Dodaj do ulubionych

3 kierunki studiów !

IP: *.torun.mm.pl 08.08.06, 19:34
MAm pytanie, a mianowicie muszę studiować na 3 kierunkach na studiach . Czy
to jest w ogóle możliwe /? Bo wiem, że można studiować 2 kierunki , jednakże
czy można również 3 ?? Bardzo proszę o odpowiedż. Jeśli można studiować 3
kierunki to jak je pogodzić ? Czy w ogóle da się je pogodzić ?? Proszę o
pomoc :) Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • Gość: luftwaffe Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:36
      a kiedy na to wpadłaś? Czy op realne, czy tylko twoje marzenia lub halucynacje?
      • Gość: aqq Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:42
        depresja szybko nastanie a później żadnego nie skończysz baw się jak masz
        okazje być młoda
        • Gość: bz Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:58
          a studiuj nawet 10 kierunkow
          • Gość: z. Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:07
            jak to musisz??
    • Gość: sic Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:12
      Toruń - i wszystko jasne ;)

• Gość: Richelieu* Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:21
        TAM jest dziennikarstwo i politologia, więc tylko dwa. ;)

ad autorka, bożesztymój
        • Gość: trux na UMCSie mamy chłopaka co 4 studiuje IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:29
          W tym roku zaczął prawo i niestety ale wymięka - mało go widać, nie odzywa się :)
          Jakoś poprawkami pozalicza ale to już trzeba mieć i zdolności i szczęście i
          wzorową organizacje czasu.
          • Gość: dfs Re: na UMCSie mamy chłopaka co 4 studiuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:35
            na umcs to ja mogę robić i 10 z palcem w dupie.
            • Gość: trux a co tak odstajemy od innych ? IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:37
              zapraszam - polecam dwa zrobić i pogadamy
              podwójny laureat ? jeśli nie to wątpię aby ci się udało więcej niż dwa
              • Gość: sdfsdf Re: a co tak odstajemy od innych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:46
                2 akutrat to ja robię, ale na UW nie na umcs.
                • Gość: trux i skąd takie przeświadczenie o wyższości ? IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:52
                  bo nie chce mi się wierzyć, że jesteście od nas "lepsi"
                  • Gość: dsads Re: i skąd takie przeświadczenie o wyższości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:56
                    jesteśmy lepsi, chyba nikt nie powinien mieć co do tego wątpliwości?
                    • Gość: trux nie wiem czy lepsi IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:01
                      ogólnie macie zapewnie wyższy poziom tutaj nie ma co się spierać
                      ale nasza czołówka nie odstaje od waszej - u nas po prostu mniej jest osoób
                      bardzo dobrych
                      ale mamy chociażby podwójnego laureata, kilku finalistów i ogólnie nieco osób ma
                      śrendią powyżej tych 4.5 - a to można uznać za dobre osiągnięcie
                      egzaminami od was tak bardzo nie odstajemy, ale oczywiście możesz twierdzić inaczej
                      • Gość: dsad Re: nie wiem czy lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:05
                        jeśli chodzi o laureatów to mamy ich po 15, ale na każdym kierunku.
                        • Gość: sdasd Re: nie wiem czy lepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:17
                          sorry, 15 finalistów w tym 3 laureatów, ale na to samo wychodzi. na liście
                          rankingowej każdego kierunku widzę po około 15 osób z max punktów.
                          • ilecka Re: nie wiem czy lepsi 09.08.06, 21:10
                            No i co kogo obchodzi czy UW jest lepsze od UMCS?

Typowe polskie myślenie: tylko UW, reszta g**** warta.
    • pij.mleko Re: 3 kierunki studiów ! 08.08.06, 20:27
      Spokojnie dasz rade, ja proponuje 4, a nawet 5...
      • Gość: ,,, Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:42
        ja dostałam się na 10 z 8 na które składałam papiery.

ad aytor.ka - głupich nie sieją, conie? heh
        • Gość: z. Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:06
          hehe ale wiecie ,jeszcze parę lat temu na człowieka co dwa studiuje patrzono
          dziwnie a teraz to całkiem normalne sie wydaje wiec kto to wie ;))
    • Gość: . Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:32
      Ależ oczywiście, że możliwe!
      1. dziennie (o ile się dostaniesz)
      2. zaocznie
      3. wieczorowo
      a 4. możesz nawet eksternistycznie :P
    • Gość: TZW Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.aster.pl 08.08.06, 21:41
      Hm, ja znam przypadek dziennego studiowania trzech kierunków - ekonomii,
      matematyki, socjologii. Odpowiednio "ustawiając" się z dziekankami da się coś
      takiego skończyć. Tylko nie wiem po co...
    • Gość: gung_ho Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.darnet.pl 08.08.06, 22:23
      Czy to jest prowokacja albo mi już kompletnie od tych upałów na mózg padło?
    • lol_niezly Re: 3 kierunki studiów ! 08.08.06, 22:30
      3 kierunki...paranoja!
      Nie wiem po co ... idz dziewczyno na jedna fizyke i przetrwaj semestr.
      • Gość: neliaa Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 22:36
        heh.. dziewczyna ma nieodparta potrzebe edukacji
    • encapsulated Co za ludzie... 08.08.06, 22:41
      Jak teraz wszyscy idą na łatwiznę.
      Ja studiuje 17.8 kierunka i to specjalnie w różnych częściach Polski, by później
      móc się pochwalić moim znajomym, że muszę jechać ze Szczecina z lekarskiego do
      Krakowa na ekonomię, by poźniej przenieść sie do Warszawy na pedagogike.
      Studiuję na uniwerskach, polibudach, am , asp nawet PWSZ!
      Wiem, ze te 17.8 kierunka zapewni mi pracę i godną przyszłość.
      PS: ja uderzyłem się w głowę jak byłem mały, a Tobie co się stało :]?
      • Gość: Petunia Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:57
        Emm, to dziwne co mówisz ... bo albo studiujesz 17 kierunków albo 18 ale 17.8 -
        nie bardzo pojmuję, albo gościu przyśniło Ci się coś albo bajerujesz jak z
        bicza strzelił (śmiech na sali) - nie można studiować po pierwsze lekarskiego
        razem z innymi kierunkami, gdyż to by oznaczało że studiujesz zaocznie (a
        niestety lekarskiego nie można zaocznie ani wieczorowo) - a lekarski kierunek
        wymaga 100% dyspozycyjności i laboorków - a wątpię byś jeździł z wydziału
        lekarskiego na pedagogikę i inne, szczerze wątpię. Aha i jakbyś mógł podać te
        17.8 specjalizacji to z chęcią przeczytam. Ale i tak uważam że powinieneś
        pochować tą 1 i 8 a powinna zostać 7 co byłoby bardziej wiarygodne. A może
        studiujesz jeszcze psychologię, matematykę, fizykę, chemię, technologię,
        bioinformatykę, informatykę, elektrotechynikę ??? Hmm to ciekawe ale czasem
        zajęcia są do wieczora a nawet jeśli studiujesz zaocznie to masz tylko dwa dni
        do zaocznych, no trzy powiedzmy: piątek, sobota, niedziela - z realnego punktu
        widzenia czasowo nie jest to możliwe, chyba że zakupiłeś wspoomagacz czasu i
        przystankowiec który pozwala Ci jechać ze Szczecina do Krakowa a potem do Wawy -
        serio poprzewracane w głowie trzeba mieć albo conajmniej nasrane za
        przeproszeniem by wypisywać takie rzeczy - chyba sam do końca nie wierzysz w to
        co piszesz ... Z realnego punktu widzenia niemożliwe, z technicznego punktu
        również NIEWYKONALNE, chyba że latach helikopterem na zajęcia to wtedy możliwe
        że trasę Szczecin - Kraków pokonujesz w trymigach, ale to niemożliwe gdyż
        lekarski masz od poniedziałku do piątku a inne musiałbyś studiować zaocznie co
        i tak przy pociągach niemożliwe byś w piątek zwijał się z lekarskiego i
        pierdziolił do Krakowa na ekonomię ... bo sam pociąg jedzie dobre 5 godzin :/
        Coś nam tu chłopcze zalewasz ...

Lekarski kierunek ma po pierwsze duużo zajęć tygodniowo - siedzi się czasem do
        późna na uczelni, po drugie ma laborki, po trzecie ma zajęcia praktyczne.
        Wątpię byś wyrobił się z tym wszystkim w czasie. Gdybyś miał te swoje kierunki
        na jednej uczleni to może byś i wydolił choć wątpię nawet w to, ale skoro
        skaczesz: to tu to tam ... to hmm pozostają mi tylko trzy alternatywne
        rozwiązania, no powiedzmy cztery: 1. wehikuł czasu. 2. helikopter. 3. Podręczne
        urządzenie do teleportacji. 4. Kompletny idiotyzm i głupota osobnicza -->
        patrz. postradanie zmysłów.

Pozdrawiam.
        • Gość: jezzzzzzz Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:02
          Petunia to był żart ,czaisz? joke ,serio serio
        • encapsulated Re: Co za ludzie... 09.08.06, 00:02
          Heh, cóż ciężko mi wytłumaczyć czy jesteś tak głupia że nie zrozumiałaś iluzji
          czy też celowo napisałaś tyle tekstu by się dowartościować.
          Niedugo pod każdym postem trzeba będzie dopisać uwaga ironia, bo zawsze znajdzie
          sie jakiś "student-idiota" który nie zrozumie.
          Perły przed wieprze.
        • pij.mleko Re: Co za ludzie... 09.08.06, 00:12
          Chyba sama dziewczyno masz cos nie tak z glowa. Ja studiuje 18.8 kierunka i daje
          rade, proponuje sie dowiedziec co to sa studia eksternistyczne!!! Medycyna,
          żeczywiscie jest dziennie, ale reszta eksternistycznie. A to 0.8 to stad, że
          wszystki uczelnie nie maja magisterskich i moga uczyc tylko do pewnego momentu
          np. do czwartego roku. Proponuje troche poczytac i nie wypowiadac sie na temat
          na ktorym sie nie znasz. Ty z 1 kierunkiem czy 2 to mozesz najwyzej wypowiadac
          sie na temat malowania paznokciow, albo pedzenia bimbru w warynkach domowych!
          Pozdrawiam.
          • Gość: pff Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 00:21
            ale sie przechwalasz ,ja mam 19.5 kierunka! i jeszcze bogate życie seksualne
            • Gość: braat1 Re: Co za ludzie... IP: *.centertel.pl 09.08.06, 09:15
              > ale sie przechwalasz ,ja mam 19.5 kierunka! i jeszcze bogate życie seksualne

Leszcz jestes... Ja co prawda studiuje na tylko na 15,6 kierunka, ale z tego 3
              sa dzienne!! Poza tym pracuje na 12,4 etatu, rok temu sie ozenilem i wychowuje
              3,2 dziecka. A poza tym samodzielnie buduje dom w Pcimiu Dolnym i znajduje czas
              na skłosza, lekcje tanca, jazde konna, a takze udzielam sie charytatywnie w
              Kole Pomocy Dzieciom Bezdomnym.
          • klymenystra :D :) 09.08.06, 01:33
            piekne ^_^ poplakalam sie :D
            • pij.mleko Re: :D :) 09.08.06, 01:38
              Az trudno w to uwierzyc, nie sadzilem ze w zyciu spotka mnie jeszcze cos takiego :P
              • Gość: pff Re: :D :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:03
                no i co zrobiliście?!! ,kurde ,no teraz to ja ze swoim 19.5 kierunkiem ,to ja
                czuje ,ze na żadna prace nie mam szans i doktorat z astrofizyki chyba szlag
                trafi;(
                • klymenystra Re: :D :) 10.08.06, 01:24
                  nie chce Cie martwic, stary...
                  widzisz, ja studiowalam 20,678 kierunka, zrobilam 12,345623 doktorata, w tym
                  5,76 interdyscplinarnych (geodezja z sinologia, rachunkowosc z technika uprawy
                  burakow cukrowych w Skanii itd)....
                  i teraz mam prace za marne 3,45 zlotego za godzine...
                  nie warto sie tyle uczyc :(
                  • Gość: pfff Re: :D :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:38
                    tak mówisz?;(( ,o kurcze...to myslisz ,ze powinienem zrezygnować? tzn.studiować
                    tylko 18.4 kierunka czy ewentualnie 17.63-no ale to juz w ostateczności....
                    • Gość: Petunia Re: :D :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:38
                      Wiecie co, biorę rzeczy na poważnie, ponieważ w przeszłości mój zasrany ojciec
                      zażartował że moja matka umarła i żart niestety był prawdą, :( a więc od tego
                      czasu bardzo czędzę żarty i prawdę ... i myślę, że nie jest to powód by z ludzi
                      drwić i ich wyśmiewać, bo to świadczy tylko otym kto to praktykuje. Ale skoro
                      chcecie drwić i pozostać anonimowi to mówi się trudno ...
                      • pij.mleko Re: :D :) 10.08.06, 19:44
                        Przypominam, ze to ty pierwsza zaczelas obrazac ludzi...Nie widzisz tego?? A
                        poslugiwanie sie argumentami dotyczacymi osobistych tragedii jest nie w pozadku
                        bo wielu dotyka gorsze nieszczescie i nie wykorzystuja tego w dyskusji, bo nie
                        jest to na temat, a wplywa na emocje, nie wnoszac nic do rozmowy
                        • Gość: Petunia Re: :D :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:13
                          Cóż, czasem emocje biorą górę ... a mam po prostu taki styl pisania, nie
                          nazywam nikogo kretynem, dupkiem itp ... ale widzę że na forum szczera
                          wypowiedź jest od razu komentowana - nawet jeśli temat był żartem, któego być
                          może nie zrozumiałam, ale taki mam styl, że biorę wiele do siebie i piszę tak
                          jak myślę ... a to forum, które właśnie od tego jest. Ale zawsze był0o, jest i
                          będzie, że wypowiedzi odbiegające od reszty są powodem wyśmiewania i głupich
                          komntarzy.
                      • eluch_a Re: :D :) 25.10.06, 11:50
                        Co to znaczy: czędzę?
          • Gość: Petunia Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:09
            No widzę że ty w sprawach "MALOWANIA PAZNOKCIÓW" równie dobrze mógłbyś sie
            wypowiadać !! Ironia ironią, ale to jets moje zdanie i odpieprz się !! A tobie
            radzę poczytać słownik ortograficzny ... :P
            • Gość: pfff Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:32
              Gość portalu: Petunia napisał(a):

> No widzę że ty w sprawach "MALOWANIA PAZNOKCIÓW" równie dobrze mógłbyś sie
              > wypowiadać !! Ironia ironią, ale to jets moje zdanie i odpieprz się !! A
              tobie
              > radzę poczytać słownik ortograficzny ... :P
              czyżby kolejaa blondi? Petunia jesteś głupsza niż mysleliśmy;p
            • pij.mleko Re: Co za ludzie... 10.08.06, 00:25
              Gość portalu: Petunia napisał(a):

> No widzę że ty w sprawach "MALOWANIA PAZNOKCIÓW" równie dobrze mógłbyś sie
              > wypowiadać !!

A żebys wiedziala, ze tak bo skonczylem 0,6 "Studium Malowania Paznokciow", a
              niedlugo maja miec pozwolenie na licencjat to moze bede mial 0,7!!!

Ironia ironią, ale to jets moje zdanie i odpieprz się !! A tobie
              > radzę poczytać słownik ortograficzny ... :P

Tez chcialbym, ale jak uczyli ortografii w podstawowce, to ja mialem wspomagacz
              czasu i juz studiowalem, a teraz nigdie nie moge znalezc przystankowca i juz tak
              zostalo.

Pozdrawiam.

PS: a tak z ciekawosci pytam, to ty studiujesz(jaki kierunek?), a jezeli nie to
              czym sie zajmujesz(bez ironii)?
              • Gość: Petunia Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:33
                Studiuję pedagogikę terapeutyczną, ale coś czuję, że po tym poście posypią się
                jakieś obelgi, więc darujcie sobie. Na forum można wyrażać swoje zdanie, bo do
                tego zostało stworzone, a jeśli komuś się coś nie podoba, to nikt nie karze
                czytać..czasem mam wrażenie, że co niektórzy nie czytają postów do końca i
                piszą co im ślina na język przyniesie byleby poobrażać współpiszących.
                • pij.mleko Re: Co za ludzie... 10.08.06, 19:39
                  Spokojnie ;P Ja to nawet Cie lubie, tylko strasznie naiwna jestes...bez obrazy
                • Gość: pfff Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:59
                  ale Petunia nie przejmuj sie tak ,niektorym ludziom brak jest poczucia humoru
                  albo potrzebują wyraźnej wskazowki,ze cos jest śmieszne ,humor abstrakcyjny to
                  dla nich coś tak absurdalnego,że az dziwacznego.
                  • Gość: Petunia Re: Co za ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:18
                    A moze masz i rację, przepraszam wszystkich za te nieporozumienia z mojej
                    strony, ale mam po prostu taki styl pisania - moze faktycznie czegoś nie
                    zrozumiałam - ostatnio wszystko biorę do siebie, to taka faza. :P
                    • pij.mleko Re: Co za ludzie... 10.08.06, 21:28
                      No, to zapanowala niebianska harmonia i spokoj. Proponuje, zebysmy wszyscy
                      podali sobie rece i dali buzi...
                • Gość: Water Proof Re: Co za ludzie... IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 21:09
                  Dawno mi tak ręce nie opadły... Od czasu, gdy ktoś tłumaczył mi, że samochody
                  nie mają uczuć i nie mogą mnie nie lubić :P Całkiem serio!!!
                  A tak poza tym, myślicie, że mogłabym studiowac e do x kierunku???? To dla mnie
                  bardzo ważne, ułamki wydają mi się zbyt banalne :P
            • klymenystra Re: Co za ludzie... 10.08.06, 01:26
              Petunia, wcale sie nie znasz, wejdz na strone PAN-u i poczytaj moj artykul o
              kosmetykach, nomenklatura sie zmienia, a Ty dowiedz sie, czym jest socjolekt.
            • Gość: Aga Re: Co za ludzie... IP: *.cnb.com.pl 10.08.06, 09:41
              Dziewczyno, zawojowałaś mnie. Już dawno nie widziałam, żeby ktoś tak serio
              potraktował tak ewidentne robienie sobie jej. Brawo.
              • Gość: m3lm4k Re: Co za ludzie... IP: *.opticom.pl 10.08.06, 11:44
                Dawno nie widzialem czegos takiego, co absolutnie nie wiem jak okreslic :)
    • Gość: świr2 Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:42
      parcie na...edukację;p a ja chcę 4 albo5 ;p
    • Gość: leoś Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:10
      A nie lepiej zrobić jeden ale solidnie. Co za głupia moda nastała na robienie
      kilku kierunków studiów. Później i tak wiedzy zdobytej na studiach wykorzystuje
      się tylko w niewielkim procencie.
      • Gość: adria Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:57
        ale się pośmiałem, teraz też poważnie zastanawiam nad studiowaniem kinkunastu
        kierunków z ułamkiem.
        • Gość: nandini Re: 3 kierunki studiów ! IP: 80.240.172.* 10.08.06, 10:02
          Zarty zartami, ale studiowanie 3 kierunkow nie jest wcale takie glupie.
          Oczywiscie nikt nie twierdzi, ze to gwarancja swietnego i dajacego kokosy
          zatrudnienia, ale jesli ktos chcialby dowiedziec sie jeszcze czegos ciekawego,
          a studiuje juz 2 kierunki, to czemu nie?
          Brzmi dziwnie, ale dla zadnych wiedzy nie ma nic trudnego!
          Pozdrawiam
          • r.richelieu Re: 3 kierunki studiów ! 10.08.06, 11:42
            ale 3 NARAZ jest niewykonalne, chyba że w bylejakiej szkole, a autorka chce
            właśnie 3 od razu. Ale dla chcącego nic trudnego, posłanki Samoobrony też
            studiują, "zaraz, co to, mam na końcu języka", więc jeśli one potrafią jeden
            kierunek, to przeciętny dwudziestolatek w takiej szkole jak ta w Przemyślu,
            potrafi i trzy.
            Ale nie ma takiej pracy, w której będzie się wykorzystywało wiedzę ze
            wszystkich kierunków, chyba, że się babrze w jakimś naukawym bełkocie, wtedy
            można sobie wybrać dziedzinę do woli.
    • ines.20 Re: 3 kierunki studiów ! 10.08.06, 12:18
      A ja studiuje 12 kierunkow filologie angielska, niemiecka,francuska,
      hiszpanska, serbsko-chorwacka, wloska, szwedzka, turecka, mongolska, norweska,
      ukrainska i rumunska,a hobbystycznie ucze sie jezyka suahili
      • Gość: dyskotekagra Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.mtm-info.pl 10.08.06, 16:21
        Ja czekam na odpowiedz Petuni, mojej nowej idolki. A ona milczy:/

Petuniu, dogryz jeszcze tym madralom, jak tylko Ty potrafisz

:)
    • Gość: olo Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.aster.pl 18.10.06, 00:03
      weź dziennie medycynę, wieczorowo prawo, a zaocznie może jakiś techniczny?
    • Gość: k Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:42
      mój kumpel studiuje
      elektronikę i telekomunikację
      transport
      biologię.
      nie zaczynał wszystkiego od razu, obecnie wziął dziekankę na EiT, bo 3 to
      naprawdę ciężko (wszystkie dzienne).
      • ratyzbona Re: 3 kierunki studiów ! 18.10.06, 15:38
        Ja studiuje dwa ale ostatnio przyszło mi do głowy że właściwie bez problemu
        mogłabym studuiować trzeci. No bo na historii to się strasznie opiepszamy a
        socjologię mam zaocznie. nawet mi ktoś proponował że uzyje swoich znajomości
        żeby mnie wpchnąć na kulturoznastwo ale wtedy moja matka oświadczyła że przy
        kolejnym kierunku studiów mnie wydziedziczy. i ma rację - po cholerę studiować
        setki kierunków na pół gwizdka i żadnego porządnie - dla większości moich
        znajomych już dwa kierunki oznaczają że nie są oni dobrze przygotowani i nie do
        końca wiedzą co się na wydziale dzieje. Z resztą jest faktem naukowo
        udowodnionym że osoby wybierające kilka kierunków studiów mogą być chore
        psychicznie ( choć nie wszyscy :)
        • Gość: kwiatek Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:49
          Z resztą jest faktem naukowo
          > udowodnionym że osoby wybierające kilka kierunków studiów mogą być chore
          > psychicznie ( choć nie wszyscy
          czyli jesteś chora psychicznie ?bo nie rozumiem za bardzo
          ,ciekawi mnie bardzo skąd te dane? w takim razie Herbet był psychicznie chory
          tak?
          eh dziewczyno nie kompromituj sie
          ps.piszemy opieprzać się
          • ratyzbona Re: 3 kierunki studiów ! 18.10.06, 16:06
            PO pierwsze mówię że nie wszystkie. Po drugie napisalam to chyba zbyt skrótowo-
            osoby wybierające dwa bardzo różne kierunki albo diametralnie zmieniajace
            zainteresowania w czasie studiów mogą mieć pierwsze objawy choroby psychicznej.
            Ale napisałam to tylko dlatego że uważam iż dwa kierunki studiów są przede
            wszystkim dla nie zdecydowanych i nie powinno być taką załsugą studiowanie
            wszystkiego na raz.

A przykład Herberta dobrany jest wyjątkowo nie trafnie biorąc pod uwagę że
            Herbert istotnie był chory psychicznie ( miał stany maniakalno depresyjne ) co
            z resztą tajemnicą nie jest
            • Gość: kwiatek Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:29
              pierwsze słysze ,że jezeli ktos zmienia swoje zainteresowania moze byc to
              oznaka choroby psychicznej ,ile razy komus cos sie podobalo w liceum ale na
              studiach okazalo sie ze to nie to ,mielismy tu przyklad dziewczyny ,ktora
              konczy italianistyke i zaczyna budownictwo bo zmienily sie jej zainteresowania
              czy jest wariatką? albo chlopak chcacy studiowac mechainke i medycynę razem?
              a z Herbertem to nie do końca udowodnione
        • Gość: Water Proof Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 21:17
          Studiuję dwa kierunki i już w zeszłym roku stwierdziłam, że marnuję czas - w
          końcu miałam czasem jakąś przerwę między zajęciami i nawet do 7 godzin na sen
          na dobę! Można ten czas lepiej wykorzystać! Wymyśliłam sobie Akademię Morską w
          Gdyni - bo to ciekawe - i cokolwiek na UJ, żeby mieć blisko w góry :P
          Zrezygnowałam z pomysłu ze względu na koszty przejazdu,inaczej na pewno bym
          spróbowała! Chociaż, gdybym tak miała 4 stypendia naukowe... :P

P.S. Uwaga dla Petunii - powyższa wypowiedź nie jest serio. Innymi słowy, jest
          ŻARTEM.
          • Gość: YaBasta Re: 3 kierunki studiów ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.06, 16:33
            no to sie usmialismy.
    • Gość: s-onia ja robie 3 kiesunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:45
      prawo, filologie polska i dziennikarstwo...wszytskie na UG...robie to tak: dwa dzienne i jeden zaocznie...da sie:)
      • Gość: s-onia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:46
        oczywiscie mialo byc kierunki:/
      • olkhon Re: ja robie 3 kiesunki 22.10.06, 22:58
        gratuluję wytrwałości - mnie jeden kierunek wystarczy. jak na razie... :)
    • Gość: M. ja wiem czemu 3 kierunki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:12
      ja wam napiszę czemu więcej niż dwa: otóż ci lepsi będą studiować dziennie 3 kierunki i zabiorą miejsca tym gorszym. Ci gorsi siłą rzeczy będą musieli nawiedzić uczelnie niepubliczne i zasilić ich pustawe już nieco kasy. Oto dlaczego już następuje obniżanie poziomu na sudiach państwowych dziennych.
      ja się dziwię, że w dobie układów i tajemnic nikt tego jeszcze nie wydedukował :)

;) [z przymróżeniem oka, bo widzę, że ostatnimi czasy trochę dużo niedopowiedzeń :]
      • Gość: ? Re: ja wiem czemu 3 kierunki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:24
        cóż patrząc na twoją ortografię rozumiem ,żę zaliczasz się do grupy drugiej?
        • Gość: M. Re: ja wiem czemu 3 kierunki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:03
          W czym problem? Nikogo nie obraziłem, a że jest błąd? Ty też masz interpunkcyjny, nikt się nie rzuca. Więc albo odbij, albo dyskutuj na temat, bo wychodzi, że masz problem, tóry chcesz odreagować. Nie lubię sztywniaków nie potrafiących pisać na temat. Przeczytaj jeszcze raz, tym razem z przymrużeniem oka.
          • Gość: arahja Re: ja wiem czemu 3 kierunki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 20:42
            Ciekawe, co słychać u autorki tego wątku - cz nadal MUSI studiować 3 kierunki... ;)
            Swoja drogą studiowanie nawet 2 kierunków od pierwszego roku jest dość
            karkołomne - chociażby ze względu na kolizje planów zajeć. Znany jest mi
            przypadek nadmiernie ambitnej dziewczynki, studiujacej prawo + europeistykę na
            UW, która spędza na uczelni codziennie po 8 - 10 godzin (wliczając w to
            okienka). Mój znajomy studiuje dziennie socjologię i zaocznie prawo (na
            prywatnej uczelni). Nie chodzi na imprezy, ledwie ciągnie obydwa kierunki, ma
            bardzo kiepską średnią.
            Natomiast rozpoczęcie drugiego kierunku np. na czwartym roku, gdy ma się mniej
            zajęć, jest zdecydowanie mniej problematyczne :)
            • Gość: Magda Re: ja wiem czemu 3 kierunki :) IP: *.echostar.pl 23.10.06, 19:29
              Znany jest mi
              > przypadek nadmiernie ambitnej dziewczynki, studiujacej prawo + europeistykę na
              > UW, która spędza na uczelni codziennie po 8 - 10 godzin (wliczając w to
              > okienka).

A to akurat nie ma nic wspólnego z nadmiarem ambicji. Ja na jednym tylko
              kierunku miewam dni, kiedy spędzam 8-10 godzin na uczelni nie wliczając w to
              okienek (np jutro od 8.00-18.00). I nie są to pojedyncze dni.
    • eluch_a Re: 3 kierunki studiów ! 25.10.06, 11:54
      Zależy jakie to kierunki, bo są rzeczywiście kierunki mało absorbujące - z tego,
      co wiem historia w Słupsku (kuzyn kończył!). Ja podziwiam, studiuję jeden
      kierunek, ale dwie specjalizacje i w zasadzie siedzę na uczelni od 8:30 do 19:00
      prawie dzień w dzień (tylko dzisiaj jest looz), więc u mnie niewykonalne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka