Gość: wx IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.09.05, 09:36 w okregu bialostockim Samoobrona tyle co PO; PiS gora, SLD niezle; Jurgiel wymieniany jako kandydat na min. rolnictwa; ludzie juz konczcie ta kawe i piszcie co o tym myslicie!! pzdr wx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steph85 Re: ludzie skomentujcie ze wybory 26.09.05, 09:39 Gość portalu: wx napisał(a): > w okregu bialostockim Samoobrona tyle co PO; PiS gora, SLD niezle; Jurgiel > wymieniany jako kandydat na min. rolnictwa; ludzie juz konczcie ta kawe i > piszcie co o tym myslicie!! pzdr wx a jakie wyniki,bo nic mi nie wiadomo!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wx Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.09.05, 09:53 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/24.htm www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/24.htm Odpowiedz Link Zgłoś
steph85 Re: ludzie skomentujcie ze wybory 26.09.05, 09:58 Gość portalu: wx napisał(a): > www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/24.htm > www.wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/24.htm hmm,prawie 50% osób uprawnionych uczestniczyło w wyborach,to źle? Czy chodzi Ci raczej o to,na jakie partie większość osób zagłosowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wx Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.09.05, 10:27 aktualne nieco inne niz podal "black" - pis o jeden mandat wiecej, psl mniej... frekwencja ~38%; poparcie dla pisu - podobne jak w kraju, ale platformy juz nie, czy nasze spoleczenstwo nie chce zmian w kerunku wolnosci gospodarczej? a moze nie ma w regionalnego silnego lidera po? niezle wyniki zebral lpr - czy dlatego ze jestesmy raczej "kosciolowym" spoleczenstwem? a moze maja dobra mlodziezowke w regionie :) ? a skad samoobrona az 14% nie mam zielonego pojecia - nie ma tu ani przywodcy, ani zamykanych kopalni, czyzby to tylko rolnicy glosowali - nie, ludzie z miast takze!? lpr i samoobrona razem zebraly ~25% - jestesmy chyba radykalni i chcemy sinej wladzy, ktora "rozpierniczy" radykalnie wszytsko i zaprowadzi porzadek; a jak nie porzadek to chociaz zabierze co maja paru "skur.." - moze co 4-ty glosujacy tak mysli? pzdr wx Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: ludzie skomentujcie ze wybory 26.09.05, 10:31 jeśli chodzi o LPR,to nie wiem!Ponoc było jakieś spotkanie z Boskim Romanem<lol> w Pałacu Branickich(o zgrozo,nie mają litości dla tego miejsca),na którym spotkać można było wyborców w sędziwym wieku,jak to określił ktoś w artykule z GW...Być może spod fary ich wszystkich przyciągnęli na akademię i ludzie zagłosowali???No nie wiem...ale wyniki są tragiczne(szczególnie dziwi mnie tak wysoki wynik Samoobrony i LPR!) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.09.05, 10:37 było spotkanie z Romanem Giertychem, ale myślę że nie jest to powód dosć dobrego wyniku LPR na Podlasiu - myslę że analizujac dane z PKW o Podlasiu warto zauważyć ze Hajnówka zagłosowała nogami - żelazny elektorat SLD albo nie poszedł na wybory, albo głosował na Samoobronę bądź PiS tym samym warto zaznaczyć iż Białystok miasto nie ma aż tylu wielkich inwestorów i przemysłu żeby liczyć na sukces PO, jesteśmy regionem rolniczym, o dużych tradycjach - a wiec duze szanse miała Samoobrona, PiS i właśnie LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:25 z komentarzami jeszcze chwilę bym poczekał.. nie ma wyników z łomżyńskiego - tradycyjne ostoi PiS i LPR.. moze też Samoobrony (jak pokazuje wynik z Moniek).. podobnie Suwałki.. to raczej lewicowe podejście.. chociaż jak czytałem na stronie Radia Białystok na Zielińskiego głosował co 3 mieszkaniec Suwałk zobaczymy zo godzinę, dwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wx Re: ludzie skomentujcie te wybory IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.09.05, 10:41 a co powiecie na wyniki do senatu: 3 mandaty wezma: pis - Putra, lpr - Szafraniec i samoobrona - nie pamietam nazwiska; inaczej przyjmujac prosta reprezentacje (bez tych dziwnych metod nalicznania glosow) to nasze odwzorowanie to pis,lpr i s-obrona; chyba jestesmy raczej radykalni, lubimy patos narodowy, dosc prosci - nie dostrzegam subtelnych gierek politykow; i z pewnoscia socjalni - panstwo niech sie nami opiekuje i nich na zapewnia wszystko co potrzeba; czy tacy jestesmy? a moze nie, a jesli tak to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.elpos.net / *.elpos.net 26.09.05, 20:18 Bad-habit napisała: jeśli chodzi o LPR,to nie wiem!Ponoc było jakieś spotkanie z Boskim Romanem<lol> w Pałacu Branickich(o zgrozo,nie mają litości dla tego miejsca),na którym spotkać można było wyborców w sędziwym wieku,jak to określił ktoś w artykule z GW... ___________________ Nie musisz powtarzać bzdur wypisywanych np. w GW. Byłem na tym spotkaniu. Ci ludzie w sędziwym wieku, to żaden wyróżnik tam zebranych. Pewnie pracodawca nie pozwala dziennikarzom z GW pisać obiektywnie o elektoracie LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Miałam te słowa ubrać w cudzysłów i podać link 26.09.05, 20:20 do strony,żeby wszyscy wiedzieli,że artykuł ten pochodzi z Gazety Wyborczej??? Oj to sorry,jeśli aż taki wielki błąd popełniłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 09:55 pewnie takie: PIS (23,9%) - 4 mandaty PO (17,3%) - 3 mandaty Samoobrona (16%) - 3 mandaty LPR (14,7%) - 2 mandaty PSL (10,4%) - 2 mandaty SLD (9,6%) - 1 mandat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek ciemnogrod + socjal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:45 Kiepski wynik PO a wysokie wyniki samoobrony i lpr swiadcza o tym, ze przedstawianie naszego regionu jako ciemnogrodu nie jest bezpodstawne. Tu mieszkaja ludzie w wiekszosci nastawieni na socjal - nam sie nalezy, nam powinni dac, kiedy nam w koncu wybuduja, doplaca itd. Żaden sensowny program nie przyciagnie tutejszych wyborcow - tylko populizm i krytykowanie wszystkiego co sie rusza moze zapwenic sukces. Generalnie swiadomosc podlaskich wyborcow nie napawa optymizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek bezsensowne opinie!!! IP: *.nets.com.pl / *.com.pl 26.09.05, 12:26 a co tu komentowac jezeli dane pochodza z 16% komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.09.05, 12:22 a czy twoim zdaniem nie należy się? należy się tylko starej nomenklaturze która poobsadzała urzędy marszałkowskie i wojewódzkie? wszystkie przedsiębiorstwa dajace pracę padają to jak mają podlasianie nie żadać socjalu kiedy nie ma na chleb???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:37 Gość portalu: PiS napisał(a): > a czy twoim zdaniem nie należy się? Moim zdaniem - NIE. Kazdy powinien samodzielnie brac odpowiedzialnosc za siebie, a nie pikietowac przed urzędami albo czekac kiedy cos nam z gory skapnie. >wszystkie przedsiębiorstwa dajace pracę padają I to wlasnie jest stwierdzenie kluczowe - "wszystkie przedsiębiorstaw padają". Pytanie - dlaczego padają? Dlaczego nowe inwestycje powstaja na zachodzie, na poludniu Polski a nie u nas? Czy tu jest klimat sprzyjajacy inwestycjom, przedsiebiorcom, rozwojowi firm a co za tym idzie powstawaniu nowych miejsc pracy? Odpowiedz jest wlasnie w wynikach tych wyborow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.koba.pl 26.09.05, 12:53 To co? Już można narzekać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: ludzie skomentujcie ze wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:06 kolejna godzina, kolejne wyniki... PIS (28,93%) - 5 mandaty PO (19,9%) - 3 mandaty SLD (14,46%) - 3 mandaty LPR (9,59%) - 1 mandaty Samoobrona (9,21%) - 1 mandat PSL (5,17%) - 1 mandat wciąż bez Suwałk i Łomży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawelin Nas wyr... już na starcie IP: *.csk.pl 26.09.05, 14:19 zobaczcie: lubelskie rozbili na Lublin-Chełm łącznie 27 mandatów rzeszowskie rozbili na Rzeszów-Krosno łacznie 26 mandatów a Podlasie tylko 15 mandatów, a też przecież mozna było rozbić Białystok- Suwałki czy Białystok-Łomża, dlaczego tak się nie stało ?? mamy 16 województw a okręgów było 41, to nie jest korzystne dla takich obszasrów jak Podlasie jak im wschód kulą u nogi to może niech nas oddsadzą Łukaszence, myślę że możemy na tym tylko zyskać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nas wyr... już na starcie IP: *.nets.com.pl / *.com.pl 26.09.05, 14:29 Po podziale tych wojewodztw na takie okregi liczba mieszkancow jest proporcjonalna do liczby mandatow... Twoje zarzuty sa bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawelin Re: Nas wyr... już na starcie IP: *.csk.pl 26.09.05, 15:31 >>Po podziale tych wojewodztw na takie okregi liczba mieszkancow jest proporcjonalna do liczby mandatow bo to jest właśnie sposób na wyautowanie całej ściany wschodniej, dzielić na łby a nie powierzchnię, zyskują na tym aglomeracje i rozwiniete regiony, chyba że się mylę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincenty Re: Nas wyr... już na starcie IP: 195.177.196.* 26.09.05, 15:36 Czlowieku, o czym ty piszesz? Jak swiat swiatem prawo glosu przysluguje osobom a nie powierzchniom i lepiej nich tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś