Dodaj do ulubionych

Jaka ksiazke teraz czytacie?

• Gość: saunne "Mini wyklady o maksi sprawach" L. Kolakowskiego.. IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 15:47
      "Mini wyklady o maksi sprawach" L. Kolakowskiego, narazie tom 1, ale na polce
      czekaja dwa kolejne.

A poza tym "Zwiazek przyczynowy jako podstawa odpowiedzialnosci
      odszkodowawczej" Andrzeja Kocha... ;)

Pozdrawiam! :)))
    • Gość: ryczu Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.icm.edu.pl / 212.160.236.* 22.10.02, 08:29
      "Polityka" K. Minogue, tylko nie myślcie bynajmniej, że to napisała ta
      australijska gwiazdeczka :)
      • Gość: Oka Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.17.79.204.lifespan.org 05.11.02, 23:51
        "Pod Mocnym Aniolem" Pilcha.
        • Gość: saunne Pod Mocnym Aniołem... Oka :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 09:58
          Gość portalu: Oka napisał(a):

> "Pod Mocnym Aniolem" Pilcha.

Ja tez!!! Wczoraj pozyczylam. Tylko... kiedy ja to przeczytam, gdy zobowiazania
          solidarne czekaja...

• Gość: chatka_ Re: Pod Mocnym Aniołem... Oka i Saunne :) IP: *.piasta.pl 08.11.02, 15:54
            Dziewczyny, dolaczam do Was!
            • Gość: Oka Re: Pod Mocnym Aniołem... Chatka i Saunne :) IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.11.02, 00:17
              I jak wam sie podoba?
              Ja jestem udreczona udreka pijaka. Czytam to z masochistyczna przyjemnoscia.
              • Gość: saunne Re: Pod Mocnym Aniołem... Chatka i Saunne :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 17:31
                jeszcze w czwartek sie zachwycalam, ale teraz...nie moge czytac o piciu.
                Przynajmniej narazie...
                • Gość: Oka Re: Pod Mocnym Aniołem... Chatka i Saunne :) IP: *.17.79.204.lifespan.org 12.11.02, 00:03
                  Rozumiem Cie.
                  Ja prawie ze mam kaca od tej ksiazki,( choc sama od pewnego czasu w ogole nie
                  pije.)
    • Gość: bernard Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: 62.88.128.* 08.11.02, 12:56
      Nina Solomin - OK AMEN wyd. Bonnier 2001 ( w j.szwedzkim) o chasydzkim
      Williamsburgu (NYC)

• Gość: ryczu Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: 212.160.236.* 11.11.02, 08:19
      "Wywieranie wpływu na ludzi" - Cialdini
      "Człowiek - istota społeczna" - Aronson :) taaaaaaaaaaaaakie kniżki :))
      • Gość: saunne Ryczu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 11:09
        Dzieki Ryczu za przypomnienie Cialdiniego. Juz dawno chcialam siegnac po ta
        ksiazke, moze wiec teraz nareszcie sie uda :)
    • Gość: dorota Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.csk.pl / *.csk.pl 11.11.02, 11:05
      ja ostatnio czytam bajki dla dzieci, bardziej wole bajki nic cokolwiek innego ,
      teraz czytam basnie Andersena, inne ksiazki mi sie znudzily
      • Gość: saunne Nick Hornby "About a boy" IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 10:46
        po angielsku tym razem, a co tam! :) Poza tym nadal koncze "Pod mocnym Aniolem".

Wczoraj kolejny raz zrazilam sie do Biblioteki Wojewodzkiej. Oczywiscie znowu
        nie bylo ksiazki, na ktora poluje (wszystkie wypozyczone). Z drugiej strony
        dzieki temu powieksza sie moja domowa kolekcja (i chudnie kieszen).
        • Gość: Oka Re: Nick Hornby 'About a boy' IP: *.17.79.204.lifespan.org 18.11.02, 18:05
          A ja obejrzalam film pt. "Wtorek", w ktorym gral...Jerzy Pilch!

Widzieliscie to?
    • Gość: Ginny Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 19.11.02, 16:18
      A ja z własnej i nieprzymusznej woli czytam "Dziady". Stwierdziłam, że czas już
      najwyższy nadrobić tę paskudną zaległość z liceum.
      • Gość: Oka Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.17.79.204.lifespan.org 19.11.02, 20:51
        Ja tez - przyznaje sie - nie czytalam w czasach szkolnych. Ale i teraz chyba
        bym sie nie przymusila...:)))
        • saunne Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 19.11.02, 21:56
          Dlaczego? III część czyta się niemal "jednym tchem". Polecam.
    • annabl Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 20.11.02, 14:10
      "Proces inwestycyjny dla architektow"
      • Gość: saunne Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 19:14
        annabl napisała:

> "Proces inwestycyjny dla architektow"

brzmi "pociagajaco" ;) dla pocieszenia powiem, ze przerabiam prawo pracy
        • kalisia Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 20.11.02, 20:01
          "Bezpowrotnie utracona leworęczność" Pilcha, ale dziś na nudnym wykładzie
          zaczęłam także "Wojna polsko- ruska pod flagą biało czerwoną" Masłowskiej.
    • Gość: bernard Re: MIKRORAMANY Jurija Druzinnikowa IP: *.utfors.se 20.11.02, 22:18
    • Gość: saunne Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 12:47
      "Narrenturm" Sapkowskiego. Autor nie stracil daru opowiadania, aczkolwiek na
      razie (jestem przy 5 rozdziale) jest dosyc spokojnie... ;)
      • chatka_ Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 08.01.03, 13:46
        Slownik angielsko-polski - to jedno z posatnowien noworocznych :)
        I "Sushi for Beginners" by Marian Keys, for the sake of modern hip London
        vocabulary!:)) Cóś w stulu dziennika Brigid Jones, a wlasciwie czterech Brigid
        Jones :)))
        • Gość: habitus Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 00:10
          Antoni Kroh "O Szwejku i o nas".
          • Gość: Oka Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.01.03, 00:15
            Moj ulubiony slownik medyczny. "Taber's Cyclopedic Medical Dictionary" :)
            • ralston Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 09.01.03, 16:30
              C.Blair Jr, Survive!
              - rzecz o katastrofie lotniczej w Andach i przetrwaniu kilkunastu ludzi wysoko
              w górach przez około 80 dni. Wstrząsający dokument...
    • Gość: ryczu Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: 212.160.236.* 10.01.03, 05:56
      1. "Kompendim wiedzy o społeczeństwie" - to praca zbiorowa
      2. "Wielki wstrząs" - Francis Fukuyama, ten Fukuyama :)
      • Gość: habitus Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? IP: *.zigzag.pl 10.01.03, 18:43
        Gość portalu: ryczu napisał(a):

> 1. "Kompendim wiedzy o społeczeństwie" - to praca zbiorowa
        > 2. "Wielki wstrząs" - Francis Fukuyama, ten Fukuyama :)
        To do kompletu przeczytaj jeszcze "Koniec pracy" Jeremy Ryfkin'a.
    • aand Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 10.01.03, 18:50
      Czytam teraz swoich ulubieńców. Vargas Llosę "Lituma w Andach" i Ernsta Jungera
      "Awanturnicze serce" (potrafi mnie zaintrygować ledwie kilkoma zdaniami na
      długie, długie godziny :))
    • Gość: knur Llosa - Święto Kozła --pyszne IP: 80.48.230.* 11.01.03, 00:12
    • Gość: habitus "Zwierzenia Britt-Marie" Astrid Lindgren IP: *.zigzag.pl 11.01.03, 22:17
      I nie mogę wyjść z podziwu dla tej pisarki. Była genialna, a każda jej książka
      to cudo.
    • awee Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 08.05.03, 12:42
      Zima odeszła w zapomnienie, długie chłodne wieczory również. Czy to oznacza że
      i książka została rzucona w kąt? Czy wiosna - ponoć pora radosna - zwalnia z
      czytania ?
      • ralston Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 08.05.03, 13:20
        Zwalniać nie zwalnia, ale ze znalezeniem czasu na czytanie jest trudniej... Ja
        utknąłem w połowie "Samotności w sieci" i od tygodnia ponad nie udało mi się
        tam zajrzeć...
        • travelka Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 08.05.03, 13:27
          "Wyznania gejszy"-Arthura Goldena-polecam naprawdę ciekawa.Oprócz tego
          oczywiście co tylko się da o ciąży i macierzyństwie.Jestem ostatnio mocno
          oczytana w tym temacie.
          Pozdrawiam!
          • Gość: saunne Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? IP: 212.33.74.* 08.05.03, 16:22
            "Obrót wierzytelnościami" J. Mojaka...
            • ralston Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 08.05.03, 16:29
              Gość portalu: saunne napisał(a):

> "Obrót wierzytelnościami" J. Mojaka...

A czytywałem, czytywałem dzieła pana Mojaka... Pasjonująca lektura, nie
              powiem ;)
              • Gość: saunne Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? IP: 212.33.74.* 08.05.03, 16:53
                ralston napisał:

> Gość portalu: saunne napisał(a):
                >
                > > "Obrót wierzytelnościami" J. Mojaka...
                >
                > A czytywałem, czytywałem dzieła pana Mojaka... Pasjonująca lektura, nie
                > powiem ;)

anielski w porównaniu z A. Keinem :)
                • Gość: habitus Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 18:05
                  "Żyć w rodzinie i przetrwać" Cleese i Skinner. Kolejny raz, dla przypomnienia.
                  • ralston Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 09.05.03, 22:23
                    Gość portalu: habitus napisał(a):

> "Żyć w rodzinie i przetrwać" Cleese i Skinner. Kolejny raz, dla przypomnienia.

To chyba najtrudniejszy rozdział survivalu ;))))
                    • saunne Re: Jaką ksiażkę teraz czytacie? 17.05.03, 20:18
                      Wczoraj kupiłam i wczoraj przeczytałam (nie mogłam się oderwać): Virginia
                      Woolf "Pani Dalloway". Dziś zamówiłam "Własny pokój. Trzy gwinee" tejże
                      autorki. Polecam.
                      • Gość: habitus Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną. IP: *.zigzag.pl 19.05.03, 07:55
                        Masłowskiej. Na razie jest trochę dziecinna. Może potem się rozkręci.
                        Saunne, skąd masz "Panią Dalloway"? Było wznowienie?
                        • saunne Re: Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną. 20.05.03, 19:32
                          Gość portalu: habitus napisał(a):

> Masłowskiej. Na razie jest trochę dziecinna. Może potem się rozkręci.

nie bardzo..., ale miejmy nadzieje, że Autorka będzie się rozwijać :)

> Saunne, skąd masz "Panią Dalloway"? Było wznowienie?

Było w Znaku. Ukazało się w tym roku. Wiem też, że wznowiono "Fale" i "Trzy
                          pokoje" tejże autorki. Książki na pewno ma merlin: www.merlin.com.pl

pozdrawiam.

ps. teraz czeka na mnie "Dzwon" Iris Murdoch, ale na razie niestety muszę
                          zrezygnować z tej przyjemności - za dużo kolokwiów, zaliczeń i egzaminów...
    • Gość: Oszołom z RM Przemysłąw.Piasta UE bez przekłamań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 08:46
      Banany dla Brukseli (autora nie pamiętam)
    • szwolezer Re: Jaka ksiazke teraz czytacie? 21.05.03, 21:40
      William Wharton - "Niezawinione śmierci"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka