Dodaj do ulubionych

stowarzyszenie umarłych musgóff

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:55
ostatnio wyczytałem że miejscowy dziwak od pedałow , założył stowarzyszenie
do walki o rozwój pedałów. Tyle to już wyklikał i wypocił i dalej nie kuma że
droga jest inna : władze - wybory, wybiera się tych co bedą budować - jeśli
wiekszość chce ścieżek zamiast przedszkoli itp to sip są swoje władze i
sciezki.

A jełop wypisuje w każdym poście ŚCIEŻKA !!!!! z obłedem w oczach do każdego
tematu GW dopisuje ŚĆIEŻKA i dlatego w pełni zasługuje na miano miejscowego
przygłupa, cięzko czasem tylko czytać te bzdety

Bo czy kioskarz marobić scieżkę przed kioskiem? SM przed blokiem, po ile 5 -
10 metrów ?

Może ktoś wytłumaczy rowerzykowi kto ma 1. projektowac 2 budować 3 utrzymywać
drogi dla rowerów.

Bo nas misiek zasypie postami jak to prywatni nabywcy gruntów mają budowac
drogi dla rowerów, a że metr 100 zielonych to inna bajka i za cięzki temat
dla pchajacego w pedały...
Obserwuj wątek
    • zewsi Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 14:30
      Jojo. Masz prawo mieć inne zdanie niż Rowerzyk, ale wyłuszczając je tutajforum,
      nie musisz go obrażać.
    • koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 14:43
      Kto ma utrzymywać ścieżki? Miasto, tak jak "utrzymuje" chodniki i ulice!
      W czwilizowanzch krajach wszystkie ścieżki rowerowe i to nie tylko w obrębie
      miast, ale równie między miejscowościami!

Od Rowerzyka WARA, bo gdyby więcej ludzi w tym mieście było z taką pasją, nie
      tylko w dziedzinie rowrów, ale też innych, to Białystok inaczej by wyglądał,
      mielibyśmy inne władze, więcej imprez itp., bo tymże ludziom coś by się chciało
      i by wszystko wychodziło. A tak jest syf, kiła i mogiła, nic się nie dzieje!
      Więcej rowerzyków i jemu podobnych potrzeba w tym mieście!!!
      • Gość: |andy| Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.02.06, 16:42
        koczisss napisał:

> Kto ma utrzymywać ścieżki? Miasto, tak jak "utrzymuje" chodniki i ulice!
        > W czwilizowanzch krajach wszystkie ścieżki rowerowe i to nie tylko w obrębie
        > miast, ale równie między miejscowościami!

W ostatnim zdaniu (właściwie to równoważniku zdania) brakuje orzeczenia i
        wypowiedź nie ma sensu.

Teraz do rzeczy. Ścieżek rowerowych nie należy odsnieżać! Kilka dni temu w
        Trójce (lub jak kto woli trUjce) była dyskusja na tematy motoryzacyjne i
        wypowiadał się m.in. organizator warszawskiej Masy (nazwiska nie pamiętam).
        Powiedział, że śnieg "poprawia statykę roweru". Jaki wniosek? Ścieżek nie należy
        odsnieżać dla wygody rowerzystów :) No, moża go od czasu do czasu ubić żeby się
        koła nie zakopywały ;)

Pozdrawiam już prawie weekendowo,
        Andrzej.
        • koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 16:52
          Wiem w pośpiechu zgubiłem słówko:)

Co do ścieżek, w Białymstoku nie dość, że nie są odśnieżane, to są dośnieżane,
          tego też nie należy robić:)
          • Gość: |andy| Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.02.06, 17:04
            koczisss napisał:

> Wiem w pośpiechu zgubiłem słówko:)

Zdradzisz jakie? :>
            • koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 17:18
              nie:)
              • Gość: |andy| Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.02.06, 17:41
                koczisss napisał:

> nie:)

Bu :P
              • bad_habit Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 17.02.06, 21:25
                koczisss napisał:

> nie:)
                Dobrze,że nie powiedziałeś jakie to słówko!:D hehe!!!:P

• koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 17.02.06, 21:34
                  Sam zapomniałem:)
                  Zamotałem się, bo szybko pisałem, coś mi z ustawieniami klawiatury się zrobiło,
                  zaczłąem kasować, poprawiać i w końcu ze zdania jakieś bzdety wyszły, zupelnie
                  bez sensu. Zobaczyłem to dopiero, gdy wysłalem posta:)
                  • bad_habit Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 17.02.06, 21:37
                    ja bym nie napisał, nawet gdyby mi się przypomniało:P
                    • koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 17.02.06, 21:38
                      No przecież nie napisałem, bo nie chciało mi się:)
                      • bad_habit Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 17.02.06, 21:39
                        koczisss napisał:

> No przecież nie napisałem, bo nie chciało mi się:)

i bardzo dobrze!hehe
                        • koczisss :) 17.02.06, 21:42

• Gość: niezorientowany Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: 212.160.195.* 16.02.06, 14:53
      Jojo a ja gdzieś napisałem żeś ty równy chłop i z moich okolic, a tutaj taką
      hucpę uprawiasz.
      A pedałujesz ty czasami ???
      • koczisss Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 15:00
        Z kolegą w wyrku chyba:)))
        • Gość: niezorientowany Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: 212.160.195.* 16.02.06, 15:05
          koczisss nie podkręcaj tematu bo przed trybunał europejski można trafić za
          nieprawomyślność :)
          ciekawe czy czerwoni "pedałowali" ???
      • Gość: jojo Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:26
        pedałuje i to często - rodzinnie, ale na tyle mam w głowie by sie nie czepiać
        wszystkiego co rusza. Ścieżki marzenie ale to miasto ma je robic i lepiej
        wybrać dobrego prezydenta i Radę a nie czepiać sie developerów bo tak jednemu
        oszołomowi z forum wypada .... Jak nie bedzie celnie to se można demonstarcje
        robic i developerom siedziby blokowac --
        • Gość: miejscowy pajac Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: 195.177.197.* 17.02.06, 12:54
          A czemu czlowieku sie uparles, ze ja cos chce od deweloperow? Odpowiedz juz
          dostales, o miejscu na takie inwestycje jak sciezka trzeba myslec przed
          sprzedaza gruntu.
          A w sprawie demonstracji to moze w Białostockiej Federacji Zielonych zapytaj.
          Oni bardzo chetnie za niewielka odplatnoscia jakas ekspertyze wykonaja.

pozdrawiam
          miejscowy pajac rowerowy
          • Gość: jojo Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:12
            i jak słysze stowarzyszenie szczytnych celów to widze oszołomów al'a zieloni

a poważnie: jak się grunt sprzedaje to go się sprzedaje zawłaszcza za 100 ziel
            za metr i nie mozna sprzedac ale kazać zrobic scieżki - no bo po co - ścieżka
            miała bu 100m i kończyla by sie za terenem , ludzie myslcie plisss
    • roweroraffi Re: stowarzyszenie umarłych musgóff 16.02.06, 15:56
      Rozumiem Jojo, że Ty najchętniej pozbyłbyś się aut z ulic i oddał je w całości
      tylko rowerzystom. A wszystko by nie musieć budować ścieżek i wydawać niemałych
      pieniędzy.
      Ale Rowerzyk po prostu nie jest aż takim rowerowym ekstremistą jak Ty ;-)
    • Gość: Z.P. Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.02.06, 21:49
      A czy zauważyłeś Jojo, że Rowerzyk jest o wiele bardziej cywilizowany od ciebie.
      • Gość: jojo Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:13
        napewno jest bardzo cywilizowany ale niedouczony.....
        • Gość: Z.P. Re: stowarzyszenie umarłych musgóff IP: *.elpos.net / *.elpos.net 17.02.06, 22:03
          "napewno" jesteś bardziej douczony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka