Dodaj do ulubionych

Podaję Wyborczą do sądu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:17
Może w ten sposób mój skromny głos dotrze do naczelnej "GW", pani
Gąsiorowskiej, która jakoś nie może znaleźć chwili czasu nawet na telefoniczny
kontakt. 6 bm. niejaki Tomasz Rożek pomieścił był w w/w dzienniku notatkę
"Dezinformacja za 2 złote", w której przedstawił był w niesprawdzonym świetle
garść domysłów o mojej firmie, z których tylko jeden okazał się prawdziwy.
Produkuję mianowicie zafoliowane rozkłady jazdy miejskiej komunikacji, które
dostępne są w kioskach (poza "Ruchem"). Jedna pani kupiła kilka takich, jeden
z nich był z błędami, co uczciwie przyznałem w piśmie do redakcji. Pani owa
nie chciała słuchac przeprosin i oferty, że zaraz jej się wymieni na właściwy
jeno wykrzyczała, że poleci z tym do prasy. I poleciała! Do "Wyborczej", gdzie
ochoczo przyjął ją T.Rożek. Napsiał to, co mu naopowiadała. Niby fajnie, że
ujął się za nieszczęsną pokrzywdzoną, tyle tylko że napłótł głupot, których
wyjaśnienie, mojego skromnego autorstwa, leży do dziś w redakcji. I tu mam
pretensję, że dziennika ma w nosie po pierwsze: dotkniętego niesłuszną krytyką
obywatela a po drugie - Prawo Prasowe, które wyraźnie nakazuje opublikowanie
wyjaśnienia w terminie do 7 dni! Pani Redaktor Naczelnej nie było stać nawet
na kurtuazyjny telefon żeby powiedzieć, żebymk się na przykład kazał wypochać
trocinami! Wobec tego - postanowiłem jak na wstępie: w sądowym pozwie
proprosezę dodatkowo o przeprosiny za stek kłamstw, które ukazały się na
szacownych łamach! Może to wreszcie dotrze do pani Gąsiorowskiej?
Michał Piekarek, właściciel firmy "MIAU" (Mała Usługowa Agencja Informacyjna"
Obserwuj wątek
    • habitus Re: Podaję Wyborczą do sądu 12.10.05, 22:48
      A czy wysłał Pan swój list poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru?
    • Gość: Łukasz Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.osiedle.net.pl 12.10.05, 22:54
      Służe pomocą w udowodnieniu,że ten człowiek nie nadaje sie na dziennikarza,a GW
      powinna mieć nadzór nad tym co piszą jej pracownicy i co ukazuje sie na łamach
      dziennika.Kilka tygodni temu Tomasz Rożek napisał stek bzdur o mojej
      firmie.Kontakt z autorem artykułu oraz z redaktor naczelną jest do tej pory
      niemożliwy.Mój mail ezielone@op.pl .Czas odsunąć takich ludzi od tak
      odpowiedzialnego zawodu!!!
      • habitus Re: Podaję Wyborczą do sądu 12.10.05, 23:02
        www.pap.pl/kodeks/dko.html
        Nie jest to prawo - ale może się przyda.
      • Gość: Poszkodowany Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:34
        Dziś się do Ciebie odezwę!
      • Gość: Poszkodowany DO Łukasza!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:49
        Jeśli mamy się skontaktować w sprawie danych na temat indolencji piszących w
        Gie-wu (bo niektórych dziennikarzami nie idzie nazwać) bądź uprzejmy zluzować
        swoją skrzynkę, ponieważ jest ponad miarę przeładowana i nie łyka mailów. Cze!!!
      • Gość: papilot Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 17:59
        Tę naczelną też by się przydało pogonić na szczaw: już kilka osób, które miały
        nieszczęście zatrudnić się w "Wyborczej", nie wytrzymało jej apodyktyczności
        oraz (nomen omen) szarogęszenia się tudzież - lekceważenia wszystkich w swoim
        otoczeniu. Została tu "zesłana" aż z Częstochowy. Namaszczona - to na pewno ale
        chyba równiez przy okazji z tego namaszczenia to ją nieco pogięło i nawiedziło.
        Co - widać na łamach, które coraz gwałtowniej szmatławieją!
    • zewsi Re: Podaję Wyborczą do sądu 12.10.05, 23:09
      Mój tata miał tak samo. No może troszkę lepiej, bo pani Gąsiorowska powiedziała,
      by się wypchał tymi trocinami :-).
    • Gość: kawelin Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.csk.pl 12.10.05, 23:19
      >>Może w ten sposób mój skromny głos dotrze do naczelnej "GW", pani
      >>Gąsiorowskiej, która jakoś nie może znaleźć chwili czasu nawet na telefoniczny
      >>kontakt.

przepraszam za szczerość, ale jesteś durny aż mokry,
      nie wiem jak ty prowadzisz tą firmę, ale biznesmen z ciebie żaden,
      powiem więcej, bladego pojęcia nie masz o niczym, bo jak inaczej nazwać głupola
      który chce poskarżyć się redakcji telefonicznie ??
      • fiat_lux Re: Podaję Wyborczą do sądu 12.10.05, 23:23
        mozna go nazwac czlowiekiem ktory chce wyjasnic sprawe po ludzku poprzez
        kulturalna wymiane zdan

a ty to chyba pracujesz w urzedzie skarbowym co?
      • Gość: Poszkodowany Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:59
        Niekoniecznie wyłącznie telefonicznie: w Gie-wu leży moje wyjaśnienie z
        pokwitowaniem odbioru przez niejakiego Orpika Pawła, wydawcę tego akurat numeru.
        • Gość: kawelin Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.csk.pl 13.10.05, 08:05
          to czemu o tym wyjaśnieniu nie piszesz ?
          odczekaj 14 dni i wysmaruj im wezwanie przedsądowne do naprawienia szkody, w
          tym wypadku chodzi o sprostowanie na łamach gazety, to dopiero dqa ci możliwość
          skierowania sprawy do sądu, nabijają się z ciebie bo widzą że nie umiesz się w
          tym "prawie" poruszać
    • prawdziwy.www.zieloni.w.pl WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) 12.10.05, 23:57
      dzialanosc mediow w Polsce to dalej totaliotarne bezprawie i klamliwa propaganda

a to co zrobili z twohja firma to tzw. czarny marketing

najpierw cie obsmarują, abys musial np. wykupic reklamy swojej firmy u nich

chcac zachowac prestiz swojej firmy

kto placi duzo za reklamy, nie jest obiektem krytyki mediow = proste $$$$$

www.1109.w.pl -atak "terrorystyczny" na WTC był mistyfikacją i
      pretekstem do wojny o ropę
      www.wojna-o-rope.w.pl -wojna o drożejącą ropę, kryzys energetyczny,
      polityczny, zmiany klimatyczne
      www.referendum-bialystok.w.pl - propozycja referendum w Białymstoku -
      mieszkańcy Białegostoku mają szansę powiedzieć, w jakim mieście i regionie
      chcieliby żyć i mieszkać - ZMIENIĆ BIAŁYSTOK I PODLASIE ! DOŚĆ ZAŚCIANKOWOŚCI !
      www.zieloni.osiedle.net.pl/ekoharacze.htm - prawda o ekoharaczach, czyli
      komu "przeszkadzają" "zieloni"
      • Gość: Poszkodowany Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:21
        To raczej już wolę dać buzi O.M.C. Prezydent R.P. Pani Bochniarz, niz pokalać
        się reklamą w "Gie-wu"!!!!
        • Gość: Poszkodowany Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:31
          Gąsiorowska odpowiedziała! Listownie! W tym mniej więcej stylu: pańskie
          oskarżenia są gołosłowne, wyjaśnienie nie nadaje się do publikacji, dziennikarz
          w sposób rzetelny wszystko sprawdził i opisał, ble, ble, ble a tak w ogóle to
          wont, łachu cmentarny mnie z tym pismem!
          To ostatnie to oczywiście streszczenie sensu wypowiedzi pe. Gąsiorowskiej, ale
          do tego się senns całej epistolografii w jej wykonaniu sprowadza.
          Jutro niosę pozew do sądu!
          • Gość: Poszkodowany Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 09:21
            Kiedy zaniosłem do redakcji odpis pozwu sądowego - tym razem rzeczywiście
            rzetelnie sprawdzono, czy oryginał zgadza się z kopią co do literki (dobra
            robota sekretarki Gie-wu!), przystawiono pieczątkę, machnięto podpis a jeszcze
            na schodach mnie dogoniono żeby uczynic dopisek, iż objętość złożonego pisma
            liczyła sobie stron jeden. Żeby tak jeszcze ludzie, pracujący w Gie-wu (bo
            niekoniecznie musze nazywac ich dziennikarzami) starali się podobnie przy
            popełnianiu swoich knotów... Ale to chyba nieosiągalne!
            • zewsi Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) 16.10.05, 12:11
              Po Twoim opisie widać, że mają już wprawę i to nie pierwszy pozew do nich
              dostarczony.
      • Gość: żałobnik Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:44
        Zabroniłem swojej rodzinie druku nekrologu w tej gazecie, w razie mojej śmierci!
        • Gość: motto100 Re: WYKUP REKLAME,TO SIE MEDIA ODCZEPIA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 09:13
          Gość portalu: żałobnik napisał(a):

> Zabroniłem swojej rodzinie druku nekrologu w tej gazecie, w razie mojej śmierci
          > !
          Ja chyba też wydam takie dyspozycje!!!
    • Gość: życzę wygranej Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:19
      Od roku nie czytam. Jeśli z forum dowiem się o jakiejś ciekawej publicystyce, to
      kupuję, dodatek lokalny ląduje zawsze na makulaturze bez czytania.
    • Gość: pok Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 12:21
      Jak masz znajomą w GW, to będziesz wówczas mógł liczyć na tekst w stylu
      pamiętnej reklamy promocji sklepów Levis, za co redaktorzyna dostała za darmo
      jeansowe majty. Oto cały profejsonalizm.

• Gość: Poszkodowany Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:17
        Znajomych to ja tam mam kilka, ale, skarz mnie Bozia, jeśli zniżę się do
        jakichkolwiek zabiegów o to, żeby jakikolwiek tekst (chociażby najpochlebniejszy
        - za duże pieniądze) o mojej firmie poakzał się w Gie-wu!Żeby się potem ze mnie
        znajomi śmieli? Nie ma głupich!!!
    • Gość: sss Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:10
      A co to znaczy, te takie "robaczki"? Czy to obraża Gąsaczewską? Jak tak, to
      dobrze!!!
      • Gość: erwad Re: Podaję Wyborczą do sądu IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 18.10.05, 21:42
        P.Gąsiorowska dalej podpada... www.jagiellonia.pl/artykul.php?id=832
        • Gość: sss Gąsiorowska pokazuje "wała" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:15
          No właśnie:
          W „Gazecie Wyborczej Białystok” z dnia 4 października 2005 r. ukazał się artykuł
          „Szarża na magistrat”. Zaatakowano w nim „Jagiellonię” oraz Radę Miejskę
          Białegostoku. Nie zawahano się nawet uderzyć w dobra osobiste jednego z radnych.
          Niemal cały artykuł składa się z cytatów przedstawicieli spółki Focus Park. Aby
          zachować pozory obiektywizmu jego autor zamieścił zaledwie bardzo krótką
          wypowiedź honorowego przewodniczącego rady nadzorczej Sportowej Spółki Akcyjnej
          „Jagiellonia” Lecha Rutkowskiego.
          Sympatycy JAGI, dotknięci do żywego, wysmażyli do Gąsiorkowskiej (znaczy - tej
          co ją nazywają naczelną redachtórką) list treści następującej:

Z wielkim oburzeniem przyjęliśmy wypowiedzi przedstawicieli spółki Focus Park,
          zamieszczone w "Gazecie Wyborczej Białystok" z 4 października 2005 roku w
          artykule "Szarża na magistrat". Jesteśmy w stanie zrozumieć, że Focus Park płaci
          swoim przedstawicielom za skuteczne działanie. Ale czy za pieniądze można
          powiedzieć każde głupstwo? Niestety z tych wypowiedzi jednoznacznie wynika, iż
          według filozofii wyznawanej przez pracowników Focus Park, wystarczy mieć dużo
          pieniędzy, a wtedy można wszystko. Można np. decydować o tym, kto może, a kto
          nie, głosować na sesji Rady Miejskiej Białegostoku. A taki drobny szczegół, że
          radni zostali wybrani przez lokalną społeczność w demokratycznych wyborach nie
          ma przecież znaczenia. Ważne jest, czy głosuje się zgodnie z interesami firmy
          Focus Park.
          Reprezentanci Focus Park pozwalają też sobie na postponowanie osoby
          białostockiego radnego, tylko dlatego, że... jest on zatrudniony w branży
          kinematograficznej. Przecież na tej zasadzie można zaatakować każdego, kto
          gdzieś pracuje, ponieważ w centrum rekreacyjno-handlowym oferuje się mnóstwo
          rodzajów usług i towarów. Więc, według tej logiki, każdy będzie stronniczy -
          piekarz, bo w Galerii będzie sprzedawany chleb i szewc, bo będzie tam można
          kupić buty.
          Niestety to wszystko pokazuje, jak niskie standardy chcą wnieść
          reprezentanci Focus Park do naszego życia publicznego. Dlatego też apelujemy do
          radnych Rady Miejskiej Białegostoku: - Nie pozwólcie się szantażować.
          - Nie poddawajcie się dyktatowi ludzi, którzy uważają, że skoro mają pieniądze,
          to wolno im o wszystkim decydować.
          Wierzymy, że także dla Was przyszłość Jagiellonii jest wartością, o którą
          warto walczyć i na rzecz której warto pracować.

A Gasiorkowska - co? A Gąsiorkowska pokazała im (jak i wielu innym) - wała!!!
          Nie dziwi, bo bardziej konweniuje jej Focus Park, który ma szmal i ma sąsiadować
          z budynkiem "Gie-wu", niż jakaś tam Jagiellonia! Bo to i ładne, i marmurowo -
          szklane, i reklamki w szmatławcu dać może...! Podejrzewam, że w ogóle nie
          konweniuje jej przede wszystkim to, że za oknami redakcji widnieje Białystok a
          nie na przykład Częstochowa, więc ma wszystkich i wszystko w dupie [to takie
          gwarowe słowo kaszubskie, oznacza mianowicie kukułkę]!
          I jeszcze pieprzy na łamach (nie ona, ale dziennikarze, w wydaniu centralnym,
          ona jest na to za cienka w uszach), że mamy w kraju jakąś demokrację czy coś
          takiego... O.K. mać, nie OTAKE demokracje my walczyly!!!
        • Gość: kkibic "Jagiellończycy", nie dajcie się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:58
          W wyborczej pojawil sie artykul, jawnie forujący Focus Park. Naczelna gazety
          nie chciala puscic sprostowania, pomimo stronniczosci materialu. Wychodzi na to,
          ze ma w tym jakis interes! Kibice JAGI - nie dajcie sobie w kasze dmuchac,
          zrobcie gremialny najazd na Wyborcza albo zasypcie te babe żądaniami
          sptostowania! W koncu kto jest dla kogo! Chyba nie Wy dla niej, no nie???
    • Gość: sad Re: Ja też chyba podam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 04:34
      q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka