nekroskop88 Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial 14.02.06, 16:51 Panią Barbarę Kudrycką. Ale to nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial IP: *.cable.mindspring.com 14.02.06, 17:12 A w czym ta pani jest dobra? Podajac czyjas kandydature trzeba, chocby w ogolnym zarysie, przedstawic takze zalety tej postaci ktore wydaja sie predestynowac ja na to stanowisko wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.02.06, 17:02 Tura z Blecharczykiem po raz trzeci :D Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial 14.02.06, 17:17 bez przesady. ktos tu podal ostatnio link do artykulu o rzeszowie i wygladalo calkiem interesujaco. zastanawiam sie czy mozna zarzad miasta oddac do zarzadzania przez firme konsultnigowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.02.06, 17:24 A oto moje uzasadnienie: Białystok przez te osiem lat ciągle się rozwija inwestorzy niemalże walą dzwiami i oknami do magistratu. To z incjatywy tych panów w Białymstoku powstało międzynarodowe lotnisko, które zapewnia nam stałe połączenia z całą Europą i światem. Zostało wybudowanych 6 centr handlowych (w tym jedno Galeria "Los Turos" wybudowane przez hiszpańską firmę, które jest jednym z największych obiektów tego typu w Europie Wschodniej powierzchnia wynosi 250 tys. m2) To tutaj Bill Gates zdecydował się wybudować fabrykę produkującą oprogramowania Windows, która zatrudnia 10 tys. pracowników. Mamy również Operę, która może pomieścić 5 tys. widzów. Obiekt jest tak wspaniały, że znani wokaliści odmawiają występów w Warszawie i jadą do Opery białostockiej. Oprócz tego powstały 2 aqua parki i jeden lunapark z wielkimi rollercoasterami. O sporcie też pamiętali to oni zmodernizowali stadion Hetmana, który jest dzięki nim uznawany za najpiękniejszy obiekt piłkarski w Polsce. Rocznie Białystok odwiedza ok. 4 mln turystów kiedy to w 1998 gdy Tur obejmował stanowisko prezydenta liczba ta wynosiła niecałe 30 tys. A więc wybierzmy po raz trzeci Ryszarda Tura, bo nikt jeszcze nie zrobił tyle dobrego dla Białegostoku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.02.06, 17:26 Zapomniałem jeszcze dopisać, że białostockie drogi są uznawane za jedne z najlepszych w kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial 14.02.06, 17:27 jesli jakis kandydat oglada to forum to powienien sobie zapisac ta liste swoja droga co znaczy produkowac oprogramowanie? przeciez tego sie nie klepie mlotkiem, a w dobie internetu ludzie nie musza siedziec w fabryce zeby pisac programy. chyba ze chodzi ci o przeniesienie manufaktur z indonezji i filipin, ale nie sadze zeby to bylo oplacalne dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 14.02.06, 17:31 Szczerze to nawet nie wiem o co mi chodziło z tym oprogramowaniem :D Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: kogo byscie chetnie widzieli prezydentem bial 14.02.06, 17:30 Dodajmy, że wspaniale połączył kapitalistyczny rozwój miasta z chrześcijańskimi i muzułmańskimi wartościami, tworząc w Białymstoku jeden z większych w Europie ośrodków religijnych z licznymi kościołami, cerkwiami, meczetami, sanktuariami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsiowy kołek Re: Antypik na prezydenta!!!!!!!!!!!!!! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 14.02.06, 21:17 Antypik na prezydenta!!!!!!!!!!!!!! Hej! Albo tego no tam ... Fedorowicza. Oni maja odwagę cywilna i proste kręgosłupy! No i są przewidywalni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria ja mam tylko 3 kandydatów IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.02.06, 21:40 1. Jacek Żalek (radny) 2. Maciej Tokarzewski (radca ale prawny) 3. Bogusław Dębski (radny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: ja mam tylko 3 kandydatów IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.02.06, 21:45 Nie ma problemu. Kandydaci sami się ujawnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsiowy kołek Re: ja mam tylko 3 kandydatów IP: *.koba.pl / *.koba.pl 15.02.06, 17:32 Dębski to frustrat i nic więcej pond to juz pokazał z siebie nie wykrzesze! A pokazał, że jest nieżłym zadymiarzem jak Kaczyniaki. To przecież dzięki niemu w Białym nie ma Planów Zagospodarowania Przestrzennego, bo on był od tego Vice Prezydentem jak konczyły ważność. A nic nie zrobił i teraz jedzie Tura tego nieudacznika. A reszty nie znam, więc chyba sie niczym szczególnym nie wyróżniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Antypik na prezydenta!!!!!!!!!!!!!! 14.02.06, 22:23 ta pani z obecnym prezydentem pasuje do gabinetu cieni rzadu miasta bo teraz takowe sa modne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Bil- Jaruzelski IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.02.06, 19:52 Moj kandydat: KRZYSZTOF BIL-JARUZELSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Bil- Jaruzelski 15.02.06, 20:30 Gość portalu: xxx napisał(a): > Moj kandydat: KRZYSZTOF BIL-JARUZELSKI! popularny facet byl kiedys - on chyba jest z sld. wiem natomiast ze ten z sdrp byl calkiem kumaty, nawet nie pamietam nazwiska. jak tu wybierac w bialymstoku??? moze niech jakis mierny artysta zrobi wystawe, niech wszyscy kandydaci przyjda zrobic burdel. i artysta zyska rozglos i sylwetki kandydatow zostana porzadnie przedstawione. narazie tylko lpr zyskalo rozglos w ten sposob. niech inni sie ucza Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Mnie 15.02.06, 20:07 A jeżeli to niemożliwe to Arniego lub Adama Małysza. Ostatecznie może byc jj:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Może poszukamy 15.02.06, 20:09 jakiegos potomka krewnego Branickich herbu gryf Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Może poszukamy 15.02.06, 20:30 kamilar napisał: > jakiegos potomka krewnego Branickich herbu gryf radziwill jak byl w rzadzie to nie bardzo sie zasluzyl dlaczego braniccy mieliby byc lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Kropę! IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.06, 01:32 Pana Kropiwnickiego należałoby zawezwać z Łodzi; z Turem znają się jako koledzy, takie same symbole Bożogrobowców na rycerskich tarczach mają. A Tura tam - czyli podmianka. Odpowiedz Link Zgłoś