Dodaj do ulubionych

Właśnie widziałam

10.10.26, 19:16
serdeczny uścisk dłoni dwóch przywódców światowych mocarstw: Rosji i USA. Orandż miał minę jakby albo szczytował, albo oglądał transmisję z egzekucji, czyli pełną ekstazy. Tak tylko chciałam poinformować.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 19:18
      Może walnął dwójkę w pieluchę i stąd to ukontentowanie
      • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 19:51
        Przeszło mi to przez głowę
    • asiairma Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:28
      Wszystko się łączy.
      Naprawdę mam wielką nadzieję, że nie będziemy uczyć w szkołach, że 10.10.2026 to początek zwrotu w tym konflikcie.
      • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:35
        D.Trump liczy, że Ukraińcy jego wybiorą na swego prezydenta?
      • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:46
        To dla USA jest najwyższy czas. Ale p-na polonia kocha ob-ca, co poradzisz?
        • noname2021 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:27
          Przypominam ci mizantropka, ze trumpka wybrano w demokratycznych wyborach glosami amerykanow - nie tylko po..nej polonii ale rowniez ameryknow.
          i mozesz sobie nie wiem jak tupac swoja lewacka nozka ze zlosci to jest on wybrany wg zasad demokracji. podoba ci sie albo nie. na 4 lata.
          tak jak wasz - na 5 lat lol

ty sie lepiej zajmij swoim Nawrokim, bo to jest polskie forum.
          • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:40
            ojej, ojej
    • boggi_dan Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:48
      Się obudziłaś. Joe Biden, Barack Obama i Dmitrij Miedwiediew, Bill Clinton i Donald Tusk sławne żółwiki. Ostatnio wizyta Gerharda Schrödera na imprezie urodzinowej Putina w Moskwie. Ruscy mają takie bombki po których przestaniesz marzyć. defence24.pl/geopolityka/zaprosil-swojego-starego-przyjaciela-byly-kanclerz-niemiec-zjawil-sie-na-urodzinach-putina
    • abria Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:53
      to dobrze, może w koncu bedzie koniec tej wojny gdy odejdzie Zeleński
      • reinadelafiesta Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:05
        A jak sobie wyobrażasz ten koniec wojny po Zełenskim? Rosja powie "przepraszam" i wycofa się płacąc reparacje wojenne, czy może Ukraina się podda i da Rosji to, czego ta zażąda? Jakby ten koniec miał wyglądać?
    • noname2021 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:54
      A ty jaka mine mialas mizantropka jak to ogladalas?

Bo chcialam wiedziec jaka bedziesz miala mine jak bedziesz skomlec o kolejne pakiety pomocy od USA, i budowy amerykanskich baz wojskowych zeby nie trzesc portkami przed rosja?
      • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 20:58
        Ale jak Amerykanie i Rosjanie są sojusznikami, to amerykańskie bazy w Polsce nie powinny chyba powstać?
        • pani.asma Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:13
          A ktoś pyta czy powinny czy nie skoro premier ich poobrazal?
          • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:19
            Bo to jednak głupie instalować w Polsce żołnierzy, którzy przecież nie słuchają rozkazów polskich generałów, tylko amerykańskich. Póki Amerykanie i Rosjanie byli przeciwnikami, to płacenie Amerykanom za pobyt na naszej ziemi miał sens. Teraz sensu nie ma.
            • boggi_dan Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:29
              demodee2 napisała:

> Bo to jednak głupie instalować w Polsce żołnierzy, którzy przecież nie słuchają
              > rozkazów polskich generałów, tylko amerykańskich. Póki Amerykanie i Rosjanie b
              > yli przeciwnikami, to płacenie Amerykanom za pobyt na naszej ziemi miał sens. T
              > eraz sensu nie ma.
              Mamy prezydenta Nawrockiego. Naprawdę warto zacząć samodzielnie myśleć i używać własnego rozumu, zamiast bezrefleksyjnie powtarzać dominującą narrację. Krytyczne myślenie polega na analizowaniu faktów, zadawaniu pytań i sprawdzaniu argumentów — a nie na przyjmowaniu gotowych przekazów tylko dlatego, że są powszechnie powtarzane. Warto czasem wyłączyć autopilota i wyciągnąć własne wnioski.
              • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:35
                > Krytyczne myślenie polega na analizowaniu faktów, zadawaniu pytań i sprawdzaniu argumentów — a nie na przyjmowaniu gotowych przekazów tylko dlatego, że są powszechnie powtarzane. Warto czasem wyłączyć autopilota i wyciągnąć własne wnioski.

Słuszne spostrzeżenie. Dlatego właśnie krytycznie podchodzę do pomysłu instalowania i opłacania amerykańskich żołnierzy w Polsce.

Póki mogliśmy liczyć na ich lojalność w razie wybuchu wojny polsko-rosyjskiej, to ich obecność była pożądana. Teraz chyba nie jest?
        • miss.dronio77 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:16
          >Ale jak Amerykanie i Rosjanie są sojusznikami,

sojusznikiem putina w tej chwili jest stary pierdziel Trump. Który albo wkrótce kopnie w kalendarz albo zdjema go z roli prezydenta w drodze impeachmentu.

A sojusz i bazy zostaną.
          • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:21
            > A sojusz i bazy zostaną.

Czy bazy są polską własnością i w razie wybuchu wojny z Rosją będziemy mogli amerykańskich żołnierzy wyprowadzić i wprowadzić tam wojska zaciężne?
            • miss.dronio77 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 23:07
              Możesz przetłumaczyć na język polski?
          • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:52
            Polonia na to nie pozwoli, tzn na zdjęcie. Tramp i Nałroki dwa bratanki i do ustawki i do a-ki
        • boggi_dan Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:25
          demodee2 napisała:

> Ale jak Amerykanie i Rosjanie są sojusznikami, to amerykańskie bazy w Polsce ni
          > e powinny chyba powstać?
          A kto mówi, że Amerykanie są sojusznikami. Co za bzdury to biznes.
          • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:28
            Ale Amerykanie nie będą psuć sobie biznesu z Rosją broniąc jakiejś tam Polski przed atakiem.
            • boggi_dan Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:30
              demodee2 napisała:

> Ale Amerykanie nie będą psuć sobie biznesu z Rosją broniąc jakiejś tam Polski p
              > rzed atakiem.
              Co za bzdury. Mamy pakt NATO. Możesz spać spokojnie.
              • demodee2 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:37
                > Mamy pakt NATO. Możesz spać spokojnie.

Pakt NATO, który mówi, że w razie ataku Rosji na Polskę Amerykanie zareagują tak, jak będą chcieli?
      • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:50
        Nie będę noname. Pójdę dalej, Polska powinna ograniczyć stosunki z USA, póki jej prezydentem jest kto jest. Polska powinna szukać pomocy i sojuszy w UE, a nie rzucać się na kolana przed klaunem, mobberem, przestępcą i ... wiele by wymieniać. A ty trampistko ustaw się w kolejce do zmiany pampersa, wiesz komu.
        • noname2021 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:20
          To niech w koncu Polska przestanie blagac USA ciagle o pomoc, o kase - latac do Trampka za kazdym razem, a ty miznatropka, onanizowac sie ciagle kazdym kiwnieciem palca i pierdnieciem orandza.
          To co sie dzieje w USA teraz bedzie sie dzialo przez nastepne 3 lat minimum, i CNN i inne lewacke media w koncu pekna, bo ich trolling orandza i jego zasrane pieluchy zabija.
          Niech EU w koncu sie wezmie za siebie i sie odczepi od dojnej krowy, ktora sobie doija przez50 kilka lat, uwazajac sie za intelektualistow, a amerkanskimi zolnierzami pilnujac porzadku.
          Utrzymujcie sobie te wojne w Ukrainie do konca swiata, pompujcie kase, zabijajcie Ukarincow, niech gina - Ruscy tez, komu to zalezy - ty pracujesz zdjae sie dla Kremla, wiec wiesz jak to jest.
          Niech sie Europa bierze do roboty, pilnuje granic i swojej obrony.
          A oranz niech sra jak mu sie zechce - nie muscice sie przygladac mu kazdego dnia ile sie zesral i jak..
          Nareszcie pierwszy prezio USA ktory powiedzial Europie prawde w oczy.
          Boli was co?
          • mizantropka65 Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:44
            A kto błaga? Wybrany przez p-ch suwerenów, a-s, złodziej mieszkań, kłamca urzędniczy, kibol i p-c? Ja nie błagam. Zatem wstrzymaj konia trampistko
          • pursuedbyabear Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 22:56
            Ot, kolejny z Muchosrańska.
    • pani.asma Re: Właśnie widziałam 10.10.26, 21:12
      Pracujesz w białym domu czy na Kremlu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka