ikarus1 10.08.02, 11:39 Jestem bardzo ciekawy czy nasza kochana PKP nie ma możliwośći zorganizowania specjalnego Pociągu z Paznania do Białego prowadzonego przez Parowuz z Wolsztyna ? Co na to kolejowe Urzędasy ??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andi Re: Parowozem do Białegestoku IP: *.sav.tkb.net.pl 10.08.02, 17:11 ikarus1 napisał: > Jestem bardzo ciekawy czy nasza kochana PKP nie ma możliwośći zorganizowania > specjalnego Pociągu z Paznania do Białego prowadzonego przez Parowuz z > Wolsztyna ? Co na to kolejowe Urzędasy ??????????????????????????? Z tego co wiem parowóz (1 lub 2) stoi/ją pod płotem przy Łapskich ZNTK (widać je jak sie pociągiem do Warszawy jedzie). A pociągi z parowozami jeżdziły kiedyś w Ełku (to była chyba wąskotorówka) nawet zapewniali atrakcje w postaci noszenia wody z rzeki do parowozu na trasie. Ale było kilka lat temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Parowozem do Białegestoku 10.08.02, 18:05 Wąskotorówka w Ełku jeździ nadal. Chociaż teraz chyba tylko w sezonie turystycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikarus1 Re: Parowozem do Białegestoku IP: *.piasta.pl 10.08.02, 19:39 Ciekawie ile ludzi poszło by na Dworzec Gdyby taki żywy Parowóz przyjechał do Białego ??? i zrobiłby pokaz jazdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikarus1 Re: Parowozem do Białegestoku IP: *.piasta.pl 10.08.02, 19:41 www.parowozy.com.pl Parowozy z Wolsztyna Odpowiedz Link Zgłoś