szuryk 09.09.06, 15:19 Leon Tarasewicz maluje w niemieckim kościele, Jerzy Chmielewski nominowany do nagrody przyznawanej przez Marszałka Województwa, Jerzy Ostapczuk nie wpuszczony do filharmonii, a na forum cisza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szop.pracz Re: kulturalny Gródek 09.09.06, 16:24 No tak zauważyłem! Co do Tarasewicza to tu nic nie dziwi:)! Co do Chmielewskiego jestem zdziwiony bo tego nie mogę zrozumieć! No a co do Ostapczuka to "nie właź ... z słomą w butach na na salony"! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan381 Re: kulturalny Gródek 09.09.06, 23:01 szop.pracz napisał: > No tak zauważyłem! Co do Tarasewicza to tu nic nie dziwi:)! Co do Chmielewskieg > o jestem zdziwiony bo tego nie mogę zrozumieć! No a co do Ostapczuka to "nie wł > aź ... z słomą w butach na na salony"! ;) >mamy to co mamy i co chcemy mieć i nie miejmy do nikogo pretensjisami sobie jesteśmy winni jaki pan taki kram Odpowiedz Link Zgłoś
grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 16:35 a mało howory pro mowu batkiw - czyżby w Gródku ktoś mówi po chachłacku?? Odpowiedz Link Zgłoś
grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 16:36 a tak wogóle to za co nasz Jurka Ostapczuk nie został wpuszczony do Filharmonii Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarylo Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 20:48 Mene żal bo by choczył howoryt po mowy naszych batkow. A Karguli w gródku ne ma? Odpowiedz Link Zgłoś
grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 22:10 tylko że to nie jest mowa naszych rodziców u nas niestety mówi się językiem bardziej zbliżonym do białoruskiego a nie ukraińskiego a karguli niestety nie ma w Gródku i u Haradockaj gmini Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarylo Re: kulturalny Gródek? 11.09.06, 09:19 Ja dumał szo wy bałakajetie po chachłacku. Budź zdarow. Odpowiedz Link Zgłoś
bobmarylo a jednak krowy ryczą inaczej 11.09.06, 10:03 Poznasz krowę po akcencie Niektóre zwierzęta są mądrzejsze niż sądziliśmy Angielscy uczeni dowiedli, że każde stado krów na pastwisku inaczej ryczy. John Wells, profesor z London University, badał ten fenomen wcześniej u ptaków, a teraz potwierdza, że różne stada krów tego samego gatunku mają inny akcent, gdy ryczą. Twierdzi on, że podobny mechanizm występuje u ludzi. Małe dzieci, ucząc się mówić, przejmują od swoich rodziców charakterystyczny sposób mówienia i akcent. To samo dotyczy wielu zwierząt, ptaków, także psów. Nikt nie przypuszczał jednak, że również krowy stać na taki indywidualizm. Tak więc krowy na przykład z powiatu grójeckiego, na pewno inaczej robią muuuu! niż te z sochaczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
primak Re: kulturalny Gródek 11.09.06, 10:06 Z daleka gorzej widać, stąd te nagrody. A z bliska widać, kto jakim człowiekiem jest. Chociaż jeśli chodzi o twórczość to Pablo Picasso człowiekiem był nieco dziwnym, ale jak pięknie i mało zrozumiale malował. Zaskoczony jestem, że p. Tarasewicz w kościele maluje, myślałem, że tylko cerkwie ozdabia...ot jak rynek kształtuje świadomość. p. Chmielewski, też się nie dziwę, bo pełno go to tu, to tam i w końcu Marszałek zauważył. O nagrodzie dowiemy się z naszej gazety, a że Ostapczuk, no cóż, widocznie były powody, że nie został wpuszczony, mnie tam wpuszczają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: kulturalny Gródek 19.10.06, 13:15 Nie został wtedy wpuszczony nie tylko on, ale też inne zespoły jeśli można tak powiedziec, związane z kulturą białoruska Odpowiedz Link Zgłoś
hallszka Re: kulturalny Gródek 19.10.06, 12:16 hm..nie został wpuszczony do Filharmonii.......bywając tam często nie zauwazyłam by kiedykolwiek miało to miejsce..........ciekawa jestem dlaczego jego nie wpuscili....interesujące.. Odpowiedz Link Zgłoś