Dodaj do ulubionych

kulturalny Gródek

09.09.06, 15:19
Leon Tarasewicz maluje w niemieckim kościele, Jerzy Chmielewski nominowany do nagrody przyznawanej przez Marszałka Województwa, Jerzy Ostapczuk nie wpuszczony do filharmonii, a na forum cisza...
Obserwuj wątek
    • szop.pracz Re: kulturalny Gródek 09.09.06, 16:24
      No tak zauważyłem! Co do Tarasewicza to tu nic nie dziwi:)! Co do Chmielewskiego jestem zdziwiony bo tego nie mogę zrozumieć! No a co do Ostapczuka to "nie właź ... z słomą w butach na na salony"! ;)
      • jan381 Re: kulturalny Gródek 09.09.06, 23:01
        szop.pracz napisał:

> No tak zauważyłem! Co do Tarasewicza to tu nic nie dziwi:)! Co do Chmielewskieg
        > o jestem zdziwiony bo tego nie mogę zrozumieć! No a co do Ostapczuka to "nie wł
        > aź ... z słomą w butach na na salony"! ;)

>mamy to co mamy i co chcemy mieć i nie miejmy do nikogo pretensjisami sobie jesteśmy winni jaki pan taki kram
    • bobmarylo Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 01:24
      a mało howory pro mowu batkiw
      • grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 16:35
        a mało howory pro mowu batkiw - czyżby w Gródku ktoś mówi po chachłacku??
        • grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 16:36
          a tak wogóle to za co nasz Jurka Ostapczuk nie został wpuszczony do Filharmonii
        • bobmarylo Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 20:48
          Mene żal bo by choczył howoryt po mowy naszych batkow. A Karguli w gródku ne ma?
          • grygorovicz Re: kulturalny Gródek? 10.09.06, 22:10
            tylko że to nie jest mowa naszych rodziców u nas niestety mówi się językiem
            bardziej zbliżonym do białoruskiego a nie ukraińskiego a karguli niestety nie
            ma w Gródku i u Haradockaj gmini
            • bobmarylo Re: kulturalny Gródek? 11.09.06, 09:19
              Ja dumał szo wy bałakajetie po chachłacku. Budź zdarow.
              • bobmarylo a jednak krowy ryczą inaczej 11.09.06, 10:03
                Poznasz krowę po akcencie
                Niektóre zwierzęta są mądrzejsze niż sądziliśmy

Angielscy uczeni dowiedli, że każde stado krów na pastwisku inaczej ryczy. John
                Wells, profesor z London University, badał ten fenomen wcześniej u ptaków, a
                teraz potwierdza, że różne stada krów tego samego gatunku mają inny akcent, gdy
                ryczą.

Twierdzi on, że podobny mechanizm występuje u ludzi. Małe dzieci, ucząc się
                mówić, przejmują od swoich rodziców charakterystyczny sposób mówienia i akcent.
                To samo dotyczy wielu zwierząt, ptaków, także psów. Nikt nie przypuszczał
                jednak, że również krowy stać na taki indywidualizm. Tak więc krowy na przykład
                z powiatu grójeckiego, na pewno inaczej robią muuuu! niż te z sochaczewskiego.
    • primak Re: kulturalny Gródek 11.09.06, 10:06
      Z daleka gorzej widać, stąd te nagrody. A z bliska widać, kto jakim człowiekiem
      jest. Chociaż jeśli chodzi o twórczość to Pablo Picasso człowiekiem był nieco
      dziwnym, ale jak pięknie i mało zrozumiale malował. Zaskoczony jestem, że p.
      Tarasewicz w kościele maluje, myślałem, że tylko cerkwie ozdabia...ot jak rynek
      kształtuje świadomość. p. Chmielewski, też się nie dziwę, bo pełno go to tu, to
      tam i w końcu Marszałek zauważył. O nagrodzie dowiemy się z naszej gazety, a że
      Ostapczuk, no cóż, widocznie były powody, że nie został wpuszczony, mnie tam
      wpuszczają. Pozdrawiam
      • and5 Re: kulturalny Gródek 19.10.06, 13:15
        Nie został wtedy wpuszczony nie tylko on, ale też inne zespoły jeśli można tak
        powiedziec, związane z kulturą białoruska
    • hallszka Re: kulturalny Gródek 19.10.06, 12:16
      hm..nie został wpuszczony do Filharmonii.......bywając tam często nie
      zauwazyłam by kiedykolwiek miało to miejsce..........ciekawa jestem dlaczego
      jego nie wpuscili....interesujące..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka