Gość: Zocha IP: *.net.pl 13.09.03, 09:15 Jedliście kiedyś zupę paprykową? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 13.09.03, 11:57 zapomniałam napisać ze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 13.09.03, 12:16 Jasne zupa paprykowa: marchewka pietruszka seler (najlepiej naciowy) ziemniaki 1 duza papryka dobra kiełbaska 1 duza cebula przecier pomidorowy majeranek kostka rosołowa inne przyprawy śmietana ilości tych składników trzeba sobie samemu wypróbowac, zupa powinna być dość gęsta, marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotować na bulionie, wrzucić przyprawy, kiełbasę pokroić w kostkę, usmazyć na patelni, wrzucić do garnka, to samo zrobić z papryką, ugotować do miękkości, dodać przecier, cebulę pokroić w kostkę, usmazyć, dodać do niej trochę mąki, zrobić zasmazkę, dodać do zupy, na koniec zabielić śmietaną, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 14.09.03, 09:42 czy zna ktoś jeszcze inny przepis na tą zupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga* Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 11:44 Robimy podobnie jak Ty, ale na ostro. Dodaje sie ostre suszone papryczki lub chilli, tarty ostry żółty ser, który daje się do talerzy, ale także trochę do gara, aby zupa była bardziej zawiesista. Papryki na zupe muszą być czerwone. W ten sposób tworzymy zupę zwana w moim domu MEKSYK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.innsoft.com.pl 15.09.03, 12:36 moja teściowa robi - pyszna. Jej właściwa nazwa to Solianka. Pochodzi zza wschodniej granicy i w znanej mi wersji pływa w niej tez kiełbaska :). Ale fakt - smaczniejszej nie jadłam. przepis dopiero muszę uzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zocha Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.net.pl 15.09.03, 12:47 będę wdzięczna za ten przepis, lubię wszystko co ma w sobie paprykę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: ZUPA PAPRYKOWA IP: *.nas6.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 15.09.03, 18:07 Skladniki mojej: peczek selera naciowego,cebula,pol bialej kapusty,czerwone papryki,2 pomidory bez skorek zmiksowane,kielbasa,boczek.ziele ,lisc,sol ,pieprz,papryka slodka i ostra.Bez zageszczania i zabielania. Odpowiedz Link Zgłoś