Gość: jagna IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.03.06, 10:02 Nienawidzę śmierci, bo zabiera na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oginn Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 10:11 Jeśli ktoś cierpi to na zawsze kończą się te jego męki - zostaje wybawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 10:16 Jaka z Ciebie chrześcijanka? Przecież śmierć to dopiero początek, przejście do lepszego świata! Klechmen nie powiedzieli jak to jest? Ja w te brednie nie wierzę, ale przecie sekta chrześcijańska i nie tylko ona, mówią, że tam, po śmierci jest lepszy świat! A Ty mi tu mówisz, że śmierć jest straszna? To Ty jesteś bezbożnica!!! W piekle będziesz się smażyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:30 koczisss napisał: > Ja nie wierzę Jesteś katolickim ateistą? Łukaszenka jest prawosławnym ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy przepraszam, może to pytanie zabrzmi 10.03.06, 11:33 dziwnie, ale czy Ty zabierasz zdanie tylko w sprawie Łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: przepraszam, może to pytanie zabrzmi IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:45 Nie tylko, również w sprawie Białorusi, a czasami i w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
grat.nowy no tak, Łukaszenka i Białoruś 10.03.06, 11:48 to jedno. Innych nie zauważyłem prawdę mówiąc. Ale tak tylko złośliwie pytałem, dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:13 Wypisz się z tej katolickiej sekty. Bedziesz Polakiem-niekatolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 18:46 A po co? Jest jak jest i jest git. A kto wie, może kiedyś uwierzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:54 Jesteś dalej sekciarzem. Ja wypisałem się i nie mam zamiaru wracać. A tak tylko zawyżasz kościelne statystyki. Przecież i tak Cię przyjmą, gdybyś chciał znowu się zapisać. To dla nich biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 19:13 Ja nie muszę się nigdzie zapisywać, więc nie ma problemu. A wypisywać się nie mam zamiaru, bo i po co? Nie zależy mi na tym! A niech se mają te statystyki, nic mi do tego, a tym bardziej Tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:20 Mnie nic do tego, ale Ty mógłbyś się wypisać, by nie zawyżać kościelnych statystyk (oni na tym na pewno korzystają finansowo), jak to zrobił ten taksówkarz z Olecka. Odważny i szczery chłop! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 19:46 Że niby w jaki sposób mają mieć z tego jakieś profity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:29 Ten taksówkarz postanowił wreszcie się wypisać, bo mu burmistrz powiedział,że w Olecku jest ileś tam (prawie 100%) katolików i dlatego zbudowało miasto na cmentarzu komunalnym katolicką kaplicę. A ile to w Białymstoku wybudowano kościołów, ile działek i budynków przekazano dla KK? A dlaczego? Bo jest tak dużo katolików! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 20:48 Tkac napisał: Wypisz się z tej katolickiej sekty _____________ To ten sam Tkac, który rzekomo nikogo nie obraża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:58 sekta ż IV, CMs. ~kcie; lm D. sekt 1. «grupa religijna, która oderwała się od któregoś z wielkich kościołów panujących i przyjęła własne zasady organizacyjne; odłam wyznaniowy jakiejś religii» Sekta religijna. 2. «grupa społeczna izolująca się od reszty społeczeństwa, mająca własną hierarchię wartości, zespół norm zachowania się, silnie akcentująca rolę przywódcy» sjp.pwn.pl/haslo.php?id=56085 Gdzie tu obraza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 21:07 Nie udawaj niekumatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takc Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:41 Setka - to szerokie pojęcie. Ja zdaję sobie sprawę, że ktoś może się obrażać, ale to wina KK i innych wielkich sekt, że ma to słowo takie negatywne znaczenie potoczne. Funcjonariusze KK obrażają się nawet, gdy mówi się do nich "pan". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 21:52 Kием моря не зболтаеш. Doskonale zdajesz sobie sprawę z tego, w jakim celu posługujesz się tym określeniem w stosunku do KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:03 Będę dalej tak mówił, tak samo jak "pan" do księdza, kiedy z jakimś będę miał okazję rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 22:12 To mów sobie ile chcesz, nie domagaj się tylko od innych, żeby traktowali to jako przejaw kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:04 Czy ja się czegoś domagam? Ty się domagasz nie wiadomo jakich honorów i poważania dla swojej sekty i jej funkcyjnych od ludzi postronnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac taka Twoja kultura? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:15 O! Jaka kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 20:43 Sekta chrześcijańska!? Przy Tkacu jesteś mistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 20:47 A tak mi się jakoś wymcknęło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 20:51 Koczisss napisał: Przecież śmierć to dopiero początek, przejście do lepszego świata! Klechmen nie powiedzieli jak to jest? ________________ A słyszałeś o wiecznym potępieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 20:53 Jeśli ktoś jest wierzącym (w jakiej kolwiek religii) to się nie boi śmierci, czyż nie tak? No, chyba, ze założycielka wątku jest niewierząca, albo grzesznica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.03.06, 20:58 Jak wiesz, wszyscy są grzeszni, tak więc nie wysyłaj zbyt pochopnie wszystkich wierzących do raju. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 21:00 Podobno czyściec też istnieje! NIe wszyscy, niemowlaki tez umierają, a one jeszcze nie maiłały czasu na grzeszeniE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:02 Ale z Ciebie filozof! Odpowiedz Link Zgłoś
lili50 Re: śmierć jest straszna 11.03.06, 19:30 Moi drodzy - przed śmiercią, nikt nie ucieknie i się nie wykupi. Ona zabiera i nie patrzy, czy młody, stary, biedny, czy bogaty. Jest straszna, bez litosna i nie sprawiedliwa. Trzeba się do niej przygotować, chociaż jest to bardzo ciężkie przygotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: śmierć jest straszna IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.03.06, 17:33 koczis za dużo ciebie tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl 10.03.06, 11:24 kogo ci zabrała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meo.45 Re: śmierć jest straszna IP: *.osiedle.net.pl 10.03.06, 11:43 I zabiera w najbardziej nieodpowiednim momencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutopia Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl 10.03.06, 11:45 bo nigdy nie ma odpowiedniego momentu....:( Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: śmierć jest straszna 10.03.06, 13:21 owszem jest, zwlaszcza kiedy sie slyszy o takiej smierci jaka byla udzialem Oskarka, Dawidka, Mateuszka ... ale czasem mysle, ze smierc jest jedyna sprawiedliwa i nic sobie nie robi z ludzkich podzialow na "lepszych , gorszych, biednych, bogatych..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACZOROWSKI Re: śmierć jest straszna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:54 zaprzeczasz sama sobie. Gdzie tu ta sprawieliwość bo nie kumam. Chyba że stawiasz znak równości między 8-letnim dzieckiem i 90-letnią babcią wtedy ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: śmierć jest straszna IP: *.dyn.sprint-hsd.net 11.03.06, 07:34 A ja powiem, ze smierc nie jest straszna. Przestalem wierzyc w czary mary hokus pokus i bylem juz na pograniczu smierci i powiem tylko, ze nie jest strach umierac, tylko czlowiek nie moze sie pogodzic z faktem ze musi odejsc i bliskich zostawic. I prosze mnie na wszelki wypadek pieklem nie straszyc, bo w piekle obecnie mieszkam, wiec to nic nowego. Latem temperatura potrafi przekroczyc 50 stopni Celsjusza. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: śmierć jest straszna IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.03.06, 17:32 Czytam te wszystkie wypowiedzi i co ? znów sprzeczka ludzie są nieczuli na tragedię. Ja pochowałam tate, dziadków, przyjaciółi wielu zyczliwych mi ludzi, wiec wiem co to ból i cierpienie po ich stracie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: śmierć jest straszna 11.03.06, 17:39 Skoro jesteśmy chrześcijanami, śmierć nie powinna nam być straszna. Ba! Powinna być przez nas pożądana. Nigdy nie płakałem, ani nie odczuwałem jakiejś wielkiej straty po kimś, kto zmarł (wiem, jestem dziwny). Takie opłakiwanie czy chęć zatrzymania jakiejś osoby dla siebie i robienie wszystkiego by nie umarła, to pewnego rodzaju egoizm. Przecież na tamtym świecie jest o wiele lepiej, więc dlaczego nie chcemy pogodzić się z tym, by kochana przez nas osoba doświadczyła tego co jest po drugiej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: śmierć jest straszna IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.03.06, 02:39 ...Przecież na tamtym świecie jest o wiele lepiej,... ________________ Nie zapominaj, że tylko dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: śmierć jest straszna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.03.06, 03:48 Smierc i cierpienie jest dowodem na istnienie Boga . Najmadrzejsze lby w tym "temacie" siadaja . No , bo kiedy i dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: androx Re: śmierć jest straszna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:20 Smierć nie dotyczy człowieka zupełnie. Póki człowiek żyje - nie ma śmierci. Gdy przyjdzie śmierć - nie ma człowieka. Tak więc nie ma tu punktu styczności - człowiek i śmierć rozmijają się w czsie i przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: śmierć jest straszna IP: *.dyn.sprint-hsd.net 12.03.06, 23:46 Gość portalu: androx napisał(a): > Smierć nie dotyczy człowieka zupełnie. > Póki człowiek żyje - nie ma śmierci. > Gdy przyjdzie śmierć - nie ma człowieka. > Tak więc nie ma tu punktu styczności - człowiek i śmierć rozmijają się w czsie > i przestrzeni. Nie zupelnie. Martwy czlowiek to tez czlowiek, choc juz nie zyjacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tkac Re: śmierć jest straszna IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 23:55 >Martwy czlowiek to tez czlowiek, choc juz nie zyjacy. On już o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś