Dodaj do ulubionych

czyszczenie białki

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 16:56
zaniepokoił mnie dzisiejszy artykuł w "kurierze porannym" (nie czytałem
wyborczej więc nie wiem czy też o tym pisali) że piekna rzeka biała jest
czyszczona i udrożniana. brzegi pomiedzy ulica augustowską a ciłkowskiego są
równane pod linijkę, zburzono bobrzą tamę i żeremia, wycinane są krzaki w
których gnieżdżą się dziesiątki gatunków ptaków. moim zdaniem to kompletny
nonsens. tym bardziej że rzeka w centrum przypomina zwykły śmietnik. panowie
melioranci, jak nie macie co robić to wybierzcie się nad zalew do wasilkowa.
wszystko już tam zarosło. zróbcie coś z tym. w białce i tak nikt się nie
będzie nigdy kąpał, a kąpielisko w wasilkowie przydałoby się i to bardzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andi Re: czyszczenie białki IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 01.08.02, 12:04
      Gość portalu: koro napisał(a):

> zaniepokoił mnie dzisiejszy artykuł w "kurierze porannym" (nie czytałem
      > wyborczej więc nie wiem czy też o tym pisali) że piekna rzeka biała jest
      > czyszczona i udrożniana. brzegi pomiedzy ulica augustowską a ciłkowskiego są
      > równane pod linijkę, zburzono bobrzą tamę i żeremia, wycinane są krzaki w
      > których gnieżdżą się dziesiątki gatunków ptaków. moim zdaniem to kompletny
      > nonsens. tym bardziej że rzeka w centrum przypomina zwykły śmietnik. panowie
      > melioranci, jak nie macie co robić to wybierzcie się nad zalew do wasilkowa.
      > wszystko już tam zarosło. zróbcie coś z tym. w białce i tak nikt się nie
      > będzie nigdy kąpał, a kąpielisko w wasilkowie przydałoby się i to bardzo.

Ale trzeba przyznać, że przy działkach na Dziesięcinach Białke ładnie zrobili
      (kiedyś przy brzegu widziałem jakieś patyczki powsadzane, nawet równo było :).
      A że są bobry to sam się zdziwiłem jak kiedyś na rowerze jechałem ścieżką przy
      Białce to jeden ciągnał jakieś gałęzie. Fajnie, że to już nie przypomina ścieku
      (przynajmniej przy działkach, bo przy moście kolejowym to jest różnie, ale
      ogólnie to nienajgorzej).

Pozdrawiam
      Andrzej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka