13.12.05, 17:32
dowiedziałem sie dzisiaj że Gródecka budżetówka tzn.UG. SP. GK.dostały nagrody świąteczne w postaci talonów w kwocie 700zł.ja osobiście nie widziałem na naszym terenie tak chojnego zakładu pracy, no ale widocznie zasłużyli na to?jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • karolcia59 Re: talony 13.12.05, 17:39
      Nie no coś ty po 70 zł,bo po 700 to już prawdziwe chamstwo.
      • vip17 Re: talony 13.12.05, 17:46
        za takie pieniądze to se można swieta urządzić szczególnie jak 3 osoby z rodziny pobiora tę nagrodę. tak tylko czyim kosztem? tych co chodza co miesiąc do opieki po nedzną zapomogę.dla mnie to juz jest szczyt hamstwa.
      • deni8 Re: talony 18.12.05, 20:03
        chciałbym sprostować i powiedzieć, że jeżeli ktoś niewie dokładnie po ile
        dostały samorządy złoty w talonach to ja wam powiem bo wiem dokładnie iż
        otrzymali od wysokośći zarobków na jedego członka rodziny 500zł, 550zł i 600zł.
    • tadek52 Re: talony 13.12.05, 17:48
      Ja myślę,że tyle dostali bo tyle im się należało a reszta inni prywaciarze to z
      tym socjalnym kantują jak mogą , a tu jest jeszcze namiastka socjalizmu. Kupia
      np. łódź motorowa niby dla pracowników dla relaksu , a sami śmigają .Przecież
      tego nikt nie kontroluje ,bo i tak tyle tych kontroli aż szkoda
      tych "inwestorów".Napewno są wśród nich TEŻ porządni ludzie.Wiedzą
      doskonale ,że aby utrzymać dobrego pracownika należy godnie płacić i dbać o
      jego zdrowie odpoczynek relaks , nie stac z "nahajem" i tylko gonić do roboty.
      To wszystko potem procentuje w wynikach produkcji i juz wtedy łodź kupi za
      swoje...
      taka moja na to opinia
      • karolcia59 Re: talony 13.12.05, 18:09
        Gdzieś czytałam ,że to ostatni rok istnienia funduszy socjalnych,zakłady
        wypłacają składowane w nich środki.Może warto się dowiedzieć i powalczyć Tadziu
        o swoje,wiem że to nie jest proste.Za to ,że nie dałam sie
        wykorzystywać,musiałam sie zwolnić,bo nie godziłam sie na istniejące
        warunki.Nie możesz być sam ,porozmawiaj z innymi,nie bój i nie daj się
        zastraszyć.
        • tadek52 Re: talony 13.12.05, 18:44
          Karolcia ja już mam tyle wiosen( no mniej niż 50) i walczyć to ja już nie będę
          Prawie moje pokolenie wywalczyło już to co teraz mamy( nito nito) niby jesteśmy
          w Europie ,ale dopiero pod schodami a jeszcze jest ganek sieni przedpokój i
          saloon ja napewno go nie ujrzę . Gdzie znajdę potem pracę.Świat jest taki mały.
    • hiakier Re: talony 16.12.05, 19:20
      A czegu tu się dziwić w przyszłym roku wybory i trzeba czyms przekupiś swój elektorat. Może przynajmniej poprą wójta jego wasale bo oczywiście talony na święta i jakieś tam premie dostaną! A wy dalej będziecie siedzieć przy swoich Atarich i Commodorkach i pisać głupoty narzekać i psioczyć!
      • karolcia59 Re: talony 16.12.05, 20:19
        > A czegu tu się dziwić w przyszłym roku wybory i trzeba czyms przekupiś swój
        ele
        > ktorat. Może przynajmniej poprą wójta jego wasale bo oczywiście talony na
        święt
        > a i jakieś tam premie dostaną! A wy dalej będziecie siedzieć przy swoich
        Ataric
        > h i Commodorkach i pisać głupoty narzekać i psioczyć!Za wielką mądrością tu
        nie pachnie:)
        • deni8 Re: talony 18.12.05, 20:05
          pieniądze pochodzą ze składek na fundusz socjalny więc nic do tego ludziom
          ponieważ to nie ludzi tylko pracowników urzędów pieniądze były potrącane z
          wypłaty aby otrzymać talony
          • hallszka Re: talony 31.01.06, 23:52

> pieniądze pochodzą ze składek na fundusz socjalny więc nic do tego ludziom
            > ponieważ to nie ludzi tylko pracowników urzędów pieniądze były potrącane z
            > wypłaty aby otrzymać talony

To jest ŚWIETNE!!!!! deni8 Dawno nie podczytałam tak "mądrej" konkluzji!!!!
            Zaliczam Cie do ZŁOTOUSTYCH ;)))
            A tak na marginesie podczytałam co nieco to grodeckie forum.To tez jeden ze
            sposobów poznania gródeckiej społecznosci:)
            • deni8 Re: talony 01.02.06, 11:39
              ja tak widzę i patrzę że znalazła się taka krowa ktora teraz czyta wszystkie
              posty nawet te z przed 2 lat i ocenia je heh a ja tobie nie jestem ZŁOTOUSTYM
              wielmożna pani
            • deni8 Re: talony 01.02.06, 11:44
              za moje wyrażenia serdecznie przepraszam jeżeli kogoś uraziłem w poprzedniej
              wypowiedzi
              • hallszka Re: talony 01.02.06, 17:26
                jeżeli o mnie chodzi -deni8-nie jestes w stanie mnie obrazic:)))nie masz takich
                mozliwosci .To co piszesz i to w jaki sposób redagujesz własne mysli stanowi
                tylko o Tobie i nie ma wpływu na mnie. Moge sie tylko do tego odniesć lub
                nie.To ze czytam i podczytuję posty nie stanowi o tym ,iz poddaje je ocenie-
                nie mnie to czynic i nie zamierzam sie tu zabawiac w cenzora, niemniej niektore
                mogą mi sie podobac bardziej inne mniej/to juz zalezy ode mnie/. Podobnie jak
                na niektore mogę sobie odpowiedziec na inne nie.I na to juz nie masz wpływu
                deni8. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka