Gość: Kasandra IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.12.02, 08:59 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.zigzag.pl 13.12.02, 09:14 Jak radykalny polityk. Skrajnie radykalne (prwicowe i lewackie) partie pełne są takich chorych. W wersji prawicowej jest to chrześcijanin o stalowych oczach i zaciściętych, wąskich ustach. Na lewicy jest to chuligan, obrażający innych w imię dobra robotników i chłopów. Cechuje ich bardzo osobisty stosunek do przeciwników. Bardzo osobisty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.12.02, 10:02 a jak doczepic ta definicje do niepolitykow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 10:10 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > a jak doczepic ta definicje do niepolitykow?? Wspólną cechą jest "absolutna racja" i "jedyna słuszność". I koniecznie pycha oraz pogarda dla "innych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.12.02, 11:00 oj, to niedobrze, bo mi w tescie wyszlo, ze jestem schizofrenikiem paranoidalnym (czyzbym szukiwala w tescie??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 11:09 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > oj, to niedobrze, bo mi w tescie wyszlo, ze jestem schizofrenikiem > paranoidalnym (czyzbym szukiwala w tescie??) Możliwe. Wszyscy mamy skłonności (takie czasy), tylko niektórzy pokazują swoje garby w telewizji. Polecam zabawną książkę "Żyć w rodzinie i przetrwać" R.Skinner'a & J.Clese'a (tego od Monty Pythona i 007) Wydał to J.Santorski. Warto przeczytać, dużo spraw się wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: 212.33.87.* 13.12.02, 19:55 Kasandro! Po pierwsze testy to zabawa Po drugie nie należy nimi się przejmować Po trzecie spróbój sie dobrze bawić i nie myśleć o takich dyrdymałach Po czwarte próbujesz wyrwać sie z depresji wpadając wprost opisy wstrętnych chorób. To jest niebezpieczne Po piate. Najłatwiej jest rozczulać sie nad sobą. Lepiej i trudniej jest wziąść się w garść. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 20:07 To fanatyczny wielbiciel UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystikm w koło udowodnić że to on ma rację a wszyscy inni to debile i oszołomy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 20:30 Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > To fanatyczny wielbiciel UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystikm w > koło udowodnić że to on ma rację a wszyscy inni to debile i oszołomy To fanatyczny przeciwnik UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystkim wkoło udowodnić, że to on ma rację, a wszyscy inni to debile i oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: 212.33.87.* 13.12.02, 20:41 Ludzie dziewczyna (?) ma wyraźne kłopoty ze swoja osoba, a wy robicie sobie żarty. Możecie lubić UE (to rozumiem) albo nie (nie rozumiem), ale to są wasze kłopoty. Dziewczyna szuka wsparcia, a wy tylko polityczne dyrdymały. Kasandro bardzo łątwo wyobrazić sobie jak wyglada taki paranoik. Spójrz na posty Oszołoma. Ale wracajac do meritum. O ile dobrze sobie przypominam, psychologia odchodzi od takiego podziału zchizofrenii. Wiec tym bardziej można sie tym nie przejmować. Może zreszta masz troche kłopotów z hipochondrią. Po prostu zacznij żyć. Żyjemy tylko raz. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.12.02, 22:11 Dzieki za wszystko co robisz... Mozliwe ze mam klopoty z osobowoscia, ale ciagna sie juz jakis czas. Chyba czesciowo sie do nich przyzwyczailam. Zyje z dnia na dzien. Nie mysle o tym... nawet sama juz nie wiem czy potrzenuje pomocy specjalisty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.12.02, 22:14 Chociaz ta hipochondria czesciowo do mnie pasuje... Jak to sie leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 20:50 Gość portalu: habitus napisał(a): > Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > > > To fanatyczny wielbiciel UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystik > m w > > koło udowodnić że to on ma rację a wszyscy inni to debile i oszołomy > > To fanatyczny przeciwnik UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystkim > wkoło udowodnić, że to on ma rację, a wszyscy inni to debile i oszołomy. - myślałem że stać cię na więcej niż tylko do przekręcania cudzych wypowiedzi...to dowodzi twojej intelektualnej pustki... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? 13.12.02, 21:50 To ktoś fanatycznie obojętny wobec UE!!! pedantyczny i za wszelką cenę chce wszystikm w koło udowodnić że to on ma rację a wszyscy inni to debile i oszołomy Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? 13.12.02, 22:17 schizofrenik zwykle nie zdaje sobie sprawy, że choruje. Może słyszeć głosy, mieć wizje (rzadziej), błędnie postrzegać rzeczywistość (np. może mu się wydawać, że wszyscy ludzie są dobrzy, albo wręcz na odwrót wszędzie dostrzegać spisek przeciwko sobie), wpadać w katatonię. Tyle pamiętam z kilku artykułów jakie czytałam kiedyś. Radzę poszukać w internecie - hasło psychiatria lub schizofrenia. Nie bierz jednak wszystkiego do siebie (prawdę mówiąc student przed sesją spełnia 90% "objawów") - od tego są lekarze. Poza tym takie testy powinno się wypełniać pod nadzorem specjalisty, który potrafi zinterpretować ich wyniki. Trzymaj się i nie poddawaj się "strachom" :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? 13.12.02, 22:21 Mi osobiście najbardziej odpowiada rodzaj schizofrenii, zwany hebefrenią a objawiający się m.in. nadmierną wesołkowatością. Zaczęło się u mnie przed sesją a zostało do tej pory. Pozdrawiam wszystkich schizofreników. A ci, co jeszcze nie oglądali "Pięknego umysłu" - pędem do kina/wypożyczalni video. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? 13.12.02, 22:28 ralston napisał: > Mi osobiście najbardziej odpowiada rodzaj schizofrenii, zwany hebefrenią a > objawiający się m.in. nadmierną wesołkowatością. Zaczęło się u mnie przed sesją > > a zostało do tej pory. :))) oj skąd ja znam "takie stany" (i ta nagła ufność we wszystkie pozytywne znaki :) )... > Pozdrawiam wszystkich schizofreników. :))) > A ci, co jeszcze nie oglądali "Pięknego umysłu" - pędem do kina/wypożyczalni > video. Tak fim jest piękny :) choć przyjaciółka studiująca psychologię powiedziała mi, że sporo w nim nieścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Kasandro! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 23:08 Kochana Kasandro, kiepsko mi idzie rozszyfrowywanie ludzi przez Internet ale z tego co piszesz wynika, ze masz rodzaj depresji, może SAD (depresja sezonowa). Ze strony www.leczdepresje.pl (zaraz sprawdzę adres) dowiedziałam się, że jeżeli nastrój smutku, apatii i poczucia beznadziei utrzymuje się powyżej 3 miesięcy TRZEBA zasięgnąć porady specjalisty. Depresja powodowana jest przez brak jakiegoś składnika - enzymu czy czegoś. Tego składnika ciągle ubywa i może się ten stan tak zaostrzyć, że zrobisz coś bardzo nieodwracalnego. Psychoterapia zawsze jest wspomagana łagodnymi lekami, bo jest to choroba niedoboru czegoś a nie "pańskich fanaberii". Zajrzyj na stronę o depresji. Tam jest czat i forum, ludzie mają podobne problemy i wymieniają się informacjami. Zacznij od tego, na naszym forum chyba nie ma psychologa, bo już dawno by się włączył do Twoich wątków. Pozdrowienia serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Kasandro! IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 14.12.02, 09:44 Dzieki habi za to co robisz, tak naprawde to przyzwyczailam sie juz do tego jakie mam odchylki, ze czasami slysze w domu jakies dziwne dzwieki, albo inne "dziwne" sprawy. Uznalam, ze tak jest i tego sie nie da zmienic. Nawet moje nastroje przyjelam i udawalam... a mozze nie udawalam, tylko wierzylam w to, ze wsio bedzie dobrze... sama juz nie wiem. W kazdym razie, zobacze czy da sie jeszcze cos zrobic. Jak nie sprobuje dalej zyc... najprawdopodobniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: Kasandro! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 10:02 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Dzieki habi za to co robisz, tak naprawde to przyzwyczailam sie juz do tego > jakie mam odchylki, ze czasami slysze w domu jakies dziwne dzwieki, albo > inne "dziwne" sprawy. Uznalam, ze tak jest i tego sie nie da zmienic. Nawet > moje nastroje przyjelam i udawalam... a mozze nie udawalam, tylko wierzylam w > to, ze wsio bedzie dobrze... sama juz nie wiem. W kazdym razie, zobacze czy da > sie jeszcze cos zrobic. Jak nie sprobuje dalej zyc... najprawdopodobniej. Wcale nie wiem, czy to jak żyją wszyscy jest tak bardzo normalne. Nie tak dawno na tym forum zostałam nazwana paranoiczką za to, że nie zgodziłam się na uwłaczające "dowcipy". Norma jest taka, że można poniżać. Czy to jest dobra norma? Prawda jest taka, że jeżeli jesteś wrażliwa i inteligentna, to masz lub będziesz miała neurastenię. Jak w banku. Trzeba mieć naprawdę nerwy jak postronki, żeby pogodzić się z NORMĄ. Z zależnością, spełnianiem oczekiwań innych, a nie własnych, z niezadowoleniem innych z powodu tych oczekiwań niespełniania... Wszyscy tak mają, co nie znaczy, że trzeba się na to godzić. Obejrzyj stronę o depresji, bo ja nie umiem Ci pomóc. Wydaje mi się, że warto poprosić o pomoc. Jest to trudna przygoda - ale życie później, po uporządkowaniu, smakuje wyjątkowo! Wierz mi... Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Kasandro! 14.12.02, 14:16 Gość portalu: habitus napisał(a): Trzeba mieć naprawdę nerwy jak > postronki, żeby pogodzić się z NORMĄ. Z zależnością, spełnianiem oczekiwań > innych, a nie własnych, z niezadowoleniem innych z powodu tych oczekiwań > niespełniania... racja, swieta racja... tylko ciezko to wykonac, bardzo ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Kasandro! IP: 212.33.87.* 14.12.02, 13:23 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Dzieki habi za to co robisz, tak naprawde to przyzwyczailam sie juz do tego > jakie mam odchylki, ze czasami slysze w domu jakies dziwne dzwieki, albo > inne "dziwne" sprawy. Uznalam, ze tak jest i tego sie nie da zmienic. Nawet > moje nastroje przyjelam i udawalam... a mozze nie udawalam, tylko wierzylam w > to, ze wsio bedzie dobrze... sama juz nie wiem. W kazdym razie, zobacze czy da > sie jeszcze cos zrobic. Jak nie sprobuje dalej zyc... najprawdopodobniej. Alex: Jak rozumieć dziwne dźwieki i inne dziwne sprawy (jeżeli oczywiście nie jest to zbyt nachalne wkraczanie do swery Twojej imtymności). Nie wiem jaki mają one charakter, ale być może powinnaś porozmawiać z lekarzem. W każdym razie nie bierz życia całkiem na serio, staraj się zawsze znajdować jasne strony życia. Nie załamuj się, i spróbój wyjść do ludzi. Siedzenie i zamykanie sie w sobie prowadzi do coraz większej depresji. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Kasandro! IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 14.12.02, 14:17 te dziwne dzwieki to np jakies stukanie lub tak jakby cos spadlo (choc po rozejrzeniu sie stwierdzam, ze wsio jest na swoim miejscu) To sa takie dziwne sprawyi narazie nie wiem jak do nich podchodzic (ale chyba narazie zostawie to w strefie humoru) nie mam ochoty az tak sie przejmowac tym ze slysze rzeczy ktorych inni nie slysza. Jakis czas temu slyszalam nawet glosy, ale nie wiem czy to brac za cos czy jednak to jest nic. Mam znajomych, z ktorymi bardzo czesto sie smieje, m.in. z takich wlasnie spraw i moze wlasnie przez to nie uswiadamiam sobie, ze takie rzeczy to choroba... taka prawdziwa. Moze mnie sie tylko wydaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.sandra Re: Kasandro! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.12.02, 14:14 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > te dziwne dzwieki to np jakies stukanie lub tak jakby cos spadlo (choc po > rozejrzeniu sie stwierdzam, ze wsio jest na swoim miejscu) ============== Do każdej sprawy można podejść na dwa sposoby. Piszesz,że wszystko jest na swoim miejscu,wyobraz sobie,że w srodku nocy budzi Ciebie straszny huk:( W przerażeniu biegniesz do kuchni,a tam na środku podłogi leży lampa podsufitowa w towarzystwie połowy sufitu.Początkowe przerazenie opada,rośnie wściekłość na budowlańców.Po pewnym czasie zaczynasz odczuwać ulgę,bo co byłoby,gdyby lampa(z sufitem) spadła w środku dnia na mnie,lub na moje dziecko. Może to troche nie na temat:( Tak poważniej ,czy nie ma możliwości,że te dźwięki są rzeczywiste? Kuchnia jest takim pomieszczeniem,w którym cos się podgrzewa,działa lodówka,ew.inne urządzenia. Pamiętam w młodości obudziłam się ,bo usłyszałam jak ktoś sie bawqi moim rowerem .Dopiero po ok.1,5 godz. odważyłam sie pójść sprawdzić-nikogo nie było. Położyłam sie znowu..i znów słyszę ten dźwięk. Minęlo sporo czasu,zanim zidentyfikowałam ten dźwięk,dźwięk przejeżdżających po mokrym asfalcie samochodów . POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Kasandro! IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 14.12.02, 14:26 Dzieki tym waszym wszystkim wypowiedziom zaczelam tez sie zastanawiac, czy te wszystki moje odchylki, zwidy i in. sa naprawde choroba... moze naprawde jest ze mna zle... jednak zyje (jeszcze) i moze jakos to dalej pociagne. Radosc zycia? Moze przyjdzie z czasem... to fakt, ze nie potrafie sie cieszyc z rzeczy, ktore mam...ale moze kiedys to dostrzege, dojrze o co chodzi w zyciu, i moze odkryje jakajest jego tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Kasandro! 14.12.02, 14:31 Kasandro moim zdaniem powinnas porozmawiac z psychologiem. Na wszelki wypadek. Nie ma sie czego wstydzic, a wrecz przeciwnie moze poczujesz sie lepiej. Nie musisz miec skierowania od lekarza rodzinnego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Kasandro! IP: *.euro-net.pl 17.12.02, 15:02 Jak bedzie mi kiedys po drrodze to wstapie... moze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Kasandro! IP: 209.17.132.* 17.12.02, 18:21 Droga Kasandro! Jezeli masz zle samoppoczucie przez dluzszy okres czasu (od kilku dni +), jezeli nie chce ci sie nic robic, masz malo energii i nic cie nie cieszy to moze jest to forma depresji. Znam depresje i jej bardzo ciemna strone z objawow paru pary bardzo mi bliskich osob - to przekleta choroba czy tez przeklety stan ducha. Z doswiadczenia wiem ze na depresje jest najlepsz to co jest najtrudniejsze do wykonania przez osobe w depresji, a mianowicie duzo ruchu i duzo zajec. Nie radze abys studiowala za bardzo czym jest, jak sie objawie depresja, itd. poniewaz umysl jest glowna przyczyna depresji i dlatego tez trzeba go kierowac na inne tematy i zajmowac go konstruktywnymi, wesolymi tematami. Ogladaj komedie, chodz na spacery, spotykaj sie z przyjaciolmi, sprzataj miezkanie, nie sluchaj smutnej,. melancholijen muzyki, badz caly czas zajeta i nie pddawaj sie!!!!! Staraj sie otaczac sie welosymi ludzmi, sluchac wesolych piosenek, spewajac je glosno - nie zartuje - depresje powoduja "smutne" mysli wiec trzeba kontrolowac swoj umysl i o czym sie mysli. Na temat umyslu i jego roli w naszym zyciu jest takie porownanie: Umysl powinnismy traktowac jak sluzaca. Sluzaca powinna przyjsc do naszego domu, posprzatac, umyc okna, zrobic to co jej kazemy, a potem wyjsc z domu. W zadnym wypadku sluzaca nie powinna zaczac rzadzic naszym domem.:))) Nasz umysl czesto jednak rzadzi a to oczym myslimy powoduje jak sie czujemy. Powodzenia!!! P.S. Wizyty u psychoterapeuty tez sa przydatne abys zrozumiala jakie sa przyczyny Twojego stanu ale tylko Ty mozesz sobie samej pomoc poprzez kontrolowanie swojego umyslu aby sluzyl Ci jak najlepiej. Aby do takiego stanu dojsc jedyna efektowna metoda jest medytacja - bardzo polecam Dali Lame i jego medytacje ktora sie nazywa "Medytacja jednego punktu" "Umysł steruje zjawiskami. Umysł jest zasadniczym czynnikiem i zwiastunem wszelkich działań." Budda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.zigzag.pl 13.12.02, 23:14 www.leczdepresje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: proxy / 193.0.117.* 17.12.02, 15:37 Kasandro! Kiedyś w ZSRR psychiatrzy mieli stwierdzić, dajcie nam człowieka, a znajdziemy chorobe. Oczywiście szpitale słuzyły jako miejsce represji. Ale coś w tym jest. Między choroba a zdrowiem istnieje wiele róznych stanów. Praktycznie każdy czasami zachowuje się troche dziwnie. To nawet normalne. W domu co jakiś czas słychać jest coś co mozna nie umieć zidentyfikować. Szczególnie w starych domach różne przeciążenia materiałów czasami daja o sobie znać akustycznie. Wiele chałasów ma dosyć trywialna naturę. Jesteś osoba w depresji, więc trochę specyficznie spoglądasz na świat. Może powinnaś porozmawiać z lekarzem, aby pomógł ci wyjść z depresji. Abyś znowu nauczyła się cieszyć z życia, dlatego że ono po prostu jest. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.euro-net.pl 17.12.02, 15:44 Od zawsze "specyficznie" spogladam na swiat... mam inne pogladay niz inni. Zawsze czuje inaczej i patrze na wsio innym wzrokiem. Do wielu rzeczy sie przyzwyczailma, np. takich ze czasem slysze dzwieli (nie w starym domu tylko w bloku i to w miare nowym), do tego, ze czasem stoje na boku, ze nikt mnie nie rozumie i tt. A nastroje przechodza u mnie falami, czyli raz jest fajnie, a czasem beznadziejnie i az nie chce sie dalej zyc... chociaz do tego tez zaczynam przywykac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: proxy / 193.0.117.* 17.12.02, 15:48 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Od zawsze "specyficznie" spogladam na swiat... mam inne pogladay niz inni. > Zawsze czuje inaczej i patrze na wsio innym wzrokiem. Do wielu rzeczy sie > przyzwyczailma, np. takich ze czasem slysze dzwieli (nie w starym domu tylko w > bloku i to w miare nowym), do tego, ze czasem stoje na boku, ze nikt mnie nie > rozumie i tt. A nastroje przechodza u mnie falami, czyli raz jest fajnie, a > czasem beznadziejnie i az nie chce sie dalej zyc... chociaz do tego tez > zaczynam przywykac.. Alex: Zmiany nastrojów falami, szybkie i prawie bez powodów przechodzenie od euforii do zniechęcenia i beznadzieji są chrakterystyczne dla depresji. Samemu trudno jest z niej wyjść. Chyba że znajdzie się cel, który nagle zmieni całą egzystencję. A co do dziwnego patrzenia na świat. Piękno ludzi polega na tym, że nie są sztampowi, ale mimo podobieństw każdy różni się od drugiego jak dwie krople wody. Pozdr. Trzymaj się. Kasandra to dlatego, że była niezrozumiałą. Ale dlaczego pseudonim wzięty z antyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.euro-net.pl 17.12.02, 15:58 Mozliwe ze te takie nastroje przechodzace falami sa charaktterystyczne dla deprsji (kiedys chyba cos o tym czytalam). Ogolnie to tez na tym sie opiera... Gdy mam dobry nastroj to jest spoko, smieje sie ze wszystkiego (nawet bez powodu), ale przychodzi czasem ten drugi stan... taki smutniejszy... wtedy czuje, ze przydalaby mi sie pomoc, ale jest to juz pozna noc albo nieodpowiednie miejsce do tego i po prostu pomocy nie ma... Chociaz znalazlam cos innego... Mam kolege ktory studiuje psychologie i sprobuje z nim pogadac.. :) P.S. Kasandra to z antyku owszem... ale dlaczego to sama nie wiem. W antyku jest tyle fajnych imion ktore mozna wykorzystac jako pseudonimy... nie wiem czemu, ale podobaja mi sie. A Kasandra to byla jasnowidzaca i ostrzegala przed koniem trojanskim. Ale nikt jej nie wierzyl... mimo to zdolna byla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: proxy / 193.0.117.* 17.12.02, 16:05 Problem rozmów z kolegami polega na tym, że można nie powiedzieć wszystkiego. Ale może to dobry sposób abyś pozbyła sie róznych strachów. A może wybór Kasandry wiąże się, że była ona niedoceniona, tak jak ty się czujesz? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.euro-net.pl 17.12.02, 19:49 czuje sie niedoceniona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Depresja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.02, 22:46 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > czuje sie niedoceniona... Musisz czuć z tego powodu wielką złość i frustrację! Ale nie chcesz nikogo martwić i czujesz, że złość nie byłaby dobrze odebrana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Depresja IP: proxy / 193.0.117.* 18.12.02, 15:59 Kasandro! Czujesz sie niedoceniona? Zobacz ile wypowiedzi Tobie poświęconych zostało na forum. Niektórzy (Habitus) martwili się, że przez 2 dni nie dajesz znaku życia. Doceń to. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Depresja IP: *.euro-net.pl 18.12.02, 16:23 Gość portalu: Alex napisał(a): > Kasandro! Czujesz sie niedoceniona? Zobacz ile wypowiedzi Tobie poświęconych > zostało na forum. Niektórzy (Habitus) martwili się, że przez 2 dni nie dajesz > znaku życia. Doceń to. > Pozdr to fakt... tutaj zauwazylam, ze moze czesci ludzi zalezy na mnie i ze nie jest tak calkiem obojetny moj los... z tym niedocenieniem to chodzilo o zycie te takie... codzienne. Staram sie teraz szukac wesolych chwil w nim, dobrych stron zycia i tt. Staram sie zarazem zapominac o rzeczach mniej przyjemnych, takich ktore zwalaja mnie z gor i wpedzaja w dolki Dzieki za to co dla mnie robicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Chyba.... IP: *.euro-net.pl 19.12.02, 18:45 .... podnosze sie z tego dolu zwanego depresja... po czesci dzieki wam :) dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Chyba.... IP: proxy / 193.0.117.* 19.12.02, 18:52 Ty lepiej pomyśl jak się odwdzięczyć ..... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Chyba.... IP: 209.17.132.* 19.12.02, 21:52 Gość portalu: Alex napisał(a): > Ty lepiej pomyśl jak się odwdzięczyć ..... > Pozdr Za co ma sie odwdzieczac? Za to ze mamy w sobie odrobine czlowieczenstwa? Kasandro! Glowa do gory, duzo usmiechu, duzo ruchu i wesolych ludzi wokol.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Chyba.... IP: *.euro-net.pl 20.12.02, 09:24 ciezko bedzie... ale moze sie uda Alex: Jak mam sie Tobie konkretnie odwdzieczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Chyba.... IP: 212.33.87.* 20.12.02, 11:36 Dobrze się baw na sylwestra Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Chyba.... 20.12.02, 12:46 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > ciezko bedzie... ale moze sie uda > Alex: Jak mam sie Tobie konkretnie odwdzieczyc? Proponuję jako wynagrodzenie trzy uśmiechy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Pierwszy IP: *.euro-net.pl 20.12.02, 19:55 :) kiedy bedzie reszta? hmm... jak bedzie tyc lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: 212.33.87.* 31.12.02, 16:28 Kasandro. Dziś Sylwester. Mam nadzieje, że bedziesz sie dobrze bawiła. I w nowym roku nie bedą sie prześladowały psychiczne doły. Miłej zabawy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cavafis47 Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? 01.01.03, 04:20 Kasandro przeczytalem uwaznie ten watek jak i wczesniejszy ktory zalozylas - nie dopisywalem poniewaz temat byl mi za bliski - ale teraz uwazam ze powinienem. Rozumiem co sie dzieje z Toba, wiem jakie to jest ciezkie. Wiem ze trudno jest to zauwazyc (sam tego kiedyz nie widzialem) ale zawsze jest nadzieja ze z tego sie wyjdzie - pomoga przyjaciele, lekarze, lekarstwa, lub przypadek....... Nie chce pisac szczegolow na publicznym forum, ale jesli chcesz to napisz na cavafis47@msn.com i mam nadziej ze juz jest lepiej :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 01.01.03, 18:17 Gość portalu: Alex napisał(a): > Kasandro. Dziś Sylwester. Mam nadzieje, że bedziesz sie dobrze bawiła. I w > nowym roku nie bedą sie prześladowały psychiczne doły. Miłej zabawy. > Pozdr W miare dobrze sie bawilam i jakos chyba zalecze te schizy... moze w tym roku bedzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaza Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.yp.net.au 02.01.03, 03:55 Wlasdnie sie pojawil(a) nowy/a na forum: Semper Fidelis / Elzbieta. Jest rozdwojenie jazni, jest paranoia, jest mania przesladowcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fidelis Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.sympatico.ca 02.01.03, 04:14 Wlasdnie sie pojawil(a) nowy/a na forum: Semper Fidelis / Elzbieta. Jest rozdwojenie jazni, jest paranoia, jest mania przesladowcza... zaza -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- - Mieszka daleko - nic nie wie. Mieszka daleko - nic nie rozumie. PZU - miliardy dolarow wytransferowane za granice . Kto to zrobil ? Jak to zrobil? Dlaczego to zrobil ? Gdzie sa oszczednosci emerytalne Polakow? Kiedy zostana zwrocone Polakom ? Kto poniesie kare ? Jaka bedzie kara ? Czy wyplacony zwrot skradzionych miliardow bedzie zawieral doliczone odsetki ? zaza pozbawieona paranoi odpowie nam na pytania wyczerpujaca, miarodajnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?????????????????????????????????????? Tylko bez wykretow i epitetow !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra o semper... costam IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 09.01.03, 19:24 Czy tylko ja tego nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: o semper... costam IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 09.01.03, 19:40 nie jestem sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: o semper... costam 09.01.03, 19:45 Przyznaję się bez bicia - po 20 zdaniu w takim wątku kołowacieje i zaczynam od początku. Tak w kółeczko. Teraz nawet nie otwieram takich wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: o semper... costam IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 09.01.03, 19:52 a myslalam ze tylko ja otweirajac te watki zastanawiam sie "po co ktos tyle sie meczyl, piszac to, skoro malo kto to przeczyta, bo jest za dlugie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Re: o semper... costam IP: *.sympatico.ca 09.01.03, 23:52 * * * M A N I F E S T * * * I. W trybie nadzyczajnym i natychmiastowym powolac Trybunal Narodowy, II. Zamknac szczelnie wszystkie granice panstwowe, III. Zmienic Konstytucje na POLSKA, usunac z Konstytucji wszelkie kwestie niezgodne z interesem polskim, IV. Uchwalic rowne prawa i przywileje dla wszystkich obywateli, bez wyrozniania tak zwanych "mniejszosci", itp., V. Oglosic Stan Wyjatkowy, VI. Przywrocic "kare smierci", VII. Aresztowac w trybie natychmiatowym wszystkich winnych zdrady stanu i zbrodni przeciwko narodowi i panstwu polskiemu od 1944 do dnia dzisiejszego, VIII. Postawic przed Trybunal Narodowy wszystkich winnych zdrady i zbrodni, IX. W zaleznosci od ciezaru przewinienia, odbierac zagrabiony majatek, pozbawiac praw publicznych, skazywac do kary smierci wlacznie (przez powieszenie), X. Odebrane majatki - przekazac do kasy skarbu narodowego, XI. Uniewazniac wszelkie transakcje, sprzedaze, prywatyzacje, niezgodne z interesem narodowym, XII. Zdelegalizowac na zawsze, wszelkie organizacje, fundacje dzialajace na szkode interesu panstwa polskiego, XIII. Zdelegalizowac, zlikwidowac i pod grozba ciezkiej kary zabronic wszelkiej wrogiej, antypolskiej, antynarodowej, antykatolickiej propagandy, partii, zwiazkow, itp., itd, XIV. Zdelegalizowac i zabronic pod grozba ciezkiej kary 'twardej' pornografii, prostytucji, aborcji, zwiazkow homoseksualnych, (aborcje dopuszczac tylko w szczegolnych przypadkach: gwalt, grozba - smierc matki, ciezkie uszkodzenie plodu, itp) XV. Ustanowic prawo i zbudowac system ochrony - potrzebujacym i slabszym, w zaleznosci od potrzeb (dzieci i mlodziez, kobiety w ciazy, samotnie wychowujacy dzieci, chorzy, inwalidzi, niepelnosprawni, rencisci, emeryci, starcy, niepracujacy, itp.), XVI. Pod ciezka kara zabronic wszelkich samosadow, niszczenia mienia, rozbojow, itp., XVII. Zlikwidowac wszelkie organizacje przestepcze, pozbawiac praw i majatku, karac do kary smierci wlacznie, XVIII. Nawiazac bliska wspolprace i polityke zblizania i otwarcia, ze wszystkimi panstwami narodow slowianskich, a takze z Irlandia, Wlochami, Hiszpania itd. XIX. Rewizja granic - Kresy Wschodnie, rewizja i rewindykacja umow miedzynarodowych, XX. Odbudowa Niepodleglego Panstwa Polskiego, XI. utworzenie (oczywiscie o ile bedzie to mozliwe) - Federacyjna Republika Panstw Slowianskich _________________ www.POLONICA.net - Amor Patriae nostra Lex ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus ??? IP: *.zigzag.pl 10.01.03, 00:10 Kto będzie wsadzał do więzienia i decydował kto jest "zdrajcą"? Komu przypadną odebrane majątki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.zigzag.pl 10.01.03, 00:23 Kasandro, niespodziewanie znalazłaś odpowiedź na swoje pytanie. Posty z serwera <sympatico> z Kanady (podpisywane kilkoma nickami) obrazują schemat myślenia takiego chorego: wszędzie wróg, my bez skazy - inni to łajdaki, innych trzeba unicestwić etc. Sama widzisz, że nie musisz się denerwować o swój umysł. Jest jak najbardziej ok. W książce Skinner'a i Cleese'a definicja paranoi jest prosta: "Paranoja jest wtedy, kiedy przestajesz chodzić na mecze rugby bo zawodnicy co chwila robią młyn, żeby cię obgadywać". Kto żyje w bezustannym lęku i przekonaniu, że dookoła ma wrogów, że otacza go spisek - ten niestety ma problem. Jeżeli traci kontakt z rzeczywistością i postrzega ją w sposób zniekształcony, a jeszcze próbuje przekonywać spotykane osoby, że jest tak, jak ON widzi - ten ma jeszcze większy problem. A teraz dodaj do siebie oba problemy - i to jest odpowiedź. Serdeczne uściski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: jak wyglada 'schizofrenik paranoidalny'?? IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 05:28 aitus "Rota lewicy polskiej XXIw " Nie rzucim żłobu skąd nasz ród, Rozkoszą nam pomyje My PPR-u wierny lud, Potęzne mamy ryje Będziemy wszyscy ryć i ryć Byleby upaśc brzucha I choćby chlew nasz musiał zgnić Bedziem Brukseli słuchać Będziemy dąć w lewacki róg Tak nam dopomóż wróg Unia bez granic nam się śni Aż do tatrzańskich turni I przed Brukselą czoło gnie Lewacki hufiec durni Cóż, że nam każdy splunie w twarz, Żeśmy zdradzili ducha Choć w morde bije Bruksela nas My jej będziemy słuchac Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Hurrra 10.01.03, 07:49 Kasandra, udało mi się przeczytać dwa ostatnie posty z "sympatico" w całości. Wstałem wcześnie rano, wypiłem kawę i przeczytałem. Teraz mam nastęny problem - po co to czytałem? Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraaaaaaaaaa Re: Hurrra IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 07:57 wyk. Kabaret Tey, sł. K. Jaślar My ze sprzedanych wsi My z zadłużonych miast Rośnie nam dług Gniewa się Bóg A my nie wiemy co to lęk My z pożyczonych sum Zabawialiśmy tłum Za szmal do łez Za darmo też..! Nie szumcie wierzby nam My z betonowych brył Nie opadamy z sił Powróci czas Pójdziemy w las Bo w partyzantce nie jest źle..... _________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Hurrra :) IP: *.radna.pl 10.01.03, 08:33 Bandiera Rossate" (autor nieznany) 1. Avanti popolo, Alla riscossa, Bandiera rossa, Bandiera rossa. Avanti popolo, Alla riscossa, Bandiera rossa trionfera. Ref. Bandiera rossa trionfera, bandiera rossa trionfera, bandiera rossa trionfera. Evviva socialismo e liberta! 2. Avanti poppolo, Per il canzone, Rivoluzione, Rivoluzione. Avanti poppolo, Per il canzone, Rivoluzione trionfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Hurrra :) IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 08:36 Masz racje, hehehe, to jest paranoja, nikt nie wie o co chodzi i nie tylko o referendum tu mowa. O ogolne rozumienie demokaracji. Najpierw trzeba zdobyc wiedze a pozniej madrosc!To jest poczatek do zdrowej demokracji.Macenie wody,to domena dzisiejszego zycia w Polsce. Ludzie gdzie jest Stanislaw Tym! Na pomoc! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Hurrra :) IP: *.radna.pl 10.01.03, 08:39 Znam jeszcze "Krew naszą długo leją katy" gdyby "repertuar" okazał sie za ubogi...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraaaaaaaaaaaaaa Re: Hurrra :) IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 11:35 Bredzisz. My z tej strony dobrze wiemy co Was (Nas) czeka po wchłonięciu Polski przez UE. Ty tylko tego nie rozumiesz. Czy Ty znasz w ogóle różnicę wyrażenia WIR DEUTSCHE, a MY POLACY. Czy było Ci dane poznać duszę, czy tylko oceniasz po klepaniu po plecach naszego jednego czy drugiego głupka. Bo Tu jest to upokarzające. Jeżeli nie znasz to szybko powinieneś poznać, masz mało czasu człowieku. A nie przychodzi Wam na myśl, np. że: 1/ gdyby Niemcy mieli dobrą wolę i przyjazne zamiary to mogą je wykazać bez tego przystępowania, a my mamy prawo być szczególnie nieufni do ich dobrych zamiarów i powinniśmy poczekać na ich wykazanie i przekonanie nas o tych dobrych zamiarach. 2/ Czy znasz Konstytucję Niemiec, czy wiesz że tu ona jest przestrzegana, a nie tak jak w Polsce. 3/ Czy wiesz, że gdyby którykolwiek polityk działał wbrew zapisom Konstytucji np. dotyczących granic to, byłoby uznane za zdradę Konstytucji. Tu zapis Konstutucyjny to nie to samo co polskie "papier wszystko przyjmie". 4/ dlaczego niemieckie ekonomiczne interesy na wschodzie są dobre i długofalowo zaplanowano ich dalszy rozwój, a taki sam interes ekonomiczny polski jest zły. Gdybyś takie stanowisko wypowiedział tu, w stosunku do interesów niemieckich, to byłbyś uznany tylko za durnia. 5/ dlaczego Polacy (rząd) kieruje się innymi przesłankami od tych jakimi kierują się tutejsze rządy. Zdrajcy to, czy tylko głupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Do kraaa (czy jakoś tak) 10.01.03, 12:05 Gość portalu: kraaaaaaaaaaaaaa napisał(a): > Bredzisz. > My z tej strony dobrze wiemy co Was (Nas) czeka po wchłonięciu Polski przez UE. My to znaczy kto? Ty? > Ty tylko tego nie rozumiesz. Czy Ty znasz w ogóle różnicę wyrażenia WIR > DEUTSCHE, a MY POLACY. Znam różnicę.Ausgezeichnet. Czy było Ci dane poznać duszę, czy tylko oceniasz po > klepaniu po plecach naszego jednego czy drugiego głupka. Bo Tu jest to > upokarzające. Owszem. Publiczne klepanie po plecach jest nieeleganckie.Jeśli chodzi o duszę to nie odkryłeś Ameryki. "Poznaj samego siebie" jest ciągle aktualne. Podpowiem- "Gnothi seauton"! > Jeżeli nie znasz to szybko powinieneś poznać, masz mało czasu człowieku. Czuję lekki niepokój. Czyżbym o czymś nie wiedział? - szczególnie to "człowieku" mną wstrząsneło. > A nie przychodzi Wam na myśl, np. że: > > 1/ gdyby Niemcy mieli dobrą wolę i przyjazne zamiary to mogą je wykazać bez > tego przystępowania, a my mamy prawo być szczególnie nieufni do ich dobrych > zamiarów i powinniśmy poczekać na ich wykazanie i przekonanie nas o tych > dobrych zamiarach. Hmm, o ile pamiętam to Polska przystępuje do UE. Niemcy chyba już tam są, ale mogę się mylić. Jestem otwarty -nomen omen- na negocjacje. > > 2/ Czy znasz Konstytucję Niemiec, czy wiesz że tu ona jest przestrzegana, a nie tak jak w Polsce. Jeżeli dobrze zrozumiałem powyższe zdanie, to cieszę sie że w Polsce nie jest przestrzegana konstytucja Niemiec. > > 3/ Czy wiesz, że gdyby którykolwiek polityk działał wbrew zapisom Konstytucji > np. dotyczących granic to, byłoby uznane za zdradę Konstytucji. Tu zapis > Konstutucyjny to nie to samo co polskie "papier wszystko przyjmie". Wydaje mi sie że zdrada konstytucji równa się zdradzie stanu. Ale jakby co - patrz punkt wyżej > > 4/ dlaczego niemieckie ekonomiczne interesy na wschodzie są dobre i długofalowo > > zaplanowano ich dalszy rozwój, a taki sam interes ekonomiczny polski jest zły. > Gdybyś takie stanowisko wypowiedział tu, w stosunku do interesów niemieckich, > to byłbyś uznany tylko za durnia. Na Wschodzie czyli gdzie? W okolicach Czelabińska? Konkretniej, bo TO są brednie > > 5/ dlaczego Polacy (rząd) kieruje się innymi przesłankami od tych jakimi > kierują się tutejsze rządy. Zdrajcy to, czy tylko głupcy? Co do "tutejszych rządów" to gratuluję powyborczych wolt kanclerza Schroedera. Życzę zdrowia i proszę się nie wystawiać na ten syberyjski mróz. Najwyraźniej Panu szkodzi. And. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra co do tych... repertuarow... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 08:53 Czy tylko ja nie lapie o co w nich chodzi czy jest jeszcze ktos ze mna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: co do tych... repertuarow... IP: *.radna.pl 10.01.03, 09:00 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Czy tylko ja nie lapie o co w nich chodzi czy jest jeszcze ktos ze mna? Siemanko! Ciężko się połapać kto jest kto i o co chodzi, prawda? A to Polska właśnie...moja droga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: co do tych... repertuarow... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 09:06 Ja czesto nie rozumiem o co ludziom chodzi, a ludzie nie rozumieja o co mi chodzi, ale jezeli to Polska to chyba juz wszystko jasne ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: co do tych... repertuarow... 10.01.03, 09:10 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Ja czesto nie rozumiem o co ludziom chodzi, a ludzie nie rozumieja o co mi > chodzi, ale jezeli to Polska to chyba juz wszystko jasne ;))))) Proszę, od razu pojęłaś o co chodzi.Mądra dziewczynka :). A głupiemu to i całego życia nie starczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: co do tych... repertuarow... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 09:12 Madra? nie kazdy tak twierdzi... a tak w ogole ma ktos moze pomysl co mozna kupic dziewczynie na urodziny (cos praktycznego i pozytecznego- sa to nie moje kategorie dlatego szukam pomocy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: co do tych... repertuarow... 10.01.03, 09:18 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Madra? nie kazdy tak twierdzi... a tak w ogole ma ktos moze pomysl co mozna > kupic dziewczynie na urodziny (cos praktycznego i pozytecznego- sa to nie moje > kategorie dlatego szukam pomocy ;)) A może... czapkę!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: co do tych... repertuarow... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 09:21 W sumie pomysl jest dobry, tylko ze ma juz dwie (jedna kupowana razem ze mna nawet ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: co do tych... repertuarow... 10.01.03, 09:27 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > W sumie pomysl jest dobry, tylko ze ma juz dwie (jedna kupowana razem ze mna > nawet ;)) No to szalik do kompletu :) albo bo ja wiem...stringi;))) (Ja kupowałem swojej ex tylko miałem zawsze kłopot z wymiarem;) i zupełnie nie wiem dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: co do tych... repertuarow... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 09:32 Nie wiem czy ten pomysl wypali ale dzieki za pomoc :)))) (szalik tez ma taki swoj ulubiony... z kieszeniami;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraaaaaaaa Re: co do tych... repertuarow... IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 11:37 Bredzisz. My z tej strony dobrze wiemy co Was (Nas) czeka po wchłonięciu Polski przez UE. Ty tylko tego nie rozumiesz. Czy Ty znasz w ogóle różnicę wyrażenia WIR DEUTSCHE, a MY POLACY. Czy było Ci dane poznać duszę, czy tylko oceniasz po klepaniu po plecach naszego jednego czy drugiego głupka. Bo Tu jest to upokarzające. Jeżeli nie znasz to szybko powinieneś poznać, masz mało czasu człowieku. A nie przychodzi Wam na myśl, np. że: 1/ gdyby Niemcy mieli dobrą wolę i przyjazne zamiary to mogą je wykazać bez tego przystępowania, a my mamy prawo być szczególnie nieufni do ich dobrych zamiarów i powinniśmy poczekać na ich wykazanie i przekonanie nas o tych dobrych zamiarach. 2/ Czy znasz Konstytucję Niemiec, czy wiesz że tu ona jest przestrzegana, a nie tak jak w Polsce. 3/ Czy wiesz, że gdyby którykolwiek polityk działał wbrew zapisom Konstytucji np. dotyczących granic to, byłoby uznane za zdradę Konstytucji. Tu zapis Konstutucyjny to nie to samo co polskie "papier wszystko przyjmie". 4/ dlaczego niemieckie ekonomiczne interesy na wschodzie są dobre i długofalowo zaplanowano ich dalszy rozwój, a taki sam interes ekonomiczny polski jest zły. Gdybyś takie stanowisko wypowiedział tu, w stosunku do interesów niemieckich, to byłbyś uznany tylko za durnia. 5/ dlaczego Polacy (rząd) kieruje się innymi przesłankami od tych jakimi kierują się tutejsze rządy. Zdrajcy to, czy tylko głupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraaaaaaaaaaa Re: co do tych... repertuarow... IP: *.sympatico.ca 10.01.03, 11:36 Bredzisz. My z tej strony dobrze wiemy co Was (Nas) czeka po wchłonięciu Polski przez UE. Ty tylko tego nie rozumiesz. Czy Ty znasz w ogóle różnicę wyrażenia WIR DEUTSCHE, a MY POLACY. Czy było Ci dane poznać duszę, czy tylko oceniasz po klepaniu po plecach naszego jednego czy drugiego głupka. Bo Tu jest to upokarzające. Jeżeli nie znasz to szybko powinieneś poznać, masz mało czasu człowieku. A nie przychodzi Wam na myśl, np. że: 1/ gdyby Niemcy mieli dobrą wolę i przyjazne zamiary to mogą je wykazać bez tego przystępowania, a my mamy prawo być szczególnie nieufni do ich dobrych zamiarów i powinniśmy poczekać na ich wykazanie i przekonanie nas o tych dobrych zamiarach. 2/ Czy znasz Konstytucję Niemiec, czy wiesz że tu ona jest przestrzegana, a nie tak jak w Polsce. 3/ Czy wiesz, że gdyby którykolwiek polityk działał wbrew zapisom Konstytucji np. dotyczących granic to, byłoby uznane za zdradę Konstytucji. Tu zapis Konstutucyjny to nie to samo co polskie "papier wszystko przyjmie". 4/ dlaczego niemieckie ekonomiczne interesy na wschodzie są dobre i długofalowo zaplanowano ich dalszy rozwój, a taki sam interes ekonomiczny polski jest zły. Gdybyś takie stanowisko wypowiedział tu, w stosunku do interesów niemieckich, to byłbyś uznany tylko za durnia. 5/ dlaczego Polacy (rząd) kieruje się innymi przesłankami od tych jakimi kierują się tutejsze rządy. Zdrajcy to, czy tylko głupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra AND! jeszcze jedno.... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 09:53 Mascarpone... jak to wyglada? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: AND! jeszcze jedno.... 10.01.03, 09:54 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Mascarpone... jak to wyglada? ;) Już dzwonię do mamy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: AND! jeszcze jedno.... 10.01.03, 10:00 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > Mascarpone... jak to wyglada? ;) Mascarbone (pardonsik, literówka), specjalny ser do Tiramisu. W W-wie można go dostać w Tesco, w półlitrowych kubeczkach (a teraz chyba nawet mniejszych) w B- stoku powinien, chyba być w Auchan albo jakiś innym dużym sklepie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: AND! jeszcze jedno.... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 10.01.03, 10:02 To ja jade do auchana i bede robic Tiramisu ;)) (ile to mniej wiecej kosztuje?) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: AND! jeszcze jedno.... 10.01.03, 10:11 Gość portalu: Kasandra napisał(a): > To ja jade do auchana i bede robic Tiramisu ;)) (ile to mniej wiecej kosztuje?) Jest troche droższy niż tradycyjne sery, ale to różnica 2-3 złotych. A jak zrobisz to poczęstujesz ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka_ Re: AND! jeszcze jedno.... IP: *.piasta.pl 10.01.03, 11:53 kosztuje duzo wiecej, prawie 9 zl za male pudeleczko 150 gr? Sprawdz w Dellikatesach na Suraskiej. Jak maja ricotte to pewnie i mascarpone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: AND! jeszcze jedno.... IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 11.01.03, 12:12 A ja kupilam za 7 zl 250 g ;) jeszcze nie wiem kiedy to bede robic Tiramisu, ale jak juz to was zaprosze ;) Odpowiedz Link Zgłoś