Dodaj do ulubionych

Dziemian na prezydenta

IP: *.euro-net.pl 19.09.02, 18:22
NARESZCIE KTOŚ TU ZROBI PORZĄDEK W GMINIE !Pan Jarosław na
przykładzie swojego przedsiębiorstwa udowodnił nam wszystkim ,
że w takim mieście jak białystok - zacofanym i biednym z długami
gminy ponad 140 milonów nowych złotych ,można gospodarnie
rządzić
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 19.09.02, 18:26
      W końcu ktos konkretny weżmie się za porządną robotę w naszym
      mieście ! Powodzenia i trzymam kciuki !
      • Gość: ptica..... Re: Dziemian na prezydenta IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 22:04
        tez popieram.Po samobójczej decyzji SLD (puchalski), beznadziejnym Turze,
        Dziemian jawi sie jako jedyny kandydat z jajami !!!
      • Gość: moses Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.pl / 192.168.2.* 28.10.02, 23:12
        tez to napewno zna sie na polityce...:) (tak samo jak j.e A. LEPPER)
    • Gość: vivi POPIERAM jak by co to napewno bedzie wesoło !!!!!! IP: *.biaman.pl 19.09.02, 22:18
    • Gość: ON Re: Dziemian na prezydenta IP: 217.97.203.* 20.09.02, 08:45
      Z calym szacunkem dla Dziemiana, ale czy nie za duzo na jego
      glowie.(kluby, hotele, radia)
      Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi JardLand
      (Disneyland)
      • Gość: Romek Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 12:56
        i jakos dzialaja ! A jak na bialystok bardzo dobrze prosperuja !

> Z calym szacunkem dla Dziemiana, ale czy nie za duzo na jego
        > glowie.(kluby, hotele, radia)
        > Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi
        JardLand
        > (Disneyland)
        • Gość: migi Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 20.09.02, 16:02
          Gość portalu: Romek napisał(a):

> i jakos dzialaja ! A jak na bialystok bardzo dobrze prosperuja !
          >
          >
          > > Z calym szacunkem dla Dziemiana, ale czy nie za duzo na jego
          > > glowie.(kluby, hotele, radia)
          > > Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi
          > JardLand
          > > (Disneyland)
          - Disneyland mamy obecnie ,jako naszą białostocką radę miejską - czas na
          zmiany ! ŻYCZE POWODZENIA PANIE JARKU !!!WYGRANEJ !!
        • Gość: migi Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 20.09.02, 16:03
          Gość portalu: Romek napisał(a):

> i jakos dzialaja ! A jak na bialystok bardzo dobrze prosperuja !
          >
          >
          > > Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi
          > JardLand
          > > (Disneyland)
      • Gość: k. Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 10:41
        Gość portalu: ON napisał(a):

> Z calym szacunkem dla Dziemiana, ale czy nie za duzo na jego
        > glowie.(kluby, hotele, radia)
        > Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi JardLand
        > (Disneyland)

A Turo-Kucharczyki-Kozłowskie coś w życiu zrobili-zbudowali? Nie zawód DZIAŁACZ
        PRZY KORYCIE! JA chce Dziemiana!
        • Gość: ROMEK Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 22:30
          Gość portalu: k. napisał(a):

> Gość portalu: ON napisał(a):
          >
          > > Zrobi z Bialegostoku Jardstok i co wtedy?-Bedzie drugi JardLand
          > > (Disneyland)
          >
          > A Turo-Kucharczyki-Kozłowskie coś w życiu zrobili-zbudowali? Nie zawód
          DZIAŁACZ
          > ---POPIERAM Z CAŁYM SERCEM !!! NAM TRZEBA BIZNESMENA KTÓRY SIĘ SPRAWDZIŁ U
          SIEBIE W BIZNESIE , A NIE PUSTOSŁOWEGO POLITYKIERA ! -
      • Gość: S Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 12:22
        Napewno są osoby, które poprowadzą w przyszłości interes Jardu.
        Pan Dziemian wyrósł z tego interesu i najwyższy czas udowodnić
        na praktyce, co potrafi zrobić, jak zorganizować ludzi i
        poprowadzić do lepszego życia.
        O dużo lepiej mieć prezydenta, który swoją pracą dawno dowiódł
        na co mu stać.
        Pytanie: czy nie będzie Disnayland. Widać, że Pana bardzo to
        niepokoi - co gorszego jeszcze może być. Kompletna bieda...
        Wolę mieszkać w disnay(lendzie), niż w europejskim rezerwacie.
    • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 09:05
      Jedno mogę wam obiecać. Sprawię,ze Białystok będzie przaśny. J. Dziemian
      • poziomk Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 09:09
        Szaman cy co??? :)) juz pogode zapowiadasz -nie starczy??
        • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 09:32
          Znaki są zbyt widoczne.Czasami przez pomyłkę zdarza mi się włączyć radio na
          stację o wdzięcznej nazwie Jard... I nie mogłem się powstrzymać przed
          wróżeniem...I powiadam-niech usłyszą ci, którzy mają uszy... i zobaczą, ci
          którzy widzą bo azali i atoli, trochę cukru , trochę soli: kiedy juz całe
          miasto kupi mąż ów, zmienia ono nazwę na Białystok-Dziemianki. I smok pierzasty
          zobliczem jaśniejącym jak ogniska Babilonu przyleci i
          odleci.......................www.urzadszamanskiwbialymstoku.gov.pl
      • Gość: Why???!!! Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 11:01
        inks napisał:

> Jedno mogę wam obiecać. Sprawię,ze Białystok będzie przaśny. J. Dziemian
        Racja! Przaśny będzie i cuchnący.
        Co prawda teraz rządzą cwaniaki, ale nie pastewne buraki. Ja poznałem pana JarD-
        a osobiście oraz skorzystałem (unfortunately) z usług jednej z jego firm (no i
        oczywiście słyszałem jego "cudowne" radio). I co? Z każdego z tych kontaktów
        wywnioskowałem, że z burakami lubię mieć kontakt tylko w połączeniu z kotletem
        i ziemniakami na talerzu. W życiu taki pastewny bizmesmen tylko zagarnia pod
        siebie, nie troszcząc się o innych ludzi - ani o klientów (wyborców), ani o
        pracowników.
        • Gość: Trixi Re: Dziemian na prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 23:36
          Q..a przecież to drugi Lepper !!!!!
    • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 09:36
      Zapomniałem jeszcze odpowiednio zakończyć swoją przepowiednię, a więc: Zenmen!
    • Gość: pszen-burak NA PREZYDENTA ... ZANZIBARU !!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 11:47
      Jeszcze nam tego brakowało. To dopiero byłby "powiat".
      • Gość: koro poczekajmy IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 20.09.02, 11:54
        powiat? a dlaczego? ja to z opiniami chciałbym poczekać do momentu, gdy poznamy
        programy naszych kandydatów. ciekawi mnie również sposób prowadzenia kampanii
        wyborczej. i tak sobie myślę, że kampania jarosława dziemiana (przy okazji
        pozdrawiam cię jareczku) może należeć do jednej z ciekawszych.
      • poziomk Re: NA PREZYDENTA ... ZANZIBARU !!! 20.09.02, 11:56
        Jak w Stolicy jest kilka gmin, np. gm Ursynow to u nas jak najbardziej
        powiat Jardstok
      • Gość: S Re: NA PREZYDENTA ... ZANZIBARU !!! IP: 195.205.214.* 25.09.02, 12:47
        Z całym szacunkiem do towarzystwa, któremu brakuje wszystkiego. A teraz jeszcze
        doszła kolejna bieda - będziemy mieszkać w powiacie. Chyba Pan jeszcze nie
        świadom tego? czego naprawde "nam"brakuje.
    • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 12:02
      Wojtek...Kubuś Serwilista?
      • Gość: pszen-burak Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 12:05
        punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
        • Gość: koro Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 20.09.02, 12:28
          serwilista? do pana jarosława dziemiana zwracam się po imieniu, gdyż znamy się
          od lat wielu. poznaliśmy się na konkursie kelnerów i kucharzy w szkole
          gastronomicznej - którą również bardzo gorąco pozdrawiam, smacznie było.
          natomiast nie mam żadnego interesu, aby popierać tego czy innego kandydata.
          wyraziłem po prostu opinię, iż czekam na programy wyborcze, bo ogladając same
          fotografie kandydatów niewiele z nich mogę wywnioskować. chętnie również
          przyjrzę się sposobowi prowadzenia kampanii, gdyż świadczy ona o wyobraźni i
          przedsiębiorczości kandydata. czasem zaś jak w przypadku rozlepiania plakatów
          na drzewach - po prostu o chamstwie. o i tyle.
          • Gość: S Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 12:57
            Programy, kampanję wyborcze - pewny wskaźnik pewnej zdolności kandydata do
            sprawowania pewnego urzędu. Ale nie poddajmy się złudzeniu: To tylko schow.
            Powinno bardziej przemawiać za kandydata jego osobiste osiągi, opinia
            jaknajwiekszej liczby osób i instytucji, króre mieli do czynienia z kandydatem.
            A bajki opowiadać nie siano kosić.
      • Gość: kornik Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 12:32
        inks napisał:

> Wojtek...Kubuś Serwilista?

Serwilizm - bezkrytyczne i bezwarunkowe podporządkowanie się komuś albo
        czemuś, połączone ze służalczością albo uniżonością.
    • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 12:30
      Rozumiem. W porządku...
    • Gość: ??? Re: Dziemian na prezydenta IP: *.imgw.pl 20.09.02, 13:37
      Chyba Was wszystkich... To bysmy mieli piekne miasto... architektura juz nie
      grzeszy oryginalnoscia ani dobrym gustem, a mielibysmy styl jardowski, a na
      ulicach rozbrzmiewaloby Disco Polo... Piekna wizja naszego,juz i tak
      zasciankowego i prostackiego w stylu, miasteczka...
      • inks Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 14:04
        ale za to byłoby szczerze i bez ogródek. Przaśnie i czerstwo..tak:...po naszemu!
      • Gość: k. Gorszych od obecnie panujących nie znajdziesz!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 10:47
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Chyba Was wszystkich... To bysmy mieli piekne miasto... architektura juz nie
        > grzeszy oryginalnoscia ani dobrym gustem, a mielibysmy styl jardowski, a na
        > ulicach rozbrzmiewaloby Disco Polo... Piekna wizja naszego,juz i tak
        > zasciankowego i prostackiego w stylu, miasteczka...

A obecnie mamy: Archutektura w stylu DISCO POLO, na ulicach nic nie gra, nic
        się nie dzieja poza KOSZMARNYM BOKiem, myślę że gozej być nie może.

ps Co za obecny władca KRETYN pozwolił rozwieszać na drzewach nad ulicami
        banery reklamowe OCHYDA nigdzie tego nie ma tylko w Białym.
        Gorszych od obecnie panujących nie znajdziesz!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Why???!!! Re: Gorszych od obecnie panujących nie znajdziesz IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 09:57
          Gość portalu: k. napisał(a):

> Gość portalu: ??? napisał(a):
          >
          > > Chyba Was wszystkich... To bysmy mieli piekne miasto... architektura juz n
          > ie
          > > grzeszy oryginalnoscia ani dobrym gustem, a mielibysmy styl jardowski, a n
          > a
          > > ulicach rozbrzmiewaloby Disco Polo... Piekna wizja naszego,juz i tak
          > > zasciankowego i prostackiego w stylu, miasteczka...
          >
          > A obecnie mamy: Archutektura w stylu DISCO POLO, na ulicach nic nie gra, nic
          > się nie dzieja poza KOSZMARNYM BOKiem, myślę że gozej być nie może.
          >
          > ps Co za obecny władca KRETYN pozwolił rozwieszać na drzewach nad ulicami
          > banery reklamowe OCHYDA nigdzie tego nie ma tylko w Białym.
          > Gorszych od obecnie panujących nie znajdziesz!!!!!!!!!!!!!!!

Ohyda - owszem. Nie ma tak, że wieszają na drzewach. Ale za to na Sukiennicach
          wieszają i przyczepiają do Maszkaronów. Wystarczył większy wiatr, żeby
          Sukiennice zostały uszkodzone. Mądre? A może jednak głupsze niż w Białym?
      • Gość: PROWINCJUSZ Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 22:34
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Chyba Was wszystkich... To bysmy mieli piekne miasto... architektura juz nie
        > grzeszy oryginalnoscia ani dobrym gustem, a mielibysmy styl jardowski, a na
        > ulicach rozbrzmiewaloby Disco Polo... Piekna wizja naszego,juz i tak
        > zasciankowego i prostackiego w stylu, miasteczKA -----
      • Gość: S Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 13:11
        Szczęściarz. Tyle i problemów jak architektura i Disco Polo. Dużo rzeczy robimy
        odruchowo. Mogę powiedzieć jedno: akkutat z P. Dziemianem jest szansa wyjść z
        zadupia. Droga, według mnie, jedna : zrobić nasze miasto atrakcyjnym ze wzgłędu
        na przyciągnięcie inwestycji. Im więcej będzie zainwestowane śroków w rozwój
        miasta, tym prędzej wyjdziemy ze stagnacji. Przecież to jest nowe miejsca
        pracy, dogodniejsze warunki jej, lepsze wynagrodzenie, bogatsze życie, a to
        znaczy że i taki "wszechświatowy" problem, jak architektura i Disko Polo
        rozwiąże się k szczerej Pana radości.
    • Gość: ??? Re: Dziemian na prezydenta IP: *.imgw.pl 20.09.02, 14:22
      i wszystkie domy w kolorach Jardu... na bialo-czerwono... w barwach
      narodowych... i Palac Branickich tez! ...a Disco Polo bedzie nam
      rozbrzmiewac... Cudna wizja,ale czy nie nazbyt wspaniala??? ach... byloby
      pieknie...
      • Gość: oki Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 20.09.02, 21:30
        Jarek ! Jarek ! Jarek ! ---
    • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 20.09.02, 22:14
      Tylko się zastrzelić
      • Gość: S Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 13:13
        Z radością wypożyczę spluwę
    • agutka Re: Dziemian na prezydenta 20.09.02, 22:19
      Jeżeli w Białymstoku będzie taki sam porządek i wystrój jak w hotelach pana
      Dziemiana to ja już pakuję walizki i spierniczam stąd ja najszybciej i
      najdalej, bo będzie obciach na całą Polskę!
      • Gość: ala Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 20.09.02, 22:59
        agutka napisała:

> Jeżeli w Białymstoku będzie taki sam porządek i wystrój jak w hotelach pana
        > Dziemiana to ja już pakuję walizki i spierniczam stąd ja najszybciej i
        > najdalej, bo będzie obciach na całą Polskę!
        - dziecinko - chyba niemasz pojęcia po co sa wybory samorządowe ! - niemyl
        pojęc i sytuacji - pozdrawiam

• agutka Re: Dziemian na prezydenta 21.09.02, 17:31
          Droga Alu!
          Jeżeli uważasz, że się nie znam na wyborach samorządowych to jesteś w wielkim
          błędzie. Prowadziłam już niejedną kampanię i to za każdym razem z pozytywnym
          skutkiem, tzn. Komitet, ugrupowanie, czy kandydat zawsze znajdowali się tam,
          gdzie chcieli. Czy oni są w porządku, to już druga sprawa. Jednak teraz uważnie
          śledź kampanię, bo prowadzona przeze mnie na pewno będzie jedną z lepszych i
          ciekawszych w tym mieście i w województwie. Pozdrawiam.
          • Gość: k. Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 18:08
            agutka napisała:

> Droga Alu!
            > Jeżeli uważasz, że się nie znam na wyborach samorządowych to jesteś w wielkim
            > błędzie. Prowadziłam już niejedną kampanię i to za każdym razem z pozytywnym
            > skutkiem, tzn. Komitet, ugrupowanie, czy kandydat zawsze znajdowali się tam,
            > gdzie chcieli. Czy oni są w porządku, to już druga sprawa. Jednak teraz
            uważnie
            >
            > śledź kampanię, bo prowadzona przeze mnie na pewno będzie jedną z lepszych i
            > ciekawszych w tym mieście i w województwie. Pozdrawiam.

mówisz o samoobronie?
            • dzikamonika agutka/asieńka 21.09.02, 18:54
              A to nie ta sama lala co robi programy w Vektrze?
              Specjalistka od wyborów he,he. Jak jej się nie podobają hotele Jardu to niech
              popatrzy/posłucha siebie w TV he,he. Ja lubię KRĄG i Radio jardII nocą, wcale
              nie ma tam disco polo. Pozdrawiam pracujacych ku chwale samoobrony !!! Kosy w
              dłoń i na tory! Leper na prezydenta. Reklama Leppera w wyborach była super!
              zwłaszcza ta pani z wierszykiem:) A ja myslałam że dno juz było, ale po
              reklamach samoobrony widzę że głupota ma nieprzebrane zasoby:)
              • agutka Re: agutka/asieńka 21.09.02, 21:22
                Oj zdziwisz się lala. Asieńka, czy jak jej tam to nie ja. A co do kampanii, to
                na pewno nie będzie to kampania Samoobrony! Pozdrawiam.
                • Gość: vivi agutka/asieńka rozdwojenie agnieszki IP: *.biaman.pl 22.09.02, 00:28
                  agutka napisała:

> Oj zdziwisz się lala. Asieńka, czy jak jej tam to nie ja. A co do kampanii,
                  to
                  > na pewno nie będzie to kampania Samoobrony! Pozdrawiam.

masz rozdwojenie jaźni?

Re: widzieliście Telewizje Miejską w Vectrze?
                  Autor: agutka@NOSPAM.gazeta.pl
                  Data: 28-08-2002 18:26

--------------------------------------------------------------------------------
                  Chcialam wszytskich przeprosic za ten komentarz o materialach suwalskich.
                  Wszystko to moja wina i w razie czego prsze wszystkie negatywne opinie kierowac
                  do mnie bezposrednio. Dziekuje - Agnieszka.

• Gość: Tuef Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 13:29

>śledź kampanię, bo prowadzona przeze mnie na pewno będzie jedną z lepszych
              i ciekawszych w tym mieście i w województwie. Pozdrawiam.

Już składam kondolencje wyborczej kampanii P. Dziemiana. Gwiazdy pożucili Pana.
              Oni i bez wyników są jej zwyciężcami.

• Gość: ala Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 21.09.02, 21:38
            agutka napisała:

> Droga Alu!
            uważnie
            >
          • Gość: NADZIEJA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 21.09.02, 21:47
            ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO --
          • Gość: NADZIEJA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 21.09.02, 21:48
            ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO --
          • Gość: sprawiedliwy Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 21.09.02, 21:54
            agutka napisała:

> Droga Alu!
            uważnie
            >
      • Gość: obiektywny Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 21.09.02, 22:09
        agutka napisała:

> Jeżeli w Białymstoku będzie taki sam porządek i wystrój jak w hotelach pana
        > Dziemiana to ja już pakuję walizki i spierniczam stąd ja najszybciej i
        > najdalej, bo będzie obciach na całą Polskę!
        • Gość: Janusz Re: Dziemian na prezydenta IP: *.home.intelcom.pl 22.09.02, 09:10
          Nie byłem w hotelach Dziemiana.
          Jednak skoro funkcjonują - mają gości.
          Część prawdy o rządach 12-lat Tura, Jurgiela, Lussy / patrz wykupiny przez żonę
          parter budynku przy Legionowej, posiadłość za miastem /
          - wyjdzie dopiero po zmianie ekipy.
          To jest zdrowy objaw / wymiana ekip / niezależnie od nastawienia politycznego/.
          Nie odkryta jest prawda o terenie przy Teatrze Lalek./ multikino /
          Co "pod stołem" załatwiła obecna ekipa. Auchon - budowa na terena rolniczych -
          za darmo ekipa nastawiała d...?
          Janusz
          • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 14:45
            A nie mówiłem że pojawi się kandydat rodem ze świata Kiepskich. I jest, a ile
            zachwytów nad tym pseudo biznesmenem. Jego Hotele to noclegownie dla bazarnikow
            ze wschodu. Gusta socrealistyczne. Klijenteli ubywa więc trzeba zając się
            miastem. Pooglądajcie świat Kiepskich na Polsacie, a zobaczycie w jakim mieście
            przyjdzie wam żyć jak wygra Dziemian.
            • Gość: ala Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 16:15
              Gość portalu: mały napisał(a):

> A nie mówiłem że pojawi się kandydat rodem ze świata Kiepskich. I jest, a
              ile
              > zachwytów nad tym pseudo biznesmenem. Jego Hotele to noclegownie dla
              bazarnikow
              >
              > ze wschodu. Gusta socrealistyczne. Klijenteli ubywa więc trzeba zając się
              > miastem. Pooglądajcie świat Kiepskich na Polsacie, a zobaczycie w jakim
              mieście
              >
              > przyjdzie wam żyć jak wygra Dziemian.CZŁOWIEKU ! ŻYCIA JESZCE NIEZNASZ !!! ---
              -dzięki takim noclegowniom , i bazarszczykom , nasze miasto i jego
              społeczeństwo pieło sie mocno do góry , a tobie tylko pewnie modły w głowie
              • Gość: ALA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 16:19
                Gość portalu: ala napisał(a):

> Gość portalu: mały napisał(a):
                >
                > > A nie mówiłem że pojawi się kandydat rodem ze świata Kiepskich. I jest, a
                >
                > ile
                > > zachwytów nad tym pseudo biznesmenem. Jego Hotele to noclegownie dla
                > bazarnikow
                > >
                > > ze wschodu. Gusta socrealistyczne. Klijenteli ubywa więc trzeba zając się
                > > miastem. Pooglądajcie świat Kiepskich na Polsacie, a zobaczycie w jakim
                > mieście
                > >
                > > przyjdzie wam żyć jak wygra Dziemian.CZŁOWIEKU ! ŻYCIA JESZCZE NIEZNASZ !!!
                > ---
                > -dzięki takim noclegowniom , i bazarszczykom , nasze miasto i jego
                > społeczeństwo pieło sie mocno do góry , a tobie tylko pewnie modły w głowie I
                NOWE POMNIKI !!! A FE !!!
              • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 17:55
                Tylko że bazar to już historia " TO SE NE WRÓCI" jak mawiają Czesi. Zgadzam
                się że bazar był motorem rozwoju miasta. A w hotelach jard syf po kolana.
                Zdarzyło mi się odwiedzić zajazd w Czarnej Białostockiej, przedstawiony mi
                apartament w cenie 60PNZ wyglądał jak by od 5 lat niesprzątany. Meble
                rozpadające się, pościel porwana, a wanna pokryta substancją o grubości 2 cm o
                kolorze rdzawo- brunatnym. Uciekłem z tamtąd szybciej niż wszedłem.
                Po za tym interesy Dziemiana robione są na majątku miasta, owa osławiona
                Turoblanka to własnośc miasta. Rozumiem dlaczego Pan Jarosław dązy do fotela
                prezydenta bo to dostęp do następnych lokali miejskich. Prowadzienie
                działalności gospodarczej przez Urzędników Miejskich winno byc zakazane. A Pan
                Jarosław niech dalej rozwija swoją działalność i uczciwie płaci podatki to
                będzie większa korzyść dla miasta niż jego Prezydentura.
                • Gość: Janusz Re: Dziemian na prezydenta IP: *.home.intelcom.pl 22.09.02, 18:27
                  Sprostowanie.
                  Już dawno nie "Turoblanka"
                  "Fenix" - od roku.
                  Janusz
                • Gość: NORMALNY Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 22:47

> Tylko że bazar to już historia " TO SE NE WRÓCI" jak mawiają Czesi. Zgadzam
                  > się że bazar był motorem rozwoju miasta. A w hotelach jard syf po kolana.
                  > Zdarzyło mi się odwiedzić zajazd w Czarnej Białostockiej, przedstawiony mi
                  > apartament w cenie 60PNZ wyglądał jak by od 5 lat niesprzątany. Meble
                  > rozpadające się, pościel porwana, a wanna pokryta substancją o grubości 2 cm
                  o
                  > kolorze rdzawo- brunatnym. Uciekłem z tamtąd szybciej niż wszedłem.
                  > Po za tym interesy Dziemiana robione są na majątku miasta, owa osławiona
                  > Turoblanka to własnośc miasta. Rozumiem dlaczego Pan Jarosław dązy do fotela
                  > prezydenta bo to dostęp do następnych lokali miejskich. Prowadzienie
                  > działalności gospodarczej przez Urzędników Miejskich winno byc zakazane. A
                  Pan
                  > Jarosław niech dalej rozwija swoją działalność i uczciwie płaci podatki to
                  > będzie większa korzyść dla miasta niż jego Prezydentura.
                  MAŁY !-JEŻELI UWAŻASZ ŻE BAZAR TO JUŻ CHISTORIA , TO POWIEDZ TO PROSTO W TWARZ
                  600 KUPCOM Z MIASTA I ICH RODZINOM ,
                  • Gość: Jerzy Niemiec Re: Dziemian na prezydenta IP: *.stmnca.adelphia.net 28.09.02, 16:54
                    Uwazam ze wybor Jaroslawa Dziemiana bylby wspaniala decyzja,jest to ambitna
                    i zdolna postac, jak tez osoba o ogromnym sercu. Znam Jarka od ponad 35 lat,
                    obecnie przebywam poza krajem ale chcialbym wszystkim bialostoczanom
                    powiedziec ze jest to nietuzinkowa postac,jest to zdolny czlowiek,ktory nie
                    obawia sie ryzyka w podejmowaniu madrych decyzji i co wszystkim udowodnil
                    swoim przedsiebiorstwem. Jest to bardzo dobra persona z duszy i serca, zawsze
                    byl pomocny i oddany swojej rodzinie , kolegom jak tez czesto pomagal ludziom
                    ktorych calkiem nie znal.Znam setki przykladow jego pomocnej humanitarnej duszy
                    jak tez dobroci. Ponadto uwazam ze doswiadczenie jego w prowadzeniu tak duzego
                    przedsiebiorstwa bedzie bardzo pomocne w pracy dla miasta i nie tylko.
                    JAREK - UWAZAM ZE ZASLUGUJE ABY ZOSTAC PREZYDENTEM POLSKI albo STANOW
                    ZJEDNOCZYCH :)))
                    Zycze wszystkim rozsadnym bialostoczanom powodzenia w wyborze Jaroslawa
                    Dziemiana - tylko JD , reszta sie nie nadaje , chyba ze do ogrodka
                    jordanowskiego, albo do kosciola na modlitwy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jerzy T. Niemiec
                    Beverly Hills , California
                    USA
                    email: jtn51@adelphia.net
                  • Gość: Trixi Re: Dziemian na prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.02, 23:46
                    Pajacu najpierw naucz się ortografii ,a potem dopiero pisz .Bo na razie to
                    reprezentujesz poziom Dziemiana :)
                    > MAŁY !-JEŻELI UWAŻASZ ŻE BAZAR TO JUŻ CHISTORIA , TO POWIEDZ TO PROSTO W
                    TWARZ
                    > 600 KUPCOM Z MIASTA I ICH RODZINOM ,
            • Gość: costa Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 13:56
              Nie pierwsza osoba, jak widać, dostała umysłowego kataru na punkcie jardowskich
              hoteli. Co do klientów z bazaru, to ich prawie nie ma. Wszystkie hoteli w
              Białymstoku cierpią na brak klientów. Chociaż dla czego o tym mówię Panu, który
              nie jest prawdopodobnie z Białegostoku, skoro tak świetnie się orientuje w
              kwestji białostockich hoteli. I racja, jest ten problem najważniejszy!
              Z resztą może Pan zaproponuje osobę, która by spełniła wszystkie wymogi Pana.
              Dogaduję się, co to za osoba.
              Powodzenia!

• Gość: S Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 13:21
        Nawet w White House można znaleźć gówno. Czy u P. w domu wszystko zawsze o'key?
        Czy gości P. natychmiast zwijają żagle po wyczućiu nie zupełnie świeżego
        powietrza w łazience?
        Kiedy P.zbierze walizki proszę o kontakt przez forum, odwiozę na dworzec
        zadarmo.
    • Gość: HAHA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.tkb.pl / 10.1.98.* 22.09.02, 14:39
      Brawo ! Jak Dziemian wygra bedziemy mieli cale miasto obite bialo-czerwona
      blacha. To takie patriotyczne. A moze bedzie chcial wystawic swoja kosmiczna
      karuzele na lipowej?. Nic tylko zabawa :-)
      • Gość: antek Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 16:12
        Gość portalu: HAHA napisał(a):

> Brawo ! Jak Dziemian wygra bedziemy mieli cale miasto obite bialo-czerwona
        > blacha. To takie patriotyczne. A moze bedzie chcial wystawic swoja kosmiczna
        > karuzele na lipowej?. Nic tylko zabawa :-)
        ---
        • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 18:16
          Daleki jestem od jakielkolwiek pochwały dotychczasowych władz. Ale Dziemian to
          też kontynacja dotychczasowej działalności inna odmiana TKM. Porozumienie
          Prawicy to AWS-bis wiemy czego sie można ponich spodziewać. Udowodnili przez
          ostatnie 8 lat. Moim kandydatem jest Ewa Bończak- Kucharczyk jedyny
          kandydat,który ma pomysł na rozwój miasta.Na wyeliminowanie korupcji i niskich
          interesików psedo-biznesmenow. Czytaj jej program dla Białegostoku w wątku "
          program dla Białegostoku BUS"
          • Gość: ptica..... Re: Dziemian na prezydenta IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 18:22
            a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przecież jedno i to
            samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu krajem bądż
            naszym miastem i efekty widać...
            czas na jakąś zmaiane..
            • Gość: Janusz Re: Dziemian na prezydenta IP: *.home.intelcom.pl 22.09.02, 18:34
              Gość portalu: ptica..... napisał(a):

> a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przecież jedno i
              to
              > samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu krajem bądż
              > naszym miastem i efekty widać...
              > czas na jakąś zmaiane..
              To jak z klubowym kolegą - Balcerowiczem - kończy się "interesik" w Warszawce -
              pora na inny stołeczek. Tzw miękkie lądowanie.
              Ja proponuję powrót do zawodu.
              Kozłowski do szkoły.
              Za 800 złotych dzieci uczyć.
              Ta pani już w UM była.
              Proszę o efekty tamtej kadencji.
              P.S. Nie jestem za Dziemianem.
              • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 19:31
                Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gość portalu: ptica..... napisał(a):
                >
                > > a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przecież jedno
                > i
                > to
                > > samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu krajem bądż
                >
                > > naszym miastem i efekty widać...
                > > czas na jakąś zmaiane..
                > To jak z klubowym kolegą - Balcerowiczem - kończy się "interesik" w
                Warszawce
                > -
                > pora na inny stołeczek. Tzw miękkie lądowanie.
                > Ja proponuję powrót do zawodu.
                > Kozłowski do szkoły.
                > Za 800 złotych dzieci uczyć.
                > Ta pani już w UM była.
                > Proszę o efekty tamtej kadencji.
                > P.S. Nie jestem za Dziemianem.
                Lata 91-94 kiedy Pani Ewa była w ZM to czas porządków po komunie. Trzeba
                było uporządkować sprawy własności w mieście. Wiele budynkow stało na prywatnej
                ziemi. Podział geodezyjny był totalnie zaniedbany, a księgi wieczyste były
                fikcją.Co najmniej trzeba było dwóch lat cięzkiej pracy aby wyjaśnic co jest
                czyje. Po za tym plany zagospodarowania przestrzennego, uzbrojenie terenów pod
                budownictwo mieszkaniowe. Restrukturyzacje budownictwa i komunikacji. To mało?
                Jeżeli twierdzisz że to mało to znaczy że nie masz pojęcia o skali problemu.
                Trzeba było zorganizowac cała gospodarkę komunalną od początku. I to w taki
                sposób żeby była odporna na idiotów którzy przyszli potem. Po ośmiu latach
                czas na zmiany, bo co było dobre 8 lat temu dziś jest przestarzałe. Tego
                napewno nie jest wstanie zrobić Dziemian, ani kandydaci AWS-bis czy inni bo nie
                mają żadnych kwalifikacji by zarządzać takim organizmem jakim jest 300000
                miasto. Trzeba w końcu przestac się bać FACHOWCÓW, rządy amatorów już mieliśmy.
                Pan Dziemian może i jest Hotelarzem ale to za mało by byc fachowcem od
                zarządzania miastem. I to miastem z poważnymi problemami do rozwiązania.
                I proszę nie wrzucać do jednego worka Pani Ewy, bo ona wykonywała swoją pracę
                w centralnym urzedzie a nie rządziła. I każdy kto raz w życiu wychylił nos z
                nad kufla piwa, to zna wyniki jej pracy. A dziennikarzom z radia Jard
                przypominam że ich obowiązkim jest przedewszystkim RZETELNA INFORMACJA.

• Gość: Janusz Re: Do małego IP: *.home.intelcom.pl 22.09.02, 20:29
                  Mały, masz rację.
                  Nie popieram ani Dziemiana ani nikogo z dotychczas zgłoszonych.
                  Jestem za kimś w miarę młodym / oczywiście nie młokosem bez doświadczenia / -
                  ale nie uwikłanym. Może ktoś z Uniwersytetu , Politechniki /nie stary
                  Puchalski !!!/
                  Janusz
                  • Gość: ŻYCZLIWY Re: Do małego IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 21:17
                    Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Mały, masz rację.
                    > Nie popieram ani Dziemiana ani nikogo z dotychczas zgłoszonych.
                    > Jestem za kimś w miarę młodym / oczywiście nie młokosem bez doświadczenia / -
                    > ale nie uwikłanym. Może ktoś z Uniwersytetu , Politechniki /nie stary
                    > Puchalski !!!/
                    > Janusz
                • Gość: WYBORCA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 20:48

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: ptica..... napisał(a):
                  > >
                  > > > a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przecież j
                  > edno
                  > > i
                  > > to
                  > > > samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu krajem
                  > bądż
                  > >
                  > > > naszym miastem i efekty widać...
                  > > > czas na jakąś zmaiane..
                  > > To jak z klubowym kolegą - Balcerowiczem - kończy się "interesik" w
                  > Warszawce
                  > > -
                  > > pora na inny stołeczek. Tzw miękkie lądowanie.
                  > > Ja proponuję powrót do zawodu.
                  > > Kozłowski do szkoły.
                  > > Za 800 złotych dzieci uczyć.
                  > > Ta pani już w UM była.
                  > > Proszę o efekty tamtej kadencji.
                  > > P.S. Nie jestem za Dziemianem.
                  > Lata 91-94 kiedy Pani Ewa była w ZM to czas porządków po komunie. Trzeba
                  > było uporządkować sprawy własności w mieście. Wiele budynkow stało na
                  prywatnej
                  >
                  > ziemi. Podział geodezyjny był totalnie zaniedbany, a księgi wieczyste były
                  > fikcją.Co najmniej trzeba było dwóch lat cięzkiej pracy aby wyjaśnic co jest
                  > czyje. Po za tym plany zagospodarowania przestrzennego, uzbrojenie terenów
                  pod
                  > budownictwo mieszkaniowe. Restrukturyzacje budownictwa i komunikacji. To mało?
                  > Jeżeli twierdzisz że to mało to znaczy że nie masz pojęcia o skali problemu.
                  > Trzeba było zorganizowac cała gospodarkę komunalną od początku. I to w taki
                  > sposób żeby była odporna na idiotów którzy przyszli potem. Po ośmiu latach
                  > czas na zmiany, bo co było dobre 8 lat temu dziś jest przestarzałe. Tego
                  > napewno nie jest wstanie zrobić Dziemian, ani kandydaci AWS-bis czy inni bo
                  nie
                  >
                  > mają żadnych kwalifikacji by zarządzać takim organizmem jakim jest 300000
                  > miasto. Trzeba w końcu przestac się bać FACHOWCÓW, rządy amatorów już
                  mieliśmy.
                  >
                  > Pan Dziemian może i jest Hotelarzem ale to za mało by byc fachowcem od
                  > zarządzania miastem. I to miastem z poważnymi problemami do rozwiązania.
                  > I proszę nie wrzucać do jednego worka Pani Ewy, bo ona wykonywała swoją
                  pracę
                  > w centralnym urzedzie a nie rządziła. I każdy kto raz w życiu wychylił nos z
                  > nad kufla piwa, to zna wyniki jej pracy. A dziennikarzom z radia Jard
                  > przypominam że ich obowiązkim jest przedewszystkim RZETELNA INFORMACJA.
                  >
                  >
                  - TO ŻE BONCZAK COŚ W OGOLE ROBIŁA , TO JEJ ZAS...OBOWIĄZEK , BO BRAŁA WYPŁATĘ
                  ZA TO , CZYM MASZ SIĘ CHWALIĆ JEJ OBOWIĄZKOWA PRACĄ ?
                  • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 22:48
                    Gość portalu: WYBORCA napisał(a):

>
                    > > Gość portalu: Janusz napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: ptica..... napisał(a):
                    > > >
                    > > > > a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przec
                    > ież j
                    > > edno
                    > > > i
                    > > > to
                    > > > > samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu k
                    > rajem
                    > > bądż
                    > > >
                    > > > > naszym miastem i efekty widać...
                    > > > > czas na jakąś zmaiane..
                    > > > To jak z klubowym kolegą - Balcerowiczem - kończy się "interesik" w
                    > > Warszawce
                    > > > -
                    > > > pora na inny stołeczek. Tzw miękkie lądowanie.
                    > > > Ja proponuję powrót do zawodu.
                    > > > Kozłowski do szkoły.
                    > > > Za 800 złotych dzieci uczyć.
                    > > > Ta pani już w UM była.
                    > > > Proszę o efekty tamtej kadencji.
                    > > > P.S. Nie jestem za Dziemianem.
                    > > Lata 91-94 kiedy Pani Ewa była w ZM to czas porządków po komunie. Trzeb
                    > a
                    > > było uporządkować sprawy własności w mieście. Wiele budynkow stało na
                    > prywatnej
                    > >
                    > > ziemi. Podział geodezyjny był totalnie zaniedbany, a księgi wieczyste były
                    >
                    > > fikcją.Co najmniej trzeba było dwóch lat cięzkiej pracy aby wyjaśnic co je
                    > st
                    > > czyje. Po za tym plany zagospodarowania przestrzennego, uzbrojenie terenów
                    >
                    > pod
                    > > budownictwo mieszkaniowe. Restrukturyzacje budownictwa i komunikacji. To m
                    > ało?
                    > > Jeżeli twierdzisz że to mało to znaczy że nie masz pojęcia o skali problem
                    > u.
                    > > Trzeba było zorganizowac cała gospodarkę komunalną od początku. I to w tak
                    > i
                    > > sposób żeby była odporna na idiotów którzy przyszli potem. Po ośmiu latac
                    > h
                    > > czas na zmiany, bo co było dobre 8 lat temu dziś jest przestarzałe. Tego
                    > > napewno nie jest wstanie zrobić Dziemian, ani kandydaci AWS-bis czy inni b
                    > o
                    > nie
                    > >
                    > > mają żadnych kwalifikacji by zarządzać takim organizmem jakim jest 300000
                    > > miasto. Trzeba w końcu przestac się bać FACHOWCÓW, rządy amatorów już
                    > mieliśmy.
                    > >
                    > > Pan Dziemian może i jest Hotelarzem ale to za mało by byc fachowcem od
                    > > zarządzania miastem. I to miastem z poważnymi problemami do rozwiązania.
                    > > I proszę nie wrzucać do jednego worka Pani Ewy, bo ona wykonywała swoją
                    > pracę
                    > > w centralnym urzedzie a nie rządziła. I każdy kto raz w życiu wychylił nos
                    > z
                    > > nad kufla piwa, to zna wyniki jej pracy. A dziennikarzom z radia Jard
                    > > przypominam że ich obowiązkim jest przedewszystkim RZETELNA INFORMACJA.
                    > >
                    > >
                    > - TO ŻE BONCZAK COŚ W OGOLE ROBIŁA , TO JEJ ZAS...OBOWIĄZEK , BO BRAŁA
                    WYPŁATĘ
                    > ZA TO , CZYM MASZ SIĘ CHWALIĆ JEJ OBOWIĄZKOWA PRACĄ ?
                    CAŁY OBECNY ZARZĄD BIERZE PIENIĄDZE A NIC NIE ROBI. WOLĘ ŻEBY PIENIĄDZE BRALI
                    CI CO POTRAFIĄ COS ZROBIC Z POŻYTKIEM DLA MIASTA.
                • Gość: WYBORCA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 21:23

>
                  > >
                  > edno
                  > > i
                  > > to
                  > bądż
                  > >
                  > Warszawce
                  > > -
                  > > Kozłowski do szkoły.
                  prywatnej
                  >
                  pod
                  > budownictwo mieszkaniowe. Restrukturyzacje budownictwa i komunikacji. To mało?
                  nie
                  >
                  mieliśmy.
                  >
                  pracę
                  >
                  > --MAŁY ! WRACAJ Z BOŃCZAK Z POWROTEM DO CIEPŁEJ WARSZAWKI !!!MY WYBORCY
                  NIEPOTRZEBUJEMY TWOJEGO PRANIA NAM MUZGU ! NIEWPROWADZICIE TU Z BOŃCZAK Z
                  POWROTEM " TKM " NIEPOTRZEBUJEMY ODGRZANEGO UKŁADU AWS-BIS , BO TAK WAS WIDZĄ
                  WYBORCY . WRACAJ Z BOŃCZAK Z POWROTEM DO WARSZAWY ! PA !!
                • Gość: ON Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 21:24

>
                  > >
                  > edno
                  > > i
                  > > to
                  > bądż
                  > >
                  > Warszawce
                  > > -
                  > > Kozłowski do szkoły.
                  prywatnej
                  >
                  pod
                  nie
                  >
                  mieliśmy.
                  >
                  pracę
                  >
                  > WIĘC NIELEJ NAM TU WODY
            • Gość: WYBORCA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 20:40
              Gość portalu: ptica..... napisał(a):

> a wedlóg mnie Bończak_Kucharczyk, Klim, Tur i Kozłowski to przecież jedno i
              to
              > samo.Wszyscy on i uczestniczyli w ostatnich latach w rzadzeniu krajem bądż
              > naszym miastem i efekty widać...
              > czas na jakąś zmaiane..
          • Gość: OSZUKANY Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 20:32

> Daleki jestem od jakielkolwiek pochwały dotychczasowych władz. Ale Dziemian
            to
            >
            > też kontynacja dotychczasowej działalności inna odmiana TKM. Porozumienie
            > Prawicy to AWS-bis wiemy czego sie można ponich spodziewać. Udowodnili przez
            > ostatnie 8 lat. Moim kandydatem jest Ewa Bończak- Kucharczyk jedyny
            > kandydat,który ma pomysł na rozwój miasta.Na wyeliminowanie korupcji i
            niskich
            > interesików psedo-biznesmenow. Czytaj jej program dla Białegostoku w wątku "
            > program dla Białegostoku BUS"
          • Gość: KRZYŚ Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 21:36
            • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 23:09
              Gość portalu: KRZYŚ napisał(a):

>
              • Gość: MIESSZCZANIN Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 22.09.02, 23:25

> Gość portalu: KRZYŚ napisał(a):
                >
                > >
          • Gość: kOrt Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 14:38

> Daleki jestem od jakielkolwiek pochwały dotychczasowych władz. Ale Dziemian
            to
            >
            > też kontynacja dotychczasowej działalności inna odmiana TKM. Porozumienie
            > Prawicy to AWS-bis wiemy czego sie można ponich spodziewać. Udowodnili przez
            > ostatnie 8 lat. Moim kandydatem jest Ewa Bończak- Kucharczyk jedyny
            > kandydat,który ma pomysł na rozwój miasta.Na wyeliminowanie korupcji i
            niskich
            > interesików psedo-biznesmenow. Czytaj jej program dla Białegostoku w wątku "
            > program dla Białegostoku BUS"

Naiwność Pana zasługuję na szacunek. Niech Pan odpowie nie tu , a sam sobie
            przed lustrem, czy Pan :
            - zapoznał się ze wszystkimi pomysłami wszystkich kandydatów,
            - ilu kandydatów w tej chwili jest zarejestrowanych,
            - jak definiuje Pan pojęcie "niski interesik pseudobiznesmenów".

Nie chcąc w żaden sposób obrazić Pana, mam nadzieję że Pan ma min. średnie
            wykształcenie, zapytam, czy tak naprawdę Pan wierze w wyeliminowanie korupcji?
            Da jeszcze przez kobietę? Mój boże, jak wesoło żyć w bajecznym Państwie.

Radzę Panu więcej czytać, oraz jeżeli pozwoli umysł analizować.
            Nawet Hitler i Stalin nie potrafili "wyeliminować" jedynie "wytłumić" korupcje.
            Nikt nie w stanie tego dokonać do końca. Zmniejszyć - owszem!
            Ale to jest różowym marzeniem powstania w Pacyfiku niezależnego metra
            sześcięnnego słodkiej wody.
            Mimo to pozdrawiam Pana i szanuje jego zdanie

• Gość: ERA Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 14:17
        Gość portalu: HAHA napisał(a):

> Brawo ! Jak Dziemian wygra bedziemy mieli całe miasto obite bialo-czerwona
        > blacha. I TO WARTE. JEST SPORO MIEJSC, KTÓRE TRZEBA OBIĆ, CO TAM BIAŁO-
        CZERWONĄ - DOWOLNĄ BLACHA.
        To takie patriotyczne. A moze bedzie chcial wystawic swoja kosmiczna
        > karuzele na lipowej?. POMYSŁ!!! O DUŻO LEPIEJ BYŁOBY CZUĆ SIEBIE NA DEPTACZKU
        Z KARUSELĄ, NIŻ NA TYM GAŁAŚLIWYM TORZE WYSCIGOWYM

Nic tylko zabawa :-) I TO NIE JEST ŹLE. DO TYCH CZAS BYŁO "NIC", A TERAZ CHOĆ
        OBOK TEGO NIC ZABAWA SIĘ ZJAWI.
    • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 23:32
    • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 22.09.02, 23:46
      Tak to Ewa Bończak wybrała na Białorusi Łukaszenke. I to ona wprowadziła tam
      wymogi posiadania certyfikatow jakościowych , a ostatnio cła importowe. Trzeba
      byc kompletnym idiota zeby obciązac kogokolwiek wina za działania obcego
      Panstwa. A wysokośc stawek ustala spólka "Lech" i jej kierownictwo w osobie
      Krzysztofa Putry lidera PiS.Człowieku zanim cokolwiek powiesz to sie zastanów
      co mówisz. Dotychczasowa forma handlu juz nie wroci, i albo to zrozumiecie i
      zaczniecie organizować się duże spólki handlowe, ktore będą zdolne do legalnego
      handlu na tamtym rynku albo zginiecie i żaden Dziemian wam nie pomoże.
      I PROSZĘ MNIE NIGDZIE NIE ODSYŁAC BO SIE W PRZECIWIEŃSTWIE DO WIELU Z WAS TU
      URODZIŁEM I TU MIESZKAM CAŁE ŻYCIE.
      • Gość: WYBORCA Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 23.09.02, 00:04

> Tak to Ewa Bończak wybrała na Białorusi Łukaszenke. I to ona wprowadziła tam
        > wymogi posiadania certyfikatow jakościowych , a ostatnio cła importowe.
        Trzeba
        > byc kompletnym idiota zeby obciązac kogokolwiek wina za działania obcego
        > Panstwa. A wysokośc stawek ustala spólka "Lech" i jej kierownictwo w osobie
        > Krzysztofa Putry lidera PiS.Człowieku zanim cokolwiek powiesz to sie zastanów
        > co mówisz. Dotychczasowa forma handlu juz nie wroci, i albo to zrozumiecie i
        > zaczniecie organizować się duże spólki handlowe, ktore będą zdolne do
        legalnego
        >
        > handlu na tamtym rynku albo zginiecie i żaden Dziemian wam nie pomoże.
        > I PROSZĘ MNIE NIGDZIE NIE ODSYŁAC BO SIE W PRZECIWIEŃSTWIE DO WIELU Z WAS TU
        > URODZIŁEM I TU MIESZKAM CAŁE ŻYCIE.
        ---
        • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 23.09.02, 00:37
          Znalazłem i to bardzo dawno. Jednak nie cierpię fałszu, socrealistycznej
          propagandy bez względu na to kto ją uprawia, czerwoni czy czarni czy tez psełdo-
          biznesmeni. Zależy mi by moje miasto było nowoczesnym i zasobnym. Żebym nie
          musiał jak większośc rodowitych Białostotczan uciekac przed chamstwem i
          bazorowa kulturą w wykonaniu Pana Jarosława. Wiem jak wielu ludzi żyło z
          bazaru, ale jeszcze więcej żyje w tym mieście z pracy i chcę aby było jej jak
          najwięcej, i aby ta praca miała sens. To że komuś udało się i zarobił nieco na
          tym że okres przemian związany jest zawsze z pewnym bałaganem.Ale wszystko ma
          swój kres, bałagan też. Wybierając Dziemiana chcecie przedłużyć okres
          bałaganu,ale zapominacie że są procesy ktorych nieda się zawrócić choćby nie
          wiem jak się starać. Świat nie stoi wy tez nie możecie stać, bo poprostu
          procesy gospodarcze zmiotą was z powierzchni. Krzyki i wrzaski tego nie
          zmienią, co najwyżej pogłębią problemy. A im dlużej nie bedziecie chcieli
          zauważyć przemian tym większą cenę zapłacimy.
          • Gość: do małego Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 23.09.02, 15:09

> Znalazłem i to bardzo dawno. Jednak nie cierpię fałszu, socrealistycznej
            > propagandy bez względu na to kto ją uprawia, czerwoni czy czarni czy tez
            psełdo
            > -
            > biznesmeni. Zależy mi by moje miasto było nowoczesnym i zasobnym. Żebym nie
            > musiał jak większośc rodowitych Białostotczan uciekac przed chamstwem i
            > bazorowa kulturą w wykonaniu Pana Jarosława. Wiem jak wielu ludzi żyło z
            > bazaru, ale jeszcze więcej żyje w tym mieście z pracy i chcę aby było jej jak
            > najwięcej, i aby ta praca miała sens. To że komuś udało się i zarobił nieco
            na
            > tym że okres przemian związany jest zawsze z pewnym bałaganem.Ale wszystko ma
            > swój kres, bałagan też. Wybierając Dziemiana chcecie przedłużyć okres
            > bałaganu,ale zapominacie że są procesy ktorych nieda się zawrócić choćby nie
            > wiem jak się starać. Świat nie stoi wy tez nie możecie stać, bo poprostu
            > procesy gospodarcze zmiotą was z powierzchni. Krzyki i wrzaski tego nie
            > zmienią, co najwyżej pogłębią problemy. A im dlużej nie bedziecie chcieli
            > zauważyć przemian tym większą cenę zapłacimy.
            -
            • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 23.09.02, 21:12
              Gość portalu: do małego napisał(a):

>
              > > Znalazłem i to bardzo dawno. Jednak nie cierpię fałszu, socrealistycznej
              > > propagandy bez względu na to kto ją uprawia, czerwoni czy czarni czy tez
              > psełdo
              > > -
              > > biznesmeni. Zależy mi by moje miasto było nowoczesnym i zasobnym. Żebym ni
              > e
              > > musiał jak większośc rodowitych Białostotczan uciekac przed chamstwem i
              > > bazorowa kulturą w wykonaniu Pana Jarosława. Wiem jak wielu ludzi żyło z
              > > bazaru, ale jeszcze więcej żyje w tym mieście z pracy i chcę aby było jej
              > jak
              > > najwięcej, i aby ta praca miała sens. To że komuś udało się i zarobił niec
              > o
              > na
              > > tym że okres przemian związany jest zawsze z pewnym bałaganem.Ale wszystko
              > ma
              > > swój kres, bałagan też. Wybierając Dziemiana chcecie przedłużyć okres
              > > bałaganu,ale zapominacie że są procesy ktorych nieda się zawrócić choćby n
              > ie
              > > wiem jak się starać. Świat nie stoi wy tez nie możecie stać, bo poprostu
              > > procesy gospodarcze zmiotą was z powierzchni. Krzyki i wrzaski tego nie
              > > zmienią, co najwyżej pogłębią problemy. A im dlużej nie bedziecie chcieli
              > > zauważyć przemian tym większą cenę zapłacimy.
              > -
              • Gość: do małego Re: Dziemian na prezydenta IP: *.euro-net.pl 23.09.02, 22:27

> Gość portalu: do małego napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: mały napisał(a):
                > >
                > > > Znalazłem i to bardzo dawno. Jednak nie cierpię fałszu, socrealistyc
                > znej
                > > > propagandy bez względu na to kto ją uprawia, czerwoni czy czarni czy
                > tez
                > > psełdo
                > > > -
                > > > biznesmeni. Zależy mi by moje miasto było nowoczesnym i zasobnym. Żeb
                > ym ni
                > > e
                > > > musiał jak większośc rodowitych Białostotczan uciekac przed chamstwem
                > i
                > > > bazorowa kulturą w wykonaniu Pana Jarosława. Wiem jak wielu ludzi żył
                > o z
                > > > bazaru, ale jeszcze więcej żyje w tym mieście z pracy i chcę aby było
                > jej
                > > jak
                > > > najwięcej, i aby ta praca miała sens. To że komuś udało się i zarobił
                > niec
                > > o
                > > na
                > > > tym że okres przemian związany jest zawsze z pewnym bałaganem.Ale wsz
                > ystko
                > > ma
                > > > swój kres, bałagan też. Wybierając Dziemiana chcecie przedłużyć okres
                >
                > > > bałaganu,ale zapominacie że są procesy ktorych nieda się zawrócić cho
                > ćby n
                > > ie
                > > > wiem jak się starać. Świat nie stoi wy tez nie możecie stać, bo popro
                > stu
                > > > procesy gospodarcze zmiotą was z powierzchni. Krzyki i wrzaski tego n
                > ie
                > > > zmienią, co najwyżej pogłębią problemy. A im dlużej nie bedziecie chc
                > ieli
                > > > zauważyć przemian tym większą cenę zapłacimy.
                > > -
    • Gość: Józef Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 16:20
      Gramatyka, ortografia, i styl adwokatów ( wszyscy z IP:*.euro-net.pl???) imć
      pana Dziemiana - do pozazdroszczenia... Akademicki przykład niedźwiedziej
      przysługi. A sam "bohater" najlepiej nadaje się moim zdaniem np. do reklamy
      kufla piwa z dobrą golonką ( plus strój Szwejka obowiązkowo) wyeksponowanej na
      głównej ścianie każdej z jego super restauracji. Na zdrowie!.
      • Gość: Shakin' Re: Dziemian na prezydenta IP: *.szeptel.net.pl 24.09.02, 21:55
        Gość portalu: Józef napisał(a):

> Gramatyka, ortografia, i styl adwokatów ( wszyscy z IP:*.euro-net.pl???) imć
        > pana Dziemiana - do pozazdroszczenia... Akademicki przykład niedźwiedziej
        > przysługi. A sam "bohater" najlepiej nadaje się moim zdaniem np. do reklamy
        > kufla piwa z dobrą golonką ( plus strój Szwejka obowiązkowo) wyeksponowanej
        na
        > głównej ścianie każdej z jego super restauracji. Na zdrowie!.

Oczywiscie Dziemian nie jest na przegranej pozycji.Na razie. Jednak jesli
        posilkowac sie bedzie salonem internetowym z Kopernika (wiemy, wiemy:kazdy moze
        przyjsc i napisac...) oraz swoimi pseudo-doradcami (J.J. i inni debile z
        zoltymi papierami) przegrana bedzie dotkliwa.Trzeba pamietac, ze przeciwnicy
        znaja kilka "czarnych" tematow i kiedy bedzie trzeba opublikuja je. Maja nawet
        przygotowane pewne i mocne argumenty...Nie tylko na Dziemiana
        • Gość: stas Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 15:09
          Gość portalu: Shakin' napisał(a):

> Gość portalu: Józef napisał(a):
          >
          > > Gramatyka, ortografia, i styl adwokatów ( wszyscy z IP:*.euro-net.pl???) i

Mimo to że Panu ciężko wszystko z siebie wydalić, ślina przeszkadza, rozumiem
          podejście. A propo reklamy. Z każdego można troche pokpić z jego biologicznych
          powiedzmy, szczegułów. Nie wątpię, że tym bardziej z Pana. Ale Pan wygrywa w
          tych eliminacjach, bo kandydat - na powierzszni, a Pan w ... schowku.
          Już widzę, jak Pan pociera ręce z dotkliwej przegranej kandydata. A to pytanie -
          czy Pan jest wyznawcą byle jakiej religii? Jeżeli tak, to musi pamiętać
          przepowiednie o dziewice, którą chcieli zabić kameniami. Pamięta Pan, co
          powiedział Chrystus?
          Wszyscy my sami po gardło siedzimy w "czarnych" tematach, i dla tego nie są
          świętymi. Co dotyczy publikacji, to ten gest za stony byle jakiego kandydata (
          w tym i Dziemieana, jeśli zdecyduje sie na podobne) to i jest odzwierciadleniem
          czarności.
          Szanując Pana zdanie wyrażnie nie zgadzam się z Panem przede wszystkim w
          podejściu do tematu.
        • Gość: stas Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 25.09.02, 15:09
          Gość portalu: Shakin' napisał(a):

> Gość portalu: Józef napisał(a):
          >
          > > Gramatyka, ortografia, i styl adwokatów ( wszyscy z IP:*.euro-net.pl???) i

Mimo to że Panu ciężko wszystko z siebie wydalić, ślina przeszkadza, rozumiem
          podejście. A propo reklamy. Z każdego można troche pokpić z jego biologicznych
          powiedzmy, szczegułów. Nie wątpię, że tym bardziej z Pana. Ale Pan wygrywa w
          tych eliminacjach, bo kandydat - na powierzszni, a Pan w ... schowku.
          Już widzę, jak Pan pociera ręce z dotkliwej przegranej kandydata. A to pytanie -
          czy Pan jest wyznawcą byle jakiej religii? Jeżeli tak, to musi pamiętać
          przepowiednie o dziewice, którą chcieli zabić kameniami. Pamięta Pan, co
          powiedział Chrystus?
          Wszyscy my sami po gardło siedzimy w "czarnych" tematach, i dla tego nie są
          świętymi. Co dotyczy publikacji, to ten gest za stony byle jakiego kandydata (
          w tym i Dziemieana, jeśli zdecyduje sie na podobne) to i jest odzwierciadleniem
          czarności.
          Szanując Pana zdanie wyrażnie nie zgadzam się z Panem przede wszystkim w
          podejściu do tematu.
    • akir Re: Dziemian na prezydenta 30.09.02, 10:15
      Być może i jestem debilem z żółtymi papierami, ale p.Dziemian udowodnił jednak
      że można z gówna zrobić coś, oczywiście, że Turkus nie jest Mariotem, ale i
      pieniądze zainwestowane są wielokrotnie mniejsze, każdy potrafi zrobić cos
      super wydając mnóstwo kasy, ale tej nasze miasto akurat za dużo nie ma. Poza
      tym nie wiem czemu wszyscy mówią o hotelach, jest to tylko jedna z wielu
      dziedzin działalności Jardu wcale nie największa. Nikt też nie napisał
      dotychczas o tym że p.Dziemian pomaga innym wiem że za darmo pozwala nocować
      uczestnikom ogólnopolskiego festiwalu twórczości osób upośledzonych (oficjalna
      nazwa pewnie jest trochę inna), wspomaga też działalność Białostockich twórców
      filmowych. Świadczy to o tym że myśli nie tylko o zarabianiu kasy, a to chyba
      nie jest zła cecha u prezydenta miasta.

Na koniec dodam jeszcze że nie znam osobiście p.Dziemiana, ani go nigdy nie
      widziałem (podobno jest strasznie gruby). Więc moja opinia nie jest podyktowana
      jakimiś względami. Natomiast w dyskusji która jest powyżej znajduję dosyć mało
      argumentów, a wiele "piany".

Pozdrowienia Akir
      --------------------------------------
      pl.wikipedia.com
      Razem wiemy wszystko!
      • Gość: mały Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:24
        Jak narazie tylko 2,5 % poparcia i wystarczy
    • Gość: Edward Re: Dziemian na prezydenta IP: 195.205.214.* 30.09.02, 12:32
      Zacznę od tego, że nie jestem obywatelem Polski( mimo to, że jestem Polakiem z
      pochodzenia, urodziłem się w Żytomierzu na Ukrainie). Mieszkam w Białymstoku
      3,5 lat.
      Na forum trafiłem przypadkowo. Chcę podzielić się z Państwem spostrzeżeniem że
      tak powiem w pewnym sensie świeżym okiem za... no chociaż za takim wątkiem jak
      wybory.

Nie mam zamiaru obalać lub krzywdzić, czy też przemawiać za kandydatów na
      prezydenta miasta, których nie znam. To znaczy ani osobiście, ani w kwestii
      ich osiągów.
      Natomiast co druga osoba na forum, odniosłem wrażenie, bez skrupułów to robi .
      Przy czym przeważająca liczba faktów, którymi apeluje ta lub inna osoba, są
      faktami pożyczonymi czujnym uchem u „wiarygodnego” źródła.
      Bardzo jest nieetycznie w dyskusji o zaletach lub niedociągnięciach osoby
      kandydującej
      zwracać uwagę na wady lub inne biologiczne bodźce sylwetki lub twarzy.

Rozumiem, że daleko nie każdemu w mieście żyje się dobrze. Ale obrażającym
      słowem nigdy i nikt niczego nie zdobył. Bądźmy uprzejmi. Taka uprzejmość
      wobec złych i marnych ludzi, jak często nam się wydaje, kosztuje dla naszego
      charakteru. Ale pierwszych 5 minut.
      A dalej będzie nam dużo lżej. Jeżeli damy swobodę uczuciom, to na odwrót, tylko
      te 5 minut
      są zwycięzcami.
      Korzystając z okazji wyborów samorządowych, które niebawem się odbędą
      Chcę oddać swoją sympatię dla Pana Jarosława Dziemiana. Znam tego człowieka 2
      lata.
      Pomógł mnie bardzo i pomaga nadal, chociaż ja osobiście dla niego nie mogę w
      tej chwili zrobić prawie nic. Nie jest to sprawa podnoszenia kawałka chleba
      dla cierpiącego. Prowadzę swoją jednoosobową firmę ale bez jego pomocy nie
      wiem, czy nadal mógł bym zajmować się tym interesem (tematyką karaoke,)
      I jeżeli my z żoną i tacy jak my, których w Polsce i zresztą w Białymstoku nie
      jeden dziesiątek, nie możemy liczyć na pomoc ani Państwa, ani też innych
      pozarządowych organizacji pomocy Polakom, to cieszymy się, że są ludzie, które
      robią to nie dla korzyści swojej, a dla tego, że mają duszę do tego.
      A ile innych ludzi, którzy mogli by powtórzyć to samo, ale nie mają możliwości(
      na przykład wielodzietne rodziny czeczeńskich uchodźców, na przyjmowanie się
      losem których Państwu nie ma czasu i środków i którym Pan Dziemian pomógł z
      mieszkaniem i przetrwaniem.

A ile robi się dla dzieci.

Powiem Państwu szczerze, że tak naprawdę Pan Jarosław Dziemian jest zwykłym
      człowiekiem w tym ze swymi wadami. (Kto ich nie ma?). Do kampanii wyborczej
      przystąpił, bo wierze, że potrafi przynieść dobre przemiany w nasze życie.
      Nieprawda, że ze wszystkich sił ciągnie się do władzy. Przecież to chyba jedyny
      kandydat, któremu nie ma w tej kampanii nic do stracenia. Człowiek przedłożył
      siebie w intencji pomóc rodzimemu miastu. Ja tak to odbieram.
      I może jest jedynym kandydatem, który ma inny zawód, niż wszystkie inne – nie
      jest z zawodu urzędnikiem. (Bo ten zawód jest w tej chwili popularny w Polsce.
      Prosto urzędnik.
      Obojętnie czym urzędować: ludźmi, szafkami, papierkami – aby urzędować.)

A teraz proszę wybaczyć mnie, jeżeli komuś nie sprawiło interesu, czytając ten
      list, a również za ewentualne pomyłki gramatyczne i stylistyczne.

Więc bądźmy uprzejmi i cierpliwi/
      Pozdrawiam wszystkich
      Edward Wolański

• Gość: mały Re: do Edwarda IP: *.osiedle.net.pl 30.09.02, 21:17
        To miło, że pamiętasz o tych co Ci pomagają. Ale miasto potrzebuje nieco
        więcej. Nie mam nic do działalności Pana Dziemiana jak przedsiębiorcy i
        działacza społecznego. Niech robi jak najwięcej, jest taka potrzeba i są ludzie
        ktorzy potrzebuja pomocy. Może to robić nadal i nikt mu napewno przeszkadzać
        nie będzie. Natomiast to miasto jest w trudnej sytuacji i potrzebuje impulsu
        rozwojowego, potrzebuje wiedzy ponad przeciętnej,i umiejętności pracy na rzecz
        społeczności lokalnej. To nie jest przedsiębiorstwo, a organizm w ktorym łączą
        się różne interesy mieszkańców i starych i młodych, bogatych i biednych.
        Wyznawcow różnych religii i narodowości. Mamy juz XXI wiek, niosący tysiące
        zagrożeń, wśród nich nowoczesne technologie,które niestety redukują ludzką
        pracę,zastępując ją automatyzacją procesów produkcyjnych. To wszystko stawia
        inne wymagania od lokalnych władz. To nie tylko umiejętnośc prostego
        zarządzania to przedewszystkim, umiejętnośc kreowania procesów dających ludziom
        pracę, może trochę inną niz znaliśmy. Wybory na zasadzie bo to dobry człowiek,
        albo dobry katolik, albo socjalista nie rozwiązuje tych problemow. Nie twierdze
        ze te kryteria nie sa ważne, ale nie moga być jedyne wobec problemów które mamy
        do rozwiązania. Bo tu trzeba przedewszystkim brać pod uwage możliwości
        stawienia czoła przyszłości tysięcy młodych ludzi kończących szkoły i
        rozpoczynających życie od zasiłku dla bezrobotnych. A niestety Pan Dziemnian,
        nie jest człowiekiem,ktory potrafi temu zaradzić. Niech lepiej robi to co umie
        i to przyniesie większy pożytek ludziom.
        • Gość: edward do małego IP: 195.205.214.* 01.10.02, 12:10
          Dziękuję za komentarz.
          Zgadza się z Panem co do wiedzy profesjonalnej, niezbędnej dla osoby
          kierującej i decydującej.

Ale mi się wydaje, że wiedza sama w sobie mało niesie praktycznego znaczenia,
          bo wiedzieć, jak to czy owo zrobić i, właśnie, potrafić to zrealizować – są
          różnymi rzeczami.
          Wolałbym mieć nie filozofa, lecz realizatora.

Rzeczywiście, miasto jest w trudnej sytuacji. Miasto, i to jest oczywiste,
          potrzebuje inwestycji, pieniędzy. I tutaj pytanie : Czy potrafi to zrobić
          ten, który miał spory czas na zrobienia tego, lub ten, który jest z
          wykształcenia akademikiem nawet, ale jednak dalekim od
          Praktyki załatwiania dużych oraz wręcz nudnych spraw codzienności
          urzędowania, polegającego na zdobywaniu korzystnych ludzi, układów,
          polegającego na sporym doświadczeniu pływania w korytarzach władzy i biznesu.

Przecież prezydent ( burmistrz) , to przede wszystkim osoba zaopatrująca
          mieszkańców, to jest gospodarz-biznesmen. Taki los spotkał Moskwę w osobie J.
          Łużkowa. Są ludzie i nawet
          Nie mało, którzy nie lubią go i jego czyny. A jednak wyciągnął Moskwę z gówna i
          przyciągnął inwestorów. Miasto tylko zyskało na tym. Poziom życia w Moskwie
          nie prosto jest wyższy od innych dużych miast Rosji, on jest 2,5 razy większy.

Ale zostawimy naszego wschodniego sąsiada. Tak, niema idealnych kandydatów i
          nigdy nie będzie. I Pan Dziemian nie jest takim. Ale dla tego, żeby szybszej
          jechać nie wystarczy wymienić w silniku śrubę. Trzeba zamienić silnik na inny,
          może nie firmowy, ale mocniejszy.

I to tyle.

Jeszcze raz dziękuję za reakcje i życzę miastu dobrego prezydenta.

Edward

• akir Re: do Edwarda 04.10.02, 11:26

> do rozwiązania. Bo tu trzeba przedewszystkim brać pod uwage możliwości
          > stawienia czoła przyszłości tysięcy młodych ludzi kończących szkoły i
          > rozpoczynających życie od zasiłku dla bezrobotnych. A niestety Pan Dziemnian,
          > nie jest człowiekiem,ktory potrafi temu zaradzić.

Na boga z kąd taka pewność, może właśnie przedsiębiorca wie lepiej co
          przeszkadza w tworzeniu nowych miejsc pracy?
          • Gość: k. Do AKIRA - myslenie ma przyszłość IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 18:19
            akir napisał:

> Na boga z kąd taka pewność, może właśnie przedsiębiorca wie lepiej co
            > przeszkadza w tworzeniu nowych miejsc pracy?
            >
            >
    • Gość: pio Re: Dziemian na prezydenta Wólki Kościelnej IP: *.agnella.com.pl 03.10.02, 19:28
      Wy chybanigdy nie pracowaliście, u Dziemiana, albo pracujecie i boicie się
      prawdę powoedzieć. Dziemian to wykorzystywacz ludzi, któy omija wszystkie
      przepisy na prawo i lewo. Na dodatek jako człowiek pan "INŻ". A wiecie że
      dzieci za prowadzenie Radio Jard 2 muszą nawet pałcić....

Dziemian na prezydenta Wólki Kośceilenej, wstyd ...
      • Gość: Wólkowiak Wólka Kościelna mówi stanowcze NIE !!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 10:32
        Może zechcą go w Zawykach.
        • Gość: Zawykowicz Re: Wólka Kościelna mówi stanowcze NIE !!! IP: *.bial.gazeta.pl 04.10.02, 19:40
          Pomyślimy
          • Gość: mały Re: Wólka Kościelna mówi stanowcze NIE !!! IP: *.osiedle.net.pl 04.10.02, 19:48
            Gość portalu: Zawykowicz napisał(a):

> Pomyślimy
            No nie przecież wiecie żę chce go Żytomierz na Ukrainie. Eksport to jest to
            czego nam brakuje.
            • Gość: WYBORCA Re: Wólka Kościelna mówi stanowcze NIE !!! IP: *.euro-net.pl 05.10.02, 00:19

> Gość portalu: Zawykowicz napisał(a):
              >
              > > Pomyślimy
              > No nie przecież wiecie żę chce go Żytomierz na Ukrainie. Eksport to jest to
              > czego nam brakuje.
              • Gość: GG77 BIALYSTOK TO KATOLICKA PROWINCJA IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 23:32
                ludzie opamietajcie sie....
                jestesmy prowincja - glosujcie na osoby kompetentne a nie na tego pojebanego
                dziemiana. Zgarnie kase i gowno zrobi.
                .......i wylaczcie radio maryja bo wciaz slychac je z wiekszosci domow.
                • Gość: stas Re: BIALYSTOK TO KATOLICKA PROWINCJA IP: 195.205.214.* 07.10.02, 12:36
                  Gość portalu: GG77 napisał(a):

> ludzie opamietajcie sie....
                  > jestesmy prowincja - glosujcie na osoby kompetentne a nie na tego pojebanego
                  > dziemiana.
                  Komu brakuje mocnej myśli, stosuje mocne słowa

Zgarnie kase i gowno zrobi.
                  Wręcz przeciwnie: nie ma kasy, jest gówno.

> .......i wylaczcie radio maryja bo wciaz slychac je z wiekszosci domow.

Otwórz oczy, biedaczku, owe radio - źródło kontrowersji w polskim katolicyzmu.

• Gość: stas Re: Wólka Kościelna mówi stanowcze NIE !!! IP: 195.205.214.* 07.10.02, 12:24

> Gość portalu: Zawykowicz napisał(a):
              >
              > > Pomyślimy
              > No nie przecież wiecie żę chce go Żytomierz na Ukrainie. Eksport to jest to
              > czego nam brakuje.
              Obawiam się, że Panu czegoś jeszcze brakuje, bardziej poważnego.
      • Gość: stas Re: Dziemian na prezydenta Wólki Kościelnej IP: 195.205.214.* 07.10.02, 12:21
        Gość portalu: pio napisał(a):

A wiecie że
        > dzieci za prowadzenie Radio Jard 2 muszą nawet pałcić....
        >
        I to jest super! Przynajmniej jest pewność, że miastem będzie rządził człowiek,
        który na szczęście będzie wykorzystywał dla zwalczania problemów ludzi, które
        są zawodowcami i potrafią pracować, a nie załatwiał ciepłe miejsca dla swoich
        krewnych i przyjaciół.
        • Gość: hg Re: Dziemian na prezydenta Wólki Kościelnej IP: *.agnella.com.pl 07.10.02, 17:00
          Ale to wszytko idzie do kieszeni Dziemian, czyli także i miasto będzie
          ykorzystywał do tego by napełniać swoją kieszeń. Wstyd drogi kolego, coś
          takiego proponować, wstyd
        • Gość: wyborca Re: Dziemian na prezydenta Wólki Kościelnej IP: *.euro-net.pl 07.10.02, 22:29
          Gość portalu: stas napisał(a):

> Gość portalu: pio napisał(a):
          >
          > A wiecie że
          > > dzieci za prowadzenie Radio Jard 2 muszą nawet pałcić....
          > >
          > I to jest super! Przynajmniej jest pewność, że miastem będzie rządził
          człowiek,
          > który na szczęście będzie wykorzystywał dla zwalczania problemów ludzi, które
          > są zawodowcami i potrafią pracować, a nie załatwiał ciepłe miejsca dla swoich
          > krewnych i przyjaciół.
          ---
    • Gość: Wojtuś Re: Dziemian na prezydenta IP: 212.244.27.* 08.10.02, 11:36
      Gość portalu: krzyś napisał(a):

> NARESZCIE KTOŚ TU ZROBI PORZĄDEK W GMINIE !Pan Jarosław na
      > przykładzie swojego przedsiębiorstwa udowodnił nam wszystkim ,
      > że w takim mieście jak białystok - zacofanym i biednym z długami
      > gminy ponad 140 milonów nowych złotych ,można gospodarnie
      > rządzić
      • Gość: tolek Re: Dziemian na prezydenta IP: w3cache:* / 195.205.214.* 13.10.02, 22:38
        Gość portalu: Wojtuś napisał(a):

> Gość portalu: krzyś napisał(a):
        >
        > > NARESZCIE KTOŚ TU ZROBI PORZĄDEK W GMINIE !Pan Jarosław na
        > > przykładzie swojego przedsiębiorstwa udowodnił nam wszystkim ,
        > > że w takim mieście jak białystok - zacofanym i biednym z długami
        > > gminy ponad 140 milonów nowych złotych ,można gospodarnie
        > > rządzić
    • Gość: Anka Re: Dziemian na prezydenta IP: *.biaman.pl 17.10.02, 03:40
      Przeczytałam artykuł, następnie śledziłam przez wiele dni Państwa wypowiedzi.
      Dało mi to wiele do myślenia. Nie znam się na polityce, jestem zwykłym belfrem.
      Kocham dzieci. Pana Dziemiana poznałam z opowiadań swoich uczniów (tańczą w
      KOLORZE, który sponsoruje). Osobiście byłam u Niego kilka razy w ciągu
      ostatnich lat. Zawsze z prośbą o pomoc w organizacji imprez charytatywnych i
      kulturalnych dla dzieci i młodzieży Białegostoku. Zaręczam, że nigdy nie
      odeszłam z "kwitkiem"(w przeciwieństwie do wizyt u innych biznesmenów i
      notabli). Zawsze służył pomocą, wsparciem finansowym, udostępniał bezpłatnie na
      wszystkie te imprezy "Krąg", zapewniał pomoc swoich pracowników, w razie
      potrzeby transport,etc. Pamiętacie Państwo WIELKĄ ORKIESTRĘ ŚWIĄTECZNEJ POMOCY!
      Tyle było krytyki na jej temat. Faktem jest, że władze miejskie "olewały" ją
      przez ostatnie kilka lat, a w ubiegłym roku całkowicie "wypięły się". Pan
      Dziemian starał się ratować honor białostoczan. Przygarnął ORKIESTRĘĘ - i co? -
      jeszcze go skrytykowano. Na temat jego gospodarności nie będę się wypowiadała,
      ale zaczynał od kredytów, a osiągnął sukces. Nie musi robić JARDLANDU z
      Białegostoku i kombinować jak nasze "urzędasy" - stać go na to. Niektórzy
      obrażają go, nazywając prostakiem. Jakie mają do tego prawo? Co sami osiągnęli?
      To prawy białostoczanin z dziada, pradziada i ma prawo popierać folklor
      białostocki, nawet disco- polo, jak chce! Gdzie wasza tolerancja!!! W kraiach
      UE też popiera się ludowość i robi na tym interesy! Popatrzmy na Holendrów,
      Szkotów - uczmy się od nich. Amerykanie uwielbiają nasze disco, sprzedaje się u
      nich jak gorące PSZAŚNE bułeczki. Kto zna historię muzyki, ten wie, że i CHOPIN
      opierał się na folklorze. Swoją drogą w RADIU JARD nie słychać tego. Dzieci też
      nie płacą za pracę w radiu. Te symboliczne pieniądze dotyczyły i moich uczniów,
      gdyż musieli przejść odpowiednie szkolenia (mają "słomiany zapał" i gdyby nie
      ta śmieszna sumka, to co tydzień zmieniałby się skład zespołu i JARDUŚ by się
      rozpadł). Dzieci uczą się odpowiedzialności i rzetelności w swojej "pracy", a
      Białystok ma jedyne w kraju radio dziecięce! Wiem od dzieci, ile lat trwały o
      nie starania - z winy władz. Jestem również białostoczanką. Moja rodzina
      mieszka tu od wielu pokoleń, ale jaknic się nie zmieni, to sama spakuję walizki
      swemu dziecku. Może jednak warto postawić na gospodarność pana Dziemiana, niż
      na urzędasów z pustymi kieszemniami, które chcą napełnić, bo na tym polega
      chyba ta cała polityka w naszym kraju.
    • Gość: Mietek Re: Dziemian na prezydenta IP: *.stnet.pl 20.10.02, 23:27
      Dziemian niech sie zajmie swoimi brudami, bedzie wykorzystywal wladze tylko do
      swoich prywatnych celow, zeby jego firma jak najwiecej zarobila. Wiem, co
      mowie, bo kiedys pracowalem jako kelner w Kregu. Wykorzystuje mlodziez, ktora u
      niego pracuje na czarno, nie placi zusu za nich.
      • Gość: KRZYŚ Re: Dziemian na prezydenta IP: w3cache:* / 195.205.214.* 21.10.02, 22:43
        Gość portalu: Mietek napisał(a):

> Dziemian niech sie zajmie swoimi brudami, bedzie wykorzystywal wladze tylko
        do
        > swoich prywatnych celow, zeby jego firma jak najwiecej zarobila. Wiem, co
        > mowie, bo kiedys pracowalem jako kelner w Kregu. Wykorzystuje mlodziez, ktora
        u
        >
        > niego pracuje na czarno, nie placi zusu za nich.
        ---TOBIE TEŻ BYM CI NIEZAPŁACIŁ NIEDORAJDO , ZAWSZE BĘDZIESZ BEZROBOTNYM .
    • Gość: wasyl Re: Dziemian na prezydenta IP: 212.33.85.* 25.10.02, 19:24
      Ja pierniczę,czyście ludzie ocipieli ??? I tak się z nas nabijają za to pseudo
      radio a nie zdziwiłbym się gdyby on chciał całą Lipową sajdingiem obić...
    • Gość: SOKRAT Re: Dziemian na prezydenta IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 12:22
      Do nauki Krzysiu! Miasto spałaciło całe swoje zadłużenie - to powinieneś
      wiedzieć, jeżeli zabierasz głos w dyskusji. Neładnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka