Gość: spox IP: *.pool8257.interbusiness.it 23.10.05, 23:14 kim jest ten Janowicz? Wyglada na ciasniaka. Czyzby tak pojmowal swiat, czy udaje? Ma opaske na glowie, niech troche poluzuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanpidlaszuk Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialoruskiej 23.10.05, 23:21 Nie ma wierchuszki PAKP,nie ma prawoslawnych "Polakow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.10.05, 23:24 A są białoruscy katolicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:31 Są forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=29831136&a=29831136 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.10.05, 23:35 > Są Rozumiem, że istnieje wytłumaczenie tego fenomenu. Słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:41 Popatrz i poczytaj www.harazd.net/%7Enadbuhom/mapy-historia/mapy_1.htm www.harazd.net/%7Enadbuhom/mapy-historia/mapy_2.htm elektrownia.ornak.com/pl/site/kresy_druga_rzeczpospolita/narody/polak_tozsamosc_kresy_2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.10.05, 23:43 Daruj sobie te mapki. W takim razie jeżeli istnieją białoruscy katolicy, to jakim sposobem nie mogą istnieć prawosławni Polacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus 23.10.05, 23:46 W takim razie jeżeli istnieją białoruscy katolicy, to jakim sposobem nie mogą istnieć prawosławni Polacy ? --------------------------------------------------------------------- Bo ich nie ma na mapce,to proste. Polacy to w 99,5%+ to KATOLICY i tacy sa na tych mapkach-to polska ludnosc mazowiecka na Podlasiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 23.10.05, 23:48 > Bo ich nie ma na mapce,to proste. :-)))))))) Trochę się zagubiliście w tym kulcie internetowej mapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:48 Według mnie mogą być i są prawosławni Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus 23.10.05, 23:51 Według mnie mogą być i są prawosławni Polacy. ------------------------------------------------------------------------ Tak,tzw. JANCZARZY rodem z ukrainskojezycznych i bialoruskojezycznych wsi Podlasia(niemalo ich jest rowniez wsrod duchownych PAKP,zwlaszcza na wierchuszce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:22 A niech sobie będą Polakami, jak tak bardzo chcą, na siłę ich nie zmienisz. Można tłumaczyć, uświadamiać - w końcu dać im spokój, bo to nic nie da. Narodowość to nie tylko poczucie związku genealogicznego z przodkami i ich mową i tradycjami, ale też związku z państwem, jego narodem i kulturą - jak kto woli, co dla niego jest ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniewdowlaszewicz Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus 29.10.05, 22:15 Ty Tkac to jesteś PAJAC. Nawet nie masz pojęcia jak ważne jest dla Kresowiaków słowo POLSKA. A Ty piszesz, że jak chcą to niech będą Polakami. Człowieku, ONI nie wybierają! Oni są Polakami!!!! Oni do chwili obecnaj nadal są pod zaborami. Ty tego nie przeszedłeś, więc nawet pewnie nie wiesz o co chodzi! Niesamowite! Współczuję Tobie i serdecznie pozdrawiam! Może ten post doprowadzi do tego, że skoro wpisałeś się, to zaczniesz czytać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:34 Jesteś kresowym Polakiem? Jednym z rodzajów przedstawionych tutaj? "Etnograf wobec stereotypu "Polaka z Kresów". Anna Engelking. Warszawa Etnograf wobec stereotypu "Polaka z Kresów". Z przemyśleń w 10-lecie badań terenowych na Grodzieńszczyźnie" elektrownia.ornak.com/pl/site/kresy_druga_rzeczpospolita/narody/polak_tozsamosc_kresy_2000 Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Nie ma SLD, nie ma mniejszosci pseudobialorus 23.10.05, 23:32 A są białoruscy katolicy ? ------------------------------------------------------------- To pytanie ludnosci powiatow:dabrowskiego i sokolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.10.05, 23:45 Hej, panie Janowicz! A w tym roku nie szykuje się jakaś nagroda? Pan Buszko pewnie już zarezerwował odpowiednie środki! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 23.10.05, 23:48 Hej, panie Janowicz! A w tym roku nie szykuje się jakaś nagroda? Pan Buszko pewnie już zarezerwował odpowiednie środki! Powodzenia! ----------------------------------------------------------------------- Tak,za firmowanie swoim nazwiskiem wszelkich akcji gdzie sie pomija istnienie mniejszosci ukrainskiej na Podlasiu... Odpowiedz Link Zgłoś
antyk7 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 09:05 romanpidlaszuk napisał: > Hej, panie Janowicz! A w tym roku nie szykuje się jakaś nagroda? Pan Buszko > pewnie już zarezerwował odpowiednie środki! Powodzenia! > ----------------------------------------------------------------------- > Tak,za firmowanie swoim nazwiskiem wszelkich akcji gdzie sie pomija istnienie > mniejszosci ukrainskiej na Podlasiu... Jasne, że nie ma mniejszości pseudobiałoruskiej, natomiast jest mniejszość BIAŁORUSKA. Chyba tobie całkiem we łbie się przewróciło. Sokrat miałby firmować takich popaprańców i perechrystów jak ty?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyn Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.10.05, 10:47 i tu nalezy przyznac calkowita racje. taki pierechryst to pojdzie gdzie mu wiatr w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 18:56 Jasne, że nie ma mniejszości pseudobiałoruskiej, natomiast jest mniejszość BIAŁORUSKA. Chyba tobie całkiem we łbie się przewróciło. Sokrat miałby firmować takich popaprańców i perechrystów jak ty?! ---------------------------------------------------------------------- Mniejszosc Bialoruska,gdzie miedzy Bugiem a Narwia?To tobie sie we lbie przewrocilo,zyjesz jeszcze mzonkami PRLu... Popaprancow,perechtystow...my miedzy Bugiem a Narwia gwara ukrainska rozmawiamy od ponad 1000 lat a ty kiedy zaczales rozmawiac po bialorusku popaprancu i perechrystu jeden,w domu rodzinnym przeciez sie go nie nauczyles... Sokrat jest lasy na czuzoje,potrzebuje jakiejs bazy do swojej bialoruskiej agitki a ze swojej nie ma (podlascy Bialorusini niestety nie bardzo garna sie do pielegnowania swojego jezyka i kultury)to przykleil sie do nas,ludnosci ukraiskojezycznej na Podlasiu)i usiluje nas "reprezentowac",za dobra monete wzial niegodziwy proceder PRLu przerabiania nas podlaskich Ukraincow na Bialorusinow i nigdy sie nie zajaknal,ze to nieprawda,robi dobra mine do zlej gry i tak jak PRL sugeruje nam ,ze jestesmy Bialorusinami. Nie przeszkadza mu to wcale strugac "sprawiedliwego medrca",hipokryta jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyn Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.10.05, 10:42 moze nawet jeszcze potrawisz sprecyzowac od kiedy to sie pojawila na podlasiu ukrainskosc? czy nie za dosypane zielone z canady i usa? oni zapewne tak jak i ty "przefarbowali" sie z naszych na ukraincow, i co bedzemy sie zwalczac? szkoda zachodu bo macie silniejsze poparcie swojej UPA Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 10:47 Gość portalu: martyn napisał(a): > moze nawet jeszcze potrawisz sprecyzowac od kiedy to sie pojawila na podlasiu > > ukrainskosc? czy nie za dosypane zielone z canady i usa? oni zapewne tak jak > > i ty "przefarbowali" sie z naszych na ukraincow, i co bedzemy sie > zwalczac? szkoda zachodu bo macie silniejsze poparcie swojej UPA a ty skad piszesz. z USA czy Canady? Autor: Gość: martyn IP: *.cpe.net.cable.rogers.com i kogo wolisz Czykwina czy Syczewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 14:09 Gość portalu: martyn napisał(a): > moze nawet jeszcze potrawisz sprecyzowac od kiedy to sie pojawila na podlasiu > ukrainskosc? czy nie za dosypane zielone z canady i usa? oni zapewne tak jak > i ty "przefarbowali" sie z naszych na ukraincow, i co bedzemy sie > zwalczac? szkoda zachodu bo macie silniejsze poparcie swojej UPA Ty zobacz ! A ja się przefarbowałem z szczerego Białorusina na Ukraińca już dawno, a tu do dzisiaj żadnego przelewu z Kanady i USA ! Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:11 moze nawet jeszcze potrawisz sprecyzowac od kiedy to sie pojawila na podlasiu ukrainskosc? czy nie za dosypane zielone z canady i usa? oni zapewne tak jak i ty "przefarbowali" sie z naszych na ukraincow, i co bedzemy sie zwalczac? szkoda zachodu bo macie silniejsze poparcie swojej UPA ----------------------------------------------------------------------- 1."Przefarbowali" sie z naszych czyli z kogo,z ukrainskojezycznych pseudobialorusinow? 2.Zielone z Canady i USA-czyli dalej pilujesz stara PRLowska plyte tylko wtedy do sie nazywalo jakos tak:"dolary zgnilych kapitalistow"... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:33 romanpidlaszuk napisał: > 2.Zielone z Canady i USA-czyli dalej pilujesz stara PRLowska plyte tylko wtedy do sie nazywalo jakos tak:"dolary zgnilych kapitalistow"... A ty cholero za jakie obecnie pracujesz? Napewno ne hrywny. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:40 A ty cholero za jakie obecnie pracujesz? Napewno ne hrywny. --------------------------------------------------------------------------- Ja na nie pracuje a nie dostaje jak tu nam imputujecie. Na forum udzielam sie SPOLECZNIE jako podlaski patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:44 A ty cholero -------------------------------------------- Dlaczego nazywasz mnie cholera,dlatego ze powiedzialem pare slow PRAWDY...? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:49 Dlatego że jestes największym janczarem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 21:20 Dlatego że jestes największym janczarem na tym forum. ---------------------------------------------------------------- Ale DLACZEGO,podaj jakies ARGUMENTY... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Podaję argumenty 24.10.05, 21:28 Ponieważ za to ze amerykanscy ukraincy załatwili mu za oceanem prace u polskiego zyda na budowie, ten biedny bialoruski chlopak spod hajnowki udowadnia jak wielkim jest ukraincem. Wiekszym niz taras, tadwa i tatry szewczenki razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 21:36 Ponieważ za to ze amerykanscy ukraincy załatwili mu za oceanem prace u polskiego zyda na budowie, ten biedny bialoruski chlopak spod hajnowki udowadnia jak wielkim jest ukraincem. Wiekszym niz taras, tadwa i tatry szewczenki razem wzięci. ----------------------------------------------------------------------- No to juz wiemy dlaczego bielliceje pobudowano w Bielsku i Hajnowce a nie np. w Grodku,Michalowie,czy Sokolce; dlaczego nam Podlasianom rozmawiajacym gwara ukrainska wmawiali przez 50+ lat,ze niby jestesmy Bialorusinami; dlaczego teraz PAKP wmawia nam ,ze jestesmy prawoslawnymi "Polakami" i wprowadza nam jezyk polski do podlaskich cerkwi jakie zbudowali nam nasi ukrainskojezyczni dziadkowie... NARESZCIE POZNALISMY ARGUMENTY DLACZEGO TAK SIE DZIEJE...!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 21:45 romanpidlaszuk napisał: > No to juz wiemy dlaczego bielliceje pobudowano w Bielsku i Hajnowce a nie np. w Grodku,Michalowie,czy Sokolce; > dlaczego nam Podlasianom rozmawiajacym gwara ukrainska wmawiali przez 50+ > lat,ze niby jestesmy Bialorusinami; > dlaczego teraz PAKP wmawia nam ,ze jestesmy prawoslawnymi "Polakami" i > wprowadza nam jezyk polski do podlaskich cerkwi jakie zbudowali nam nasi > ukrainskojezyczni dziadkowie... Szkoda ze nie urodziłeś sie wczesniej za swego dziadka. Powiedziałbys mu kim jest. A tak pewnie umarł nieswiadom swej ukrainskości. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 21:55 Szkoda ze nie urodziłeś sie wczesniej za swego dziadka. Powiedziałbys mu kim jest. A tak pewnie umarł nieswiadom swej ukrainskości. ------------------------------------------------------------------------ Mowil mi,ze jest Ruski aja po porownaniu jezyka jakim mowil do jezyka rosyjskiego(zetknalem sie w szkole i cerkwi),bialoruskiego(zetknalem sie sluchajac radia bialystok,ukrainskiego(zetknalem sie podczas rozmow z ludzmi wysiedlonymi w latach 40tych)doszedlem do wniosku,ze jezyk mojego dziadka jest najblizszy jezykowi ukrainskiemu,potem sie dowiedzialem ,ze jest jego gwara. To jest chyba uczciwe podejscie? Powiedz jak ty doszedles,ze jezyk ojczysty twego dziadka to bialoruski,bardzo jestem ciekaw... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 22:07 romanpidlaszuk napisał: > Mowil mi,ze jest Ruski aja po porownaniu jezyka jakim mowil do jezyka > rosyjskiego(zetknalem sie w szkole i cerkwi),bialoruskiego(zetknalem sie > sluchajac radia bialystok,ukrainskiego(zetknalem sie podczas rozmow z ludzmi > wysiedlonymi w latach 40tych)doszedlem do wniosku,ze jezyk mojego dziadka jest najblizszy jezykowi ukrainskiemu,potem sie dowiedzialem ,ze jest jego gwara. > To jest chyba uczciwe podejscie? > Powiedz jak ty doszedles,ze jezyk ojczysty twego dziadka to bialoruski,bardzo > jestem ciekaw... Spytałem kim jestesmy. Bialorusinami, odpowiedzieli. Najpierw dziadek, potem babka, ojciec, matka. To chyba uczciwe podejscie. Uprzedzając - żadne z nich nie znało ni Syczewskiego, ni Janowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 22:13 Spytałem kim jestesmy. Bialorusinami, odpowiedzieli. Najpierw dziadek, potem babka, ojciec, matka. To chyba uczciwe podejscie. Uprzedzając - żadne z nich nie znało ni Syczewskiego, ni Janowicza. -------------------------------------------------------------------- Rozumiem,czy porownywales ten jezyk do do innych jezykow wschodnioslowianskich,jakie wnioski ci sie nasuwaja? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 24.10.05, 22:19 romanpidlaszuk napisał: > Rozumiem,czy porownywales ten jezyk do do innych jezykow > wschodnioslowianskich,jakie wnioski ci sie nasuwaja? Sporo wspólnych słow np. ze słowackim, a po czesku grzebień jest hrebeń....Ale jak spytałem dziadka czy nie jestesmy przypadkiem czechami, to powiedział żem jest duren....O ukrainców to juz nawet bałem sie zapytac.... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Ale fajne argumenty...!!!:) 25.10.05, 00:26 Sporo wspólnych słow np. ze słowackim, a po czesku grzebień jest hrebeń....Ale jak spytałem dziadka czy nie jestesmy przypadkiem czechami, to powiedział żem jest duren....O ukrainców to juz nawet bałem sie zapytac.... ---------------------------------------------------------------------- to szkoda,ze nie spytales...wlacz mu audycje ukrainska radia bialystok a potem bialoruska i zapytaj ,ktory jezyk jest mu,czlowiekowi z gminy Czeremcha, blizszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:48 romanpidlaszuk napisał: > Ja na nie pracuje a nie dostaje jak tu nam imputujecie. > Na forum udzielam sie SPOLECZNIE jako podlaski patriota. G...no nie patryjota, co dla pieniedzy zwiał za kałuże, a teraz szczeka jak tchórzliwy pies schowawszy sie za płotem. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 20:08 G...no nie patryjota, co dla pieniedzy zwiał za kałuże, a teraz szczeka jak tchórzliwy pies schowawszy sie za płotem. ---------------------------------------------------------------------------- Dlaczego wyjechal(ja nie zwialem,wpadam na Podlasie co jakis czas)to moja sparwa. A co do szczekania,to chyba przyznasz,ze mowie PRAWDE,pokaz mi miejsce gdzie sklamalem twoim zdaniem! Mam prawo pisac,zamknac mi geby nie mozesz,PRL juz sie skonczyl... Sadzac,po wpisach na podlaskich forach dotyczacych mniejszosci ukrainskiej to wydaje mi sie ,ze moje wpisy sa potrzebne-niewielu ludzi pisze tak jak rzeczywiscie sprawy sie maja,niestety,mam nadzieje ,ze takich z czasem bedzie ZNACZNIE WIECEJ... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:15 romanpidlaszuk napisał: > wydaje mi sie ,ze moje wpisy sa potrzebne-niewielu ludzi pisze tak jak > rzeczywiscie sprawy sie maja,niestety,mam nadzieje ,ze takich z czasem bedzie ZNACZNIE WIECEJ... Takie bzdury mozesz opowiadac dobrodziejom co zalatwili ci robote za prawdziwe pieniądze. Staruszkowie z upowskiej emigracji uwierzą we wszystko. Prawda jest taka ze dzieki twoim durnym wpisom ukrainsów na podlasiu bedzie coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:20 Takie bzdury mozesz opowiadac dobrodziejom co zalatwili ci robote za prawdziwe pieniądze. Staruszkowie z upowskiej emigracji uwierzą we wszystko. Prawda jest taka ze dzieki twoim durnym wpisom ukrainsów na podlasiu bedzie coraz mniej. -------------------------------------------------------------------------- Jaka robota,jacy dobrodzieje,jacy staruszkowie z upowskiej emigracji... PRAWDA jest taka,ze nalezy nazywac rzeczy po imieniu bo juz twoi kolesie nam wprowadzili "nasz jezyk ojczysty" w biellicejach a teraz kolejna generacja JANCZAROW wprowadza nam "nasz jezyk ojczysty" w naszych cerkwiach Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:25 romanpidlaszuk napisał: > PRAWDA jest taka,ze nalezy nazywac rzeczy po imieniu bo juz twoi kolesie nam > wprowadzili "nasz jezyk ojczysty" w biellicejach a teraz kolejna generacja > JANCZAROW wprowadza nam "nasz jezyk ojczysty" w naszych cerkwiach Nareszcie sie zgadzamy. Kolejna generacja janczarów wprowadza nam "nasz ukrainski jezyk ojczysty" w naszych cerkwiach Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:30 Nareszcie sie zgadzamy. Kolejna generacja janczarów wprowadza nam "nasz ukrainski jezyk ojczysty" w naszych cerkwiach ----------------------------------------------------------------------- Gosciu,przeciez nawet ty sam pewnienie wierzysz w to co piszesz. Zenada,od Boga grzech od ludzi smiech... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:41 romanpidlaszuk napisał: > Gosciu,przeciez nawet ty sam pewnienie wierzysz w to co piszesz. > Zenada,od Boga grzech od ludzi smiech... Za to twój problem polega na tym, ze wierzysz w to co sobie ubzdurałes. Od Boga kara, rodzicom płacz, a lekarzom praca. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:51 Za to twój problem polega na tym, ze wierzysz w to co sobie ubzdurałes. Od Boga kara, rodzicom płacz, a lekarzom praca. ------------------------------------------------------------------ Chcialbys aby tak bylo bo to by uwiarygadnialo twoja postawe zyciowa,wypiecie sie na jezyk dziadkow itd... Ale niestety tak nie jest,nie jestes w stanie przytoczyc niczego co napisalem a gdzie bym mijal sie Z PRAWDA. Twoje argumenty to pomowienia,kalumnie itd. Moja rada,przestan zyc iluzjami propagandy PRLu,to droga do nikad.Idz do lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 20:54 to twój problem polega na tym, ze wierzysz w to co sobie ubzdurałes. Od Boga kara, rodzicom płacz, a lekarzom praca. ------------------------------------------------------------------ Chcialbys aby tak bylo bo to by uwiarygadnialo twoja postawe zyciowa,wypiecie sie na jezyk dziadkow itd... Ale niestety tak nie jest,nie jestes w stanie przytoczyc niczego co napisalem a gdzie bym mijal sie Z PRAWDA. Twoje argumenty to pomowienia,kalumnie itd. Moja rada,przestan zyc iluzjami propagandy PRLu,to droga do nikad.Idz do lekarza... Po prostu mowie PRAWDE,ktora jest ci niewygodna ale DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:02 romanpidlaszuk napisał: > Chcialbys aby tak bylo bo to by uwiarygadnialo twoja postawe zyciowa,wypiecie > sie na jezyk dziadkow itd... > Ale niestety tak nie jest,nie jestes w stanie przytoczyc niczego co napisalem a gdzie bym mijal sie Z PRAWDA. > Twoje argumenty to pomowienia,kalumnie itd. > Moja rada,przestan zyc iluzjami propagandy PRLu,to droga do nikad.Idz do > lekarza... > Po prostu mowie PRAWDE,ktora jest ci niewygodna ale DLACZEGO? A moja rada tobie - pójdź na kurs komputerowy. W tej chwili wpisałeś drugi post tylko po to by dodac jedno zdanie. Mozna tego uniknąc, tylko wystarczy troszkę blizej poznac komputer. Ze piszesz bardzo wolno, to rozumiem, palce skostniały od noszenia cegieł. Ale ucz sie komputera, to droga do biurka w firmie tego polskiego zyda. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:08 A moja rada tobie - pójdź na kurs komputerowy. W tej chwili wpisałeś drugi post tylko po to by dodac jedno zdanie. Mozna tego uniknąc, tylko wystarczy troszkę blizej poznac komputer. Ze piszesz bardzo wolno, to rozumiem, palce skostniały od noszenia cegieł. Ale ucz sie komputera, to droga do biurka w firmie tego polskiego zyda. ------------------------------------------------------------------- A Radio Erewan powiedzialo pseudobialorusinowi po kursie,ze...na hajnowskim forum czeka na ciebie kilka postow do odpowiedzi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:11 Jezeli ty czerpiesz informacje z radio erewan.... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:13 Jezeli ty czerpiesz informacje z radio erewan.... ----------------------------------------------------------------- Czytajac twoje argumenty jakimi podpieras swoje tezy to raczej tobie blizej do radia erewan... Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:03 pogromcapidlaszuka napisał: > romanpidlaszuk napisał: > > Gosciu,przeciez nawet ty sam pewnienie wierzysz w to co piszesz. > > Zenada,od Boga grzech od ludzi smiech... > Za to twój problem polega na tym, ze wierzysz w to co sobie ubzdurałes. > Od Boga kara, rodzicom płacz, a lekarzom praca. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ A moze byscie oszolomy swoje ideologiczne dialogi wyplakali na oddzielnym watku? tak trudno pisac na temat? poza tym, to powtarzacie sie jak weteran spod stalingradu! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:10 pidlasze napisał: > A moze byscie oszolomy swoje ideologiczne dialogi wyplakali na oddzielnym watku? tak trudno pisac na temat? poza tym, to powtarzacie sie jak weteran spod stalingradu! Strach wchodzić na nowe wątki by nie przyciagnąc tam romanapidlaszuka. Dlatego podsuwamy mu jeden-dwa by musze gów...enko, a na innych mamy spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:15 Strach wchodzić na nowe wątki by nie przyciagnąc tam romanapidlaszuk --------------------------------------------------------------------------- ...jak sie kilkadziesiat lat robilo wode z mozgu Podlaszukom...;) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:16 Strach wchodzić na nowe wątki by nie przyciagnąc tam romanapidlaszuk --------------------------------------------------------------------------- ...jak sie kilkadziesiat lat robilo wode z mozgu Podlaszukom...;) PRAWDA w oczy kole niektorym,oj kole...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:19 romanpidlaszuk napisał: > ...jak sie kilkadziesiat lat robilo wode z mozgu Podlaszukom...;) ....to na przykład taki jeden romanpidlaszuk ma wodę zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:22 romanpidlaszuk napisał: > ...jak sie kilkadziesiat lat robilo wode z mozgu Podlaszukom...;) ....to na przykład taki jeden romanpidlaszuk ma wodę zamiast mózgu. ------------------------------------------------------------------------- ZENADA gosciu,tylko pyskowac umiesz,nie masz zadnych argumentow na podparcie swoich mitow... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:30 romanpidlaszuk napisał: > ZENADA gosciu,tylko pyskowac umiesz,nie masz zadnych argumentow na podparcie > swoich mitow... Jakich mitów? Że masz wode zamiast mózgu? Twoje wpisy na tym forum są wystarczającym argumentem dla kazdego konsylium. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:40 Jakich mitów? Że masz wode zamiast mózgu? Twoje wpisy na tym forum są wystarczającym argumentem dla kazdego konsylium. --------------------------------------------------------------------- Jakich mitow...? O "Bialorusinach" i prawoslawnych "Polakach" z ukrainskojezycznego obszaru miedzy Bugiem i Narwia-taki mitow mitomanie... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:48 romanpidlaszuk napisał: > Jakich mitow...? > O "Bialorusinach" i prawoslawnych "Polakach" z ukrainskojezycznego obszaru > miedzy Bugiem i Narwia-taki mitow mitomanie... Masz na mysli mitologię Hawryluka? Bo pewnie nie Kosidlowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:49 Masz na mysli mitologię Hawryluka? Bo pewnie nie Kosidlowskiego.... --------------------------------------------------------------------------- Mam na mysli mitologie Barszczewskiego,Syczewskiego,Wappy i Janowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:59 romanpidlaszuk napisał: > Mam na mysli mitologie Barszczewskiego,Syczewskiego,Wappy i Janowicza. No tak...Bialorusini jako jedyna mniejszosc w Polsce stworzyli własna literaturę. Nawet niezłą. A Ukraincy ni bu-bu. Jezeli nie liczyc "wierszy" Kiryziuka i Traczuka.... Ten ostatni ujął mnie do łez, powtarzając w niewielkim zbiorku kilkadzesiat razy frazę - o, pole....o, las.....o ziemio....Czytając, aż chciało sie podpowiedziec autorowi - o, k...wa Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:04 No tak...Bialorusini jako jedyna mniejszosc w Polsce stworzyli własna literaturę. Nawet niezłą. A Ukraincy ni bu-bu. Jezeli nie liczyc "wierszy" Kiryziuka i Traczuka.... Ten ostatni ujął mnie do łez, powtarzając w niewielkim zbiorku kilkadzesiat razy frazę - o, pole....o, las.....o ziemio....Czytając, aż chciało sie podpowiedziec autorowi - o, k...wa ----------------------------------------------------------------------- Ale ci przynajmniej pisali w jezyku swoich ojcow i dziadkow czego raczej sie nie da powiedzec o tych "Bialorusinach",o ktorych wspaminasz... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:12 romanpidlaszuk napisał: > Ale ci przynajmniej pisali w jezyku swoich ojcow i dziadkow czego raczej sie > nie da powiedzec o tych "Bialorusinach",o ktorych wspaminasz... Czasem z szacunku dla języka ojców lepiej jest nie pisac nic. Nie wiem natomiast co masz do ojców Barszczewskiego lub Janowicza.... Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:03 > --------------------------------------------------------------------------- > Mam na mysli mitologie Barszczewskiego,Syczewskiego,Wappy i Janowicza. Napewno, mozesz nawet Bush'a, Putin'a i Chirac'a zlaczyc w jedna spolke jako zwolennikow wojny w Iraku :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:06 Napewno, mozesz nawet Bush'a, Putin'a i Chirac'a zlaczyc w jedna spolke jako zwolennikow wojny w Iraku :) ----------------------------------------------------------- Nie wciagaj polityki miedzynarodowej do naszych podlaskich spraw bo to az smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:10 > ----------------------------------------------------------- > Nie wciagaj polityki miedzynarodowej do naszych podlaskich spraw bo to az > smieszne. Myslalam, ze dla zamieszkalych w Stanach Zjednoczonych ten przyklad jest bardziej zrozumialy... Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 25.10.05, 00:27 Myslalam, ze dla zamieszkalych w Stanach Zjednoczonych ten przyklad jest bardziej zrozumialy... ------------------------------------------------------------- i co jeszcze myslalas....? Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 21:29 A moze byscie oszolomy swoje ideologiczne dialogi wyplakali na oddzielnym watku? tak trudno pisac na temat? poza tym, to powtarzacie sie jak weteran spod stalingradu! -------------------------------------------------------------------- O co ci chodzi oszolomie,zabraniasz ludziom sie wypowiedziec? Jak nie chcesz dyskutowac z wszystkimi to sobie sam zaloz oddzielny watek. Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:14 romanpidlaszuk napisał: > O co ci chodzi oszolomie,zabraniasz ludziom sie wypowiedziec? > Jak nie chcesz dyskutowac z wszystkimi to sobie sam zaloz oddzielny watek. ^^^^^^^^^^^^^^^ W przeciwienstwie do Ciebie, NIE mam ambicji odpowiadania na KAZDE wypociny byle "inteligenta". :) Jak chcesz uprawiac pyskowki (do tanga trzeba dwojga!) to nie zamacaj(-cie) innych tematow. Powtarzajac sie na niezliczonych watkach dajesz tylko wyraz wlasnego ograniczenia... To Ty, piszac TO SAMO na roznych watkach, dajesz pretekst do banalnych i plytkich pyskowek! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:23 pidlasze napisał: Powtarzajac sie na niezliczonych watkach dajesz tylko wyraz wlasnego ograniczenia... To Ty, piszac TO SAMO na roznych watkach, dajesz pretekst do banalnych i plytkich pyskowek! Niepotrzebnie to mówisz. Twoj kolega romanpidlaszuk i tak nie zrozumie, ani nie wezmie tego do serca. Nadal będzie wklejac te same teksty do róznych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:30 pogromcapidlaszuka napisał: > Niepotrzebnie to mówisz. Twoj kolega romanpidlaszuk i tak nie zrozumie, ani >nie wezmie tego do serca. Nadal będzie wklejac te same teksty do róznych wątków. ^^^^^^^^^^^^^ A Ty bedziesz dalej pilnie sledzil... i nakrecal smieszne dyskusje? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 24.10.05, 22:33 pidlasze napisał: > A Ty bedziesz dalej pilnie sledzil... i nakrecal smieszne dyskusje? Nie wiem, ale czasem mam wrazenie ze roman zapętlił się w jakimś surrealistycznym wehikule czasu i co rusz powraca w to samo miejsce identycznym tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze siwy dym! 24.10.05, 22:43 pogromcapidlaszuka napisał: > Nie wiem, ale czasem mam wrazenie ze roman zapętlił się w jakimś > surrealistycznym wehikule czasu i co rusz powraca w to samo miejsce identycznym tekstem. ^^ Ja wyzbylem sie wrazen, i przyjelem to za pewnik, :) Czy tylko dlatego walczysz ze "smokiem", ze masz wrazenie i musisz sie jeszcze sam do tego przekonac? podziwiam zaparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: siwy dym! 24.10.05, 22:48 pidlasze napisał: > Czy tylko dlatego walczysz ze "smokiem", ze masz wrazenie i musisz sie jeszcze sam do tego przekonac? podziwiam zaparcie! A wiesz....Jak nie ma akurat nic lepszego do roboty....Z biedy i niedoli pies i kota wy......li Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Re: siwy dym! 24.10.05, 22:57 pogromcapidlaszuka napisał: > pidlasze napisał: > > Czy tylko dlatego walczysz ze "smokiem", ze masz wrazenie i musisz sie > jeszcze sam do tego przekonac? podziwiam zaparcie! > > A wiesz....Jak nie ma akurat nic lepszego do roboty....Z biedy i niedoli pies i > > kota wy......li taki tu robicie PR dla Romana, ze na nastepnych wyborach pojdzie do Sejmu jako jedyny prawdziwy obrnoca ukraincow na Podlasiu (jezeli wiek mu to juz pozwoli :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromcapidlaszuka Re: siwy dym! 24.10.05, 23:07 maryjka_sad napisała: > taki tu robicie PR dla Romana, ze na nastepnych wyborach pojdzie do Sejmu jako jedyny prawdziwy obrnoca ukraincow na Podlasiu (jezeli wiek mu to juz > pozwoli :)) Moze się zdecyduje....Roman lubi ryzykowne wyzwania. Na przykład twierdzenie ze 1000 lat temu w okolicach Hajnowki i Bielska rozmawiano po ukrainsku jest naciaganiem faktów bardziej ryzykownym niz naciąganie prezerwatywy na amerykanską statuę wolności:) Odpowiedz Link Zgłoś
maryjka_sad Re: siwy dym! 24.10.05, 23:15 pogromcapidlaszuka napisał: > maryjka_sad napisała: > > taki tu robicie PR dla Romana, ze na nastepnych wyborach pojdzie do Sejmu > > jako jedyny prawdziwy obrnoca ukraincow na Podlasiu (jezeli wiek mu to juz > > pozwoli :)) > > Moze się zdecyduje....Roman lubi ryzykowne wyzwania. Na przykład twierdzenie ze > > 1000 lat temu w okolicach Hajnowki i Bielska rozmawiano po ukrainsku jest > naciaganiem faktów bardziej ryzykownym niz naciąganie prezerwatywy na > amerykanską statuę wolności:) masz racje :) ale moze i rozmawiali po ukrainsku w tych okolicach 1000 lat temu... zubry (piecyk powie, bizony :)). Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: ROMANPIDLASZUK - JANCZAR NR 1 25.10.05, 04:17 romanpidlaszuk napisał: > O co ci chodzi oszolomie,zabraniasz ludziom sie wypowiedziec? > Jak nie chcesz dyskutowac z wszystkimi to sobie sam zaloz oddzielny watek. ^^^^^^^^^^^^^^^ W przeciwienstwie do Ciebie, NIE mam ambicji odpowiadania na KAZDE wypociny byle "inteligenta". :) Jak chcesz uprawiac pyskowki (do tanga trzeba dwojga!) to nie zamacaj(-cie) innych tematow. Powtarzajac sie na niezliczonych watkach dajesz tylko wyraz wlasnego ograniczenia... To Ty, piszac TO SAMO na roznych watkach, dajesz pretekst do banalnych i plytkich pyskowek! ----------------------------------------------------------------------- To co ja robie to MOJA SPRAWA,nie wtracaj sie medrcu jeden,tobie nic do tego. Mi tez nic do tego co i gdzie ty robisz. Jak czlowiek chce podyskutowac to z nim "dyskutuje",szkoda tylko,ze on nie ma zadnych argumentow na podparcie swoich tez,zyje biedak jeszcze wciaz PRLowskimi mitami. Odpowiedz Link Zgłoś
pidlasze Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 20:08 Gość portalu: martyn napisał(a): >.. czy nie za dosypane zielone z canady i usa? oni zapewne tak jak > i ty "przefarbowali" sie z naszych na ukraincow, i co bedzemy sie > zwalczac? szkoda zachodu bo macie silniejsze poparcie swojej UPA ^^^^^^^^^^^ NO, i za te dolary postawimy w kazdej wsi wieze wyzsze niz CN Tower ale oczywiscie z tryzubem na cokole! masz niepelne informacje... choc mysle ze ci sie cos kompletnie popier****lo! Odpowiedz Link Zgłoś
lordbyron Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 00:13 Gość portalu: T-800 napisał(a): > Hej, panie Janowicz! A w tym roku nie szykuje się jakaś nagroda? Pan Buszko > pewnie już zarezerwował odpowiednie środki! Powodzenia! Pan Janowicz, bodajże jako jedyny obywatel RP otrzymał np. Drawicza. Sugerowanie, jakoby kupił te gó..niane kurierowskie klucze jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.10.05, 12:07 To nie on. To p. Buszko. Odpowiedz Link Zgłoś
lordbyron Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 18:30 Gość portalu: T-800 napisał(a): > To nie on. To p. Buszko. Przykro że Buszko, sponiewierany hierarchami cerkwi i sld zniżył sie do tego poziomu. A Janowicza żal. Dostał rykoszetem. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:14 Przykro że Buszko, sponiewierany hierarchami cerkwi i sld zniżył sie do tego poziomu. A Janowicza żal. Dostał rykoszetem. --------------------------------------------------------------------- jednego i drugiego nigdy nie bylo stac aby przyznac,ze na Podlasiu miedzy Bugiem a Narwia mieszka ludnosc ukrainskojezyczna... Ch.. w d... cwaniaczkom...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyn Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.10.05, 10:21 czy znasz zyciorys swego bylego papieza? czy obecnego jeszcze prymasa klempa? podejzewam ze tak, my "kacapy" z polski wiemy co soba reprezentuje Mr. janowicz a ty nie musisz bo miales pod gorke do szkoly i na dodatek chyba twoja nauczycielka zmarla w pierwszym roku twojej edukacji, bez powazania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiBi Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: 212.33.81.* 24.10.05, 10:45 Tusk jako Kaszub świetnie rozumie problemy mniejszości. Myślę że białorusini popełnili błąd nie głosując na Tuska. Jak zwykle mądry białorusin po szkodzie. A szkoda - wystarczy pojechać na kaszuby. Nazwy ulic polskie i kaszubskie. Podobnie menu w Restauracjach. Ale kaszubi są bardziej otwarci, a białorusini zamknięci i lękliwi - tylko nie wiem po co. Ile lat białorusini będą się tak dziwnie zachowywać, przecież unia i wszyscy w kraju popierają kulturę mniejszości. Białorusini - działać, działać a nie tylko narzekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuk Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:45 To prawda,działać,pracować, wybierać a nie czekać,aż ktoś coś komuś da-tymbardziej mniejszościom-większość jak każda większość wezmie sobie sama-reszta musi więcej( nawet 2x) pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: 212.33.81.* 24.10.05, 14:11 Sokrat Janowicz ma stałe poglądy od lat, które należy uszanować to każdy rozumie ale nie stanowi głosu większości białorusinów w Polsce, którzy stanowią grupę ludzi naprawdę świetnie wykształconych i bardzo ambitnych. Znam wielu i podziwiam, ale ich wchłania świat - pracują w dobrych firmach w Polsce i za granicą i jeżeli na coś narzekają to na brak wolnego czasu dla rodziny. A Pan Sokrat wyraża opinię tej mniejszości - ludzi starszych i niepotrzebnie psuje opinie o białorusinach bo wcale nie są tacy jak ich malują. Dzięki Bogu młodzi białorusini są inni, można zarzucić że się wynaradawiają ale to chyba przesada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.716-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 24.10.05, 15:15 Panie Sokracie, swieta prawda...szkoda ze nie ma Pozdrawiam Bernard Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:46 Taak wielka szkoda, moze komuchu zalozysz SLD w Szwecji-ty I sekretarz, a Stefek Szechter twoim zastepca? Moze wtedy, Cimoszewicz wychowany w duchu prawdziwie "patriotycznytm" wyemigruje do ostatniej przystani stalinizmu w Europie? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux_ormond Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 19:56 Ty antysemito i homofobie. Takich jak ty kastruja w Szwecji, zeby nie plodzili chorego potomstwa. A jak uniknalbys "zabiegu", to panstwo nie pozwoliloby ci na wychowywanie dzieci. Ktos taki jak ty nie wychowa potomstwa na DEMOKRATOW. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 24.10.05, 20:16 A kto mowi, ze ja chce "demokratycznego" potomstwa? Co do antysemity i homofoba-to wybacz, nie bede sie znizal do twego poziomu. Zacznij pisac grubsza trzcionka, bo odnosze wrazenie, ze ty juz zostales wykastrowany ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n 25.10.05, 15:35 kotwicz69 napisał: > A kto mowi, ze ja chce "demokratycznego" potomstwa? > Co do antysemity i homofoba-to wybacz, nie bede sie znizal do twego poziomu. > Zacznij pisac grubsza trzcionka, bo odnosze wrazenie, ze ty juz zostales > wykastrowany ;). > > kotwicz alex: kotwiczem nie należy się przejmować to osoba zniezrónoważona umysłowo i emocjonalna, która chciałąby pomnika dla mordercy niewinnych osób... na szczęscie poglądy PIS i Kaczyńśkeigo ewidentnie kontrastuja z ich projekcja jaka powstaje w głowie Kotwicza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Sokrat Janowicz: Nie ma SLD i Cimoszewicza, n IP: *.teradyne.com 25.10.05, 15:45 Czyzbys myslal, ze ktokolwiek myslacy przejmuje sie twoimi "wypocinami"? Widze, ze po historii i polityce (niewyobrazalne osiagi w obu dziedzinach) zaczynasz sie bawic w psychiatre ;). Naszczescie Choroszcz niedaleko, moze cie przyjma na obserwacje ;). "... zniezrónoważona umysłowo i emocjonalna, która chciałąby..."-moglbys to jeszcze raz napisac, ale w jez.polskim? Analfabeta z tytulem mgr. To chyba tylko w PRL i III RP bylo mozliwe. kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard tow.Kicz=Kotwicz IP: *.716-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 26.10.05, 11:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: tow.Kicz=Kotwicz IP: *.teradyne.com 26.10.05, 14:38 Szechter ci to podpowiedzil bolszewiku z Szwecji? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: tow.Kicz=Kotwicz 26.10.05, 16:30 kotwicz ale jedynym bolszewikiem w tym miejscu jesteś ty sam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: tow.Kicz=Kotwicz IP: *.teradyne.com 26.10.05, 16:40 Mow do dziadzi.... Dalszy ciag mam nadzieje znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: tow.Kicz=Kotwicz 26.10.05, 16:41 towarzyszu kotwicz nie znam waszych sowieckich powiedzeń:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: tow.Kicz=Kotwicz IP: *.teradyne.com 26.10.05, 16:45 Bedac tow. Belki i Hausnera, o Bochniarz nie wspomne powinienes;). PD-bolszewia w kamuflarzu;). Taaaaaaak tow.Robercie S. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: tow.Kicz=Kotwicz 26.10.05, 16:46 towarzyszu kotwicz, czołowy bolszewiku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: tow.Kicz=Kotwicz IP: *.teradyne.com 26.10.05, 16:48 O przepraszam, ja do bolszewii/PD nie naleze ;). Aktywista z UwB sie odezwal ;). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: tow.Kicz=Kotwicz 26.10.05, 16:49 jesteś bolszewikiem bo postrzegasz świat w ten sam sposób jak bolszewicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz re IP: *.teradyne.com 26.10.05, 17:02 Taaaaaak wlasnie brzmi odpowiedz czolowego bolszewika jaczajki UwB? Jak podpisujesz dyrektywy;Sober Ruski, czy tez prawdziwym imieniem i nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 17:08 Jesteś zupełnie popie..ny, czy czegoś się znowu naćpałeś, albo jesteś może bardzo pijany????? Nie wiem która z tych odpwoiedzi jest prawdziwa. Albo może wszystkie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: re IP: *.teradyne.com 26.10.05, 17:27 Ta, ktora mowi ze jestes bolszewikiem-ani cienia falszu. Uwazaj na jezyk, bo jak narazie tylko przynosisz wstyd uczelni. Kto jest twoim bezposrednim przelozonym? Ciekawe co by powiedzial/powiedziala na jezyk uzywany przez mgr.R.S ktory juz nie jest anonimowy? Oj chyba pojdziesz pod weryfikacje i to niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 17:29 jesteś bolszewikiem, bo taki masz stosunek to PRAWDY i PRAWA. Kłamco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: re IP: *.teradyne.com 26.10.05, 17:33 Nie pekaj, guma miekka i nie peka. Zrobimy copy/paste niektorych twoich wypowiedzi-po.....ny,od...o, etc. Wyjdzie z tego ciekawa gazeta szkolna i pani prof. napewno bedzie zadowalona, nie uwazasz;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: re IP: *.teradyne.com 26.10.05, 17:48 Alus; Ciekawe jak Prof. dr hab. Albertyna Ewa Szczudłowska- Dembska zareaguje na jezyk, ktory uzywa jej podwladny gdy mysli, ze jest anonimowy? Strzel mi jesze email adres do pani prof. i copy/paste pojdzie w ruch. W innym razie zawsze mozna podac na adres UwB i rozkleic na przydroznych slupach ;). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 17:50 hahahhahahhahah:))))) tylko tyle idiota potyrafisz:):):):):):) głuptasku, misiaczku, forum bez ciebie byłoby nudne. W końcu wioskowy idiota taki jka ty czasami się przydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: re IP: *.teradyne.com 26.10.05, 18:06 Nie, potrafie znacznie wiecej-wyjdzie podczas rozmowy z pania profesorem, niebawem;). Ludzi wulgarnych nie powinno sie tolerowac na zadnych uczelniach, czy to UwB czy tez UW-bez roznicy. I pomyslec, ze tytul mgr. burakom przyznawali nawet w III RP. Jaka ulga, ze to juz sie konczy, nieprawdaz Robercie Suski, mgr. historii starozytnej na UwB, aktywisto lewackiego ugrupowania PD skupiajacego takich PZPR aktywistow jak Hausner, Belka-TW SB, Bochniarz, etc. Oo, widze, ze towarzysz z miasta i wioskowym pochodzeniem tez sie brzydzi, a slome z butow schowal, ee ;)? P.S."...tylko tyle idiota potyrafisz:):):):):):)..."-a jednak korepytycje z jez.polskiego sa nezbedne, duren jak duren, ale wlasnym jezykiem powinien sie poslugiwac. kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 18:27 Kotwicz nie musisz się nadal kompromitować, jestes burakiem, któy nie ma pojęcia o historii, a któremu stale wytykam brak wiedzy. XZnowu mnie bardzo ubawiłeś pajacyku:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 18:28 Tylko nie zapomnij przedstawić się i okazać dowód abym wiedział kim jesteś palancie, który sądzi że może się wypowiadać oi historii, a nie ma pojęcia o niej i nic nie czyta:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: re 26.10.05, 18:31 Nie kompromituj sie, bo oprocz ciebie kompromitujesz uczelnie, ktora zatrudnia takiego "amatora". Chyba nie mowisz o zaprowadzaniu porzadku przez Sowietow we Wrzesniu 1939? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 18:34 kotwicz przywyczaiłem się do twoich kłamstw. Boisz się przedstawić? Wiesz że wyjdziesz na strasznego idiotę, który nic nie czyta a mimo to wypowiada sie o historii. Jestes zadufanym idiotą. Można byc amatorem, ale nawet amator powibnien mieć elementarna wiedzę faszysto... Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: re 26.10.05, 18:40 Nie nerwujsia tawariszcz...faszysto? Wow, od bolszewika do faszysty. Od Antysemity do wioskowego, repertuar juz ci sie niedlugo skonczy Suski;). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: re 26.10.05, 18:44 w końcu to ty chciałbys aby Polska w 1939 r. poszłą na współpracę z Hitlerem. To ty wykazujesz leninowską dialektykę kiedy usprawiedliwiasz mordercę. Jesteś frustratem. Boisz się przedstawisz faszysto????? Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: re 26.10.05, 19:02 Jak juz wczesniej wspomnialem, lecz sie na nogi bo na glowe zdecydowanie zapozno. Moze przedstaw rachunek strat Polski, Wloch, Bulgarii, Rumunii i Wegier. Ludnosciowy jak i terytorialny, a potem porozmawiamy co komu wyszlo na dobre. Co do leninowskiej dialektyki to spokojna glowa, nikt alus juz cie nie przescignie. Faszysta-dobre, nawet jak naPDskiego mgr. z UwB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerezs... Sokrat Janowicz właściwie to przedstawił, IP: *.krus.gov.pl / *.krus.gov.pl 25.10.05, 09:25 obaj kandydaci byli nie do przyjęcia dla mniejszości narodowych, Tusk, mimo że wywodzi się z mniejszości kaszubskiej, boi się cokolwiek zrobić, a Kaczyński Pan Janowicz bardzo dobrze go przedstawił, Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Sokrat Janowicz właściwie to przedstawił? 25.10.05, 20:26 a Kaczyński Pan Janowicz bardzo dobrze go przedstawił, ------------------------------------------------------------- Gdzie,jak? Odpowiedz Link Zgłoś