. np apteka w Auchan: 3 mgr i 3 technikow, pomniejsze apteki tez zatrudniaja technikow A tak w ogole to zadziwia mnie ten zawod: trzeba skonczyc studia po to zeby moc "stac na kasie" i sprzedawac leki. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 12:56 ale są ludzie,którzy czują takie powołanie.Ja nie wybrałam farmacji(chociaż mogłam,jak moja mama),bo to nie moje klimaty...Gcybym lubiła chemię i biologię (we wszystkich możliwych odmianach),na pewno bym się zdecydowała.Cieszę się,że wybrałąm lek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 29.06.05, 17:46 chyba nie tylko stanie w aptece zostaje co?? przeciez mozna w jakichs laboratoriach pracowac?? chociazby przy robieniu lekow badania i takie tam....! samo stanie w aptece to mnie raczej tez nie satysfakcjonuje ale przez to na pewno tez trzeba po farmacji przejsc! a po naszej farmacji na AMB to chyba masz tytul mgr farmacji czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 17:49 Gość portalu: bb napisał(a): > chyba nie tylko stanie w aptece zostaje co?? przeciez mozna w jakichs > laboratoriach pracowac?? chociazby przy robieniu lekow badania i takie tam....! > > samo stanie w aptece to mnie raczej tez nie satysfakcjonuje ale przez to na > pewno tez trzeba po farmacji przejsc! a po naszej farmacji na AMB to chyba masz > > tytul mgr farmacji czy jak? tak,tyle że jest to specjalizacja:farmacja apteczna na niektórych uczelniach,jest też farmacja kosmetyczna,czy analityka farmaceutyczna(jak na AM w Lublinie).Można pracować w firmach typu Polpharma,Polfa,lub jako przedstawiciel farmaceutyczny w kraju lub za granicą:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: <<<FARMCJA>> 29.06.05, 18:02 a jeśli chodzi Ci o to stanie w ekspedycji aptecznej,powiem szczerze,zazwyczaj tak jest.Jeśli chcesz wykonywać swój zawód,musisz odbyć staż w aptece,zdobywać punkty edukacyjne(uczestniczyć w szkoleniach ciągłych) i przepracować ileśtam lat,żeby nie wygasło prawo do jego wykonywania. pozdrawiam,mam nadzieję że nie zniechęciłam Cię do studiowania farmacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 30.06.05, 15:31 na razie sie nie zniechecam bo nie wiem czy tam sie dostane! poczekamy zobaczymy i pozniej bede sie zastanawiac jakby co;):P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 01.09.05, 17:25 wracam znow do tego watku po 2 miesiacach:)i mam pytanie do kogos kto sie orientuje jak to na 1 roku jest dokladnie to chodzi mi o poczatkowe zajecia - kolega mnie tu kurde straszy ze na medycynie caly kregoslup trzeba umiec na 1 zajecia!:/ na farmacji tez jest wakacyjna praca domowa???;););)hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMACJA>> IP: 217.97.203.* 01.09.05, 17:54 Bzdura, farmacja jest o wiele luzniejsza niz medycyna, tzn na wakacjach masz wolne ;) A w trakcie roku niestety ale musisz CODZIENNIE zakuwac. Masz dwa glowne przedmioty: biologia i chemia. I na cwiczenia z nich jest zawsze wejsciowka - nauka do nich to czysta pamieciowka. Oprocz tego normalne kolowkia i takie tam popier...dulki ;) Podobno im dalej tym gorzej ;) np na chyba 4 roku jest farmakologia - to jest dopiero czad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: <<<FARMCJA>> IP: *.koba.pl 01.09.05, 22:23 Gość portalu: magda napisał(a): > (...) > kolega mnie tu kurde straszy ze na medycynie caly kregoslup trzeba umiec na 1 > zajecia!:/ na farmacji tez jest wakacyjna praca domowa???;););)hmmm Na leku? Wszystkie rodzaje kręgów, mostek i żebra, ale bez stawów, więcadeł itp. No dobra, idę spać, bo wybieram się tak już od 20 minut. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: <<<FARMCJA>> IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.09.05, 22:29 wiec z 1-wszym rokiem to jest tak: na pierwsze zajęcia trzeba już umieć pewien materiał :) temat świczenia bedziesz mieć przy każdym wydziale. dodam, ze z biologii na pierwszym ćwiczeniu nie robią wejsciowki,ale lepiej sie nauczyc, bo nigdy nic nie wiadomo :)kup biały fartuch, lepiej go mieć juz na pierwszych ćw, a na laborkach z chemiii koniecznie! Nauka: duuuuuużo mnnuuustwo zakuwania - przynajmniej ma sie takie wrazenie, bo w ogólniaku to była sielanka w porównaniu do tego co sie na AM dzieje hehe kwestia przyzwyczajenia. Najlepiej kup materiały od kogos kto skończył I rok, bo materiał jest strasznie obszerny, a naciskają na pewne elementy. będziesz mieć zresztą w takim zestawie zeszyty - matreiał jest co roku taki sam, pytania z kolokwiów i egzaminów z poprednich lat, bo tez sie powtarzają :) Ogólnie da sie przezyć :) najgorzej z biologią, bo straszy tam pani i.l.o.n.k.a ,klepiej na nią nie trafic na cwiczeniach brrr... trzeba sie super przygotować na pierwszą wejsciówke, bo potem oceny są niesprawiedliwe,tzn. jezeli z 1wszej wejsciówki dostaniesz 3, to z nastepnej tez, wiec z koła tez 3 i z egazminu 3 hehe serio :) Najważniejsze to sie nie poddawać i zacisnąć mocno zęby a będzie dobrze, u mnie na roku przynajmniej byłs miła atmosfera i lepiej zeby współpracować z koleżankami, zawsze sie czegos od nich dowiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMACJA>> IP: 217.97.203.* 06.09.05, 14:48 Oj bez przesadyzmu, pani Ilonka nie jest taka strazna jak ja opisuja. Czasami potrafi tak zaskoczyc ze szczeny opadaja (zaskoczyc luznym podejsciem). Co do ocen to prawda. Fartuch tez. Pomoc starszych rocznikow jest nieocenionia - naprawde warto sie postarac. No i na biologii mozna sie rozewac bo ... rysunki trzeba robic na zaliczenie (sam robilem acz nie bylem na farmacji ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: <<<FARMACJA>> IP: *.osiedle.net.pl 06.09.05, 18:45 na pierwszych zajeciach nie robia wejsiowek ale warto umiec. ...i odczepcie sie od Ilonki babka "lekko" zakrecona, potrafi sprawiac wiele problemow ale z perspektywy 2 lat wspominam ja bardzo dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: <<<FARMACJA>> IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.09.05, 15:32 tak tylko praktycznie rzuca mikroskopami i taboretamina ćwiczeniach, a uczniów wyzywa od sprzątaczek i robotkików, a daję słowo bez żadnego powodu... nie nie trawię takiego chamstwa i to w dodatku wykształconej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: <<<FARMACJA>> IP: 217.97.203.* 07.09.05, 15:48 Pierwsze slysze cos takiego o jej zachowaniu. Baa, nawet cienia poszlaki nie znam ktora by wskazywala na takie jej zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: <<<FARMACJA>> IP: *.osiedle.net.pl 07.09.05, 16:17 zdaje sobie sprawe ze Ilonka ma czasami niekontrolowane napady zlosci i potrafi byc wyjatkowo chamska ale jak sie ja pozna z innej strony - to jest to na prawde w porzadku kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: <<<FARMCJA>> IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 07.09.05, 15:37 chemia jest w porządku, bo asystenci są w porządku i wogóle jest miła atmosfera. później tylko ma sie dosyć tych laborek które trwają 6 godzin... na analitycznej to juz wogóle nuuudy. chemia jest przyjemna, troche trudności sprawiło mi nauczenie sie połowy skryptu z rekacjami do kationów. wogóle nie widziałam tam żadnego logicznego powiązania i troche czasu minęło zanim załapałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: <<<FARMCJA>> IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 13.09.05, 19:38 moze jeszcze ktos mi powie jak z towarzystwem?? roznie mowia - niestety powtarza sie mam nadzieje stereotyp ze nudziarze tam sa? ja sie za nudziare nie uwazam dlatego sie martwie;);) chyba jeszcze nie musze zapominac o imprezach? czy to sie wyklucza ze studiami na farmacji?;0;);) Odpowiedz Link Zgłoś