Dodaj do ulubionych

ZUPA PAPRYKOWA

IP: *.net.pl 13.09.03, 09:15
Jedliście kiedyś zupę paprykową?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 13.09.03, 11:57
      zapomniałam napisać ze polecam
    • janiolka Re: ZUPA PAPRYKOWA 13.09.03, 12:03
      to moze jakis przepis?
      • Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 13.09.03, 12:16
        Jasne
        zupa paprykowa:
        marchewka
        pietruszka
        seler (najlepiej naciowy)
        ziemniaki
        1 duza papryka
        dobra kiełbaska
        1 duza cebula
        przecier pomidorowy
        majeranek
        kostka rosołowa
        inne przyprawy
        śmietana
        ilości tych składników trzeba sobie samemu wypróbowac, zupa powinna być dość
        gęsta, marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotować na bulionie, wrzucić
        przyprawy, kiełbasę pokroić w kostkę, usmazyć na patelni, wrzucić do garnka, to
        samo zrobić z papryką, ugotować do miękkości, dodać przecier, cebulę pokroić w
        kostkę, usmazyć, dodać do niej trochę mąki, zrobić zasmazkę, dodać do zupy, na
        koniec zabielić śmietaną, smacznego
    • Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 14.09.03, 09:42
      czy zna ktoś jeszcze inny przepis na tą zupę?
      • Gość: Aga* Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 11:44
        Robimy podobnie jak Ty, ale na ostro. Dodaje sie ostre suszone papryczki lub
        chilli, tarty ostry żółty ser, który daje się do talerzy, ale także trochę do
        gara, aby zupa była bardziej zawiesista. Papryki na zupe muszą być czerwone. W
        ten sposób tworzymy zupę zwana w moim domu MEKSYK.
      • Gość: ecik Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.innsoft.com.pl 15.09.03, 12:36
        moja teściowa robi - pyszna. Jej właściwa nazwa to Solianka. Pochodzi zza
        wschodniej granicy i w znanej mi wersji pływa w niej tez kiełbaska :). Ale
        fakt - smaczniejszej nie jadłam. przepis dopiero muszę uzyskać.
    • Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 15.09.03, 12:47
      będę wdzięczna za ten przepis, lubię wszystko co ma w sobie paprykę, pozdrawiam
      • Gość: aska Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 15.09.03, 18:07
        Skladniki mojej:
        peczek selera naciowego,cebula,pol bialej kapusty,czerwone papryki,2 pomidory
        bez skorek zmiksowane,kielbasa,boczek.ziele ,lisc,sol ,pieprz,papryka slodka i
        ostra.Bez zageszczania i zabielania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka