Dodaj do ulubionych

Tyszkiewicz nr 1 na PO

IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.08.05, 11:03
Było na forum pytanie dlaczego Tyszkiewicz jest nr 1 na liscie PO.

W Białostockiej PO jest jak w PZPR-e nagradza się zasłużonych. Miernota
polityczna Tyszkiewicz zrobił kampanię Kudryckiej a ta włada Po w naszym
regionie i w podzięce Tyszkiewicz dostał nr 1 na liście. Stara komunistyczna
tradycja - można powiedzieć nawet ekstradycja:) Kiedyś aparatczyk Robert
Kwiatkowski zrobił kampanię Kwaśnieskiemu i w nagrodę dostał fotel prezesa
TVP, Po wyborach bedzie rozdzielanie konfiturek w większej ilości - świnki
przy korycie - nie ważne umiejetności - ważne zasługi. Wszelkie nieudaczniki,
bankrutujące biznesmeny (jak Tyszkiewicz) objawią się jako politycznie
fachowcy lub apolityczni eksperci. Ja myślałem, że Po będzie inna a jest jak
zawsze PZPR - AWS - SLD - PO. Zasady gry takie same i kurcze nie ma na kogo
głosować :(
Obserwuj wątek
    • Gość: koro Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.08.05, 13:08
      wiem! sam wystartuj w wyborach. wreszcie bedziesz miał na kogo głosować.
      • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 16:21
        Koro, Twoja złosliwość jest odwrotnie proporcjonalna do poparcia dla listy z
        której startujesz.
    • Gość: natt Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.08.05, 13:26
      Gdyby Tyszkiewicz był jak to ładnie określasz "miernotą" to by nie zrobił
      skutecznej kampanii Kudryckiej ani nie wylandsował skutecznie (niestety, ale
      teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem) prawdziwej miernoty - Tura. A poza
      tym pytam, kogo widziałbyś na pierwszym miejscu zamiast Tyszkiewicza? No
      powiedz, ciekawym bardzo?

Poza tym, z tego c wiem, w województwie PO rządzi Józef Klim a nie Kudrycka.
      • Gość: Pamela Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.08.05, 15:01
        Kampanię Kudryckiej zrobił nie tyle Tyszkiewicz, co niejaka pani Joanna D. za
        pieniadze profesorki - szara eminencja, dobrze opałacana i której wszędzie
        pełno, choc oficjalnie jej nie widac. Swego rodzaju mózg każdej operacji - za
        które bierze kasę, a do ich realizacji posługuje się robiącymi za darmola
        studentami w zamian za owinięte w marketingowy bełkot obietnice. Do pomocy
        zaciągnęła studentów swej uczelni WSAP, gdzie również pracuje jako spec. d/s
        marketingu. Tyszkiewicz zas, majacy swietne kontakty z mediami, w swojej firmie
        pozatrudniał sporo mlodych osob i dzieki temu przez stosunek pracodawca-
        pracownik zapewnił sobie niskoopłacaną siłę roboczą i pełną lojalność. Skłonni
        są nawet do tego by siedziec na tym forum i wysylac z Publikatora posty
        chwalące swego szefa :) Dowód: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=52&w=27424435&a=27586887
        • Gość: Pamela Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.08.05, 15:03
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=27424435&a=27586887
    • Gość: mimochodem Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.08.05, 13:35
      Nie pojmuję zmasowania głosów (na kilku wątkach tego forum) opluwających
      Roberta T. Znam go blisko 20 lat , tak jak znam wielu kandydatow (generalnie
      b. słabych list wszystkich podlaskich ugrupowań) Akurat Roberta T. (przy
      wszystkich dzielących nas ideologicznych różnicach, stąd nie będę na niego
      głosował) zaliczam do najjaśniejszych punktów wśród wszystkich pretendentów.
      On naprawde czegoś w życiu dokonał i to w czasach kiedy nielicznych było stać
      na społeczną aktywność.
      • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 16:23
        > On naprawde czegoś w życiu dokonał i to w czasach kiedy nielicznych było stać
        > na społeczną aktywność.

OK chwała i cześć mu za to. Tablica, pomnik, kwiatki i orkiestra.... Ale
        dawnym działaczom dziękujemy i mieliśmy nadzieje że PO będzie "nową jakością" a
        nie "aleją zasłużonych" i dlatego jest rozgoryczenie po publikacji listy PO.
      • Gość: Pikuś Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.csk.pl 04.09.05, 23:05
        Jeśłi Pan Tyszkiewicz wspierał Tura to nie nadaje się do polityki. Nie można
        chodzić na kompromisy z miernotami, co będzie jak PO się zbrata z Lepperem, w
        Sejmie? a Pan Tyszkiewicz takiej gwarancji nie daje
    • Gość: YODA Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 16:20
      Mieli Klim i Tyszkiweicz dobrą szkołe TKM - wystarczy prześledzić życiorysy np
      Klim - Wielki Wyznawca TKM - popatrzcie co dzieje sie obecnie na jego działce -
      nepotyzm i korupcja nadzoruje spóleczki tatusiów co zlecają za miejską kasę
      robotę córeczkom itp itp...

PO rozbudziła nadzieje że może być inaczej - normalniej że nie bedzie ogona
      bojowników AWS, ZCHN i innych Turo - bloków - a wała !!!!! Tak jak ktoś tu na
      forum napisał Tyszkiewicz od 20 lat w polityce ...... i go zna i niestety
      wszystko wskazuje że dozywotnio będzie, aż MIERNOTY POLITYCZNE (uważam że to
      trafne określenie) wymrą ! nie ważne PZPR,AWS,SLD itp , aż wymrą działacze
      działający w/g TKM od 16 lat .... i nadzieje że PO będzie inna się rozwiały.
      • Gość: natt Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.08.05, 18:36
        YODA, ja cie doskonale rozumiem, twoje zniechęcenie itd. Sam mam tak samo. ALe
        dajmy tyszkiewiczowi szansę. Szczerze mówiąc, dotychczas wszystkim krecił zza
        kulis, w samym systemie sie nie umoczył. A nuż okaże się dobrym posłem...
        Pomysły ma niezłe, dość konstruktywne. To fakt że często czerpie je pełnymi
        garściami od konkurencji, ale osobiście nie widzę nic złego w wykorzystywaniu
        dobrych pomysłów.
        Piszesz, że jest zgrany - ale czym? Toż jak dotychczas nie rządził
        (przynajmniej oficjalnie :)))) )
        Dajmy mu szansę.

A co do całej listy PO w okregu 24 - no cóż - zasadniczo to same względnie
        świeże twarze. Troche przedsiębiorców, paru lekarzy, sporo samorządowców. Moze
        to jest jakieś rozwiązanie. Jeżeli mi kogoś na niej brakuje, to przedstawicieli
        mniejszości, z tego środowiska nie czerwonego, od wappy i łotyszonka. Ale to
        zdaje się nie jest wina platformy, co braku zdecydowania ww.

Zastrzegam, żeby nie było wątpliwości - nie byłem i nie jestem ani członkiem,
        ani nawet sympatykiem PO. To samo dotyczy Publikatora. Powiedzmy że jestem
        lekko życzliwym obserwatorem.
        A robienie z Asi demonicznego manipulatora bardzo mnie rozbawiło :))))))
        • Gość: 4WD nie IP: *.elpos.net 20.08.05, 19:41
          Myślę że liczy sie pierwsza 3-4 reszta dla okrasy aby ludziska mogli myśleć że
          jest cacy.
          A co do "dawania szansy" to ani czas aniu ludzie ku temu. Dać szansędziałaczom
          KLIMowi i Tyszkiewiczowi to może jeszcze Oleksemu i Millerowi - wszak też
          ludzie i szansa im się należy:)

Donald mój głos dostanie, lista podlaska PO NIE!
          • Gość: mimochodem Re: nie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.08.05, 20:11
            Nie rozumiem tej schizofreni. Robert T. to niemal podlaski klon Tuska.
            • Gość: mimochodem Re: nie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.08.05, 20:22
              Poprawiam "szyk zdania" - oczywiście "podlaski niemal klon Tuska "
            • Gość: 4WD Re: nie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.08.05, 20:57
              to musisz jeszcze po "rozumować"
              porównywanie TUSKA na Prezydenta i
              Tyszkiewicza na Posła hihihihihihihi
              bez zartów
              • Gość: mimochodem Re: nie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.08.05, 22:04
                OK. Jak na rozum to na rozum.
                Jeden i drugi byli aktywnymi ludźmi tzw. opozycji demokratycznej. Tusk zaczął
                gdzieś w okolicach wczesnej Solidarnosci, Robert T. byl młodszy ale juz w
                pierwszych latach stanu wojennego zacząłem go rozróżniać. Stworzyli grupę
                opozycji licealistów (byli tam, co pamietam, Roman Pawłowski, Janek Budel ,
                Artur Szczęsny). Zaczęli wydawać "Nasz Głos". Ten biuletyn jako jedyny dotrwał
                do konca stanu wojennego (wszystkie inne padły).
                Gdzies okolo 1987 - 1988 Robert T. był już na górze nielegalnych wówczas
                jeszcze struktur białostockiej Solidarności. I zapewniam dawanie wtedy nazwiska
                nie dawało profitów. Już nie sadzali ale...czemu miliony Polaków tak się bały?.
                Po odzdzyskaniu "wolności" był współzałożycielem "Pulsu", niezłego pisma,
                które padło. Potem (ok 1991) stworzył "Publikatora". Z całym szacunkiem, ale
                która z inicjatyw oddolnych z tamych czasów przetrwała kapitalizm i atak
                Globalnych ? Nie za wiele. Publikator jakoś tam trwa , moze i pada ale czy
                cokolwiek polskiego ma szansę przetrwać (chyba ,że jest to niszowy odprysk) w
                konfrontacji z kapitałem globalnym (sojusz Wall Street, Hamburga, Tel Awiwu,
                Tokio itd).
                Akurat byłem z nim po przeciwnej stronie w kampanii samorządowej 2002 - ale
                czapka z głowy - przeniesienie takiej "walizki", jak Tur to majstersztyk.
                Nie wiem czy Robert T. jak Tusk kopie piłke czy udaje alpinistę (raczej nie).
                Ale to co ich łączy to idealistyczna wiara w polski kapitalizm, że trzeba brać
                sprawy w swoje ręce. Dla jasnosci - nie jak ukraść milion jednej nocy ale jak
                go zrobić pracą.
                Apeluję o szacunek dla logiki myślowej - czy dorobkiewiczem jest facet który
                walczy o przetrwanie (a jak się dowiaduję z tego forum firma ledwo dyszy, w
                domyśle bankrutuje).
                Jak było z Kudrycką nie wiem, ale zapewniam gdybym nie był socjalistą i nie
                fundamentalne różnice z Platformą Obywatelska , choćby podatek liniowy, to bym
                głosował z Robertem T. Zaś zarzut kogoś dobrze poinformowanego, że robi sobie
                publicity na tym forum jest śmieszny. Jeśli internet ma być instrumentem
                robienia polityki w XXI wieku to w przypadku Podlasia jesteśmy na oko w XIX -
                bodaj tylko czterech kandydatów na parlamentarzystów (oprócz Tyszkiewicza-
                Ciszewski, Tefelski i Koronkiewicz to zauważyło). Chwała tym czterem i
                ich "podstawionym" forumowiczom.

• Gość: koro Re: nie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.08.05, 08:54
                  "Chwała tym czterem". Ależ fajnie się ten dzień zaczyna! Wzruszyłem się.
                  Lada dzień będzie tu całe mnóstwo kandydatów. I zapewniam Cię mimochodem, że
                  prawdziwy koncert obrzucania ludzi błotem dopiero przed nami.
                  • Gość: 4WD Re: nie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 09:03
                    KOro jak zawsze - stary, zgrzybiały "mędrzec" co nic w życiu nie zrobił
                    porządnie i od małego do starego żyje na garnuszku rodziców ... taaa takich
                    posłow nam trzeba
                    • Gość: koro Re: nie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.08.05, 12:39
                      ha! no i nie trzeba było długo czekać. dostało sie i mnie. ale drogi 4WD,
                      ładnie to tak walić w "starych i zgrzybiałych"?
                  • Gość: jull56 Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:07
                    normalka
                    wybory
                • Gość: 4WD Re: nie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 09:01
                  Robienie z Tyszkiewicza "opozycjonisty" to naduzycie ! I własnie dlatego nie
                  oddam głosu na takich Tyszkiewiczów co teraz chetnie wyciągają "zasługi"
                  Masz jakiś konkret ! KONKRET opozycyjny (nie zasiadał w radzie, zajmował
                  miejsce, nasikał pod budynkiem PZPR)

Wśród moich znajomych z tamtych lat 90% było takimi "bojownikami" o wolność,
                  zbierali się pisali, mieli teczki , coś tam rozlepialiśmy - ALE TO NIE JEST
                  ŻADNA ZASŁUGA CZY BOHATERSTWO !

Tuska cenięjako zrównowazonego kandydata na prezydenta i jest to selekcja
                  negatywana nie pozytywna
                  I jeszcze raz proszę daruj sobie porównania bo to ośmieszające ...
                  • Gość: mimochodem Re: nie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 09:29
                    Polecam "Kalendarium białostockiej Solidarności" autorstwa M. Kietlińskiego.
                    Robert T. Wymieniany jest kukunastrokrotnie przy okazji róznych wydarzeń
                    począwszy od 1982. M.in siedział, był członkiem władz struktur "S". I jeszcze
                    jedno wówczas druk nielegalnych pism nie był prowadzeniem działalności
                    gospodarczej. Może to i nie było bohaterstwo - ale w takim razie co wg Ciebie
                    nim by było? Wydaje mi się że 4WD nic o tym człowieku nie wiesz.
                    • Gość: 4WD nic nie rozumiesz ! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 11:12
                      dalej uparcie lansujesz kombatancko - solidarnosciową (zeszmaconą przez AWS i
                      ZCHN) logike : siedział - zasłużony - na posła i co ciekawsze obuzasz się że
                      inni tak nie myslą.
                      Ja nie chće posłów kombatantów z uznania - chcę profesjonalistów w polityce,
                      róznych dziedzinach życia itp.

Był, siedział itp - chwała i cześć mu za to- znajdzie się w opracowaniach - ALE
                      JAKO POLITYK POPIERAJAC TURA SIĘ SKOMPROMITOWAŁ, przez ludzi takich jak
                      Tyszkiewicz miasto Białystok to syf i ciemnogród gdzie nie buduje się nic poza
                      kioskiem ruchu! Ta wiedza mi wystarczy i nie interesuje mnie za co siedział czy
                      to jakiego przedszkola chodził ! Nie oceniam człowieka - wybieram POSŁA !

Co do "Kalendarium białostockiej Solidarności" policz ile razy jest tam pewien
                      kierowca z Moniek co też mu sie posłowanie należało i powiedz co z tego wyszło!

PRZESTAŃ MYLIĆ ZASŁUGI Z PREDYSPOZYCJAMI!
                • Gość: 4WD a TUR IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 09:06
                  Popieranie Tura to skreśla Tyszkiweicza raz na zawsze jako mojego kandydata ,
                  nawet jeśli by 5000 lat siedział w łagrze za komuny a potem prowadził
                  sierociniec.
                  Poprostu jest to polityk co w imie swych interesów popiera miernoty , szkodzi
                  miastu i ludziom.
                  Może to byc super facet i kumpel - ale POSEŁ NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
                • Gość: Z.P. Re: nie IP: *.elpos.net 21.08.05, 12:55
                  Mimochodem napisał:
                  ... Zaczęli wydawać "Nasz Głos". Ten biuletyn jako jedyny dotrwał
                  do konca stanu wojennego (wszystkie inne padły
                  • Gość: YODA Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:56
                    Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Mimochodem napisał:
                    > ... Zaczęli wydawać "Nasz Głos". Ten biuletyn jako jedyny dotrwał
                    > do konca stanu wojennego (wszystkie inne padły
                    > _________________
                    > Tu akurat minąłeś się z prawdą.

A co to ma do kandydowania w 2005 roku ? Przeszkadzać nie przeszkadza ale nie
                    otwiera też drogi do Sejmu.

• Gość: Z.P. Re: nie IP: *.elpos.net 21.08.05, 14:58
                      Nie chodziło mi o "Nasz Głos"
          • iptoma Re: nie 07.09.05, 10:50
            już ją mieli
            • Gość: y Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:22
              ?
    • Gość: nocny nieznajomy Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.csk.pl 21.08.05, 09:55
      Znam Tyszkiewcza osobiscie i wiecie co? Nie polecam nikomu na niego glosowac! A
      to co napisala osoba w pierwszym watku jest prawda! Kudrycka namieszala i
      pomogla Tyszkiewiczowi byc na pierwszym miejscu. Zreszta oboje sa siebie warci.
      Szkoda, ze sa jeszcze w PO. Wlasnie przez takich kretaczy padaja partie i wiara
      ludzi w szczerosc kandydatow i poslow. I skad sie dziwic, ze mamy dosc
      polityki? Dopoki sie nie odstrzeli takich jak Kudrycka i Tyszkiewicz i setki
      innych zawsze bedzie dno!
      • Gość: natt Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 21.08.05, 10:43
        To ja po raz kolejny pytam, kto do cholery miał być na tym pierwszym miejscu,
        żebyście byli zadowoleni. Psy wieszać potrafocie, zły, niedobry, zgrany,
        aparatczyk itp. Ale napiszcie w końcu, kto według was jest godny, żeby otwierać
        listę PO w regionie. Bardzo mnie to interesuje.

A co do tej podłej Kudryckiej, to też mnie konkrety intresują. Ona choćby
        chciała, to namieszać wiele nie miigła, bo staż ma króciutki
        • Gość: 4WD Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 11:21
          Gość portalu: natt napisał(a):

> To ja po raz kolejny pytam, kto do cholery miał być na tym pierwszym miejscu,

To proste ktoś uczciwy i mądry co się jeszcze nie skompromitował (np. jak
          Tyszkiewicz popierając TURA i cofając Białystok do średniowiecza), nie żyje z
          mafijnych pieniedzy (nie musi byc bohaterem pierwszej solidarności), Nie
          uprawiał TKM w AWSie jak KLIM
          Nie ma takich w PO? Z zapowiedzi wynikało że są - ja osobiście temu uwierzyłem
          i miałem nadzieję że PO to będzie moja PARTIA.

Pierwsze miejsce na liscie "mojej partii" nie może byc nagrodą za robotę przy
          kampani Kudryckiej czy działalnośc w 1982 roku ! czy też bonusem za cokolwiek
          innego.
          • Gość: MT Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.08.05, 15:59
            "To proste ktoś uczciwy i mądry co się jeszcze nie skompromitował "

Jest ktoś taki. Proponuję głosować na Tefelskiego, który jest na miejscu 5 na
            liście PO. Pozdrawiam.
            • Gość: YODA Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:55
              :))))))
              Tak oczywiscie ma 5 % szans
              On powinien byc nr 1.
              Wtedy bym głosował.
              • Gość: terry Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:13
                To, że nie jest nr 1 nie oznacza, że nie ma szans i że nie warto na niego
                głosować. Czy głosowałabyś na kogoś, kto jest pierwszy na liście pomimo jawnej
                nieuczciwości? Jest najlepszym kandydatem na listach PO i to wystarczy, aby we
                wrześniu zaznaczyć jego nazwisko. Jeśli zrobi to dostatecznie wiele osób, nie
                będziemy się musieli dalej kłócić, kto więcej nakradł: pierwszy czy trzeci na
                liście. Polecam głosowanie na Tefelskiego.

Pozdrawiam.
    • Gość: YODA Ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:54
      Te tłumaczenia że kombatant Solidarności to znaczy super facet bo siedział.
      Ludzie gdziescie byli jak władał AWS Krzaklewski, Kierowca Moniecki i inne
      ZCHNY.
      Walka z komuna to napewno piekna karta w życiorysie ale nie jest przepustka do
      władzy i gwarancją dobrego posłowania.

Strasznie zawiodłem się na podlaskiej PO Pani Kudrycka - nowa twarz i nadzieja
      Podlasia i PO - okazuje się że szybciutko opanowała sztuke TKM i zamiast dac
      buzi Robercikowi za pomoc w kampani to zprezentowała mu nr 1. na liście.

Tyszkiewicz zaraz po wygranej Tura kołował by kupic od miasta za grosze
      kamiennicę (tam gdzie jest planowane centrum handlowe) ot takie przypadki ....

• Gość: mimochodem Re: Ręce opadają IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 14:46
        Dla jasności odpowiadałem jedynie na pytanie o jego kombatanckie zasługi. Ale
        oczywiście nie one są najważniejsze. Od posła powinno wymagać się jednak
        społecznego zaangażowania i aktywności. RT je wykazał i to w sytuacji, kiedy
        się nie zarabia a mozna sporo stracić.
        To dla mnie podstawowy probierz ludzkiej przyzwoitości i główne motto z tego
        kombatanckiego wątku.
        Od posła wymagać się powinno takze sprawności. A sami przyznajecie, że jest
        sprawny. Decydujący argument - potrafił znaleźć się na 1 miejscu.
        Można - nie moja to broszka - go nie lubić ,ale fakty uznawać trzeba.
        Swoją droga myslałem, że PO będzie pozytywnym wyjątkiem odróżniającym się od
        stereotypu skłóconej wewnętrznie prawicy. A jest normalne - przeciez ten wątek
        na tym forum nie wynika z politycznego dziewictwa tylko z wewnętrznych animozji
        w białostockiej PO bądx tez małostkowości konkurencji.
        I wy chcecie rządzić? Tak trzymać - za cztery lata wahadło wróci na lewo.
        Dla jasności Tyszkiewicza cenię na równi z Tefelskim i Klimem. Szczęśliwie z
        wyłuszczonych wcześniej powodów nie muszę pomiędzy nimi wybierac
        • Gość: Z.P. Re: Ręce opadają IP: *.elpos.net 21.08.05, 14:54
          --------------------------------------------------------------------------------
          Mimochodem napisał:
          ... Zaczęli wydawać "Nasz Głos". Ten biuletyn jako jedyny dotrwał
          do konca stanu wojennego (wszystkie inne padły
          • Gość: mimochodem Re: Ręce opadają IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 15:07
            Co masz na myśli?. Jest faktem że "Nasz głos" ukazywał się nieprzerwanie i
            najbardziej regularnie az do 1989 (chyba?). Z regionalnym biuletynem "S" bywało
            róznie, zdarzały sie spore przerwy.
            Bo chyba nie masz na myśli jakiegos innego wydawnictwa ?
            Dla jasności nie będę sie zaperzał jeśli nie mam racji. Pamięć w moim wieku
            juz bywa zawodna.
            • Gość: Z.P. Re: Ręce opadają IP: *.elpos.net 21.08.05, 15:11
              Może przerwy były, ale do końca stanu wojennego i jeszcze dłużej to
              biuletyn "S" sie ukazywał. Podobnie było z biuletynami KPN (jak sądzę).
              • Gość: mimochodem Re: Ręce opadają IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 15:20
                Ok. Zgoda jeśli idzie o buletyn reginalny "S". Dzielą nas drobne różnice
                metodologiczne (owe przerwy). Natomiast z wydawnictwami KPN (oczywiście
                reginalnymi) to na moją (zawodną oczywiście) pamięć chyba nie. Ale to nie jest
                chyba najbardziej istotne w tym watku.
                • Gość: Z.P. Re: Ręce opadają IP: *.elpos.net 21.08.05, 15:25
                  Tak tylko mimochodem wtrąciłem.
                • Gość: Yoda Re: Ręce opadają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:00
                  Te waże Biuletyny naprawde obchodzą Tylko WAS - autorów - ale jak już piszecie
                  to konkretnie i dokładnie.
        • Gość: YODA dalej nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 16:59
          dalej nic nie łapiesz lub nie chcesz !
          Nowomowa jak z ulotki wyborczej (Robert to TY?)
          "Od posła powinno wymagać się jednak
          społecznego zaangażowania i aktywności."
          Winno się wymagac Ty wymagasz - nie Ty to kto?
          JA tego nie wymagam: patrzę na dokonania i widzę aparatczyka - hohatera
          solidarności ale dalej aparatczyka co popierał TURA i mi wystarczy !
          • Gość: mimochodem Re: dalej nic IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 17:30
            Nie jestem Robertem T.a na imię mi dano Jerzy. Nazwiska nie ujawniam (niektórzy
            i tak juz wiedzą) a do sztabu RT bardzo mi daleko. Według powszechnej
            uproszczonej terminologii jestem komuchem. Dla ułatwienia należę jeszcze do
            Unii Pracy, co po ostatnich meandrach partii - przyznaję - nie jest powodem do
            żadnej dumy.
            • Gość: YODA zgadłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:35
              dla mnie przedstawiciela ludu to wszystko jedno. Nalezysz do NICH. A w jakiej
              aktualnie skórce przebywasz to sorki ale mnie to nie interesuje (zbyt duza
              częstotliwość zmian)
              Twoje wypowiedzi jasno klasyfikuja cię do "ONI" ciesze się że zgadłem.
    • Gość: YODA Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczególnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:03
      Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczególnych kandydatów by sobie dały
      siana - czuć ich na 5000 kilometrów !
      • Gość: mimochodem Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.08.05, 17:41
        Mam nadzieje, że będzie to mój ostatni wpis w tym wątku. Jedynym powodem mojej
        na nim obecności jest sprzeciw przeciwko negatywnej kampanii jako samej
        metodzie. Zwyczajnie chciałbym, aby tu wypowiadający się zachwalali pozytywne
        cechy swoich kandydatów a nie anonimowo pluli za węgła.
        Pozdrawiam
        • Gość: kasia Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:52
          Zgadzam się z przedmówcą :)
          Jeśli chodzi o mnie, a też utożsamiam się z PO, to w grę wchodzi 3 kandydatów:
          Klim, Tyszkiewicz i Tefelski. NA kogo zagłosować? Jeszcze nie wiem. Myślałam, że
          te forum mi w tym pomoże, ale niestety żadnych konstruktywnych wniosków po jej
          przeczytaniu dojść nie można :( Bo co taki zwykły człowiek może powiedzieć?
          Tefelskiego widziałam raz w TV, o Tyszkiewiczu słyszę dopiero od miesiąca, no
          jedynie Klim jest postacią znaną i według mnie szanowaną. Ale to do oddania
          głosu nie wystarcza :(
          • Gość: Z.P. Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.elpos.net 21.08.05, 17:59
            Kasia napisała:
            Zgadzam się z przedmówcą :)
            Jeśli chodzi o mnie, a też utożsamiam się z PO,...
          • Gość: YODA Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:42
            1. jeśli mieszkasz w moeście Białystok i podaba Ci się że miasto tak
            dynamicznie się rozwija - nowe inwestycje, nowe drogi - super plan
            zagospodarowania przestrzennego - jeśli tak to głosuj Na Tyszkiweicza - jeśli
            uważasz że Białystok cofa się w rozwoju (ja tak uważam) to zasługa m.inn.
            Tyszkiewicza on pomógł Turowi dalej władac miastem.

2. Poczytaj co dzieje się w wydziałach urzędu nadzorowanych przez Klima -
            korupcja, nepotyzm - zasiedziałe rodzinki - jeśli Ci to psauje to głosuj na
            Klima może i ty masz jakieś powiązania rodzinne i dostaniesz fuchę w UM.

3. Tefelskiego znam i niestety myslę że byłby to idealny kandydat do SENATU nie
            sejmu.

4. Też nie mam na kogo głosować ,taka liste Kudrycka zbudowała - aż mnie kręci
            że na nia głosowałem
            • Gość: Karpatka Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:46
              > 2. Poczytaj co dzieje się w wydziałach urzędu nadzorowanych przez Klima -
              > korupcja, nepotyzm - zasiedziałe rodzinki - jeśli Ci to psauje to głosuj na
              > Klima może i ty masz jakieś powiązania rodzinne i dostaniesz fuchę w UM.

ZGADZAM SIĘ CAŁKOWICIE. Powinien być dostępny spis pracowników urzędów, z
              nazwiskami, zobaczycie ile tam pracuije małżeństw, dzieci i ich rodziców,
              kuzynów się nietety wytropic nie da. A to zasługa Klima.
            • Gość: terry Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:19
              > 3. Tefelskiego znam i niestety myslę że byłby to idealny kandydat do SENATU nie
              >
              > sejmu.

Też tak myślałem, ale zmieniłem zdanie. Facet ma świetne pomysły (miałem z nim
              szczęście ostatnio rozmawiać) dotyczące promocji regionu i zmian w systemie
              uczelni wyższych. Mówił też o programie zmniejszenia dystansu i izolacji
              Podlasia nie tylko poprzez rozwój ciągów komunikacyjnych (lotniska itd), ale
              przede wszystkim przez uczynienie z miasta ośrodka akdaemickiego, bo w obecnych
              czasach najważniejszy jest transfer wiedzy i informacji. Mam nadzieję, że
              dostanę w ręce dokładny program Tefelskiego, bo z tego co mówił widać, że facet
              nie chce obiecywać gruszek na wierzbie jak robi większość kandydatów, ale
              rzeczywiście patrzy trzeźwo i realnie, a poza tym ma konkretne pomysły.

Pozdrawiam
        • Gość: Yoda Re: Bardzo prosze oddziały propagandowe poszczegó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:37
          Liczymy na dotrzymanie słowa. Nic obraźliwego, ale politycy zawsze mieszaja i
          to widać .
          Dziekujemy.
    • Gość: nocny nieznajomy Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.csk.pl 21.08.05, 19:14
      Wiecie co naprawde cofa mi sie sniadanie jak czytam te wpisy o Klimie. Nie
      wiedzialem, ze to on zatrudnia. Zawsze myslalem, ze robi to Tur, jako szef tego
      bajzlu. A jesli ktos mowi o lapownictwie, nepotyzmie czy czyms tam jeszcze to
      trzeba zlozyc sprawe do prokuratury a nie pisac na forum!
      • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:51
        To czytaj dokładnie !!!!!!!!!!!!!

Klim ma swoją działke za którą odpowiada ! I ma naniej nepotyzm, rodzinnośc i
        brak zasad . Od kilku lat TUROKLIMY nauczyły sie prowadzić urzędy zgodnie z
        prawem ale niezgodnie z poczuciem przyzwoitości i profesjonalizmem słuzby
        cywilnej.

prosze bardzo mały - bardzo mały ostatni przykładzik :
        ....Była firma naczelnika ma od dwóch lat monopol na podział działek w mieście

Rodzina naczelnika mierzy Białystok

Czy "Geokompleks" wygrywa miejskie przetargi, bo jest firmą córki naczelnika
        wydziału geodezji? - Tak - twierdzą geodeci z innych spółek. - Nie, ja nie mam
        nic wspólnego z firmą mojej córki - zarzeka się naczelnik Jerzy Dąbrowski.

Przedsiębiorstwo Usług Geodezyjno-Kartograficznych "Geokompleks" kilka lat temu
        założył Jerzy Dąbrowski. Odszedł z niej, kiedy został naczelnikiem wydziału
        geodezji w magistracie. Ale czy pożegnał się z firmą na dobre? Wygląda na to,
        że nie. Teraz "Geokompleks" prowadzi jego córka razem z mężem. Spółka na
        lokalnym rynku radzi sobie bardzo dobrze. - Szczególnie jeśli chodzi o
        wygrywanie przetargów ogłaszanych przez Urząd Miejski - docinają geodeci. I
        mają rację - od dwóch lat "Geokompleks" ma niemal monopol na podział działek w
        mieście. Wykonuje też inne, mniejsze prace, za które płaci miasto, np.
        sporządza dokumentacje geodezyjne niektórych budynków.

Czysty jak łza?
        - Na stanowisko naczelnika geodetów powinien być rozpisany konkurs. Jak
        zatrudnili Dąbrowskiego, od razu zrobił się jakiś ferment - zdradza nam jeden z
        wysoko postawionych urzędników magistratu. - Od samego początku były jakieś
        niejasności. Dąbrowski prowadzi w urzędzie jakieś dziwne interesy.
        Także w środowisku geodetów Dąbrowski nie ma najlepszej opinii. - On
        zawłaszczył sobie rynek geodezyjny w mieście. Nie ma żadnych skrupułów, z nikim
        się nie liczy - mówi właściciel spółki geodezyjnej.
        Sam Jerzy Dąbrowski nie ma sobie nic do zarzucenia. - Wszystko jest robione
        zgodnie z prawem. Poza tym ja już nie mam nic wspólnego z firmą swojej córki.
        Nawet się z nią nie spotykam, przez telefon nie rozmawiam. Widzę ją tylko, jak
        składa oferty do naszego wydziału - zarzeka się Dąbrowski. - Ja i moja rodzina
        jesteśmy czyści jak łza.
        Naczelnik twierdzi, że kontrowersje, jakie pojawiają się co do jego osoby i
        firmy "Geokompleks", to zemsta firm, które nie wygrywają przetargów. - Chcą
        mnie zniszczyć, bo łapówek nie biorę. A moja córka z mężem to już tacy są
        zaszczuci, że ledwo pracują - żali się Dąbrowski. - Ja nigdy w niczym im nie
        pomagam. Bo jak mógłbym oszukać prezydenta, swego chlebodawcę.

Niepewny nadzór
        Józef Klim, zastępca prezydenta Białegostoku, który nadzoruje wydział geodezji,
        przyznaje, że wie o powiązaniach rodzinnych Jerzego Dąbrowskiego z
        firmą "Geokompleks". Jego zdaniem, naczelnik jest pod szczególnym nadzorem i
        nie udziela się przy rozstrzyganiu przetargów, w których startuje "Geokompleks".
        - Pilnuję jak oka w głowie, żeby nie doszło do żadnych niejasności. Nie sądzę,
        żeby przez ostatnie dwa lata pan Dąbrowski podpisał jakąkolwiek umowę
        z "Geokompleksem". Poza tym większość prac, które robiła ta firma, była chyba
        zlecona jej na drodze przetargu. Może jakieś drobniejsze usługi były zlecane
        bez konkursu - Józef Klim nie ma pewności, jak do końca jest z wydziałem, który
        nadzoruje Dąbrowski.
        - Po co te tłumaczenia. Przecież i tak wszyscy wiedzą, co łączy naczelnika
        i "Geokompleks" i nie wierzę, że to nie ma wpływu na zlecanie robót tej firmie -
        mówi inny geodeta.

• Gość: nocny nieznajomy Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.csk.pl 21.08.05, 20:48
          Po prostu mowie, ze to nie Klim jest temu winien, tylko Tur, bo nie Klim
          mianuje naczelnikow. Moze i ma wplyw na to co sie dzieje, ale jesli Tur sie
          uprze to Klim nie ma nic do gadania.
          • Gość: 4WD Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.08.05, 21:14
            Klim nadzoruje ale nie ma nic do gadania, TURA wsadził Tyszkiewicz na stołek
            fajna lista PO :)

BRAWOOOOO
            Wybierzmy Klima to bedzie brał kasę i dalej nie będzie miał nic do gadania ,
            jak w koła bedą kraść i orzynać

Wybierzmy Tyszkiwca to zrobi Turolanty w każdym województwie!!!

SUPPPERRR
            • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:45
              rózne mimochody przyjmują że na tym polega polityka:
              dorywamy sie i obdzielamy swoich ....
            • Gość: terry Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:08
              > Klim nadzoruje ale nie ma nic do gadania, TURA wsadził Tyszkiewicz na stołek
              > fajna lista PO :)

Trzecim kandydatem na Białystok jest TEFELSKI. Może na niego warto oddać głos?
              Pozdrawiam.
              • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:59
                Tefelski to taki kwiatek do korzucha :) do senstu to by sie nadawał.
                • Gość: ASP Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.08.05, 21:59
                  A ja myślę, że stanowi dobry pierwiastek równoważący bardzo pragmatyczny i
                  czasami "politykierski" styl Platformy. Przecież tak dużo się tutaj mówi o tym,
                  kto w PO komu robi krzywdę, a kto komu wchodzi w d... Tefelski reprezentuje
                  umiarkowanie i kompetencje. Tacy ludzie też są w Sejmie potrzebni. Na ten moment
                  głosuję na Tefelskiego, nr 5.
                  • Gość: nocny Franio Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:20
                    może masz rację zagłosowałbym na Pana Tefelsskiego, ale boje się że głosy
                    zgarnie szczurek Tyszkiewicz albo AWSowiec KLIM
                    • Gość: Terry Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 23.08.05, 00:58
                      Głosy na Tefelskiego zgarnie Tefelski. Jeśli uważasz, ze to dobry kandydat, to
                      głosuj na niego po prostu. Pozdrawiam.
                      • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:46
                        mam ten sam dylemat
                        nie zgarnie Tefelski - musiał by pobic kandydatów 1-4 co jest mało
                        prawdopodobne bo pewnie w kampanii będzie miał śladowu udział - nie wiem ale
                        domyslam się tego tandem Tyszkiewicz - Kudrycka bedą lansowac swoich za każde
                        pieniądze
                        • Gość: solo Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:51
                          Nie zgadzam się. Tefelski ma szanse właśnie z powodu "wojny na górze", która się
                          teraz toczy. Pan Maciej nie jest skonfliktowany z nikim, a na kampanię jeszcze
                          poczekajmy. Pan Tefelski jest jedyną tak znaną osobowością na liście. Poza tym
                          iwerzę, że ludzie dokonują jednak jakichś wyborów i nie skreślają osoby tylko
                          dlatego, że jest pierwsza na liście.

Pozdrawiam.
                          • Gość: Yoda OK TEFELSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:22
                            może masz racje - napewno przemysle sprawę dokładnie, może warto zaryzykować?
                            • Gość: terry Re: OK TEFELSKI IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.08.05, 18:56
                              Dzięki za rozważenie sprawy. Oto garść informacji biograficznych o Tefelskim.

Maciej Tefelski, socjolog, akademicki. Absolwent Katolickiego Uniwersytetu
                              Lubelskiego w 1976. Po studiach przeprowadza się do Białegostoku
                              i podejmuje pracę w Instytucie Filozofii Filii Uniwersytetu Warszawskiego.
                              Członek Solidarności od 1980 roku. Od 1991 roku stały współpracownik Fundacji
                              Rozwoju Demokracji Lokalnej, współuczestniczył w opracowaniu programów rozwoju
                              gmin i powiatów województwa podlaskiego, m. in.: Kuźnicy, Działdowa, Krypna,
                              Gródka, Hajnówki. Od 1991 do 2003 roku koordynator regionalny Ośrodka Badania
                              Opinii Publicznej. Stały współpracownik największych gazet regionalnych:
                              „Kuriera Porannego”, „Gazety Współczesnej”, „Gazety Wyborczej”. Komentator
                              bieżących wydarzeń społeczno-politycznych na antenie białostockiego oddziału
                              Telewizji Polskiej.
                              Żonaty, 59 lat, ma trójkę dzieci. Żona Bożenna nieprzerwanie od 1974 roku
                              pracuje w BZPB Fasty Białystok.

Pozdrawiam serdecznie
                    • Gość: Yoda fajny ma klip Klim:) beeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:18
                      Myśle że klip klima powinien przeanalizowac jakiś psycholog - ten gośc robi
                      wrazenie że ma coś nie tak pod kopułą - może potrzebuje pomocy?
                      • Gość: wic Re: fajny ma klip Klim:) beeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:18
                        no przecież wkładka ma eksperta od analiz, dac mu Klima

Klipu nie widziałem: kiedy leci? w TBV?
    • Gość: Y Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 13:49
      jakos tak publikator.com.pl milczy
      • Gość: jasio Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:52
        zbieraja siły - teraz rozdaja ksiązkę pt jak Tyszkiewicz obalał komunizm....
    • Gość: y Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 14:53
      siup do gury jak kangury
      • Gość: no Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:42
        no ku pamieci:)
    • Gość: Ja z Bojar Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 28.08.05, 15:17
      A kto to jest w tym mieście przybiałoruskim ten Tyszkiewicz? Znałem kiedyś w
      dzieciństwie jednego, bardzo porządnego, przedwojennego urzędnika, ale syn
      został...kolejarzem, więc go rodzinka się wyrzekła. A ten , tu z plakatów,
      wygląda na nowy zaciąg wiernych chociaż miernych. Ale to Polska właśnie. Będą
      się s p r a w d z a ć,. a co im się uda, to ich! Zresztą, co mi tam: jak
      ksiądz powie - tak! To będzie "tak", jak powie " Bóg raczy wiedzieć", to będzie
      jemu "siak". Słowem czy "tak" czy "siak" to od 400 lat "POlak przed szkodą i po
      szkodzie głupi". Ktoś ,gdzieś powiedział, że wszystkie nieszczęścia Polski są
      dowodem na istnienie Boga. Alleluja i do przodu - jak mawia pewien radiowiec
      spod błękitne rozwińmy sztandary.
      • Gość: rru Tyszkiewicz - Wszystko za stołek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:55
        Tyszkiewicz - Wszystko za stołek ! można by tak hasłowo podsumowc kandydata .
        • Gość: Z.P. Re: PO proponuje IP: *.elpos.net 29.08.05, 19:00
          wiadomosci.onet.pl/1155092,11,item.html
          Czyli Janosik inaczej.
          • Gość: An Re: PO proponuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:30
            Tyszkiewicz to tragedia i kolejna pomyłka Kudryckiej !
            • alex.4 Re: PO proponuje 30.08.05, 14:52
              Jest gorzej. Mamy olbrzymi deficyt budżetowy. Dla ratowania finansów
              publicznych trzeba go zmniejszyc. Więc jeśli się mówi o zmniejszaniu dochodów
              państwa to trzeba powiedzieć jak wyrówna się to stratę: zwiększenie wydatków
              czy zmniejszenie wydatków. Obniżka podatków jest słuszna, tylko po pierwsze PO
              wcale podatków nie obniża (dla wielu podwyższa), ale co istotniejsze nie mówi
              nic o naprawie finansów państwa.
              • Gość: wic naprawa finansów Państwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 16:17
                "naprawa finansów Państwa Tyszkiewiczów"
                - o takiej naprawie mówi program podlaskiej PO
    • Gość: yoda Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:48
      już na te plakaciki patrzeć nie mogę co spojrze na Robercika to widzę Ture .
      beeeeeeeeeeeeeee
      • Gość: Yoda Tur + Vice KLIM - interesiki partyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 09:21
        Tura mamy bo dał V-prezydenta Klimowi. Biznes is byysnesss. Chcecie kupczenia w
        sejmie to kreślcie przy nazwiskach KLIM, Tyszkiewicz, poprą samoobrone jak
        dostaną w zamian jakis stołeczek....
        • alex.4 Re: Tusk i słuzby specjalne 04.09.05, 18:19
          Kiedyś staniszkis zauwazyła, że tak jak SLD opanowane jest przez WSI, tak PO
          jest ewidentnie opleciona przez słuzby specjalne. Staniszkis wygłąsza wiele
          bardzo głupich sądów, ale tym razem coś jest na rzeczy. Rola płk słuz
          specjalnych Brochwicza i Miodowicza w sparwie jaruckiej jest bardzo
          symptomatyczna... to nam pokazuje jaka będzie Polska rządzona przez PO...
        • alex.4 Re: Kultura PO 04.09.05, 18:20
          PO przedstawia się jako partia umiarkowana... i mamy Tuska, który mówi o
          nałeczu jako "najemniku Cimoszewicza", albo Miodowicza który wspomniał profesor
          zcegoś tam Nałęcz. Obie wypowiedzi obnażaja klasę PO. Nic dodać.
    • Gość: T-800 Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.09.05, 18:44
      Myślałem, że to znowu jakaś prymitywna spam-agitka w stylu demokraci.pl albo
      SdPl...
      • alex.4 Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO 05.09.05, 14:41
        Jak na razie to PO kompromituje się zbytnimi związkami z słuzbami specjalnymi,
        nie chce przedtsawić kto finansuje ich kampanię... niezbyt miłe towarzystwo...
    • mariposta 8 05.09.05, 12:38
      Faktycznie lista nieciekawa. Ale warto zwrócić uwagę na jedną osobę - Damiana
      Raczkowskiego. Młoda osobą z wieloma ciekawymi pomysłami.
    • Gość: po Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 17:14
      pamietajmy o roberciuku i jego zasługach
      • alex.4 Re: Tyszkiewicz nr 1 na PO 07.09.05, 12:32
        pamiętajmy, że PO chce podwyżki podatków - tak PIT jak VAT na żywność:)
        • Gość: mmm o podwyzce PIT nie slyszalam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:42
          i wlasnie dlatego bede glosowac na PO... 15% liniowy PIT, a nie chora skala
          19/30/40/50 (!!!), ktora bije po tylkach ludzi o wyzszych dochodach a przez to
          wydajacych wiecej na wszystko... przeciez gdy ktos ma zaplacic 15% od 10 000 to
          i tak zaplaci 10x wiecej podatku od tego kto zarabia 1000
          • Gość: katarzynaa Re: o podwyzce PIT nie slyszalam IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.09.05, 17:48
            Pan Tyszkiewicz pieknie wyglada na plakatch a prywatnie:
            -nie szanuje zony
            -nie szanuje pracownikow
            -nie liczy sie z ludzmi(chyba ,ze ma w tym interes)
            -zero gustu-wystarczy popatrzec na jego nowa wille-okropnosc!!!! brak slow!
            • alex.4 Re: o podwyzce PIT slyszalam 07.09.05, 17:52
              jesli efektywna stawka podatku PIT wynosi 13% to 15% jest podwyżka. Szczególnie,
              ze podwyzszony zostanie VAT na podstawowe produkty czyli zywność.
              Nie tylko osoby biedne stracą na podatkach a la PO. Także osoby korzystające z
              ulg i wspólnie rozliczające się z małżonkami...
              • Gość: JA Tyszkiewicz - NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:14
                :) Podatki będa takie na jakie budzet pozwoli i kropka !
                • Gość: Yoda Re: Tyszkiewicz - NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:27
                  :) wiadomo
                  • zdrowy_rozsadek Re: Tyszkiewicz - NIE ! 09.09.05, 16:00
                    ja tez na nie
                    on nicego soba nie reprezentuje
                    aparatczyk XXI wieku
                    • alex.4 Re: Tyszkiewicz - NIE ! 09.09.05, 16:05
                      Po chce podwyższyć podatki... NIE
                      • Gość: Jonny2B NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 22:34
                        NIE dla Tyszkiewicza !
                        NIe dla kiepskiej listy PO na POdlasu.
                        Niech odpowiedzą Ci co ja układali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka