01.05.26, 14:37
Czy jest jakies danie kotre wychodzi lepiej z airfriera lepiej niz z piekarnika?

Jak robicie w airfrier pieczone ziemniaki? Podgotowujecie wczesniej? Pogdotowalam mlode, wrzucilam na 190 na 15 i byly jakies takie.. hmm skrobiowe..
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Airfrier 01.05.26, 15:20
      Moje dzieci lubią ziemniaki w postaci talarów, ale czasem u babci jedzą łódeczki.

My obieramy ziemniaki, kroimy w pożądany kształt i podgotowujemy (kiedyś tego nie robiłam, teraz bardziej mi takie smakują). Talarki wstawiam do osolonej wody na jakieś 7 min (ale do zimnej wody, nie od zagotowania), łódeczki na 10 min.
      Po ugotowaniu i odsączeniu polewamy niewielką ilością oleju, dodajemy przyprawy (czasem przyprawa do ziemniaków, czasem paprykę) i wstawiamy na 180 stopni na 15 min.
    • nowel1 Re: Airfrier 01.05.26, 15:56
      Ziemniaków nie podgotowuję. Oliwa, przyprawy, pokrojone w łódeczki i piekę dłużej niż 15 minut.
      Bardzo lubię udka kurczaka z AF
    • taje Re: Airfrier 01.05.26, 16:32
      Nigdy nie podgotowuję, bo mi takie nie smakują, są wtedy za mączyste w środku.
      • czerwonylucjan Re: Airfrier 01.05.26, 17:40
        A ile pieczesz?
    • iwles Re: Airfrier 01.05.26, 17:49

W łupinkach, pokrojone w cząstki, posypane ulubionymi przyprawami, lekko olejem.
      Na 200 stopni na 25-30 minut.
    • feel_good_inc Re: Airfrier 01.05.26, 20:12
      czerwonylucjan napisał(a):
      > Czy jest jakies danie kotre wychodzi lepiej z airfriera lepiej niz z piekarnika?

Co ma niby wyjść lepiej, skoro to piekarnik z termoobiegiem, tylko mały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka