nekroskop88 01.08.06, 09:34 www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060801/BIALYSTOK/60731031 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olga60 Będzie uczył jak inwestować w akcje? IP: 212.33.66.* 01.08.06, 09:37 Ot specjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryc Re: Będzie uczył jak inwestować w akcje? IP: *.neto.pl 01.08.06, 09:58 wowka opiat` w biełostocy!!! Wot tobie i majesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Będzie uczył jak inwestować w akcje? 02.08.06, 10:59 tak, jak inwestować w akcje na europeistyce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Będzie gnębił studentów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:26 Ci europejczycy są nastawieni na promowanie karierowiczowstwa wśród studentów, a gnębią studentów mających zainteresowania niezwiązane ze sprawami modnymi obecnie. Niestety jestem takim przykładem osoby, która przypadkiem natrafiła na takiego podlca na uczelni. To są ludzie zupełnie nie biorący pod uwagę obecnych realiów życia, wręcz wyżywający się na osobach, które nie przystają do trendów europejskich, którzy są na uczelni bo mają swoje zamiłowania daną dziedziną wiedzy, a nie przyszli tam po to, aby kończyć X kierunków, aby być "konkurencyjni na rynku" itp. Ta ideologia jest dla studentów szkodliwa, bo promuje pewien typ osobowości nastawiony na robienie kariery a nie na rozwój zainteresowań, które najlepiej można rozwijać właśnie na studiach. Jeżeli taki proeuropejski typ przyuważy sobie taką osobę, to będzie jej szkodził tak, aby nie skończyła studiów, trzymając się powodu, który normalnie jest dla studenta neutralny - aby tego kogoś wyeliminować ze społeczeństwa, bo nie należy do "elity". Dlatego ja nie mam zaufania do takich ludzi jako wykładowców czy ogólnie od których zależą studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard46 Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 02.08.06, 11:07 powodzenia...bede ciekawe, niemalze in blanco gwarantowany sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.08.06, 11:35 mam nadzieję, że wykłady będą otwarte także dla słuchaczy z zewnątrz. chętnie bym zobaczył pana włodzimierza na żywo i posłuchał w jaki sposób dzieli się swą wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejigor Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.elpos.net 02.08.06, 15:46 Wykłady co do zasady są otwarte. Jednakowoż na tzw. wykłady specjalistyczne należy się zapisywać w dziekanacie na początku semestru. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 02.08.06, 16:35 jednakowoż na wykładzie nikt nie sprawdza tożsamości słuchaczy. Każdy może wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Pewnie Jamroz mu załatwił po znajmości /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.08.06, 18:02 Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Pewnie Jamroz mu załatwił po znajmości /bt. 02.08.06, 20:00 To ja bym się wybrał na jego wykład o temacie - Jak szpiegowałem Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Pewnie Jamroz mu załatwił po znajmości /bt. 02.08.06, 20:05 Takiego to raczej nie znajdziesz na europeistyce. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a To moze byc interesujace... 03.08.06, 08:01 ... pod warunkiem ze "fabryczka" Walodzi wskaze mi mozliwosc zysku rocznego na okolo 100%, bo "moja daje" ponad 100. W koncu Cimoszka studiowal w Stanach, za PeZetPeRowskie pieniadze. Moze sie czegos "naumial". Tak, czy owak: pieniadze juz nie leza na ulicy (no - chyba puszki w koszach na smieci) ale napewno sa w ... INTERNECIE. PS. Mam nadzieje na powazne relacje forumowiczow-uczestnikow wykladow, jako ze narazie nie jestem w Bialymstoku. Dziekuje, klaniam... Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: To moze byc interesujace... 03.08.06, 15:28 cynik.a napisał: > ... pod warunkiem ze "fabryczka" Walodzi wskaze mi mozliwosc zysku rocznego na > okolo 100%, bo "moja daje" ponad 100. W koncu Cimoszka studiowal w Stanach, za > PeZetPeRowskie pieniadze. a za czyje pieniadze wyklada w stanach? szczerze: czy ktos kto jest dobry dla calkiem powaznych uniwersytetow w stanach jest zbyt slaby na nowo powstaly uniwersytet w takim zadupiu jak bialystok? oczywiscie masz prawo do opinii, ale moze pozwol zeby to sami zainteresowani zdecydowali czy im to odpowiada. przynajmniej nie kryje sie ze swoim partyjnym rodowodem tak jak polowa obecnej koalicji. moze zacytujesz o czym pisal doktorat kaczynski jak on jest taki swiety? ja mowie - krok dobry, studenci o tym zadecyduja. nikt nie bedzie przedluzal mu konraktu jesli frekwencja na jego wykladach bedzie niska. a ze gosc kumaty to wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: no i fajnie. Człowiek jest ok IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.08.06, 23:19 a'propos tego, że nikt nie sprawdza tożsamości słuchaczy na wykładach - ja zawsze miałem z tym problem. niegdyś moje włosy były rude, to się rzucałem w oczy, teraz zaś połowa grzywy już siwa i też mam problemy. spieprzaj dziadu jeszcze nikt nie woła. ale jak poszedłem na pogadankę jana leończuka, to prelegent otworzywszy drzwi i ujrzawszy mnie w ławce - chciał już zawrócić. pomyslał pewnie, że to uniwersytet trzeciego wieku. nota bene - piękna idea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daris Re: no i fajnie. Człowiek jest ok IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.08.06, 17:19 trzeba było choć swój rower zostawić Wojtek!!! ty go wszędzie ciągasz i ludzi straszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.lomza.mm.pl 05.08.06, 18:33 Nawet to do śledziowa pasuje wykładowca UB Cimoszewicz .Znowu się ze śledziowa w całej polsce będa nabija .Oj nie macie wy szcześcia Bialorusini do mądrych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 05.08.06, 18:34 a jak tam wasz uniwersytet małorolny? słyszałem, że budujecie kampus śmiech na sali:)))) kto tam bedzie studiował? odrzuty z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Bielska A jak tam wasz ŁKS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:39 Podobno ten kampus powstaje na płycie boiska. Jak na uomżyńskie możliwości miejsca nawet nazbyt dużo. I dlatego ichni futboliści jeszcze nie rozegrali żadnego meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: A jak tam wasz ŁKS? 06.08.06, 06:10 To powiedz fiacie w czym ten tow. Cimoszko jest dobry? W szpiegowaniu - chyba nie. TYLKO PROSZE KONKRETNIE. Tylko nie pisz, że nie wiesz, ale skoro w USA, .....itd pierdu, pierdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: 80.51.241.* 07.08.06, 16:11 mamy już p wyższych uczelni więc czas pomyślec o kampusie i o uniwerku . takie plany były już dawno miało się to nazywać KUŁ lepiej brzmi niż UB brrrr. Traz jak Baltikę będziemy mieli czas na inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 07.08.06, 16:12 uniwersytet w Łomży :-))))) można się śmiać, ten pan żartuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża nasza duma Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.lomza.mm.pl 08.08.06, 00:12 Oxford to też nie metropolia . Liczy sie jakoś a nie iloś mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 08.08.06, 09:27 Tylko Oksford założono w średniowieczu, a nie dwa lata temu:-) A z jakością u was nie najlepiej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.pools.arcor-ip.net 06.08.06, 07:54 Mam nadzieję, że studenci zbojkotują komuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.08.06, 11:33 panie Stanisławie! bojkotować kogoś za przekonania? myślałem, że żyjemy w wolnej Polsce. w Polsce gdzie każdy może bez obaw mówić to na co ma ochotę. w kraju gdzie każdy może wyznawać swoje poglądy polityczne bez obawy wyrzucenia z pracy czy społecznej nieakceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.06, 14:04 Poglądy tak; może gdzieś w parku na ławce posłuchałbym czegoś o doświadczeniach zdobytych przez PT Cimoszewicza ale żeby zaraz wykładać na Uniwersytecie? Uczelnia ma skupiać kadrę czystą moralnie a Wysoki Funkcjonariusz z SLD czyli z partii z przetrąconym kręgosłupem jest dziś trupem politycznym. Jak dziś pamiętam SLD? Pamiętam jako partię która zawiodła pokładane przeze mnie zaufanie. Ufałem, że mimo PZPR-owskiej przeszłości SLD stanie się nowoczesną partią socjaldemokratyczną na miarę Europy. Okazała się ani lewicową ani nowoczesną; zasłynęła z hipokryzji i kolosalnych nadużyć, które, mam nadzieję, PiS wyciągnie na światło dzienne. Gdybyż tylko PT Cimoszewicz był zwykłym, szeregowym członkiem tej partii ale przecież ten człowiek zainicjował kiedyć akcję "czyste ręce" na lewicy a gdy nie wyszło nie zrezygnował, nie rzucił legitymacji ani urzędów - dalej tkwił wiedząc jakie to bagno. Na koniec wprowadził z towarzyszami Kwaśniewskim i Millerem polskie wojsko do Iraku, kręcił z akcjami a na koniec obraził na społeczeństwo i emigrował do puszczy. Niechby już tam siedział jako atrakcja do obejrzenia razem z żubrami; kto by chciał pojechałby posłuchać ryków na puszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 14.08.06, 17:37 Gość portalu: Stanisław napisał(a): > Poglądy tak; może gdzieś w parku na ławce posłuchałbym czegoś o doświadczeniach > > zdobytych przez PT Cimoszewicza ale żeby zaraz wykładać na Uniwersytecie? > Uczelnia ma skupiać kadrę czystą moralnie a Wysoki Funkcjonariusz z SLD czyli z > > partii z przetrąconym kręgosłupem jest dziś trupem politycznym. > Jak dziś pamiętam SLD? > Pamiętam jako partię która zawiodła pokładane przeze mnie zaufanie. > Ufałem, że mimo PZPR-owskiej przeszłości SLD stanie się nowoczesną partią > socjaldemokratyczną na miarę Europy. > Okazała się ani lewicową ani nowoczesną; zasłynęła z hipokryzji i kolosalnych > nadużyć, które, mam nadzieję, PiS wyciągnie na światło dzienne. > Gdybyż tylko PT Cimoszewicz był zwykłym, szeregowym członkiem tej partii ale > przecież ten człowiek zainicjował kiedyć akcję "czyste ręce" na lewicy a gdy > nie wyszło nie zrezygnował, nie rzucił legitymacji ani urzędów - dalej tkwił > wiedząc jakie to bagno. > Na koniec wprowadził z towarzyszami Kwaśniewskim i Millerem polskie wojsko do > Iraku, kręcił z akcjami a na koniec obraził na społeczeństwo i emigrował do > puszczy. > Niechby już tam siedział jako atrakcja do obejrzenia razem z żubrami; kto by > chciał pojechałby posłuchać ryków na puszczy... wszystko prawda. nie wierze tylko ze PIS cokolwiek wyciagnia. Pis znajdzie paragrafy, a prawdy nie dowiemy sie nigdy. jesli chodzi o brudy to jestesmy daleko z tylu za takimi wysoko rozwinietymi krajami jak usa, dlatego jestem za nieogladaniem sie w przeszlosc przez rzad, niech sie tym zajma historycy i ipn - niech w koncu zarobia na swoja pensje. rzad ma byc od rzadzenia terazniejszoscia i planowania na przyszlosc dla dobra swoich wyborcow i chlebodawcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 14.08.06, 19:25 "Stanislaw" przedstawil bardzo ciekawy, choc skrotowy, zarys sylwetki politycznej p.Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramzes Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 02.10.06, 19:30 twoja wypowiedz swiadczy o tym ze ciebie ojcec zrobil na probe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA A skąd to wiadomo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:46 Pewnie jakieś ploty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:32 To chyba dobrze. Lepiej że będzie wykładał w Polsce niż zagranicą, gdzie pewnie miał oferty. Młodzież studencka wysoko sobie ceni wykłady polityków i parlamentarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.08.06, 22:16 a Wy jak zwykle tylko krytykować i narzekac potraficie, Cimoszewicz to jest mądry facet, przynajmniej jego jednego nie bawią te pyskówki polityczne i ważniejszy jest honor i spokój rodziny a Wy i tak dalej będziecie dziamgać swoje bo chyba po to wchodzicie na forum żeby sobie pokrytykować i ponarzekać, a ja go podziwiam i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.lomza.mm.pl 10.08.06, 22:23 o k... to jest możliwe tylko w śledziowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.08.06, 15:28 a kto wykłada w Łomży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapek Raczej UB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:35 Co za dziwna nazwa, nie słyszałem o UwW, UwS, UwG. Więc to chyba UB ! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Raczej UB 11.08.06, 20:37 A czy Uniwersytet Warszawski nazywa się Uniwersytet w Warszawie? Nie, a białostocki nazywa się Uniwersytet w Białymstoku, a nie Uniwersytet Białostocki - stąd taki skrót ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:25 Przyda sie troche kultury politycznej. Uniwersytet będzie zwyżkował w rankingach. W tej chwili to jest dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 30.09.06, 22:20 ww6.tvp.pl/2836,401163,1.view Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.pools.arcor-ip.net 01.10.06, 00:15 No i mają zbuka;) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 00:52 Mają rację ci, którzy twierdzą, że białostocki oddział TVP to dno i wodorosty. Dlaczego nie napisali wszystkiego? Mnie na przykład najbardziej interesuje jak tow. Cimoszka spisał się jako szpion. Czy wypełnił swoje zobowiązania, które własnoręcznie podpisał i skutecznie szpiegował USA? Był premier podobno wolnej Polski. Czyż może być większa ironia, że premierem był ktoś, kto dla moskali szpiegował USA - kraj od którego zależy bezpieczeństwo i istnienie wolnej Polski. Czy ktokolwiek ma jakieś pytania na temat "podobno" wolnej Polski, SBków i WSI? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 09:27 > Dlaczego nie napisali wszystkiego? Być może nie są tak chorzy jak Ty i nie widzą wszędzie komunistów, esbeków, agentów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.pools.arcor-ip.net 01.10.06, 10:10 Duch opiera swoją opinię na rewelacjach Macierewicza, że prawie wszyscy byli ministrowie spraw zagranicznych byli agentami Moskwy. Może Kaczyńscy dadzą czas i możliwości by Macierewicz to udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 14:50 Śmieszna metoda: najpierw rzuca się oskarżenie, a potem daje się czas i możliwości, by ktoś zaczął zbierać na to dowody. Jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
pawcio21 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 12:55 A myslałem ze Cimoszewicz wystepuje tylko w puszczy:D Hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 15:11 swietny narybek. Mysle ze doswiadczenie polityczne i wiedza zdobyte w trakcie penienia publicznych funkcji, oraz wyksztacenie dodadza splendoru UwB. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 16:26 Jeżeli nie wiecie, że Cimoszka podpisał przed wyjazdem na stypendium do USA lojajkę, że będzie szpiegował USA, to jestecie IGNORANTAMI, bo wielokrotnie podawała to telewizja, gdy był premierem. Jeżeli wiecie, a udajecie, że nie wiecie, to jesteście KŁAMCAMI. To co wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 01.10.06, 16:28 Ekhem... a co nas to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 02.10.06, 01:48 WY????? A kim jesteście WY? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 02.10.06, 03:14 duch_zenona napisał: > Jeżeli nie wiecie, że Cimoszka podpisał przed wyjazdem na stypendium do USA > lojajkę, że będzie szpiegował USA, to jestecie IGNORANTAMI, bo wielokrotnie > podawała to telewizja, gdy był premierem. > > Jeżeli wiecie, a udajecie, że nie wiecie, to jesteście KŁAMCAMI. > > To co wybieracie? nie przypominam sobie zeby telewizja to podawala kiedy byl premierem, bo to nie jest zadna rewelacja tylko fakt z zycia prl wziety z tego prostego powodu moge z duza doza pewnosci stwierdzic ze ty zadnych studiow nie skonczyles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB IP: *.pools.arcor-ip.net 02.10.06, 05:19 Teraz sobie przypominam. Było tak faktycznie za PRL-u, że ludzie którzy wyjeżdżali na zagraniczne studia czy praktyki w jakichś instytucjach musieli podpisywać różnego rodzaju lojalki. Podpisywali bo takie były wtedy przepisy i nikt tym sobie głowy nie zawracał ani nie szpiegował ale jak niejaki profesor Nowak to "wyłoży" na falach eteru Radia Maryja to faktycznie głowy radiomaryjowcom puchną. Przy takich wyjazdach lojalki podpisywali i Balcerowicz i Buzek i jakoś nikt z tego afery nie robi. Co można zarzucić Cimoszce to można ale nie to akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Włodzimierz Cimoszewicz wykładowcą UwB 02.10.06, 16:04 fiat_lux napisał: > duch_zenona napisał: > > > Jeżeli nie wiecie, że Cimoszka podpisał przed wyjazdem na stypendium do U > SA > > lojajkę, że będzie szpiegował USA, to jestecie IGNORANTAMI, bo wielokrotn > ie > > podawała to telewizja, gdy był premierem. > > > > Jeżeli wiecie, a udajecie, że nie wiecie, to jesteście KŁAMCAMI. > > > > To co wybieracie? > > nie przypominam sobie zeby telewizja to podawala kiedy byl premierem, bo to nie > jest zadna rewelacja tylko fakt z zycia prl wziety > > z tego prostego powodu moge z duza doza pewnosci stwierdzic ze ty zadnych > studiow nie skonczyles ----------------------------- Ciekawa teoria! To wszyscy, którze skończyli studia za granicą, byli kapusiami???? A może Cimoszka był marnym studentem i żeby dostać PRL-owskie stypendium sam ochoczo podpisał szpiegowską lojalkę. I jeszcze jedno. Dobrze wiesz, że przy odrobinie samozaparcia nie ma żadnego problemu, żeby w USA samemu zarobić na swe studia. Gdyby Cimoszka miał odrobinę honoru i przyzwoitości, tak by właśnie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś