Dodaj do ulubionych

krew nie woda

19.12.05, 02:11
Ten watek powstal pod wplywem czytania wiadomosci na necie, kolejny raz krew
mnie doslownie zalewa jak tylko slysze to nazwisko, Renata Beger,
wytlumaczcie mi, moze jestem blondynka i nie rozumiem co taka osoba robi w
naszym rzadzie? jak sie ona tam znalazla (wiem ze ktos na nia glosowal) czy
naprawde to kraj idiotow? o Rydzyku juz nie wspomne, mafia, sekta, to
przychodzi mi do glowy, cytat z ostatniego wywiadu Pani Renaty : " Towarem
była prostytutka. I ten towar jest określany, jak on wygląda czy to ma być
taka miłość, czy taka miłość. Jeżeli chcą się zabezpieczyć, to mówią o tym w
chwili zamawiania, a nie w momencie kiedy mężczyzna ma ją posiąść. No
przecież krew nie woda"
Obserwuj wątek
    • ralston Re: krew nie woda 19.12.05, 08:47
      No toś pojechała jak rasowa blondynka. Renia Beger nie jest i nigdy nie była w
      rządzie. Wystarczającym nieszczęściem jest to, że zasiada w parlamencie.
    • koks77 Re: krew nie woda 19.12.05, 12:20
      Ma rację ta Renata. Taka usługa to jest towar. W kilku krajach europy zachodniej
      wywłoki mają związki zawodowe, pozbyły się pasożytujących na nich alfonsów,
      płacą podatki, ichniejsze ZUS-y, KRUS-y i przechodzą na emeryturę wcześniejszą
      ze związku z trudnymi warunkami pracy :)
      • hycker Re: krew nie woda 20.12.05, 12:41
        w sensie formalnym to raczej tylko usluga, w kazdym razie nie towar :) Chyba ze
        mowimy o poczatkach swiadczenia przez nia (prostytutke) tych uslug, zanim weszla
        do branzy byla towarem, ktos ja kupil (wynajal), postawil na skwerze, czy
        zostawil w hotelu, gdzie ona - uprzedni towar, zaczela swiadczyc juz tylko uslugi ;)

pozdrowienia,
        hyc
    • koks77 Re: krew nie woda 19.12.05, 13:22
      Przepraszam, że nie w temacie, ale to na poprawę humoru:
      www.joemonster.org/article.php?sid=5392
      • ralston Re: krew nie woda 19.12.05, 14:01
        Dobre hehehe...
    • horny7 Re: krew nie woda 20.12.05, 13:24
      rojust napisała:

> Ten watek powstal pod wplywem czytania wiadomosci na necie, kolejny raz krew
      > mnie doslownie zalewa jak tylko slysze to nazwisko, Renata Beger,
      > wytlumaczcie mi, moze jestem blondynka i nie rozumiem co taka osoba robi w
      > naszym rzadzie? jak sie ona tam znalazla (wiem ze ktos na nia glosowal) czy
      > naprawde to kraj idiotow?

Kogos starasz sie obrazic? Czy ktos, kto glosowal na Twojego oponenta
      politycznego jest glupcem? Strzelam: jestes elektoratem PO. Jak to bylo:
      "demokracja jest dobra kiedy rzadzimy my, a niedobra kiey rzadzimy nie my" :)
      Ja na SO nie glosowalem, ale nazywanie z tego tytulu kogos idiota, bardzo
      delikatnie mowiac, nie najlepiej o Tobie swiadczy...

> o Rydzyku juz nie wspomne, mafia, sekta,

Dlaczego tak uwazasz?

PS. choc i tak na to pytanie odp pewnie nie dostane... ;)

&
      • lapusz Re: krew nie woda 20.12.05, 16:34
        Koleżanka pisząc mafia sekta ma pewnie na myśli jawną manipulację ludźmi i
        szerzenie nienawiści.
        • koks77 Re: krew nie woda 20.12.05, 16:38
          Uff! No to mi ulżyło, że nie faszyzm i podpalanie stosów (copyright by GazWyb)
          • lapusz Re: krew nie woda 20.12.05, 17:03
            Cieszę się że Ci ulżyło... Proponuję się tak nie przejmować
            • koks77 Re: krew nie woda 20.12.05, 17:13
              Niemniej strach we mnie zagościł jak zima na ulicach Ełku. Mendia alarmują, że
              tej zimy obowiązkowym nakryciem głowy ma być moherowy beret, a mnie moher
              gryzie! Poza tym boję się manipulacji, bo choć nie słucham rozgłośni z Torunia,
              to ponoć oddziaływanie na psychikę ma samo przebywanie w pobliżu "moherowych
              babek" spełniających rolę oralnych przekaźników jadów i trujących wyziewów
              o.Dyrektora.
              • ralston Re: krew nie woda 20.12.05, 17:23
                Eeee tam... moja babcia słucha, ale jeszcze nie wygląda ze strachem przez okno,
                czy też gdzieś pod drzwiami się jakieś masony nie zaczaiły...
                Jadem też nie zionie, bo to poczciwa kobiecina jest i ludziom życzliwa. Szkoda,
                że już schorowana. Kiedyś mi jej będzie bardzo brakować.
                Aha - i nie nosi beretu, tylko chustkę. Może tu tkwi tajemnica? ;)
                • koks77 Re: krew nie woda 20.12.05, 17:38
                  Są dwie możliwości:
                  a) Twoja babcia przeszła już na, że tak napiszę literacko "stronę Ciemności",
                  tylko dobrze się maskuje.:)
                  b) chusta rzeczywiście ma działanie rozpraszające owe fale ingerujące w ludzką
                  psychikę.
                  A możliwości odziaływania są duże: www.swistak.pl/aukcje/113741.html

Konrad w czapce z aluminiowej folii :)
                  • nikolettajasnowlosa Re: krew nie woda 20.12.05, 23:54
                    na poczatku nie moglam zaczaic o co chodzi z tymi moherowymi beretami - dlaczego
                    tak wszyscy o nich mowia przeciez dzialaja od dawna?? pamietam jak urzadzaly
                    anty-unijne demonstracje w Lodzi.
        • horny7 Re: krew nie woda 21.12.05, 08:13
          lapusz napisał:

> Koleżanka pisząc mafia sekta ma pewnie na myśli jawną manipulację ludźmi i
          > szerzenie nienawiści.

Mozesz szerzej na ten temat? Co rozumiesz poprzez manipulacje? Ze niby ktos
          ich hipnotyzuje przez radio czy moze wysyla komunikaty podprogowe? :)
          A w jaki sposob szerzy nienawisc? Sluchales i sam do tych wnioskow doszedles
          czy slepo powtarzasz za jedeynie slusznymi poprawnie politycznymi mediami
          bez weryfikacji?

&
          • lapusz Re: krew nie woda 21.12.05, 10:45
            posłuchaj to zobaczysz.
            • luego Re: krew nie woda 21.12.05, 15:52
              Przeciez widac ze slucha :)
              • koks77 Re: krew nie woda 21.12.05, 16:01
                -Widać coś?
                -Nic nie widać.
                -Pokaż...
                -A ty coś widzisz?
                -Nic nie widzę!
                -No widzisz!

Rozmowa kontrolowana/Bareja
                • koks77 Re: krew nie woda 21.12.05, 16:03
                  Sylwester Chęciński reżyserował, Bareja dialogi, lub scenariusz.
                  • luego Re: krew nie woda 21.12.05, 16:20
                    Bareja by sie dzis przydal, ze ho ho ho! :) Szkoda, ze nie ma nastepcy...
              • horny7 Re: krew nie woda 22.12.05, 10:35
                luego napisała:

> Przeciez widac ze slucha :)

I to tak Cie cieszy?

&
            • horny7 Re: krew nie woda 22.12.05, 10:16
              lapusz napisał:

> posłuchaj to zobaczysz.

sluchalem i nie widzialem

&
              • lapusz Re: krew nie woda 22.12.05, 11:14
                RM
                Otwórz oczy!
                • horny7 Re: krew nie woda 22.12.05, 11:16
                  lapusz napisał:

> RM
                  > Otwórz oczy!

Ja nic nie widze. Moze Ty mi je otworzysz?

&
                  • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 11:40
                    Tak naprawdę to są obiegowe opinie przyjmowane przez większość a narzucane przez
                    zdecydowaną mniejszość. To było widoczne w ostatnich kilku tygodniach: zmasowany
                    atak na RM (tradycyjnie Gaz, dołączył TVN). temat zwykle odgrzewany w sezonie
                    ogórkowym, ale nie tym razem.
                    Pryncypialne lamenty nad RM wylewane z warszawskich Salonów miały jedno zadanie-
                    osłabić rząd Marcinkiewicza (popierany przez RM), tym samym wzmocnić PO
                    (wcześniejsze wybory, o których PO nie mówiła: nie). Sepleniący Donio z mównicy
                    sejmowej określił ten rząd mianem moherowej koalicji, co nie trudno połączyć w
                    logiczną całość z zmasowanym atakiem na RM kilka dni później w reżymowych mediach...
                    Kolega lapusz napisał :Otwórz oczy! No właśnie, kiedy ludziska przestaną łykać
                    tę coraz to bardziej prymitywną propagandę w wykonaniu ludzi, którym "nie jest
                    wszystko jedno"?
                    • lapusz Re: krew nie woda 22.12.05, 11:44
                      Spisek warszawskich Salonów i reżymowych mediów...koniec jest bliski...
                      • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 11:52
                        Chciałeś dyskutować, czy sobie pokpić? Tych dwóch spraw nie połączymy
                        • lapusz Re: krew nie woda 22.12.05, 11:56
                          Przepraszam, w takich tematach zawsze mnie ponosi.
                        • horny7 Re: krew nie woda 22.12.05, 13:39
                          koks77 napisał:

> Chciałeś dyskutować, czy sobie pokpić? Tych dwóch spraw nie połączymy

O czym dyskutowac, kiedy argumentow brak. Caly czas to slodkie pieprzenie
                          ze oszolomy, ze mafia Rydzyka, faszysci, antysemici etc...
                          Spoleczenstwo slepo powtarza za mediami komunaly bez zadnej weryfikacji.
                          Bo co im pan redaktora napisze albo prezenterka w telewizorze powie
                          to swiete i tak jest... To jak opowiadnie komus filmu na podstawie przeczytanej
                          recenzji, bez ogladania go. Zalosne. I kto tu jest oszolom? Kto jest slepy?

Dzieki Bogu takich osob jest coraz mniej.

&
                          • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 13:55
                            A czy ktoś wie jaka jest słuchalność tego radia? Gdzie można znaleźć stosowne
                            statystyki?
                            • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 14:47
                              Ździebko stare: (patrz tabelka)
                              wirtualnemedia.pl/document,,448658,RMF_FM_utrzymuje_pozycje_lidera.html
                            • manio15 Re: krew nie woda 22.12.05, 15:00
                              ralston napisał:

> A czy ktoś wie jaka jest słuchalność tego radia? Gdzie można znaleźć stosowne
                              > statystyki?

Twoje pytanie przesączone jest jadem zwątpienia w jedynie sluszną prawdę jaką
                              głosi jedynie To Radio . Samo pytanie jest tendencyjne bo wiadomo słuchalność
                              wynosi 100%.Słychać je wszędzie. Jadac od siebie do Elku, jeśli słuchasz radia
                              zbadaj sam że są długie odcinki gdzie nic innego nie słychac - to jest wlasnie
                              ten ideał : słuchalność 100% w czystej postaci :)
                              Nie wazna sluchalność , ważna skuteczność - co widać i slychać codziennie .
                              • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 15:03
                                <są długie odcinki gdzie nic innego nie słychac>
                                Myślisz, że kol. Ralston ma radio samochodowe bez RDS-u (czy jak mu tam) :)?
                                • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:17

Akurat obecnie mam bez RDS-u, bo z RDS-em mi ukradli, więc w celu ochrony szyb
                                  w samochodzie zdecydowałem się na ubogą wersję radiową.
                                  Zasięg tu nie ma nic do rzeczy, bo co z tego, że jest - jak i tak nie słucham.
                                  Niczym się to nie różni od tego, że sygnału nie ma. Natomiast zastanawia mnie
                                  jedno - jeżeli mówimy o radiu, które ma 2-3% słuchalności, czyli jednak co by
                                  tu nie mówić dość marginalym, to skąd się biorą tak silne emocje?
                              • nikolettajasnowlosa Re: krew nie woda 22.12.05, 17:04
                                hahaha to jakas mania jestem w Elku od 5 dni a o beretach przeczytalam juz z 10
                                artykulow i uslyszalam od parunastu osob. nawet ktos ostrzegal mnie: "nie wracaj
                                tu, tu rzadza moherowe berety!!" do tego wciaz slysze o jakims becikowym -
                                niezla zacheta do plodzenia dzieci dla degeneratow ktorzy ten 'posag' przepija -
                                jak wyliczono wychowanie dziecka kosztuje okolo 150 tysiecy zlotych (skromne!!)
                                • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:21
                                  Becikowe to rzeczywiście raczej poroniony pomysł. Przynajmmniej w kategoriach
                                  zwiększania dzietności. Nie sądze, żeby cokolwiek zmieniło w tym względzie...
                                  • nikolettajasnowlosa Re: krew nie woda 22.12.05, 17:27
                                    poroniony haha... bez elastycznych godzin pracy dla kobiet i tanich przedszkoli
                                    nie zacheci sie normalnych ludzi do rozmnazania nawet jak im sie da i po 5000 zl.
                                    • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:30
                                      Jednorazowa kwota zasiłku nic nie zmieni. Pewnie co innego, gdyby to miało
                                      charakter stałej ulgi podatkowej. Ale aż się boję pomyśleć ile by to budżet
                                      kosztowało...
                                    • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 17:31
                                      Takie warunki, jakie opisałaś mają np. Szwedzi i sami importują młodych, co by
                                      utrzymywali emerytów...
                                      • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:32
                                        Otóz to!
                                      • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:33
                                        Co ciekawe - dziś w radio słyszałem, że biedniejsza od nas Ukraina daje więcej
                                        becikowego, niż przewiduje to projekt rządowy a nawet dalej idące propozycje
                                        LPR-u.
                                        • nikolettajasnowlosa Re: krew nie woda 22.12.05, 17:36
                                          w takim razie zakazac wszelkiej antykoncepcji i zabrac ludziom telewizory. i po
                                          problemie :)))
                                          • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 17:41
                                            Chyba zależność jest odwrotnie proporcjonalna: im większa bieda- tym więcej
                                            dzieci, bo kto utrzyma rodziców, kiedy będą już zbyt starzy do pracy? Hłe, hłe- ZUS?
                                            • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 17:43
                                              Wprost proporcjonalna, ofkors
                                          • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 17:58
                                            nikolettajasnowlosa napisała:

> w takim razie zakazac wszelkiej antykoncepcji i zabrac ludziom telewizory. i
                                            po
                                            > problemie :)))

A najlepiej zabrać prąd i wprowadzić stan wojenny. Wtedy się też dużo dzieci
                                            rodziło. :)))
                                            • koks77 Re: krew nie woda 22.12.05, 18:01
                                              Hi hi, może za to w przyszłości generał Jaruzel będzie czczony?
                                              • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 18:08
                                                Zostanie patronem niemowląt i sił specjalnych :)))
                                                • ralston Re: krew nie woda 22.12.05, 18:09
                                                  Hehe - ale się nam wątek rozhulał. A zaczęło się od Reni Beger :)))
                                                • nikolettajasnowlosa Re: krew nie woda 22.12.05, 19:15
                                                  po wojnie tez byl wyz... a i ludziom lepiej tym maja na ogol mniej dzieci.
                                                  wniosek z tego ze zeby podniesc dzietnosc narodu LPR musi zaprowadzic prawdziwa
                                                  nedze...
                                                  • ralston Re: krew nie woda 23.12.05, 10:05
                                                    O to nietrudno. Zwiększyć podatki i już!
    • koks77 Re: krew nie woda 04.01.06, 21:58
      Ciekawostka apropos radia. Przeglądając internetowe stacje radiowe trafiłem na
      radio rządowe Chińskiej Republiki Ludowej nadające -uwaga- po polsku!
      pl.chinabroadcast.cn/
      Wiadomości, i muzyka w `strumieniu internetowym` odtwarzanym RealPlayerem oraz
      Windows Media Playerem.
      Chińska muzyka ludowa w opakowaniu `zachodnim`:
      pl.chinabroadcast.cn/other/12girls/12-girls.html -takie ichniejsze
      Zakopower tylko wizualnie bardziej przyjemne; moja faworyta to
      pl.chinabroadcast.cn/141/2005/06/27/21@31923.htm no i instrument pięknie
      się nazywa :)))
      Rals, "12 girls" grają cover Deva Brubecka, słynny `Take Five`- ciekawe
      wykonanie, najlepiej słucha się tego oglądając zdjątka tych przyjemnych Dwunastu
      dziewcząt :)
      • ralston Re: krew nie woda 05.01.06, 08:41
        koks77 napisał:

> Rals, "12 girls" grają cover Deva Brubecka, słynny `Take Five`- ciekawe
        > wykonanie, najlepiej słucha się tego oglądając zdjątka tych przyjemnych
        Dwunast
        > u
        > dziewcząt :)

Ale dlaczego take tylko five jak ich jest 12?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka