korni 24.10.02, 14:39 mam prosbe , czy ktos wie czy mozna w Polsce handlowac nasionami konopi ( nie pisalo co prawda ze indianskie, ale) , ostatnio w jednym ze sklepow w\idzialem takie i wielce sie zdziwilem , a moze redakcja sie zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spec Re: prosba IP: 66.28.239.* 24.10.02, 15:17 korni napisał: > mam prosbe , czy ktos wie czy mozna w Polsce handlowac nasionami konopi ( nie > pisalo co prawda ze indianskie, ale) , ostatnio w jednym ze sklepow > w\idzialem takie i wielce sie zdziwilem , a moze redakcja sie zainteresuje A co ma indianskie do rzeczy (jesli wogle takie sa)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Dzienis Re: prosba IP: *.bial.gazeta.pl 24.10.02, 15:44 Czy mógłbyś coś więcej napisać na ten temat i podać swoje tel.namiary? Jeżeli nie chcesz tego podać na Forum, to odpisz na e-mail muzykolog@wp.pl Jestem stazystką Gazety Wyborczej i b.mnie ten temat zainteresował. Pozdrawiam Aneta Dzienis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: prosba IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 24.10.02, 15:48 a drogie są? wiosną mogą zyskać na wartości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: prosba IP: *.sympatico.ca 27.10.02, 05:53 Tak to sie porobilo na tym swiecie. Dawniej konopie mozna bylo uprawiac i nikomu to wcale nie przeszkadzalo. Z makiem jest tez podobnie. W "demokratycznej" Ameryce siac go nie wolno, a w Afganistanie "zdobytym" przez nich mozna. I kto tu tak naprawde jest bardziej wolny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: prosba IP: 66.28.239.* 24.10.02, 17:22 mnie rowniez bardzo interesuje co mozna robic z konopia indianska. Rozumiez ze konopia indyjska to inaczej marihuana, a indianska? ale moze i masz racje wyjdzie z tego program co a la programu ktory dawno temu widzialem w tvb gdzie reporter (koro?) chodzil po bstoku i pytal "co by pan/pani zrobila gdyby sie dowiedziala ze pana/pani przyjaciel jest homo sapiens?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: prosba IP: 212.33.74.* 24.10.02, 18:03 tez o tym slyszalam. w jednym ze sklepow mozna je kupic jako przynete na ryby. czy w Polsce to juz nawet one bywaja na haju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: prosba IP: 212.33.74.* 25.10.02, 11:17 ustawa o zapobieganiu i przeciwdzialaniu narkomanii - w zalacznikach znajduja sie nazwy srodkow odurzajacych (nazwy lacinskie). Ustawe znajdziesz na stronie sejmu. A tak na marginesie: co Indianie palili w fajkach pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: prosba IP: 66.28.239.* 25.10.02, 17:27 Gość portalu: saunne napisał(a): > A tak na marginesie: co Indianie palili w fajkach pokoju? gud szit? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mosche Re: prosba 27.10.02, 14:10 Gość portalu: anka1 napisał(a): > tez o tym slyszalam. w jednym ze sklepow mozna je kupic jako przynete na ryby. > czy w Polsce to juz nawet one bywaja na haju? Oj Anka1(first), a od kiedy Ty hodujesz fish ????Shallom...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: prosba 25.10.02, 17:38 Gość portalu: Spec napisał(a): > > mnie rowniez bardzo interesuje co mozna robic z konopia > indianska. Rozumiez ze konopia indyjska to inaczej > marihuana, a indianska? > ... to inaczej marihuańska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: prosba IP: 66.28.239.* 25.10.02, 18:07 racja - indyjska, indianska - Kolumn tez mial to gdzies ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mosche Re: prosba 25.10.02, 18:12 Korni, daj adres tego sklepu, please...Shallom... Odpowiedz Link Zgłoś
vxy Re: prosba 26.10.02, 22:55 Przecież to chyba są zwykłe rosnące u nas na polach konopie, a nie te indyjskie. Z naszymi nie ma TEGO problemu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip z konopii Re: prosba IP: *.iig.pl 27.10.02, 04:27 vxy napisał: > Przecież to chyba są zwykłe rosnące u nas na polach konopie, a nie te indyjskie > . > Z naszymi nie ma TEGO problemu. Otóż te zwykłe konopie rosnące u nas na polach to są konopie indyjskie.Problem w tym,że propaganda zrobiła z tych niewinnych roślin straszliwy narkotyk.Tymczasem nie ma żadnych naukowych dowodów na ich rzekomą szkodliwość.Prawda powoli zaczyna zwyciężać(jak zwykle zresztą) i w Holandii,Szwajcarii,Kanadzie i paru innych można ją już palić legalnie.W Polsce niestety straszy się społeczeństwo,chyba po to by zbić kapitał polityczny oraz po prostu kapitał,bo w końcu to co nielegalne jest bardziej opłacalne.Fortuny mafii wyrosły przecież na handlu alkoholem(jeden z najgroźniejszych i najbardziej śmiercionośnych narkotyków) w czasach prohibicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: prosba IP: 24.193.71.* 27.10.02, 15:48 Gość portalu: filip z konopii napisał(a): > narkotyk.Tymczasem nie ma żadnych naukowych dowodów na ich rzekomą > szkodliwość. przeciez cos na plucach sie osadza - a nie sadze zeby cokolwiek innego niz czyste powietrze bylo dla pluc nieszkodliwe (no i moze jakies lekarstwa). tez slyszalem ta opinie o braku naukowych dowodow na nieszkodliwosc. mimo wszystko wole wypic niz palic jakis shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip z konopi Re: prosba IP: *.iig.pl 27.10.02, 15:58 kto powiedział,że trzeba je zaraz palić,można również jeść.w każdym razie dym nie szkodzi bardziej niż legalny tytoniowy.ech palacze papierosów ,gdyby wam tak zdelegalizować wasz ulubiony narkotyk,jaki by się podniósł rwetest,że łamane są prawa człowieka,że wolność... Odpowiedz Link Zgłoś
akir Re: prosba 28.10.02, 16:50 Z drugiej strony gdybym papierosy musiał kupować u dealera na rogu, w strachu że zgarnie mnie policja , to pewnie nigdy nie zacząłbym palić , a teraz mam kłopot z rzuceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip z konopii Re: prosba IP: *.iig.pl 28.10.02, 18:44 z policją pilnującą,żeby sobie moralno/psychicznej krzywdy człowiek nie zrobił,to zdaje się Talibowie już próbowali i wielu innych...rezultaty opłakane.pozwolisz,że wybiorę wolną wolę i wolny wybór ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mosche Re: prosba 29.10.02, 15:02 akir napisał: > Z drugiej strony gdybym papierosy musiał kupować u dealera na rogu, w strachu > że zgarnie mnie policja , to pewnie nigdy nie zacząłbym palić , a teraz mam > kłopot z rzuceniem. Akir, badz Chlopem, przez duze Ch i rzuc palenie, a nie rozczulaj sie nad soba... Odpowiedz Link Zgłoś
mosche Re: prosba 29.10.02, 15:05 korni napisał: > mam prosbe , czy ktos wie czy mozna w Polsce handlowac nasionami konopi ( nie > pisalo co prawda ze indianskie, ale) , ostatnio w jednym ze sklepow > w\idzialem takie i wielce sie zdziwilem , a moze redakcja sie zainteresuje Korni, dowiedzialem sie gdzie rosna grzybki halucynogenne, jak chcesz to Ci podpowiem, bedziesz mial radoche w donoszeniu do Redakcji...buuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: prosba IP: 212.33.74.* 29.10.02, 15:35 i co jeszcze wiesz Mosche ? moze gdzie sie Osama ukrywa ? a z Korniego sykofanta nie rob, bo On ma racje ze o tym napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: prosba IP: proxy / 212.160.130.* 29.10.02, 17:08 Aniu zkąd wytrzasłaś takie słowo? Az musiałem do encyklopedii zajrzeć encyklopedia.pwn.pl/71765_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
mosche Re: prosba 02.11.02, 14:42 Gość portalu: anka1 napisał(a): > i co jeszcze wiesz Mosche ? moze gdzie sie Osama ukrywa ? > a z Korniego sykofanta nie rob, bo On ma racje ze o tym napisal. Aniu 1 ( first) a co Ty tak za Kornim obstajesz ??? No ciekawe, ciekawe musze skojarzyc niektore fakty, bo cos sprawa podejrzana mi sie wydaje.O ile znam Korniego jest zajety i to na smierc i zycie, taki zakochany :-)))A tu masz widze, ze ma obroncow i to Jakich ??? Oj Anka, Anka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: prosba IP: 212.33.74.* 04.11.02, 10:33 Akir lubie czytac slownik wyrazow obcych:))) Mosche slowo daje ze Ty za duzo myslisz, to niewskazane w dziesiejszych czasach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: prosba 04.11.02, 11:49 Konopie indyjskie ze względu na kaloryczność(olejek w środku) są tradycyjnym składnikiem karmy dla ptaszków. Jakiś gatunek bardzo je lubi, tylko nie pamiętam który...Dzikie kondory zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SB Re: prosba IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 04.11.02, 12:07 korni napisał: > a moze redakcja sie zainteresuje KABEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: prosba IP: 212.33.74.* 04.11.02, 13:07 w takim razie SB swojego nicka zmien albo poczytaj co znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś