Gość: piterek IP: *.bsk.vectranet.pl 25.01.06, 23:14 bezczelnosć Auchan nie zna granic, a bierze się ze zwykłego braku znaczącej konkurencji - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piterek Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.01.06, 23:23 i jeszcze baj de łej - a czy może dyrektor Auchan Polska "śmignął się" swoją limuzyną ulicą Produkcyjną - jeśli tak, to nawet jemu powinno zaświtać, że być może zmniejszenie liczby klientów (w co i tak nie wierzę) spowodowane jest w jakiejś części stanem tej głównej dojazdowej "arterii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Auchan naciska na prezydenta IP: 194.146.128.* 26.01.06, 09:26 Będą nowe galerie będą nowe miejsca pracy :) Spadnie bezrobocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Auchan naciska na prezydenta 25.01.06, 23:30 Teraz tylko był list, a wcześniej ile kasy pod stołem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:41 bo kase chce zgarnąc tylko Auchan nieche miec innej firmy konkurencyjnej.Ale w białymstoku nic nie ma:( tylko jedyne dno Auchan!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Auchan naciska na prezydenta IP: 195.177.197.* 26.01.06, 11:16 Każdy hipermarket jest takim samym dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quasi Modo Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.euro-net.pl 27.01.06, 08:46 Może sami forumowicze się zastanowią. Wszyscy są tu ofiarą zwykłej manipulacji. Polacy potrzebują wspólnego wroga, poza tym przestali się interesować innymi ciekawszymi sprawami. :) Auchan jak Auchan to nie jest instytucja charytatywna tylko potężne przedisebiorstwo i wszyscy powinni brać przykład. Nie podoba mi się to, iż nie powstanie np Carfur ale cóż. Każdy z postów na tym forum zionie nienawiścią do "wspólnego wroga" - Cel twórców tematu został osiagniety a Wy przelicytowujecie się w inwektywach. Śmieszność Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Auchan naciska na prezydenta 27.01.06, 10:31 Nie uważam Auchana za wroga, uważam że powinienem mieć możliwość zrobienia porządnych zakupów w Bialymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandal-barbarzyńca Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.elpos.net 26.01.06, 06:42 Ciekawe co w zamian dostanas urzędnicy z magistratu skoro popierają Auchan . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r@bert Re: Auchan naciska na prezydenta IP: 194.146.128.* 26.01.06, 06:56 hmmmmmmmm przeciez w tym auszanie to nic nie ma ciekawego same TRASY sprzedaja ja tam nie laze bo nie ma sensu a w sklepach tzw galleri oszmolwskiej jest drozej niz w cetrum miasta !!!! a po za tym francuzji to nie udacnicy w interesach sam sie kliak krotnie przekoanlem sie za duzo jedza slimakow z nosa ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Disend Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.osiedle.net.pl 26.01.06, 08:04 Auchan sam sobie winny, Zeby nie zmieniał położenia towarów oraz nie dopuszczał do złego rozgłosu było by jak na samym początku, teraz zaś sam nawet nie korzystam z tego sklepu. Towar jest bardzo słaby a spożywka najczęściej z dwudniowym ważnym terminem spożycia, więc poco mi taki towar co świecie godzinę i zjeść go muszę do jutra .Konkurencja się przyda , w dodatku w mieście a nie poza miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maero Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:08 Niestety w Białymstoku monopol dzierży Auchan. W takim np Olsztynie jest dużo więcej hipermarketów, miasto jest mniej liczne o około 1/3 mieszkańców i jakoś sobie hieprmarkety dają radę. W Białymstoku jest chyba najmniej hipermarketów ze wszystkich dużych polskich miast ( z pierwszej dziesiątki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.01.06, 08:32 Dobrze powiedziane (w temcie kasy pod stołem ).Nasi "złoci" radni dają d... żabojadom a ci nas doją bez żenady i jeszcze wysuwają żądania bezczelnie.Hamstwo i drobnomieszczaństwo!Należy wpuścić jak najszybciej konkurencję(Niemców,Anglików)i niech się przepychają cenami i jakością.Nam klientom w to graj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:04 Mam pytanko a gdzie niby Auchan ma rozbudowywać sie nad Białką? Ekolodzy radni pewnie dostali nezłą kaskę, jezeli pozwalaja na taką inwestycję. Za to blokują budowe obwodnicy Białegostoku. My pijemy syf z kranu, ale gatunek ludzki nie jest pod ochrona i można nas truć. Kasa, kasa, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabojad Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:41 większość produktów w Auchan to MADE IN CHINA lub wyprodukowao w CHRL poco nam pośrednicy Francuzi TURcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznes Auchan naciska na prezydenta IP: *.csk.pl 26.01.06, 10:22 Biznes nie zna takiego pojęcia jak bezczelność. Trzeba zrobić wszystko, aby nie wpuścić konkurencji na rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktuś Zamknąć RODEX IP: *.pl 26.01.06, 10:32 RODEX chce, żeby miasto budowało im dojazdy? To najbardziej partacja firma na podlasiu. Ich okna z niby napowietrzaczami zamarzały w te mrozy. Budynki na Wrocławskiej budowane przez Instal i RODEX to najgorzej zaprojektowanei wykonane domy mieszkalne w Białymstoku. Niech sobie sami budują dojazdy, a najlepiej to niech zamkną swoją firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Zamknąć RODEX IP: 109.231.59.* 15.01.14, 13:47 Zgadzam się, mam okna z Rodexu to wiem jaki to szajs. Nie znają się, nie umieją wyprodukować nic dobrego. Ale co tu się dziwić, jak takich matołów zatrudniają. Znam takich co mają po 5-6 tys. miesięcznie a są marni. Aż dziw bierze że przez takich firma jeszcze nie zbankrutowała. Kradną na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek12121 Re: Zamknąć RODEX 25.08.15, 19:05 Rdeksu się nie zamknie, bo Białoruś teraz okupuje, tam widocznie jeszcze się na produktach nie poznali, a swojego szajsu też nie chcą. Dobra pralnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja niech ktoś naciśnie na Auchan:) IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 26.01.06, 10:44 przez Auchan Produkcyjna jest bardziej niszczona , bo jest większy ruch, niech płacą i nie marudzą.Co do "nowoczesności"i "ofiarowania" skrzyżowania miałbym zastrzeżenia!Po pierwsze nie jest to ofiarowanie miastu tylko rozbudowa dla własnej wygody!Ciekawe , kto robilby tam zakupy , jakby postał z pół godziny wcześniej w korku?!A nowoczesność jest taka , ze skręcejąc na skrzyżowaniu w lewo aby dojechać do Auchan , nie widzę samochodów jadących z prawej strony "dzięki" barierkom skutecznie zasłaniającym widok!Tak samo dlaczego nie ma oddzielnych bezkolizyjnych pasów do skrętu w prawo?To ma być nowoczesność?Raczej bylejakość!O dziwnej organizacji ruchu pod samym Auchan nawet nie wspomnę!Niech Auchan nie płacze tylko płaci, a jak nie , to zabrać mu przystanek autobusowy - od razu odczują spadek obrotów! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Auchan naciska na prezydenta 26.01.06, 11:26 "W drugiej części pisma narzeka na spadającą od dwóch lat liczbę klientów w hipermarkecie." Haha dobry żart, 370 tys. mieszkańców + mieszkańcy województwa + Białorusini "turystycznie", a oni twierdzą, że im liczba klientów spada. To jak spada, to może zacznijcie dbać o klientów - większe zniżki, inne zachęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.01.06, 12:38 Jak to mówią daj ręke wezmą cały palec... Tak samo jest z Oszołomem od prawie 6 lat nie mają żadnej konkurencji, a ich białostocki market jest (jak ktoś kiedyś powiedział) taką perełką na cały kraj. To nie w Warszawie, Poznaniu czy Gdańsku tylko właśnie w Białymstoku ich dochody są największe !!! Mam nadzieję, że centrum handlowe przy Augustowskiej powstanie jeszcze w tym roku i utrze nosa Auchan. Po zatym znam bardzo dużo ludzi, którzy gdy tylko mają czas i pieniądze, w weekend wsiadają w samochód i na zakupy jadą do stolicy, bo ile czasu można chodzić po tych samych sklepach w jednym hipermarkecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Auchan naciska na prezydenta 26.01.06, 16:40 Oby jak najszybciej został przerwany monopol Auchan Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Ale sie przestraszylem 26.01.06, 11:55 - Dodatkowe zezwolenia zmniejszą zasadniczo obroty i liczbę klientów naszego centrum - pisze wytłuszczonym drukiem Darmas. Co ja teraz z soba poczne, Auchan przestanie kasiorę trzepać. Chyba sie na śmierć zapiję Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ale sie przestraszylem 26.01.06, 11:56 Nie, Kamilar, nie rób nic pochopnie. Może jeszcze uda mu się odbić od dna. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ale sie przestraszylem 26.01.06, 12:02 Ale ja już tego psychicznie nie wytrzymam. Czytałeś uwaznie? Wpuszczenie konkurencji spowoduje spadek obrotów i zysków. Kucze jak oni do tego doszli, chyba jakaś firma konsultingowo-marketingowa zarobiła ze 20 milionów euro za takie badania. W imię dobra wspólnego nie możemy dopuścić, żeby Auchan stracił takie zyski, pomózmy im, zażądajmy podniesienia cen:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Ale sie przestraszylem 26.01.06, 14:29 Cały region wspiera Auchan! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Ale sie przestraszylem 26.01.06, 14:37 najlepiej po prostu będzie podziekować Turowi w najblizszych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Auchan naciska na prezydenta 26.01.06, 14:34 Co te żabojady pie... Gdy zawsze przyjeżdżam do Auchan to jest od cholery samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.01.06, 14:47 uważam że to skandal na skale krajowa! powinniscie cos z tym zrobic! zeby w tak duzym miescie przez tyle lat byl monopol. cos ktoś tu kręci i to niexle... Walczcie o swoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Auchan naciska na prezydenta 26.01.06, 14:49 Bo Tur nieźle lizał dupę żabojadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyPiSek Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:02 za Judaszowe srebrniki sprzedadzą wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Auchan naciska na prezydenta IP: 212.160.172.* 26.01.06, 15:54 W przedstawionym liście można między wierszami dopatrzyć się takich informacji: Rychu k..wa co ty odpierd..sza przychody nam mogą spaść. Zablokój k..wa te pozwolenia bo cię więcej nie sfinansujemy a te konto w Szwajcarii to wiesz kasacja .... . Więc dupa w troki i wiesz co masz robić. Ustaw no tylko tych swoich kompanów z rady bo im też odetniemy zasiłki. No morda do roboty bo tu kapuchę trzepać trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.stnet.pl 26.01.06, 16:27 Trzeba zbojkotować ta budę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re:jeśli polityk w Białymstoku przeciwtsawia się 26.01.06, 16:41 powstawaniu kolejnych hipermarketów to dlatego, ze ma na celu interes Auchan:) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re:jeśli polityk w Białymstoku przeciwtsawia się 26.01.06, 17:14 od dawno bojkotuje te bude a teraz to jeszcze znajomych bede namawiac zeby ja olewali. tacy biznesmeni a nie wiedza jak sie z konkurencja walczy ? uciekaja pod skrzydelka pana T. ? a moze jednak ten urzad do walki korupcja do czegos sie przyda ? pierwsza sprawa jak na widelcu : bialostocka wladzia i Auchan ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.M. Re: Auchan naciska na prezydenta IP: 148.81.172.* 27.01.06, 07:03 MOIM ZDANIEM TO POLITYKA AUCHANA DAJE ZE LUDZIE NIE CHCA TAM CHODZIC - TO ZE BYł PIERWSZY NIE OZNACZA ZE NAJLEPSZY. JEZDZE DO WAWY I WIDZE ZE CENY NA PRODUKCYJNEJ SA WYSZSZE O 10-15 % NIź W WAWIE. CO SKLANIA JEDNOMYSLNIE - MUSI BYC KONKURENCJA A NIE JEDNO WIELKIE CH AUCHAN KTORE NABIJA KLIENTOW. W PROMIENIU 5 KM W WAWIE NA JELONKACH JEST 4 HIPERMARKETY TESCO AUCHAN GEANT I CARREFOUR. I W KAZDYM JEST RUCH . A TU AUCHAN SOBIE POMYSLAL ZE BEDZIE MONARCHA ABSOLUTNYM - NIKOGO NIE WPUSCI . BEDZIE ZEROWAL NA KLIENTACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Auchan naciska na prezydenta IP: *.bsk.vectranet.pl 27.01.06, 09:46 Wszystkiemu winne są te (tfu) władze jakie "rządzą" Białymstokiem. Powiedzcie mi w jakim jeszcze mieście Oszołom wysłałby taki list jaki dostał Tur ?? Następny dowód na to, że nasz "prezydent" to zwykły, zacofany nieudacznik bez jaj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redi Auchan to typowa francuska firma, ktora... IP: *.elpos.net 27.01.06, 09:18 dba o wlasny interes i ma gdzies pracownikow, klientow, etc. Jak cos ona chce to urzednicy sa poblazliwi i wydaja nielagalne decyzje, ale jak juz jest odwtonie to skapy Auchan udaje, ze niec nie zarabia. W dodatku chce by sie dolozyly inne firmy do przebudowy. Tylko zapomnial, ze setki samochodow jada wlasnie do nich a nie do wodociagow. Ja bym na miejscu urzednikow cofnal decyzje o przebudowie to by sie nauczyli kultury kombinatorzy z Auchan. Pachnie mi tez tu korupcja. Chyba Auchan dal komus w lape. W koncu to metody dzialania wielu hipermarketow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Auchan to typowa francuska firma, ktora... IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 27.01.06, 11:13 To, że żabojady ładują kasę do kieszeni Tura i innych "radnych" to fakt tak oczywisty jak słoneczko na niebie.Szlag mnie trafia, że gość na którego nie głosowałem i którego nie życzę najgorszej dziurze(rycerz w mordę kopany)rządzi miastem od strony własnej kabzy,kruchty i kiesy francuzów.Korupcja,złodziejstwo i wszechwładny burdel oto obraz miasta i magistratu.Wstyd mi za własny gród i jego władze.O własnej kieszeni drenowanej przez wraże siły nie wspomnę. :(( Odpowiedz Link Zgłoś