Dodaj do ulubionych

Czego nie warto oglądać w Białymstoku?

• Gość: Adam Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 17:53
      Budowy Opery Podlaskiej nie warto w Białymstoku oglądać.
      Ludek, który zatwierdził kształt bryły tego obiektu miał chyba trudne
      dzieciństwo i cierpi na manię wielkości.
      • Gość: mis_fis Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.d4.club-internet.fr 01.09.06, 18:19
        projekt Budzynskiego jest spoko. ciekawi mnie tylko czy beda tam parkingi
        podziemne, bo byc na pewno powinny...
    • Gość: Adam Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 17:54
      Oberwania chmury nie warto oglądać w Białymstoku.
      Kłania się system burzowy i drenaż terenu.
    • Gość: Adam Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 18:02
      Brudnych ulic i chodników nie warto w Białymstoku oglądać.
      • Gość: max Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.08.06, 18:15
        Skończyłes wypociny dupku?
        • Gość: Adam Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 18:19
          Nie jestem dupkiem tylko częstym gościem w Białymstoku.
          Z tego co słyszę na temat 3miasta od Białostoczan to wielu zmotoryzowanych,
          przyjeżdzających na wakacje dużo by dało by ich miasto równie dobrze rozwijało
          się.
          A tak swoją drogą, jakie masz prawo by nazywać mnie dupkiem i moje wpisy
          oceniać jako wypociny?
          Masz stosowne kwalifikacje?
          Gdyby to co napisałem, uległo zmianie na lepsze, to nie byłoby tych postów.
      • kamilar Adam chłopie 28.08.06, 18:56
        jedzieszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:)
        • Gość: Adam Re: Adam chłopie IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 19:14
          Już niebawem znowu mam zamiar zawitać do Białegostoku celem dokonania
          generalnej inspekcji co uległo zmianie na lepsze.
          Każdy nowy budynek, każdy nowo posadzony krzaczek byle nie lipa z Lipowej
          cieszy oczy.
          Ciekawi mnie rejon Skłodowskiej, zaawansowanie prac na Hetmańskiej, na
          Augustowskiej, na Świętojańskiej.
          Cenzurka będzie po powrocie do 3miasta.
          Również na Krywlany mam zamiar wstąpić.
          Serce mi się kraja jak widzę, że Gdynia wyrwała drobne 300 baniek na
          dokończenie Estakady Kwiatkowskiego, z czego większą kwotę funduje UE.
          Marzy mi się taka inwestycja w Białymstoku.
          Nawet, żeby przy Lipowej rosły palmy daktylowe, bądź kokosowe.
          I charakter Lipowej nawiązywał na przykład do Monciaka w Sopocie, Piotrkowskiej
          w Łodzi.
          • koczisss Re: Adam chłopie 28.08.06, 19:29
            Chyba jesteś niepoprawny optymista:)
            • Gość: Adam Re: Adam chłopie IP: *.gdynia.mm.pl 28.08.06, 19:47
              Bo to wkur... że jedno miasto może, a drugie nie.
              Gdynia pozyskuje fundusze strukturalne od 1995 roku.
              Na początek była to kwota 5000 (słownie: pięciu tysięcy Euro).
              Dzisiaj te pieniądze idą w miliony.
              Jeszcze przed wejściem Polski do Unii Europejskiej, złożone wnioski o
              dofinansowanie rozmaitych przedsięwzięć, zaowocowały kwotą ponad 130 mln zł - z
              funduszu Phare - SSG, ISPA oraz V i VI Programu Ramowego UE.
              Jak czytam taką informację, że dotychczas z funduszy strukturalnych UE
              przyznano Gdyni dofinansowanie w wysokości 262 mln zł, przy czym wszystkie
              środki pochodzą z centralnej puli, znajdującej się w dyspozycji Ministerstwa
              Infrastruktury oraz Ministerstwa Gospodarki, to smutno mi sie robi, że tutaj
              umieją, a w Białymstoku nie.
              Przecież nie dają dla Warszawki w łapę cholera.
              Gdynia - jako pierwszy samorząd w regionie i jeden z pierwszych w Polsce -
              uzyskała takie środki w 2004 roku - kwotę 21,5 mln zł na "Rozwój
              proekologicznego transportu publicznego" z Europejskiego Funduszu Rozwoju
              Regionalnego.
              Pocieszające jest to, że w Białymstoku również coś w tej materii drgnęło.
              • Gość: mis_fis Gdynia IP: *.d4.club-internet.fr 01.09.06, 18:33
                a z ciekawosci zapytam co ciekawego jest do zobaczenia w Gdyni??? bylem
                ostatnio przez ponad tydzien w Trojmiescie, przejrzalem przewodniki i kilku
                Gdynian spotkalem i czytalem tylko i slyszalem o Darze Pomorza (chyba,ze z
                Mlodziezy pomylilem). Sopot i Gdansk owszem, jak najbardziej pozytywne.. i jest
                co zwiedzac i gdzie sie pobawic. a Gdynia?? zastanawialismy sie ze znajomymi
                czy tam pojechac, ale stwierdzilismy, ze szkoda na to czasu. zreszta ludzie z
                Gdyni tez tak mowili. a co do zabawy to i tak uwazam, ze lepiej zabawic sie
                mozna w Bialym. przynajmniej mniej tu lanserow, szczegolnie lasek, ktore sa po
                to by sie pokazywac, a nawet z nimi nie pogadasz, bo zaraz obok siedzi jakis
                gosc bez szyi, ktory przez cala noc zlopie piwo i sie na nia tylko gapi. dla
                mnie to pseudozabawa. ale troche zboczylem z tematu. pytanie bylo: co ciekawego
                mozna zobaczyc w Gdyni??? moze nastepnym razem sie zastanowie..
      • Gość: mis_fis Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.d4.club-internet.fr 01.09.06, 18:21
        to to jeszcze pikus. nie jest tak zle. w wielu innych miejscach jest brudniej-
        Wawa, Lublin, Poznan, etc..
        • Gość: poznaniak Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:51
          Byłeś choć raz w Poznaniu ze piszesz takie głupoty?
    • kung_fu_plaster Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? 02.09.06, 11:02
      Dziękuję za wszystkie wpisy.

P.S. A palmy kokosowe przy ulicy Lipowej chyba rzeczywiście by się jej
      przydały. Moim zdaniem to doskonały pomysł. Naprawdę!!! Jestem za.
    • Gość: poznaniak Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:49
      Wszystko warto obejrzeć w B-stoku, szczególnie mieszkańcom zachodnich rejonów
      Polski, bo tylko tam zobaczą prawdziwy Orient w polskim wydaniu. Dla mnie to
      miasto to swoista perełka z dużą jeszcze ilością drewnianych domów w samym
      centrum miasta, kilka pieknych cerkwi...Pałac Branickich i park z pieknie
      podswietlanymi fontannami. Niestety...ulice i drogi sa beznadziejne. Ale dla
      mnie to miasto warte Poznania...
    • Gość: markuz Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:01
      1wszo ligowego stadionu...bo gdzie on??
      • Gość: maja Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:50
        Moja pierwsza wizyta w Biaymstoku -jako turystka.3 dni oglądania i
        zwiedzania.Trzeciego dnia rodzina narzeczonego pyta mnie co widziałam.Więc ja
        na to ,że Pałac Branickich,Lipową,Kościół Sw.Rocha,2
        cerkiewie ,ul.Skłodowskiej,Sienkiewicza ,knajpkę taka i taką ,ale ciągle czekam
        kiedy mnie narzeczony zabierze do centrum .Mówię,że chętnie bym jeszcze centrum
        miasta zobaczyła ,bo cały czas wozi mnie po peryferiach...
    • Gość: MARCIN Re: Czego nie warto oglądać w Białymstoku? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.09.06, 19:07
      NIE WARTO ZWIEDZAC OSIEDLI W BIAŁYMSTOKU BO ŁATWO WYRWAC :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka