Gość: Rekin IP: 212.244.27.* 29.08.02, 17:57 mam nadzieję, że nie Jarosław Zieliński, ten czub. Zawsze kandyduje i nigdy nie wygrywa. Stawiam na Czarusia Cieślukowskiego, tego fajnego facia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Reksio Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 18:22 Oby nie Wołągiewicz, chociaż nie znam faceta, jednak Suwałki potrzebują kogoś "świeżego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 10:03 Raczej juz wszystko jasne.Liczy sie tylko 2 kandydatów. Gajewski i Zieliński. KOalicje sa tak silne ,ze pozostali kandydaci moga tylko piszczeć ze swoimi plakacikami. Zaczyna byc widac gigantomanie SLD. A najsmieszniejsze jest to,że ich kandydat jest podobno bezpartyjny. Ciekawe jak sie wypłaci promotorom za te billboardy i wielkie plakaty z facjatą. Byc moze w ulgach w podatku od nieruchomosci dla członków sztabu wyborczego a moze cos tam sie toczy.... w Izbie skarbowej. tego nikt nie sprawdzi,chyba że znajda sie odwazni pracownicy skarbowi wSuwałkach........ Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Kto Prezydentem Suwałk? 15.09.02, 14:29 Obawiam się, że jednak będzie to Zieliński, a Czaruś Cieślukowski poraz kolejny zostanie w sejmiku województwa. Jeśli chodzi o mnie to najlepsza byłaby pani Ordonowska, no, ale ona ma niestety inne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsp Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 13:54 Powinien zostać Zabkiewicz.Jedyny,który ma jakiś program gospodarczy inny od klasycznego- sprawiedliwie dzielic ,walczyc z bezrobociem,pomagac uczciwie biednym , lepiej obsługiwac petentów i t p ble ble wyborcze. Koncepcja budowy kopalni pod Jeleniewem to mozliwośc -nawet odległa - rozwoju miasta,miejsc pracy dla ludzi a nie członków rodzin aktualnie panujacych, nowe drogi infrastruktura a bez tego Suwałki juz na zawsze stana się zadupiem Europy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsp Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 09:53 a co nie mówiłem. Zieliński wczoraj w telewizorku ze swoja ekipa. ble,ble, lepiej dzielic powołac noa słuzbe d/s zdobywania pieniedzy dla Suwałk- ciekawe ile bedzie to kosztowac- wiadomo,ze to znaczy zatrudnienie w ratuszu nowych wiernych. Walka w Suwałkach -po połaczeniu sił Cieslukowski-Zieliński i jednym kandydacie z SLD - oznacza ,ze pozostali sie nie licza. Chociaz nadal twierdze ,że żaden z tych co wyżej nie maj programu gospodarczego a tylko inny sposób na dzielenie. No i moze innych znajomych,którzy beda realizowac inwestycje w miescie. Jeśl ktos to analizuje to widac kto jest pieszczeochem władzy- ( myślę o firmach budowlanych ) , chociaż w ekipie Zielińskiego widziałem viceprezesa PRIBO- czyzby wolta w prawo bo sukces blisko. A ja twierdze nadal ,ze musimy zaryzykowac kogos kto chce ściagnac do Suwałk INWESTYCJE. A RUDA pod Jeleniewem to wzost gospodarczy.AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 16:08 Ten twój Czaruś to taki jak ty Rekin? z zalewu Hańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Kto Prezydentem Suwałk? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 10:35 jolka jesteś aktywna , ale co wypowiedz to spadasz nizej. albo brak czasu albo poziomu. popraw sie i nie drukuj nam artykułów bo od mieszania herbata nie robi sie słodsza. To powinien byc portal wypowiedzi a nie cytatów. Cieślukowski nie startuje na Prezydenta więc go zostawcie. Najlepszy jest kandydat na W. Ten co konczy KUL. Ma na swoim koncie wydrukowanie ksiązki telefonicznej z bazy danych TP SA ,która tajemniczym sposobem wypłyneła razem z zastrzeżonymi numerami telefonów. podobno do dziś prokurator zastanawia się co z tym zrobić. Ale jak nasz kandydat W. zostanie Prezydentem to sobie sam odpuści grzechy( jako student TEJ uczelni ma wiadome dojścia a prokuratorom zagrozi że nie bedzie ich bronił jak beda likwidowac prokurature w Suwałkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang Re: Kto Prezydentem Suwal/k? IP: *.com.pl 13.10.02, 17:44 RUDA kolo JEENIEWA ? brrrr... bieda bieda. ja bym po prostu przym,usowo wysiedlil te tereny i zrobil rezerwt krajobrazowy. pomieszkajcie troche w duzym miesivce to odechce wam sie robienia rudy tutaj. koszmar... widzieliscie slask ? pewnie tak. i co ? nie robi to na was wrazenia ? owszem: ruda=wzrost gospoddarczy. zgadza sie. zgadza. ale jak beda dobre drogi, dobra kolej - to inwestorzy sami tu przyleca. bnlisko na litwe,bialorus i rosje. calkiem niezle miejsce na fabryke. tylko ze dobre polaczenie to w zasadzie mamy tylko z litwa: via baltica. ta droga jest dobra, ale reszta ? hm... a inwestor to nie musi byc od razu hutnik. wystarczy ktos robiacy wafeflki :)) naprawde ! kiedy chodze po sklepach krakowskich widze tam mnosytwo,mnostwo towarow pochodzacych z malopolski. w suwalkach nie. w suwalkach jest wiekszosc towwarow markowych. cholernie drogich i wcale nie lepszych od niemarkowych. nie ma u nas rynku tanich rzeczy. jestem ciekawy kaufmanna: czy dolaczy do reszty i bedzie sprzedawal: albo tandete totalna(biedronka,plus)albo same markowe rzeczy(sklepy w centrum) a moze cos posrodku ? byloby milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Kto Prezydentem Suwal/k? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 07:49 Popieram Wolfganga. Po co nam cholerna ruda. Zobaczcie jaki syf mają na Śląsku. Przecież tam taka gemela jest, że aż oczy bolą. Ludzie nastawiajmy się na usługi, przemysł lekki (np. produkcja, która odbywa się w SSSE jest mało uciążliwa dla środowiska), a okolice na turystykę. Przecież za mało jest u nas pensjonatów i hoteli. Ludzie nie przyjeżdżają, bo nie mają gdzie się zatrzymać. Sama przyroda to za mało, potrzebna jest infrastruktura. Popatrzcie na Karpacz, czy Szkalrską Porębę. Tam znajdziesz noclegi od 20 do 300 PLN. I ludzie tam walą. A u nas, kilka gospodarstw agroturystycznych nie załatwi sprawy.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang Re: Kto Prezydentem Suwal/k? IP: *.com.pl 14.10.02, 19:52 albo np jakis festiwal. ale nie hora cantavi ktora z roku na rok ma coraz mniej poieniedzy i staje sie coraz krotsza. a szkoda. bo bylo to fajne. b byla w ogole w tym roku ? jakos nie zauwazylem... potrzeba czegos odjazdowego. a niech to nawet licho wezme: niech bedzie jednorazowe,wtedy zainteresuje sie era gsm,specjalistka od jednorazpowych imprez. tylko ten dojazd.ja piernicze...ale do zar na woodstock jada tlumy. z mazur tez,wiec ???? da sie,wszystko sie da. ale przyznacie: wyjechac na studia stad,gdziekowlwiek,to jest koszmar 10-11 godzinnej jazdy pociagiem. aha - gdziekolwiek poza warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Kto Prezydentem Suwal/k? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 07:51 Do W-wy też 4 - 5 godzin, a więc nie szybko. Może kiedyś w ramach Via Baltica zmodernizują linię kolejową na Litwę, ale myślę, że to odległa przyszłość. Ale fajnie byłoby np. 3h do W-wy i 3h do Wilna, a 1,5 h do Kowna i Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś