Dodaj do ulubionych

Jak się zwalnia na Politechnice Białostockiej?

• Gość: i co dalej? Re: Jak się zwalnia na Politechnice Białostockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:14
    • Gość: pracownik PB Przekrety na PB, ach ta HALA W-S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:02
      Narobili bałaganu a teraz płacz i zgrzytnie zębami. Audyt się skończy a oliwa
      sprawiedliwa... nie chce sie skladac wyjasnien to sie najlepiej zwolnic... Hala
      widowiskowo-sportowa to masa zapytań i niejasności!!! Uciekanie od problemu nic
      nie zmieni panie kanclerzu, problemy sie rozwiazuje a nie generuje. Kanclerz
      stchórzył... LIPA
      • Gość: gość uczciwy Re: Przekrety na PB, ach ta HALA W-S IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 15.03.06, 22:55
        przekręty z halą, a co powiesz na nowy superowy samochód słuzbowy "bossa" ,bo
        chyba fordem mondeo to jeździć budżetowemu biznesmenowi to nie wypada trzeba
        wzorem naszych polityków natychmiast zakupić nowy wózek brawo
      • Gość: AbsolwentkaIII Re: Przekrety na PB, ach ta HALA W-S IP: 212.33.69.* 15.03.06, 23:51
        a jakież to przekręty miły pracowniku PB?
        od razu widać że zajmujesz się plotkami i pomówieniami . Zajmij się pracą.
        Chyba , że w tym całym bałaganie panującym na uczelni lepiej donosić i roziewać
        sensacje niż pracować?
    • Gość: student Re: Jak się zwalnia na Politechnice Białostockiej IP: *.bialnet.com.pl 16.03.06, 20:02
      Wczoraj gosciem dnia w TV Bialystok byl Nazarko.
      ww6.tvp.pl/video/2006/03/15/66364/film.asf
      Az milo posluchac! Widac, ze czlowiek cos znaczy i wybija sie wysoko ponad
      przecietnosc.

Cos mi sie wydaje, ze wielu politechniczym skamielinom to przeszkadza, bo w
      zestawieniu wychodzi ich miernota. A jak jest sie miernota i do tego aferzysta,
      to jedyne co zostalo to probowac obszczac nowego rektora. A bo to pensja, abo
      to zwalnia, a bo to samochod. I bardzo dobrze, ze rektor porzadnie zarabia.
      Przynajmnie jest uczciwy i stawia sprawe jasno, a nie kombinuje na boku. I
      bardzo dobrze, ze zwalnia. Jeszcze nie jednego/jedna trzeba pogonic z tego
      kolchozu PB! I bardzo dobrze, ze jezdzi porzadnym samochodem! Wstyd by mi bylo,
      jakby bialostocki rektor jezdzil po Polsce zlomem.
      • Gość: kiczkis BRONIA jego "wlasnom piersiom"... IP: *.telia.com 16.03.06, 21:01
        Autor: Gość: student IP: *.bialnet.com.pl
        Data: 16.03.06, 20:02

Wczoraj gosciem dnia w TV Bialystok byl Nazarko.
        ww6.tvp.pl/video/2006/03/15/66364/film.asf
        Az milo posluchac! Widac, ze czlowiek cos znaczy i wybija sie wysoko ponad
        przecietnosc.
        -----------------

Musi co ty "sztudent" malo w zyciu slyszal i widzial.. ha??? - I cosik mnie
        siem widzi co ty "sztudent" juz z tego spreparowanego pokolenia - z tzw.
        "nowym" kodeksem moralno-etycznym i nowym systemem wartosci, gdzie nie
        wazne "JAK".. a wazne tylko "osiagnac cel".. I to dlatego "sztudent" w/g twego
        systemu wartosci, rektor Nazarko - "Przynajmnie jest uczciwy i stawia sprawe
        jasno"??? (...)

A gdzie ty tu widzial(w tej wypowiedzi prof.rektora) "sztudent" owo "wybijanie
        sie ponad przecietnosc" - ha??

- Nu "sztudent".. - Nu jak ktos je dobrze odzywiony, w krawacie i w garniturze,
        to wcale jeszcze nie znaczy ze cos znaczyc musi!
        - A widzial ty kiedy "sztudent" przedsiebiorce pogrzebowego?? - Nu odrazu by ty
        zakrzyczal co to strasznie mocno znaczacy facet.. - bo taki "elegancki".. A jak
        spokojnie mowi!!

Profesor (-jak na profesora..) mowil absolutnie przecietnie.. bez polotu.. bez
        tzw. "blysku" intelektualnego.. - Ot.. solidny rzemieslnik ktorzy potrafi
        opanowac swoja role i tekst w miare przyzwoicie, ale nic ponadto..

Zgodzic sie moge iz prof. wybija sie "wysoko" ponad przecietnosc... Ponad TWOJA
        przecietnosc "sztudent".. ponad twoja..

Owszem.. profesor byl i stremowany i podenerwowany, stad usprawiedliwione
        bylo "wspomaganie" skryptem ktory mial przed soba. I mysle ze nie przypadkowo.
        Cos mi sie wydaje iz chodzilo o poprawienie wizerunku("image") profesora.. O
        wzbudzenie sympatii..

I prosty to zabieg i sztuczka.. - i tylko ta(czy "to"..) prowadzaca(e)
        program..
        - Moj ty Boze!!!- Czy wszedzie musza byc feministki dzisiaj?? - i to "TAKIE"??
        - Toz przy niej Kazia Szczuka..
        - ehhh... "spuscmy kurtyne milczenia".. Co by sie wiecej nie powiedzialo, to
        wszystko bylo o te "co by" za wiele..

kiczkis

• Gość: Andrzej powiało stęchlizną IP: 72.22.74.* 17.03.06, 01:13
          Co to za odpowiedz, kiczkis?! Zamiast pisac na temat to rzucasz sie do
          "sztudenta" jak bolszewik na kulaka. Typowe metody ubeckiego propagandzisty.
          Poziom kibola (pewnie Jagiellonii)+ jezyk komucha. Cos ja widze, ze ten Twoj
          kodeks moralno-etyczny to troche nieswiezy... To ja juz wole byc w tym
          "spreparowanym pokoleniu", oby nie z Toba.
          • Gość: kiczkis Re: powiało stęchlizną IP: *.telia.com 17.03.06, 06:22
            Autor: Gość: Andrzej IP: 72.22.74.*
            Data: 17.03.06, 01:13

Co to za odpowiedz, kiczkis?! Zamiast pisac na temat to rzucasz sie do
            "sztudenta" jak bolszewik na kulaka. Typowe metody ubeckiego propagandzisty.
            Poziom kibola (pewnie Jagiellonii)+ jezyk komucha. Cos ja widze, ze ten Twoj
            kodeks moralno-etyczny to troche nieswiezy... To ja juz wole byc w tym
            "spreparowanym pokoleniu", oby nie z Toba.
            ----------------------------------------------

Tez mysle ze nam nie po drodze.. Kolejna dzieci paranoidalna mania?? - Jesli
            czegos nie rozumiesz i nie sa to sformulowania zgodne z twoim plebejskim
            jezykiem to musi to byc obligatoryjnie "jezyk komucha" plus "poziom kibola" i
            to Jagiellonii?? Otoz synu to nie jest JEZYK KOMUCHA.. I nigdy komuszki - tak
            jak i ty, do takiego jezyka nie zblizali sie.. Podobnie jak byle wypowiedz o
            pedalach czy Zydach lub feministkach - szczegolnie niepochlebna lub nie
            balwochwalcza - nie jest "faszyzmem" synu czy tez "homo i fobia".. - I jaki to
            tez teraz byl jezyk "kiczkisa"?? - komuszy.. czy kibola??

Podobnie jest z metodami "ubeckiego propagandzisty" - owe zbitki pojeciowe
            typu; "kibol" + "jezyk komuszy" + "metody ubeckiego propagandzisty" sa w/g
            takich jak ty czyms tak strasznym, iz powinny oponenta automatycznie unicestwic
            i wywolac w nim poczucie calkowitej wlasnej nicosci oraz gwaltowne zaprzeczenia
            i odzegnywanie sie od takowych potwornych oskarzen.. a wywoluja tylko
            zdegustowanie i niesmak.. Ot... to takie dawne zaklinanie zywiolow na pohybel
            wrogowi..
            Co najciekawsze.. pelna gebe "bolszewikow".. "kulakow".. "ubeckich
            propagandzistow" i "jezykow komuszych" masz, a na temat "kiczkisa" nie wiesz
            nic.. ZERO.. NOLL.. - i mi to wprawdzie nie przeszkadza wcale, jak i nie
            przeszkadza mi ze sie osmieszasz, ale wystarczyloby w wyszukiwarke wpisac mego
            nicka by zorientowac sie z kim masz doczynienia i nie wystawiac sie na
            posmiewisko.. To tak jakbys Papiezowi wmawial i zarzucal iz jest muzulmaninem..

Zas co do formy mojej wypowiedzi i jezyka przeze mnie uzytego.. Otoz "kiczkis"
            ma bardzo bogaty zestaw mozliwosci i z rowna swoboda i latwoscia potrafi
            poslugiwac sie roznyymi formami jezykowymi i formami wypowiedzi, od
            prostackich.. gwarowych jezykow, poprzez jezyk potoczny i rozne odmiany
            zargonow, dialektow.. narzeczy, czy(niektorych) lokalnych odmian, po
            najbardziej wyszukane i wykwintne formy jezykowe.. Tyle ze dozuje to
            wszystko "kiczkis" i uzywa najczesciej adekwantnej formy do sytuacji, i w
            zaleznosci od sytuacji. okolicznosci, poziomu intelektu i mozliwosci
            percepcyjnych - czy tez np. wieku interlokutora..

Zas moj kodeks moralno-etyczny - podobnie jak i moj system wartosci, jest
            faktycznie dla takich jak ty i dla "sztudentow", wysoce "nieswiezy" - a nie
            tylko "troche", gdyz opiera sie w calosci na DEKALOGU, czyli na 10-ciu Boskich
            Przykazaniach - i zostan ty w swoim spreparowanym i schamialym pokoleniu, a ja
            w swoim, gdyz pod tym wzgledem.. wyraznie nam "nie po drodze".

kiczkis

P.S. - Mysle iz "kibole" Jagiellonii nie beda sie wstydzic mego jezyka ani mnie
            sie nie wypra.. O ile wiem, mam tam nawet niemala grupe tych, ktorzy mnie
            lubia..
            Mysle tez - i jest to moje prywatne zdanie - iz czytajac "kibola-kiczkisa"
            ludzie zmienia poglady na temat "kiboli" - a pojecie "kibol".. zacznie
            funkcjonowac w swiadomosci Bialostocczan jako zwykly KIBIC..
            Nota bene.. - ty swym glupawym atakiem, wbrew intencjom i zamierzeniom, tez w
            tym pomogasz - zamiast zaszkodzic..

• Gość: gosciu Re: powiało stęchlizną IP: *.pool80207.interbusiness.it 18.03.06, 01:16
              Ale oszolom! Urban przy tobie wymieka. Przemowienia dla Fidela mozesz pisac. Juz
              po tych farmazonach widac, ze cie przykazan na WUML-u* uczyli. A i tak nic zes
              nie zakapowal. I nie mieszaj w to Papieza, wujek bo Cie moja ceglowka na
              nastepnym meczu dosiegnie.

* Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu (bardzo wykwintna szkola sprzed lat
              - zapytajcie kiczkisa)
              • Gość: kiczkis A funkcja mysliwego jest.. myslenie.. :)) IP: *.telia.com 23.03.06, 15:29
                Autor: Gość: gosciu IP: *.pool80207.interbusiness.it
                Data: 18.03.06, 01:16 +

Ale oszolom! Urban przy tobie wymieka. Przemowienia dla Fidela mozesz pisac. Juz
                po tych farmazonach widac, ze cie przykazan na WUML-u* uczyli. A i tak nic zes
                nie zakapowal. I nie mieszaj w to Papieza, wujek bo Cie moja ceglowka na
                nastepnym meczu dosiegnie.

* Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu (bardzo wykwintna szkola sprzed lat
                - zapytajcie kiczkisa)
                -------------------------------------

No fakt.. :)) Nie tylko wiedza i slownictwo odroznia mnie od tych
                roznych "gosciu" - ale i mozliwosci percepcyjne :))

Otoz WUML to byl POZIOM i RODZAJ wiedzy oraz nauczania - a nie "szkola
                retoryki" :)) - zas JEZYK PARTYJNY("jezyk komucha") ksztaltowal sie glownie w
                komitetach partyjnych roznego szczebla, wsrod aktywistow czy partyjnych
                ideologow etc, ale nigdy nie byl pochodna "wyksztalcenia" WUMLowskiego :))

Jak tez nie bylo nigdy - jak to kompromitujaco pisze ow "Andrzej"(pewnie
                student - niezle to swiadectwo dzisiejszym zakom..): "ubeckich
                propagandzistow"..
                UB-e(jak tez i SB-e) zajmowal sie glownie szpiclowaniem i terrorem wobec
                obywateli, ale NIGDY nie zajmowal sie propaganda. To nie byla domena
                i "dzialka" UB-e.. Ub-e mialo poprostu inna FUNKCJE..

Z kolei WUML mial tyle wspolnego z uniwersytetem, co ten "gosciu" ma wspolnego
                z wiedza, inteligencja i rozumieniem :)
                - Chociaz.. czytajac takich "gosciu".. czy "Andrzejow", mozna dojsc do wniosku
                iz poziom WUMLu byl jednak znacznie wyzszy od dzisiejszych - porownywalnych z
                owczesnym WUMLem - szkol, "produkujacych" takich "Andrzejow" czy "gosciu", a
                juz napewno nie siegal nigdy poziomu "argumentu ceglowki"..

Nie mowiac o tym, ze "oszolom" w ustach takiego polglowka to swego rodzaju
                nobilitacja - mimo iz "oszolom" stoi w wyraznym konflikcie i sprzecznosci
                z "komuchem" i lewakiem :)))

kiczkis

• Gość: jaki wyrok? Re: Jak się zwalnia na Politechnice Białostockiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:30
    • Gość: johny lustereczko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:40
      Jak chce sie obrazac obecnego Rektora PB moze na poczatku trzeba popatrzec na
      siebie. A Gazeta powinna bardziej obiektywnie oceniac rzczywistość!
    • Gość: johny lustereczko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:40
      Jak chce sie obrazac obecnego Rektora PB moze na poczatku trzeba popatrzec na
      siebie. Gazeta powinna bardziej obiektywnie oceniac rzeczywistość!
    • Gość: OB Re: Jak się zwalnia na Politechnice Białostockiej IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.03.08, 17:52
      Minelo wiele czasu, dzisiaj znamy wyniki postepowan i czynow Rektor
      Nazarki. I co dzisiaj powiedza autorzy komentarzy ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka