Gość: Kropka IP: *.csk.pl 26.09.06, 23:20 Po dzisiejszym progranmie TVN " Teraz My" mam takie obrzydzenie do PIS, ze nawet nie dam rady tego opisac. Moge tylko zacytowac: " SPIEPRZAC DZIADY" Szok! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 26.09.06, 23:23 ale dupki dali się złapać begerowej wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.elpos.net 26.09.06, 23:33 Film może służyć za dobry materiał propagandowy. W praktyce dowodzi rozmowy dwóch osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 23:39 Tak w końcu "prawo i sprawiedliwość" w kraju panuje, a zniewaga i pomówienie panów z Pis było naganne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:37 Totalna kompromitacja to dziesiejsze oredzie Pana Premiera !!!!! Z kogo On zakpił - ze mnie , czy z całego narodu ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Rywin do PiS! Przecież to specjalista od korupcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:02 Założe sie że Kaczyński jutro powie że Lipiński i Mojzesowicz działali na własną rękę . Ziobro nigdy nie oskarży Kaczyńskich a szkoda :( . Odpowiedz Link Zgłoś
onlyju Re: 27.09.06, 00:15 Rywin to porządny chłop, bo proponował swoje. A chłopaki pisuary niestety z naszych portfeli ciągną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IP: 212.160.236.* 28.09.06, 07:36 Buhaha, ale dowcip. Rywin proponował swoje? Ale chyba te, które wcześniej nakradł ze swoimi kolegami z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 00:47 Jak to znaleźć w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:51 Komorowski powiedzial ze w Japoni to tacy ludzie po czyms takim powinni popelnic sepuku... A u nas? Jarek K jutro powie ze to prowokacja, a Ziobro aresztuje Begerowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 01:19 Wszedłem na strony internetowe TVN a tam mniej niż nic. Ani fragmentów programu ani żadnych plików głosowych jak w innych telewizjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.06, 00:11 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Totalna kompromitacja PIS 29.09.06, 00:13 Nie ma za co. Też nie widziałem tego na zywo bo bylem na spotkaniu z przyjaciółmi, więc musialem korzystać z relacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 01:22 e, nagranie zrobil Lesiak(w swojej szafie ma jeszcze kilka takich... Jutro Dorn weznie w kamsze Morozowskiego, Krajowa rada rozliczy TVN,a Ziobro pozamyka kogo trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 01:31 wtorek 26 września 2006 Hurra! Znalazłem to w archiwum TVN. Dla tych co nie widzieli na żywo: ------------------------------------------ Renata Beger negocjuje z Adamem Lipińskim Co posłanka Samoobrony dostanie w zamian za przejście do PiS-u? 22 września 2006 r. - piątek: (...) Adam Lipiński: Czyli pani z grupą pięciu osób... Renata Beger: Ja mówię o sobie. AL: Czyli pani z grupą pięciu osób, czyli razem sześć osób, pani chciałaby wstąpić do PiS-u, a oni do tamtego klubu albo zakładają inne koło, to dobrze, jakie są oczekiwania? RB: No tak jak powiedziałam. AL: Czyli co? Sekretarz stanu w ministerstwie rolnictwa, tak? RB: I to natychmiast. AL: Wie pani, to żaden problem, bo my mamy mnóstwo wolnych stanowisk, znaczy mnóstwo, to nie ma żadnego problemu z tym, a te pozostałe osoby? RB: One... AL: Wolałbym, żeby nie szarpali sekretarzy stanu... RB: Nie, nie, one będą wówczas same rozmawiały. AL: Aha. RB: I ja jestem pewna, tak na 100 proc. na trzy osoby, a dwie to takie są... AL: Bo tam są różne możliwości, niektórym zależy na reelekcji, to my też mamy pewne możliwości, np. można się dogadać, jeżeliby komuś to odpowiadało, z Giertychem, Giertych ma w niektórych miejscach po prostu białe plamy, jeśli to się nałoży na siebie, to wtedy ten ktoś może wejść do klubu LPR-u, Giertychowi zależy, żeby się troszeczkę, że tak powiem nadymać i może mieć gwarancję reelekcji z listy LPR-u, też PiS wchodzi w rachubę, wchodzi w rachubę ten klub, tak, że tutaj pole manewru jest spore. RB: Najpierw porozmawiajmy o mnie! AL: Ale rozumiem, ze pani propozycja to jest kwestia sekretarza stanu w ministerstwie rolnictwa i wstąpienia do PiS-u, to jest moja jedna rozmowa z prezesem, szczerze mówiąc... RB: No tak, ale ja powiedziałam więcej. AL: To znaczy? RB: Ja powiedziałam o moich sprawach sądowych... AL: Ale jak pani sobie wyobraża te sprawy sądowe załatwić? RB: To państwo jesteście od tego, a nie ja. Wojtkowi mówiłam. AL: Nie ma co pani tutaj okłamywać, ja bym to zrobił tak...z panią by się spotkał ktoś kto ma wiedzę na ten temat. Pani by powiedziała, o co chodzi, to znaczy on by przedstawił pani jak to się będzie toczyło, bo jeżeli coś jest... Ja się nie znam na tym, on pani powie i pani podejmie decyzję, jeżeli są jakieś sprawy one się toczą i mają taki przebieg, tego nie można w żaden sposób zatrzymać... RB: Nie, można. AL: Nie znam się na tym, jak pani chce, ja mogę się dowiedzieć, dobrze? I pani powiem. (...) RB: O klubie mówiliśmy, i stanowisku mówiliśmy, pierwsze miejsce na liście w moim okręgu. AL: To jest okręg pilski? RB: Pilski, tam był teraz pan poseł Kraczkowski. AL: Rozumiem, dobrze, ja to sobie zanotuję. RB: Tak, no i oczywiście praca dla moich ludzi, bo część ludzi w terenie ze mną przechodzi, wybory samorządowe, oni są już uwzględnieni na liście do sejmiku, dwa wysokie miejsca mnie interesują. AL: Nie tak szybko (Adam Lipiński notuje – red.), sejmik wojewódzki? RB: Tak. AL: Jak ma to wyglądać? RB: Dwa wysokie miejsca, z tego mogę dać jedno nazwisko Beger. To mówiłam, to mówiłam... AL: No dobra, to w takim razie... RB: Z tym, że ja zaznaczyłam, chcę to od państwa na piśmie, i mówiłam i Wojtkowi (Mojzesowiczowi – red.) i pozostałym osobom, które się ze mną kontaktowały, że chcę podpis... AL: No wie pani, nie wiem czy to jest możliwe, bo my możemy się umówić... RB: ...że chcę podpis pana premiera, dla mnie to on jest autorytetem AL: Ale możemy się umówić, bo wie pani to... RB: Gramy o dużą stawkę. AL: Ale wie pani, sądzę, że premier jako premier może pani zagwarantować to, że pani dostanie nominację na sekretarza stanu, no to jest możemy się umówić, że pani jest sekretarzem stanu, może mi pani wierzyć, nie wierzyć, ale załóżmy, ze mi pani wierzy, sekretarz stanu to nie ma problemu. RB: Twardo rozmawiamy. AL: Jedynka na liście pilskiej, to już jest kwestia umowy, musiałaby pani mieć z PiS-u deklarację, ze my pani gwarantujemy, sprawy sejmiku wojewódzkiego, też może być deklaracja prezesa partii czy szefa zarządu głównego, jakoś tam parafowana przez prezesa, no te inne sprawy, to oczywiście nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lej w pisuar Re: Totalna kompromitacja PIS IP: 212.33.92.* 27.09.06, 08:02 A mnie ta sprawa wcale nie zdziwiła, bo czego to można sie spodziewać po lewakach PiS-owskich Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:28 jakos smierdzi mi ta sprawa, Beger nagle sie taka zdolna zrobila ? genialny strateg ? i co TVN tam robila ? przypomina mi to wszystko 4.06.1992... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:36 Odpowiadasz na : anka1 napisała: > jakos smierdzi mi ta sprawa, Beger nagle sie taka zdolna zrobila ? genialny > strateg ? i co TVN tam robila ? przypomina mi to wszystko 4.06.1992... dokładnie Nocna Zmiana 2 a Tusk po raz drugi bierze udział w obalaniu legalnego rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:39 ten rząd sam się obala Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:42 rząd by sobie poradził gdyby mu PO nogi non stop nie pdtsawiała podkręcajac histerię mediów i gdyby nie dali sie złapać lepperowi jak harcerze (czym się różniła rozmowa lipińskiego z begerową od rozmowy przy ustalaniau koailicji miedzy kaczorem a gioertychem i lepperem? albo niegdyś między millerem a polem?) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:46 Jak to kiedyś ktoś napisał: jakby Kaczyńscy mieli władzę autorytarną, to i tak by płakali, że im naród przeszkadza rządzić. Po prostu - słabej baletnicy nawet rąbek u spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:50 nie wiem kto powiedział, pewnie jakiś wykształciuch salonowy mędrkujący w GW w każdym razie gdyby nie brak samodzielnej większości i konieczność upokarzającej koalicji z Samoobroną PiS poradziłby sobie. a tuski i olejniczaki mogłyby szczekać i szczekać do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:51 do upadłego - Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? 27.09.06, 08:54 do upadłej Polski dążą gazetowe wykształciuchy i politycy z kręgów PO czy PD sam ich autorytet pan Waldemar Kuczyński powiedział, ze życzy jak najgorzej Polsce bo wówczas PiS starci poparcie ot mentalność "patriotów", chwila szczerości Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:07 Jak ktos gra nieczysto (jak PIS) to potem takie są konsekwencje. Dla PIS cel uświęcał środki. I dlatego mamy begergate Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:21 "begergate" sam to wymyśliłes? czy było w porannej wyborczej takie określenie? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:28 makbrajd, tyle mówisz o uczciwości. Nie mierzi cię co wyczynił Lipiński w porozumnieniu z Kaczyńskim? Przecież takiego skandalu w Polskiej polityce jeszcze nie było (po 1989 r) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:34 fakt pierwszy to skandal polityczny mierzi mnie zachowanie dziewic mmoralnych z PO i SLD a czym się rózniła rozmowa lipińskiego z begerową od rozmów krzkalewskiego z balcerowiczem przy zwieraniu koalicji? marka pola z millerem? kaczora z giertych i lepperem? nie wiesz jak się zawiera kolaicję? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:44 Krzaklewski i Balcerowicz nie rozmawiali o finansowaniu prywatnych weksli, o cenie za przejście do innej partii. Ponadto Lipiński bez zmróżenia oka zaiferował Begerowej członkowstwo w PIS, klubie parlamentarnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? Prawicy IP: 212.160.172.* 27.09.06, 08:37 No i w PiSdu z nimi. PiS to partia po charakterze przestępczym. Powinno się tego zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? Prawicy ? 27.09.06, 08:42 no dobrze i co dalej ? rzady koalicji TKM w wersji PO-Samoobrona-SLD ? to po co wybory robic i kolejne pieniadze wyrzucac w bloto ? stac nas na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja tylko czyja ? Prawicy ? 27.09.06, 09:08 czy lepiej trwać jest w takiej paranoicznej sytuacji? Mamy rząd który stosuje polityczna korupcję. Rację ma J. M. Rokita, że Rywin przy tym jest drobnym wypadkiem. PIS totalnie się skompromitowało Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 08:55 Tak upada PiS - komentarz Piotra Stasińskiego W hotelowym pokoju posłanki Beger skończył się rząd Jarosława Kaczyńskiego. I skończyły się rządy PiS. Begerową, by przeszła do partii Kaczyńskiego i przeciągnęła innych posłów Samoobrony, przekupywano stanowiskiem dla niej, miejscem na liście wyborczej, bezkarnością w procesach o weksle Leppera oraz pieniędzmi, które by wyasygnował Sejm, by uciekinierów z Samoobrony chronić przed zemstą szefa. Tę ciemną operację, jakby żywcem wziętą ze świata gangsterów, przeprowadza minister Jarosława Kaczyńskiego, jego najbliższy współpracownik. Podszedł go podstępnie były koalicjant. Trafił swój na swego. Nagranie pokazane w TVN daje niesłychany obraz korupcji politycznej. W jednej chwili moralistyczne frazesy braci Kaczyńskich o naprawie państwa pękły jak bańka mydlana. PiS dał pokaz obrzydliwego cynizmu, od którego Polska oniemiała. Jarosław Kaczyński stracił jakikolwiek tytuł do rządzenia. Powinien natychmiast podać się do dymisji i zabrać ze sobą na śmietnik historii całą tę hałastrę, z którą budował układ polityczny, by utrzymać się u władzy za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:01 i już pan stasiński nie moze doczekać się jaskierni, onyszkiewicza i tuska w rządzie a i moze leppera:) za taki popisowy numerek begerowej lepper napewno dostanie nagrodę wiec moze bedzie wicepremierem w rzadzie tuska? oj sie bedzie wtedy działo wróci normalność Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:10 Po wczorajszej nocy zupełnie już nie widać różnicy pomiędzy Kaczyńskim a Jaskiernią. Ciekawy jestem czy w PISie znajda się sprawiedliwi którzy odetna się od metod premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:22 ojej..nie lubisz jaskierni? to przecież twój kolega z braterskiej koalicji i razem chcecie naprawiać polskę (znaczy się tfuu..przywrócić układ do pełenj funkcjpnalności) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:41 mcbride nie masz moralnych kwalifikacji do wypowiadania się o moralności. Sparwa korupcji politycznej Begerowej jest bardziej szokujaca niż sprawa Rywina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.06, 12:00 Dobra, dobra koleżko, nie zmieniaj tamatu. Jaskiernia dalej jest w SLD a PD z SLD zawiązało sojusz (sorry!) - sojuz. A już i Szmajdziński jak baletnica pląsa z uroczymi dołeczkami w policzkach i dziewicę orleańską udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 14:00 To ty aleksieju, czerwony przydupasie nie widzisz. Czy w tym tygodniu zrobiłeś już loda Ałganowowi? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 15:08 Duchu czyżbyś tracił samokontrolę? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:12 Każdy rząd, który jest teraz potencjalnie możliwy, będzie lepszy od obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:23 zwłaszcza SLD-PO-Samoobrona do dzieła panowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:29 PSL proponuje rządz zgody narodowej z Tuskiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:37 Rząd Jedności Narodowej:) to już przerabialiśmy Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:42 Rządy mniejszościowe też już przerabialiśmy, tyle, że nie przez 3 lata w jednej kadencji. To mógłby być ciekawy eksperymet. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:46 wariant rządu mniejszościowego przez 3 lata byłby najgorszy z możliwych Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 09:55 Wierż, że PiS byłoby stać na taki krok. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 10:01 ja w to wierzę i to jest przerażające. Co prawda zapewne podobnie jak Miller dochodziłoby do degrengolady rządzącego układu i jego kompromitacja, ale Polska traciłaby szanse na rozwój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł!!!!!! IP: 213.199.251.* 27.09.06, 09:07 !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 09:25 może jakiś obóz pracy założysz dla zwolenników PiSu? koledzy z SLD i PD mają to we krwi po rodzicach i dziadkach odwagi! do dzieła! p.s. od dzisiaj jestem zwolennikiem PiSu! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 09:30 mcbride w tej chwili mówienie o uczciwości ze strony PIS brzmi tak smao przywoicie jak w ustach Rywina Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 09:37 a czy ja kiedykolwiek powiedziałem ze pis jest uczciwe? ale napewno znam bardziej nieuczicwych:) wystarczy, zę popatrzę na twoich kolegów z braterskiej koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 09:40 ja nie wiem (po tej nocy) czy jest ktokolwiek mniej uczciwy niż PIS Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 10:00 alex.4 napisał: > ja nie wiem (po tej nocy) czy jest ktokolwiek mniej uczciwy niż PIS pogadaj szczerze ze swym towarzyszem wojtusiem olejniczakiem. doradzi ci Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 12:47 z dwójki Olejniczak czy Lipiński to ten drugi chciał za moje pieniadze (i innych podatników) kupić Beger:) Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 12:50 Za jakie twoje pieniądze? Żyjesz na koszt podatnika, za moje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 16:36 PIS wpadł na pomysł, że zobowiązania finansowe posłó opuszczających SO zapłaci kancelaria sejmu czyli podatnik Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 16:47 To twój wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 20:05 niestety Lipińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 27.09.06, 20:20 Powiedział, że teoretycznie można rozważać. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 28.09.06, 09:21 Uczciwie poinien powiedzieć, że nie ma takiej możliwości. W sumie Beger zarządała pokrycia kosztów weksli i Lipiński nie wystąpił przeciw takiej sugestii Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! 28.09.06, 20:19 Pocieszał babę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Stado Catonow rozdziera szaty IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 09:40 ...az mnie od tego mdli. Nie glosowalbym na kaczorkow nawet gdyby mi ktos zaplacil bo widze ze Polsce potrzebny jest Wodz na Bialym Koniu. Ale to juz doprawdy smieszne: w kazdym normalnym parlamencie gdy wladza jest slaba to stara sie przeciagnac na swoja strone poslow konkurencji. Podsuwanie miekkiego stolka, apanaze i ordery to uznane metody dzialania. Byle nie doszlo do ordynarnego szwindlu, kradziezy publicznego mienia czy tez prawdziwej Targowicy, ktora-przypomne- brala czerewone ruble od ambasadora Carycy. Blad Kaczynskiego i jego pacholkow w tym, ze wzieli sie za Pania Berger, uosobienie Swinskiego Ryja par excellence. Nie dziw, ze sie sparzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Stado Catonow rozdziera szaty 27.09.06, 09:47 Wódz na białym koniu najczęśceij prowadzi do zbrodni i korupcji na nieopisaną skalę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: Stado Catonow rozdziera szaty IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 09:52 przypomne ze juz byl taki i nie na ogierze ale na poczciwej kobyle o milym uchu imieniu: Kasztanka. A ow Sejm jaki rozpedzil, owe gniazdo zmij, hieno-piastow, ukraincow i innego zwierza pelne, daleko gorszy byl od dzisiejszej zbieraniny na Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Stado Catonow rozdziera szaty 27.09.06, 09:59 a przy okazji kampania BBWR była finansowana ze srodków budżetowych, oraz dokonywano oszustw wyborczych. Rządy sanacyjne nie były ideałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: Stado Catonow rozdziera szaty IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 10:09 O ideal trudno, kolego. Ale nie mozna bylo inaczej jak uderzyc zelazna piescia w twarz polskiego warchola i rozbic zastane uklady. Byla Bereza, bylo kumoterstwo dawnych legunow, gdzie inwalida wojenny mial gwarancje ze to on a nie jakis inny kandydat dostanie koncesje na sklepik monopolu tytoniowego. Ale byl tez kraj gnijacy od glowy, gdzie w Sejmie walczyly wsciekle ze soba rozne partykularyzmy, czesto w ogole Polsce jako takiej wrogie. I Dziadek ten wezel gordyjski rozcial, jednym cieciem miecza. Jego tez jest dzis zza grobu zwyciestwo. Widac to chociazby w Bialym, macie przeciez jego pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Stado Catonow rozdziera szaty 27.09.06, 12:48 Piłsudski to bagno jeszcze zdecydowanie powiększył. Takich afer jak ministra Czechowicza wczesniej w II RP nie bywało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: PiS-owcy i zwolennicy-od teraz mordy w kubeł! IP: *.csk.pl 28.09.06, 18:53 Wiesz co Makbrajd biedny ten kraj na 13 poludniku majac takich obywateli jak ty. A tobie osobiscie polecam malownicza miejscowosc pod Bialymstokiem tym razem na 12 kilometrze. Bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Kto mi wyjaśni ? IP: *.bsk.vectranet.pl 27.09.06, 10:13 Na czym polega różnica pomiędzy proponowaniem stanowisk pojedynczym posłom w celu zwerbowania ich do koalicji a handlem stanowiskami w przypadku zawiązywania takowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Kto mi wyjaśni ? 27.09.06, 10:29 Politycy PiS przed tym incydentem zaprzeczali (także słowom swego niedawnego kompana politycznego - Leppera), że werbują posłów. Okazało się, że po raz kolejny "mijali się z prawdą". Poza tym oferowali publiczne środki na pokrycie prywatnych zobowiązań, jak również pomoc w "problemach prawnych" niektórych swoich przyszłych koalicjantów. Oprócz tego wszystko jest oczywiście jak najbardziej okej - wysokie standardy moralne i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Kto mi wyjaśni ? IP: *.bsk.vectranet.pl 27.09.06, 10:36 Wszystko to co napisałeś to prawda, ja sam nie jestem zwolennikiem PiS-u ale dzisiaj od rana obłuda aż leje się z mojego telewizora. Chodzi mi konkretnie o ten handel stanowiskami, z resztą się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Manka Plochomu tancioru i jajca mieszajut! IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Kto mi wyjaśni ? 27.09.06, 10:43 Handel stanowiskami był czymś normalnym przynajmniej od 1989 roku. Masz rację - każdy rząd zabiega o zapewnienie wiekszości parlamentarnej. Jednak nie wszyscy zapewniają ją sobie takimi sposobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz korupcja i oszukaństwo IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.09.06, 11:10 ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: korupcja i oszukaństwo 27.09.06, 11:20 Może dla ludzi to żenada, ale dla PiS, jak powiedział pan Kuchciński, to poważna prowokacja lewicy, postkomunistów i liberałów. Trochę mi to przypomina czasy Rosji Radzieckiej i ZSRR i pogląd, że w miarę budowy komunizmu reakcja nasila walkę z jedynie słusznym modelem państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kto mi wyjaśni ? 27.09.06, 12:43 1 PIS proponuje posady, miejsca w samorządzie, rozmawia o wyrokach sądowych aby przyciągnać członka innegi ugrupowania na swojhą strone. W tym miejscu nie ma rozmów koalicyjnych, gdzie szuka się wspólnej platformy programowej aby razem rządzić, a jest kupowania posłów za stanowiska. To poważna róznica 2 PIS chce za pieniądzę podatników spłacać zobowiązania p. Beger czy Bestrego. To nie dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gipson Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 11:10 k......... jak można być tak ograniczonym? jak w trym wszystkim można jeszcze dostrzegać jakies usprawiedliwienia Dla PISu? gdyby takie nagranie było wykonane przez kaczora lub ziobre a takie rozmowy prowadziłby ktoś z PO SLD PSL lub i innego ugrupowania to wspomniany pan Ziobrro Zorro już dawno bo jeszcze w nocy wszystkich zamknął. W takiej sytuacji niestety za kilka godzin dowiemy się że ta prowokacja była bezprawna żę kamera nie miała atestu , biegli powiedzą że to fałsz a Z..o zamknie Begerową wraz z Lepperem za korupcje. nigdy ni wierzyłem w Polityków ale jeżeli przez kilka miesięcy mówi się że istnieje jakiś układ i że trzeba żtym skończyć to k... jak można za naszą kase proponować załatwianie k.. spraw! ps. wszystko jak zwykle przez PO pozdrawiam zwłaszcza ograniczonych umysłowo zwolenników ptactwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Died z Lisu Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 12:04 Masz tu racje w jednym: zapewne Min. Ziobro zamknie wrotce owa feralna parke, Leppera i Beger. Za dawne grzeszki. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 12:09 jesli wczesniej owe ptaszki na wschod nie czmyhna ... Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 12:40 Może ktoś ma nagrania z targów między PIS a PO? Sądzę, że byłaby to o wiele bardziej pouczająca lektura. Jeżeli dzisiaj ktoś robi sensacje z tego, o czym wszyscy chociaż trochę myślący wiedzieli od dawna, to znaczy, że ma klapki na oczach, lub jest obłudny. Czy ktoś sądzi, że jeżeli ten rząd padnie, wtedy zawiązywanie nowej koalicji nie bedzie wyglądało podobnie? Ewentualne różnice dotyczyłyby pewnie tylko skali problemu, czyli kupczenia byłoby dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 12:46 myślisz że w ramac h rozmów PO PIS PIS chciał płącić jakieś zobowiązania kosztem podatników? Bo tego dotyczycły rozmowy Beger z Lipińskim. Jesli ktoś chce przeprowadzić odnowę moralną to nie może stosować metody korupcji politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 12:48 Jak mogę się mylić, skoro tego nie twierdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 20:04 nagranie jak przedstawiciel PISu oferuje znalezienie sposobności na wykupienie weksli od odchodzących posłów SO z funduszów kancelarii sejmowej jest formną zaproponowania finansowej korzyści materialnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio a Ty co dziewica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:33 nie jestem za Potworami i Spólką ale oburzanie się na handelek miejscami to struganie głupa od conajmniej 16 lat takie targi odchodzą i wszyscy o tym wiedzą, pytam skąd to oburzenie ? To się dotąd nazywało "umową koalicyjną" tylko nikt nie nagrywał Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: a Ty co dziewica? 27.09.06, 12:49 podczas rozmów koalicyjnych nie deklaruje się publucznego spłącenia kogoś zobowiązań.... w tym wypadku nie było rozmowy koalicyjnej ale próba kupienia posłów Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: a Ty co dziewica? 27.09.06, 12:57 Gdzie Alex4 spotkałeś się z taką deklaracją? Ten gość mówił wyraźnie o rozważaniach teoretycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Hipokryzja demokracji - Ludwik Skurzak IP: *.bsk.vectranet.pl 27.09.06, 14:12 Praktyka polityczna PiS budziła nasze zastrzeżenia w dwóch miejscach. Po pierwsze wyśmiewaliśmy się, że jeszcze Kazimierz Marcinkiewicz na początku roku zapowiadał złożenie dziesiątków projektów ustaw realnie reformujących Polskę. Płynęły miesiące a Sejm nie uchwalał nic, co odbiegałoby od sieczki zapełniającej dziennik ustaw paplaniną będącą systematyczny psuciem prawa. Po drugie zwracaliśmy uwagę, że armia PiS to ludzie, którzy mają dwie lewe ręce, z których wszystko im leci. Trudno wyobrazić sobie, że takie ludziki, które w dużej części przyszły z AWS i myślą tylko o tym, jak utrzymać się przy pensji, która wielokrotnie przekracza to, co ktoś byłby im gotów zapłacić na wolnym rynku pracy, będą w stanie realnie zmieniać Polskę. Wydarzenia dzisiejszej nocy, w pełni potwierdzają nasze diagnozy. PiS-owscy mistrzowie zostali ograni przez Renatę Beger. Samo to, że dokonała tego właśnie ta osoba, posiada wymiar symboliczny dla oceny jakości kadr PiS. Po drugie, gdyby PiS miało kilkadziesiąt ważnych ustaw złożonych w Sejmie, to rozmowy o wszelkich koalicjach musiałyby się toczyć wokół nich i nikt nie mógłby postawić zarzutu, że są nieprogramowe. Bronisław Komorowski robiący w studio TVN miny, jakby go bolały zęby, bo nigdy nie słyszał takich rozmów, odwalał znakomity kabaret. Co najmniej tak, jakby nie wiedział, że w demokracji wszystko jest polityczne i nic nie da się zrobić bez podzielenia jednego czy drugiego stanowiska. Sam Bronisław Komorowski ukazuje w ten sposób jeszcze bardziej obrzydliwą cechą demokracji - jej fundamentalną hipokryzję. Cała sprawa ma wymiar wyłącznie marketingowo-propagandowy. To, że ludzi z Samoobrony kuszono stanowiskami nie jest przecież żadnym newsem. Chodzi tylko o to, że dzięki prowokacji pokazano same rozmowy. Niewątpliwie w tej sytuacji wyjście z tego korkociągu może odbyć się też jedynie podobnymi metodami. Jeżeli Jarosław Kaczyński znajdzie na to w ogóle sposób, to może w końcu wyciągnie właściwe wnioski. Trzeciej RP nie da się posprzątać z armią złożoną w dużej części z ciurów i szwejów, a po drugie, trzeba wiedzieć, jaka tak naprawdę ma być ta czwarta. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Hipokryzja demokracji - Ludwik Skurzak 27.09.06, 16:38 PIS pokzał jak ma wyglądać IV RP - tak jak wyglądały rokowania pomiędzy Beger a Lipińskim Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Hipokryzja demokracji - Ludwik Skurzak 27.09.06, 16:48 Zal mi tej Beger. A tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: psy szczekają a karawana jedzie dalej 27.09.06, 17:22 zupełnie gdy Miller bagatelizował sprawę Rywina....:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona psy szczekają a karawana jedzie dalej 27.09.06, 17:30 A może tak aleksieju poczekać na wykładnię prawników czy podkupywanie posłów stanowiskmi, itd narusza polskie prawo, zanim porównasz kogoś do przestępców? Ja zaś gdy czytam, jak bronisz sojuszu PD-ków z komuchami, to jakbym słyszał Milera: forum.demokraci.pl/topic.php?id=2007&s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: psy szczekają a karawana jedzie dalej 27.09.06, 19:47 prawnicy wypowiadali się już. I raczej nie po mysli PISu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Bojar Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 27.09.06, 19:56 Coś Ty? To nie jest kompromitacja PiS.Oni byli zawsze krętaczami, ci dwaj mali, dzisiaj wielcy we własnym wizerunku jak sam Napoleon. Nawet jak perorują, to czynią z wdziękiem "mężów stranu" niczym satyryk Chyła w monologu"cysorz to ma klawe życie..." itede. Te miny, ten mars, ta szabelka... I otoczyli się także miernotami fizycznymi, mentalnymi,intelektualnymi. Powtarzam, to nie jest kompromitacja PiS. To jest wybór dewmokratyczny tej "ciemnej masy" (według Kurskiego ale i całej czeredy budowniczych IV RP z tej krętej partii ludzi władzy). Polacy są g ł u p i, co udowodniła historia, gdy to państwo po kawałku wreszcie całe r o z p i r z a n o, bo polactwo sprawiało same kłopoty Europie. A dzisiaj śmieszy zarówno minami rządzących, jak szabelką i naszym analfabetyzmem cywilizacyjnym, kulturowym, politycznym. Czuję, że nawet Panienka Jasnogórska 3,5 wieku temu ( mniej więcej) odwróciła swój królewski majestat od tego ludu swego pobożnego , tylko Paulini trzymają tę tajemnicę dla siebie, bo szmal się urwie. I tak jest do dzisiaj, znacie to posłuchajcie: "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi". Chyba, że ktoś znowu rozpirzy to państwo, co przyniesie ludowi (bożemu oczywiście) nieco korzyści, a tak było za każdym razem w historii tego zacofanego państwa europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 20:57 Gość portalu: Ja z Bojar napisał(a): > Polacy są g ł u p i, co udowodniła historia, gdy to państwo po kawałku > > wreszcie całe r o z p i r z a n o, bo polactwo sprawiało same kłopoty Europie. ------------------------ Nie wycieraj chamie swego parszywego bolszewickiego pyska Polską i Polakami, bo żeby nie Polacy, to byś dzisiaj żył w brudzie, smrodzie, nędzy i głodzie ciągle po d-pie kopany. NA KOLANA PRZED POLSKĄ, CHAMIE !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Bojar Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 28.09.06, 10:06 Jaki tam ze mnie "bolszewik" duchu_zenona. Ja zwyczajny Polak mały, dużo mniejszy od tej neobolszewii z biało-czerwoną i Jasnogórską w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 15:53 proszę o bardziej kulturalna rozmowę. Nie wszyscy muszą posługiwać się jezykiem Beger, Mojzesowicza i Lipińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 29.09.06, 23:32 Nie wtrącaj się kłamliwy bolszewiku w cudze sprawy. Lepiej w ramach wdzięczności komuszkom, którzy takiego analfabete wywindowali zrób im loda zamiast męczyć siebie i innych swą prymitywną propagandą na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 09:55 duchu jest późno więc tak tłumaczę twój bezprzykładny atak chamstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 12:56 alex.4 napisał: > duchu jest późno więc tak tłumaczę twój bezprzykładny atak chamstwa.... ----------------------- I kto mówi - naczelny cham i kłamca na tym forum. Tyle razy przyłapałem cię na kłamstwie, że gdybyś miał trochę honoru, to byś zapadł się ze wstydu pod ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 23:54 Myślę, że mnie trochę poniosło wczoraj. Nie, że nagle zmieniłem poglądy czy że cie lubie, ale że jako jesteś starym forumowiczem mogłem trochę przymknąć oko, tym bardziej, że ostatnio pojawiło się wielu nowych przybyszy-degeneratów z którymi powinienem walczyć w pierwszej kolejności. Tak więc uważam, że słów, które napisałem powinienem był użyć wobec kogoś innego a okazja by się wkrótce trafiła. Myślę, że obaj dostaliśmy jakąś nauczkę i obaj na tym straciliśmy. Jedynym plusem jest tylko to, że być może inni się trochę opamiętają. Najlepszym wyjściem byłoby, żebyś ty przeprosił za to co napisałeś o Polsce a ja przeprosiłbym za to, co napisałem o tobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 13:24 Ty Zenek jesteś jednak bardziej komuchem niż większość ludzi, których tak nazywasz/przezywasz... To komuchy szukały sobie wroga żeby zawsze było z kim walczyć: walczyć o pokój, o dobrobyt, o jedynie słuszną opcję... Też gęby pełne morałów, zawsze mieli rację i nikt inny... Podejrzewam jednak jesteś ze starej brygady komunistycznej o korzeniach sowieckich a także "czekistycznych" a mordę wycierasz sobie polsko-katolickością dla jaj (niedomytych)... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 23:57 Gość portalu: Ja z Bojar napisał(a): > Jaki tam ze mnie "bolszewik" duchu_zenona. Ja zwyczajny Polak mały, dużo > mniejszy od tej neobolszewii z biało-czerwoną i Jasnogórską w tle. -------------- Niestety, ale moja odpowiedź "wpadła" gdzie indziej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=49309428&a=49451706 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:35 Totalna kompromitacja to dzisiejsze orędzie Pana Premiera..... Z kogo on zakpił ? ze mnie czy z całego narodu ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 21:01 no prosze....PiS dogorywa, ginie i kompromituje...... a tu ni z tego, ni z owego to inni opuszczaja szeregi wlasnych partii...;): www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060927/warszawa_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:15 Dosc ukladu, dosc handlu stanowiskami, nasze rzady to tanie panstwo, ministrowie kompetentni a nie z "ukladu" itp... Kto to mowil? czy ci sami ktorzy uznali Bger za godna ministra..... A bronia ich tutaj argumentami : inni tez tak robili.Jezeli tak to po co nam byla zmianam rzadow tych "innych".. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 27.09.06, 22:18 to oni ja ministrem chcieli zrobic....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.lomza.mm.pl 28.09.06, 00:01 Niestety czytając ten wątek stwierdzam ,że połowa z was nie widzi zadnego problemy a druga połowa napędza koniunkturę nienawiści więc pewnie są z PO .Po obejrzeniu tych taśm widziałem : normalne negocjacje w sprawie przejścia do innego klubu- chyba nik nie miał złudzeń że to się tak odbywa ? Jeżeli miał to do przedszkola No i to że kaczyniak powiedział renatce żeby się waliła bo ministrem nie będzie bo rok temy zdała maturę WG mnie kaczyniak powinien iś jeszce dalej i razp......to towarzystwo i posłac do domu a ich diety rozdac biednym.To jest robota .cztery lata opozycja opluwa rządzących aby potem sama byc opluwana za to za co sama pluła Myślę że społeczeństwo było by bardzo wdzięczne za to aby już więcej nie ogladac: jasia fasolę rokitę wnuczka z wermachtu przestępcę leppera no i całego czerwonego złodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 01:02 pomidor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomza Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.lomza.mm.pl 28.09.06, 01:31 Widac Zosiu nie każdy ma w głowie PO midory Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 10:00 wiadomosci.o2.pl/?s=261&t=275880 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 13:38 łomżo, jeślid al ciebie tak wyglądają normalne rokowania, to tylko tobie współczuć Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 20:23 Przecież Kaczyniak wyraźnie powiedział, że przed Begerową drzwi zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio tylko wyjałowiony rozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:09 nie wiem czemu przezywasz taki szok, wiadomo ze od 16 lat tak te sprawy się załatwia tylko się nie nagrywa, dzieli się stanowiska za zasługi czy za głosy ... jest to absolutnie naganne ale tylko wyjałowiony rozum mógł przez 16 lat mysleć że jest inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: tylko wyjałowiony rozum 28.09.06, 10:11 linia obrony PIS jest chora - bo jeśli twierdzi, że zachowuje się jak wszyscy, to jak to ma się do rewolucjki moralnej. To jest tym bardziej kompomitujace dla PIS Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 16:02 W internetowym wydaniu "Spiegla" można już przeczytać szczegółowy zapis werbowania posłanki Beger w pokoju hotelowym. O przekupstwie, naginaniu prawa i handlu mandatami poselskimi będzie teraz głośno w całej Europie. Jakby nie było, jest to "polska specjalność". Wśród historyków niemieckich przeważa przekonanie, że właśnie w takich okolicznościach doszło do upadku rzeczypospolitej szlacheckiej. Jeden wielki wstyd. 137 tysięcy euro za mandat w polskim sejmie. To pójdzie w świat. Za sprawą kartoffli i ich zagrywek wszystko, co ośmiesza polską demokrację, przylgnie teraz do wizerunku Polski i odnowi stare stereotypy. Nie tylko w Niemczech. Jetzt wird es eng für den polnischen Premierminister Jaroslaw Kaczynski und seine Regierungspartei "Recht und Gerechtigkeit" (PiS). "Pętla zaciska się na szyi Kaczyńskiego", zaczyna swoją relację z Warszawy "Der Spiegel" i chyba jak zawsze wie, co pisze. Der Abwerbeversuch im Hotelzimmer wurde heimlich gefilmt, von der Magazinsendung "Teraz my" ("Und jetzt wir"). Zu sehen sind Lipinski und Wojciech Mojzesowicz, beides Staatssekretäre in der Kanzlei des Premierministers. Sie sprechen mit der Abgeordneten Beger, bieten ihr an, bei einem Wechsel zur PiS könne sie ihren bisherigen Posten im Landwirtschaftsministerium behalten. "Das ist das geringste Problem, wir haben ja viele Posten", sagt dazu Lipinski. Außerdem bietet er Beger an, sich um die von Samoobrona-Chef Andrzej Lepper angekündigte Vertragsstrafe zu kümmern. Lepper will 137.000 Euro von jedem Überläufer einfordern, weil alle Fraktionsmitglieder eine Vereinbarung gegen einen Wechsel unterschrieben hätten. www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,439472,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona I kto się skompromitował ???? 28.09.06, 16:50 Wczoraj napisałem, że poczekam na ocenę prawników, czy zostało naruszone prawo i czy podkupywanie posłów stanowiskami, itd narusza prawo czy też jest normalną, dopuszczalą praktyką. Dziś już mam odpowiedź: Financial Times napisał: "Lawyers doubt if the conversation between Mr Lipinski and Ms Beger was illegal" "Prawnicy wątpią, że rozmowa między Lipińskim a Beger naruszyło prawo." www.ft.com/cms/s/4989a252-4e8a-11db-bcbc-0000779e2340.html Tak więc cała ta propagandowa histeria rozpętana przez koalicję czerwono-róźowych ma na celu wprowadzenie w błąd społeczeństwa, że jakoby zostało naruszone prawo. Afera której nie ma. Co warte są TERAZ wypowiedzi aleksieja i innych kłamliwych szczekaczy, to odsyłam do sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: I kto się skompromitował ???? IP: *.uk.regusnet.com 28.09.06, 19:02 nie pozostaje mi nic innego jak sparafrazowac tekst kabaretu Ani Mru Mru. to bedzie czesc skeczu pod tytulem Maciej i Smok. Imie Antek zastapimy tu nickiem duch_zenona: '...no i wolam syna, ducha_zenona wolam, hyhyhyyhyh....duch_zenona, glupiiiiiiiiii,glupi.... ale to po matce ma, po matce. ale silnyyyyyyyy, silny okrutnie.......' nic dodac, nic ujac... Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: I kto się skompromitował ???? 28.09.06, 19:13 Jak nie masz niczego ciekawego do powiedzenia na temat, to goń się podszywaczu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: I kto się skompromitował ???? IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.06, 00:21 Dziś po południu oglądałem tv Trwam i byli tam Ziobro, Wasserman, Olszewski, Kurski i Macierewicz. Mówili o potwornym zagrożeniu jaki zbliżył się do tzw. Układu bo raz, że za dwa dni rozwiązane będzie WSI a po drugie z szaf powyciągali papiery na najwyższych urzędników poprzednich rządów. Boją się, że mogą nie zdążyć ale apelowali ocierpliwość bo show Berger jest tchnieniem wiatru z dupnięciem jakie się zbliża. Mówili, że już lada moment będzie wyłom w murze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy żydek Re: I kto się skompromitował ???? IP: *.chilan.net 29.09.06, 01:03 ....Szanowny Panie Zenonie wiadomo od dawna ,że polityka niewiele ma wspólnego z moralnością i dobrym obyczajami ...to nie zabawa dla grzecznych dziewczynek ale prawdziwa walka , w której wszystkie chwyty dozwolone i trup ściele się gęsto ...! ....osobiście wyrażam pogląd ,że podobne sytuacje to tzw. polska norma i święte oburzenie opozycji to nic innego jak wykorzystywanie okazji do dokopania rządzącym ...takie okazje trzeba wykorzystać ! ...zadaj Pan sobie pytanie jak można być takim matołem by , tak prymitywnej , wiejskiej babie , jaką jest Piękna Renia , dać się złapać na gorącym uczynku ? ...brak profesjonalizmu , głupota ...moim zdaniem dyskwalifikacja dożywotnia bo Drogi Panie Zenonie , kombinują wszyscy ...ale łapią tylko durniów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: I kto się skompromitował ???? 29.09.06, 05:09 Ależ masz pan Żydku Złośliwy rację, ale z tego nic nie wynika! Jak już wczoraj napisałem, tu gra idzie o bardzo wielką stawkę. Najbliższe miesiące zadecydują, jaka będzie Polska przez najbliższe kilkanaście a nawet kilkadziesiąt lat. Czy będzie krajem podobnym do Rosji, gdzie w morzu przestępczości, demoralizacji, korupcji, mafijnych wymuszeń, łapówewk i haraczy będą powstawały wielkie fortuny a reszta społeczeństwa będzie żyła w biedzie i poniżeniu, czy też Polska będzie normalnym europejskim krajem przyjaznym obywatelom. Tu już nie chodzi o moim zdaniem niezbędne reformy. Tu chodzi, żeby powstrzymać UBcko-postkomunistyczną kontrofensywę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: I kto się skompromitował ???? 29.09.06, 07:11 W Rosji kupuje się posłów, czy gra sie służbami.... jeśli ktoś psotępuje jak Moskwa i chce do tego doprowadzić to PIS Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: I kto się skompromitował ???? 29.09.06, 16:28 Wszędzie w Europie postępowanie a la Lipiński (poza Włochami, gdzie takie przypadku się zdarzają) są uznawane za patologie i skandal Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: I kto się skompromitował ???? 29.09.06, 23:46 W Rosji nie kupuje się posłów. W Rosji posłowie wiedzą jak mają głosować, żeby ich za malwersacje nie zamknęli lub z odciętą głową nie znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: I kto się skompromitował ???? 30.09.06, 09:56 Tylko w Rosji na dużą skalę przechodzą posłowie do innego klubu parlamentarnego (i Ukrainie). W krajkach Europy zachodniej kupowanie posłów jest praktyką nieznaną Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Totalna kompromitacja PIS 02.10.06, 20:49 Alexie zachodnia prasa często przegina, jej wiedza o Polsce jest taka jak moja o Kubicy i formule 1, a że coś pisac trzeba więc klepią artykuły, w kórych przyrownują Polskę do Iranu. Ot głupota zwykla. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 02.10.06, 20:59 dziennikarze, którzy piszą niepochlebne teksty o Polsce bardzo często mieskazają od dawna w Polsce. Ich znajomość polskich spraw jest wieksza niż wiele osób sądzi. Być może oni po prostu zwracaja uwagę na fakty które dla większości są niezauważalne bo są one zbyt codzienne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 28.09.06, 19:44 Czytalam tu wpisy i wiecie co wam powiem? Wiekszosc gazet europejskich, wiekszosc mediow europejskich, wiekszosc Polakow, wiekszosc ludzi niezwiazanych politycznie, wiekszosc wszystkich po prostu sie myli! Tak wyglada demokracja jedynie slusznej racji! To zalosne ! Dosc tego! Naprawde pozostaje jedynie emigracja ! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 29.09.06, 07:12 Nie emigracja, tylko wzięcie udziału w wyborach. PIS nie ma większości i rząd może długo nie dotrwać jako rząd mniejszościowe Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Totalna kompromitacja PIS 28.09.06, 19:57 www.chomiks.com/episode.php?id=317 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:47 Wiocha za Prezydentem Kaczory to dobre WIOSKOWE i przy.ierdlom wszystkim które som przeciw NIM ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 29.09.06, 17:42 Te wszystkie tlumaczenia sa warte funta klakow, a poza tym przepadli juz u mnie z kretesem. Chcialam jedynie uslyszec slowo "przepraszamy" a uslyszalam... ech, szkoda slow! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 29.09.06, 18:58 najzabawniejsze jest jak Ziobro do tej pory tytan, który wszędzie widział korupcje nie chce pozwolić na rozpoczęcie śledztwa w sprawie rozmów Beger i Lipińskiego i Mojzesowicza. jak widać wychodzi kim jest Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.lomza.mm.pl 29.09.06, 22:32 Miało się udać, dobrze było zaplanowane i co? wstyd? Partacze jedni. Liczyłem, że Jaruś z ferajną popłyną w nicość. I wreszcie w Polsce będzie normalność. Co prawda mnie osobiście to oni wiszą, ale martwię się o wujka. Chłop od roku ma przerąbane. Już miał dwa zawały. Człowiek porządny, całe życie pracował uczciwie. No dorobił się trochę, ale jak pracuje się przez 30 lat to i nie dziwota. Do 1989 roku był porządnym urzędnikiem państwowym. Pracował jako major SB. W pamiętnym roku musiał niestety zmienić zawód. Przez czysty przypadek kupił zakłady zatrudniające parę tysięcy ludzi za symboliczną złotówkę. Lewandowski mówił żeby kupować, więc posłuchał (miał akurat wolną złotówkę) i kupił. Po dwóch miesiącach znalazł się zachodni kupiec i odsprzedał, z drobnym zyskiem. Zakłady upadły aby nie mieć konkurencji z własnymi towarami. Za pieniądze wybudował skromny domek, te 400 m (2) z basenem i działką 20ha. Lokalizacja denna pod Warszawą. Równocześnie przypadkowo kolega z dawnej pracy zaproponował robotę w radach nadzorczych firmy paliwowej i w jakimś banku. Człowiek wykształcony Uniwersytet Marksistowsko-Leninowski ukończył (chyba), to co miał się nie zgodzić, koledze odmówić? Po drugie te skromne w przeliczeniu na dzisiejsze kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie przyda się na skromne życie. Pytałem w jakich firmach pracuje, mówił , że nie wie bo i tak się na tym nie zna. Bo w radzie nadzorczej to trzeba zasiadać, a to potrafi. Pytam więc, co złego człowiek zrobił, że PISowcy chcą go usunąć z rad nadzorczych. Obecny rząd bezczelnie chce przejąć wszystko w tym państwie. Nie liczą się kompletnie z nikim. Chcą zawłaszczyć całą Polskę. Dla nich porządny człowiek to śmieć. Usunęli wujka już z rady nadzorczej firmy paliwowej, podobno chcą usunąć i z banku. Dlatego precz z PISem i ich poplecznikami. Polska zasługuje na normalność. Bo jak ten stan potrwa dłużej to wujek będzie musiał wyjechać na Białoruś. Donald na prezydenta, Jan Maria na premiera, Wojtek O. ministrem edukacji, a Andrzej L. na ministra finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łomża Re:Taśmy Prawdy PO rąbanych IP: *.lomza.mm.pl 29.09.06, 23:08 www.pis.org.pl/multimedia.php?play=59#wideoframe Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 00:42 Nie martw się o swego wujaszka, Łomża. Stanie w obronie jakiegoś kapusia z PO, Rokita zrobi z niego kombatanta i jeszcze zostanie ministrem w rządzie PO-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 09:54 oj łomża odzywa się w tobie stary niewzrószony bolszewik:) jesteś stasznym prymitywem. Ja zadam takie pytanie. Jakie kompertencje do rządzenia ma osoba która od wielu lat jest w parlamencie, ale jego cały majątek to kot. Czy to nie jest szokujace przy jego zarobkach? Jesli nie potrafi się rzadzić sam, to czy ma moralne prawo decydować o wydatkach państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 29.09.06, 23:55 Bo w sprawie rozmów nie prowadzi się śledztwa. To tylko za komuny za kawały polityczne można było trafić do kicia. W sprawie oszczerstw - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 09:57 Jesli obiecywanie znalezienia spososbu aby spłącić posłowi długi określasz mianem kawału to jesteś bardziej zepsuty niż myslałem Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 30.09.06, 13:09 alex.4 napisał: > Jesli obiecywanie znalezienia spososbu aby spłącić posłowi długi określasz mian > em kawału to jesteś bardziej zepsuty niż myslałem -------------- Nie rozumiesz tego co czytasz analfabeto. Ty już niestety, durniem pozostaniesz do końca życia, bo twoja odmiana głupoty jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiczkis Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.telia.com 30.09.06, 05:35 Autor: Gość: Kropka IP: *.csk.pl Data: 29.09.06, 17:42 Te wszystkie tlumaczenia sa warte funta klakow, a poza tym przepadli juz u mnie z kretesem. Chcialam jedynie uslyszec slowo "przepraszamy" a uslyszalam... ech, szkoda slow! ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 30.09.06, 09:58 jiszkis jak wytrzeźwiejesz to możesz coś napisać. Inaczej szkoda prądu:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 30.09.06, 13:19 alex.4 napisał: > jiszkis jak wytrzeźwiejesz to możesz coś napisać. Inaczej szkoda prądu:) --------------------- Nie sądzę, żeby kiczkis był pijany. Jeżeli nawet, to on wytrzeźwieje. Ty zaś aleksieju pozostaniesz durniem do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiczkis Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.telia.com 30.09.06, 15:12 Autor: duch_zenona Data: 30.09.06, 13:19 Nie sądzę, żeby kiczkis był pijany. Jeżeli nawet, to on wytrzeźwieje. Ty zaś aleksieju pozostaniesz durniem do końca życia. ------------------------------------- - "kiczkis" nie pije.. Zwyczajnie.. - NIE PIJE.. Natomiast "kiczkis" pisze dokladnie TO CO CHCE napisac.. Pisze tez czesto iz funkcją kundla jest ujadanie, - a co mowic o lewackim i zdegenerowanym kundlu??? - Stad tez "kiczkis" uwaza iz reakcja kundlowatego "alex.4" byla absolutnie naturalna, przewidywalna i doskonale wpisala sie w jego nature i mozliwosci.. - "Argument" byl jaki byl, i trudno bylo oczekiwac by byl wyzszego lotu.. W koncu od glisty nie nalezy oczekiwac tego samego co od orla na ten przyklad.. - Raczej mozna byloby delikatnie napomknac o "tiszercie" towariszcza "alexa.4".. - Tak tak.. - "kiczkis" proponowal swego czasu uhonorowac "alexa.4" "tiszertem" na stronie Kazi Szczuki. - Nie z zadnym tam prymitywnym nadrukiem typu: - "Mam okres" czy "Jestem pedalem", tylko "alexa.4" proponowal "kiczkis" uniesmiertelnic napisem: - "NOCNIK JESTEM! - Lej do pelna!" (link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=37451652&a=37711414 ) W tym samym watku, nieco nizej pisalem: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (...)"O czym tez dyskutowac?? - O koszulce Kazi z napisem: "Mam okres" - i o calej masie podobnych jej polglowkow i idiotow?? - Sam zaproponowalem by "alexa.4" wlaczyc - jako czolowego durnia z bialostockiego srodowiska okolo pedalsko-feministycznego - do tych "Kaziowych koszulkowcow" i ubrac go w "tiszerta" z napisem: - "NOCNIK JESTEM" - Lej do pelna!".. - Czy rzeczona "emma.femme" wyrazila swoj entuzjazm i zachwyt z tego powodu?? NIE.. - Czy "emma.femme" zabrala glos na ten temat i wyrazila krytyke lub poparcie dla idei "tiszerta" alexa.4?? - NIE!! - Wiec zamiast innych pouczac, niech najpierw sama pokaze jak ma wygladac "dyskusja" na temat "pomyslow" sztandarowej postaci "goniacego w pietke" feminizmu - czyli Kazi Szczuki, a swietna okazja ku temu jest proponowany "tiszert" "alexa.4" z napisem: - "NOCNIK JESTEM" - Lej do pelna!"." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nooooo???? - Propozycja wcale sie nie zdeaktualizowala... Nooo..????? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 02.10.06, 17:57 kiczkis twoja wiedz ajest równa twojej kulturze osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 30.09.06, 19:15 duchu jak zawsze pokazujesz swoje dobre wychowanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.csk.pl 30.09.06, 12:27 Po pierwsze moj mily Panie, ja nie czytam akurat Wyborczej, tylko przewaznie Rzeczpospolita, po drugie naleze wraz z innymi porzadnymi ludzmi z PiS-u (bo tacy tez tam sa) do Towarzystwa Konserwatywnego, a po trzecie ja mieszkam tu a Ty gdziesz tam, wiec wypowiadaj sie w sprawie swojego kraju, ktory daje Ci teraz chleb a nie w sprawie tego, z ktorego musiales wyjechac jak inni rodacy! Przyjedz tu, zyj, dzialaj dla dobra kraju, a pozniej sie wypowiadaj! Tak by bylo uczciwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiczkis Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.telia.com 30.09.06, 15:32 Autor: Gość: Kropka IP: *.csk.pl Data: 30.09.06, 12:27 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Po pierwsze moj mily Panie, ja nie czytam akurat Wyborczej, tylko przewaznie Rzeczpospolita, po drugie naleze wraz z innymi porzadnymi ludzmi z PiS-u (bo tacy tez tam sa) do Towarzystwa Konserwatywnego, a po trzecie ja mieszkam tu a Ty gdziesz tam, wiec wypowiadaj sie w sprawie swojego kraju, ktory daje Ci teraz chleb a nie w sprawie tego, z ktorego musiales wyjechac jak inni rodacy! Przyjedz tu, zyj, dzialaj dla dobra kraju, a pozniej sie wypowiadaj! Tak by bylo uczciwiej! --------------------------------- Po pierwsze to "kiczkis" nie cierpi hipokryzji i dlatego sam hipokryta nie jest - a wiec i "MILY" byc nie moze.. A po drugie i trzecie.. troche logiki prosze.. Jesli odmawacie mi prawa zabierania glosu na temat Polski, dlatego ze nie mieszkam w Kraju, to po jaka cholere ciagle zabieracie glos a to na temat Ukrainy(ba! ganacie tam zaprowadzac "rewolucje" ktore was.. - tak dbajacych o to by nikt wam sie nie wtracal "do wewnatrz" - kompromituja dokumentnie!).. zabieracie glos i wtracacie sie bezustannie w sprawy Czeczenii i Rosji jednoczesnie.. W sprawy Iraku i USA jednoczesnie.. - etc..itd..itp.. - A przeciez tam NIE MIESZKACIE!! - wiec wypowiadajcie sie (idac tokiem twego rozumowania i logiki..) - "w sprawie swojego kraju, ktory daje Wam teraz chleb a nie w sprawie tego, w ktorym nie mieszkacie! Przyjedzcie tam, zyjcie, dzialajcie dla dobra tych krajow, a pozniej sie wypowiadajcie! Tak by bylo uczciwiej!" -------------------------------------------- I nie ma tu "mieszania pojec" - jako kontrargumentu ani prymitywnego argumentu - "ja nie zabieram glosu".. - Spytaj kazdego muzulmanina to KAZDY ci odpowie ze akurat on to nieeee.. skadze!! - on to nie jest terrorysta ani ortodoxem - i nie ma z tym nic wspolnego.. - Spytaj kazdego SLDowca, to ci KAZDY odpowie ze on to nie.. on to nie z tych co kradna i łzą jak Ola Jakubowska.. - Tylko skad tych terrorystow tyle i skad tych afer zlodziejskich i oszustw.. Skad wreszcie tyle tych, co ciagle pouczaja innych na swiecie jak maja zyc i postepowac?? I jakos o "uczciwosci" wtedy dziwnie cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.csk.pl 30.09.06, 16:54 A co to ma wspolnego ze mna? Ja nie mam afer na koncie, nie bylam na Ukrainie, nie popieram bycia wojsk polskich w Iraku czy w Afganistanie! Wiec co to ma wspolnego ze mna? Acha... ja jestem jedna a Pan pisze do mnie "Wy" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 03.10.06, 19:54 Gość portalu: Kropka napisał(a): > A co to ma wspolnego ze mna? Ja nie mam afer na koncie, nie bylam na Ukrainie, > nie popieram bycia wojsk polskich w Iraku czy w Afganistanie! Wiec co to ma > wspolnego ze mna? Acha... ja jestem jedna a Pan pisze do mnie "Wy" ??? ----------------------------------------------------------- Tak jak wczesniej stwierdzilem.. Wpolny jezyk i zblizoby poziom i sposob myslenia, znajdziesz w kontaktach z "alexem.4".. To co pisze jest zbyt trudne.. ANI RAZU nie ustosunkowalas sie do ZADNEj z poruszanych przeze mnie kwestii.. problemow czy tematow.. ANI RAZU.. Dla przykladu.. - Pytam sie JAK BYS SIE CZULA i CO bys czula.. gdyby cie bezczelnie oszukiwano i rownie bezczelnie przyslowiowego "durnia" z ciebie robiono.. a ty mi "yntelygentnie" replikujesz ze nie mam prawa zabierac glosu , gdyz.. nie mieszkam w Polsce.. sic! Kiedy stwierdzam iz MIESZKAJACY w Polsce(gdyz oczywiscie stwierdzenie iz nie mieszkajac w Kraju nie mam prawa zabierac glosu, odnosi i odnosilo sie do WSZYSTKICH Polakow mieszkajcych poza Polska - kompletną bzdurą godną tlumoka "alexa.4", byloby zastosowanie tego warunku TYLKO do jednego, jedynego "kiczkisa" - to chyba sama rozumiesz.. - czy za trudne i NIE rozumiesz??), jednak CIAGLE zabieraja glos w sprawach krajow w ktorych nie mieszkaja, to nawet tlumok "alex.4" rozumie iz takie uogolnienie jest NORMALNE i PRAWIDLOWE.. Ty jednak.. nie bardzo nawet zrozumialas co pisalem w koncowce postu(cytuje: - "I nie ma tu "mieszania pojec" - jako kontrargumentu ani prymitywnego argumentu - "ja nie zabieram glosu".. - Oczywiscie jako KONTRARGUMENT uzylas(jakzeby inaczej) :)) - "A co to ma wspolnego ze mna? Ja nie mam afer na koncie, nie bylam na Ukrainie"... itd.itp.. - Na tym poziomie i z tym typem argumentacji("A ty masz brudne uszy".. albo "A u was murzynow bija za to..") faktycznie zostaje ci "dyskusja" z "alexem.4".. Powodzenia !! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.csk.pl 03.10.06, 20:08 Ja bardzo dobrze wszystko rozumiem, ale trudno mi rozmawiac z kims, kto w moim odczuciu wlasnie nie za bardzo rozumie, co do niego pisze. Po prostu uwazam, ze w sprawach Ojczyzny powinni sie wypowiadac Ci, ktorzy tu zyja na codzien, pracuja i placa podatki oraz musza jakos funkcjonowac. Ja nie pouczam i nie mowie jak powinni zyc Amerykanie, Irakijczycy. To jest po prostu moje osobiste zdanie! A nie zadnego ugrupowania, czy zrezeszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 05.10.06, 19:49 kiczkis wyjątkowo mało rozumie:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Towarzystwo konserwatywne? 30.09.06, 16:31 Czy to chodzi o tak zwanych twardogłowych - najbardziej promoskiewskiej frakcji PZPR związanych z MSW i UB i takimi przedstawicielami jak Mieczysłam Moczar czy Milewski? A nie mówiłem, że każdy bolszewik to kłamca? To może podaj link do waszej strony internetowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.06, 12:47 Byłbym skłonny podzielać pańskie poglądy Panie Kiczkis. Czekam teraz co w swoim raporcie pokaże Macierewicz. No i czy PiS będzie na tyle skuteczne by w końcu zaczęły spadać głowy. Byłem przez wiele lat wiernym czytelnikiem Wyborczej i potrzeba mi było dopiero ostatnich wyborów do parlamentu by zrozumieć, że coś mija się z rzeczywistością "rzeczywistość" Wyborczej. Myślę, że takich jak ja było dużo więcej - wystarczy prześledzić gwałtowne załamanie akcji Agory właśnie po Nowym Roku. Jeśli miałoby to być przełomem i PiS RZECZYWISCIE wyciągnie dobre kwity na partie opozycji powiem, że warto było. Warto było nawet deptać w miejscu przez ostatnie 9 miesięcy a na sławetne taśmy Bererowej wzruszyć jedynie ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS - czyzby ???? 30.09.06, 19:15 w swoim raporcie Macierewicz pokaże jakieś groźby bez faktów. Jak zawsze antoś:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 04:53 Coś mi się jakoś wydaje, aleksiejowska gnido, że znasz dobrze tego pół mężczyznę a pół geja, niejakiego kropkę. Lubisz go trochę? Chcesz zamieszać swoimi żałosnymi wypocinami i odciągnąć swojego boy-frienda od konieczności odpowiedzenia na moje pytanie! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=49309428&a=49539858 Jaki normalny mężczyzna przybiera taki dwuznacznie damsko męsko pedalski nick - kropka? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 09:35 duchu wystawiasz sobie tylko sam opinie swoim brakiem kultury:) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 10:28 Duch traci kontrolę nad swoim zachowaniem w obliczu staczania się PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 04:48 nekroskop88 napisał: > Duch traci kontrolę nad swoim zachowaniem w obliczu staczania się PiSu. > ----------------------- A ty w pełni siebie kontrolując napisałeś: - kościól katolicki to szambo Gratuluję !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 01.10.06, 10:26 Duchu, to jest moja ostatnia odpowiedz na twoje tu wpisy, poniewaz jestem kobieta i w zadnym, ale to zadnym swoim wpisie nie obrazilam nikogo, ani nie wyzwalam ani od gejow, ani od bolszewikow, czy nawiedzencow. Dlatego tez z ludzmi, ktorzy nie potrafia o niczym rozmawiac tylko obrzucac sie blotem po prostu nie rozmawiam. Tak samo czynie i w zyciu realnym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 15:18 duch po prostu tak ma. Kiedy nie ma argumentów ucieka się do inwektyw i swoich fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 15:58 Psy szczekają a karawana jedzie dalej i żadne Towarzystwo Konserwatywne NIE ISTNIEJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 01.10.06, 17:15 O kurde mole! To moze ja tez nie istnieje? :O Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 01.10.06, 20:24 duch wie oczywiście lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 02.10.06, 11:36 Na Węgrzech skompromitowani politycy przegrali wybory. Czekamy teraz aby w Polsce przegrali ci którzy próbowali kupić Beger Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 02.10.06, 20:43 Co to znaczy czekacie? Trzeba było pakować namioty i wspierać prawdziwych Polaków, zamiast czekać aż inni przeprowadzą rewolucję. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 02.10.06, 20:57 kartka wyborcza wystarczy aby odsunąć osoby które skompromitowały się w aferze taśmowej Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 03.10.06, 05:21 alex.4 napisał: > Na Węgrzech skompromitowani politycy przegrali wybory. Czekamy teraz aby w Pols > ce przegrali ci którzy próbowali kupić Beger --------------------- Ależ tak, aleksieju! Skompromitowana lewica przegrała wybory na Węgrzech. Polska skompromitowana lewica utworzona za moskiewską "pożyczkę" też przegra wybory samorządowe, bo parlamentalne prawdopodobnie w tym roku się nie odbędą. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 03.10.06, 09:46 Duchu w Polsce ostatnio skompromitowała się populistyczna pseudoprawica. Ikazało się, że wcale nie są bardziej uczciwi niz ludzie l. Millera, że próbują pozyskiać skompromitowane osoby, skompromitowanymi sposobami. "Moraliści" okazali się dwulicowi. na Wegrzech taśma prawda zachwiałą pozycją rządzących., Zobaczymy czy polskie taśmy prady doprpowadzą do upadku skompromitowanego rządu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków IP: *.csk.pl 03.10.06, 18:38 Bo tak powinno byc w normalnym kraju! Skoro sie skompromitowali, to powinni odejsc i nie gadac bzdur! Kompletny brak honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków IP: *.proxy.aol.com 03.10.06, 18:49 Oczywiscie kropko , mowisz o SLD i UW ... . Tez tak mysle . Ale ,zobacz oni lacza sie i staja do walki . Zycze im kleski . Podobnie zycze "koalicji spod znaku ZOMO" -SLD ,PO i SO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków IP: *.csk.pl 03.10.06, 19:04 Tez uwazam, ze SLD i SO powini odejsc. Ja tylko nie rozumiem jak mozna byc tak slepym na to, co robi PiS? To jest po prostu chory kraj! Ciesze sie, ze wyjezdzam i choc serce bedzie mi sie rwac do Ojczycny, to nie wroce tu, dopoki nie bedzie tu po prostu normalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków IP: *.proxy.aol.com 04.10.06, 18:04 No to , kropko ,jak to mowia : komu w droge temu kopa . Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 04.10.06, 18:53 Mówią też jaki cham, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 05.10.06, 19:48 móią też Przeproście i Spieprzajcie Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 05.10.06, 20:11 chcesz zaczac polowanie na UWoli......;)? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 05.10.06, 20:21 kotwicz widzę, że nic nie przekona cie, że białe jest białe a czarne jest czarne:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 05.10.06, 20:24 zglos sie do najblizszego okulisty..... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Węgrzy ukarali skompromitowanych polityków 05.10.06, 21:39 Kaczyński co powiedział w expose (żadne krzyki i płacze nie przekonaja go, że białe jest białe a czarne jest czarne), tak czyni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sęp Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:30 ciemnota intelektualna zagłosuje na PiS . Każdy inteligentny człowiek już zobaczył czym ta partia jest podszyta . Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 17:39 Gość portalu: sęp napisał(a): > ciemnota intelektualna zagłosuje na PiS . Każdy inteligentny człowiek już > zobaczył czym ta partia jest podszyta . ------------------------------- jakbym słyszał złotoustego towarzysza Albina Siwaka. Naród okazał się ciemny i zacofany i odrzucił jedynie słuszne i postępowe idee socjalizmu i internacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 05.10.06, 17:44 Szkoda tlumaczyc oczywiste rzeczy! Juz slyszalam kiedys, ze nikt nie przekona prezesa Kaczynskiego, ze czarne jest czarne a biale jest biale. Tak samo nie da sie przekonac zwolennikow PiS-u do tego co oczywiste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:22 Naród usłyszał tylko tyle... że jak za komunizmu wbrew oficjalnej linii ma czegoś bronić. Naród jak zwykle broni głównie siebie. Pisowi zawdzięczamy, że naród broni się przeciw PiSowi zamiast przeciw bardziej długofalowym zagrożeniom. Kto zwycięży ? Naród czy PiS ? P.S. Jak zwykle naród okazał się ciemny. I nie popiera w 100% jaśnie oświeconych i zbawczych dla świata (a dla Polski na pewno) idei PiSu. Komuniści też mieli niby spore poparcie. PiS ma je mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:23 Sorry - po piwku łomżyńskim jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 07.10.06, 04:38 Gość portalu: uomrzan napisał(a): > Naród usłyszał tylko tyle... że jak za komunizmu wbrew oficjalnej linii ma > czegoś bronić. Naród jak zwykle broni głównie siebie. > Pisowi zawdzięczamy, że naród broni się przeciw PiSowi zamiast przeciw bardziej > długofalowym zagrożeniom. > > Kto zwycięży ? Naród czy PiS ? > > P.S. Jak zwykle naród okazał się ciemny. I nie popiera w 100% jaśnie oświeconyc > h > i zbawczych dla świata (a dla Polski na pewno) idei PiSu. Komuniści też mieli > niby spore poparcie. PiS ma je mniejsze. ------------------------------ Ta marka piwa ci szkodzi. Spróbuj zmienić na inną. Gdy piwo nowej marki też zacznie ci szkodzi, to zmień hobby. Zacznij np zbierać znaczki lub hodować kaktusy. Teraz do rzeczy. Pomyliły ci się dwa podstawowe pojęcia - naród i obraz narodu w mediach. Za kilka godzin zaczną się demonstracje. Można będzie je skrajnie różnie skomentować, zdajmy się więc na cyferki. Porównaj liczbę uczestników zwolenników i przeciwników rządu a potem jeszcze raz przeczytaj to co ty napisałeś o narodzie, PiS i komunistach. Tylko się nie załam psychicznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:34 Powtórzę... Na szcząście PIS należy oceniać nie przez pryzmat tego co robi (dużo nie zrobili), tylko tego po co... Czyli przez pryzmat "stylu politycznego". Jeśli ten styl miałby być kontynuowany to nikt nie zastąpi braci Kaczyńskich i ich dworzan. Styl ten to styl osobistych animozji, postrzegania polityki poprzez pryzmat własnych ambicji, kompleksów, obrażania się, nerwowych gestów i gaf. Istotną kwestią jest "po co" ? Chyba po to, żeby na scenie politycznej zdyskredytować wszystkie pozostałe partie (i to zarówno te, które już rządziły i te, które władzy nigdy nie miały). Program "taniego państwa" i "Polski socjalnej" okazał się lipą. Atmosfera walki nie pozwala jednak wyborcom PISu zauważyć, że hasła wyborcze ich partii okazały się być frazesami. Na czym polega ta rozpoczęta przez PiS praca ? Jedyna duża rzecz jaką PIS zrealizował to likwidacja WSI. Może i kombinowali w WSI - ale czy na pewno dla własnej przyjemności/korzyści czy na czyjeś zlecenie ? Dowiemy się ? Raczej nie. Trzeba też pamiętać o tym, że tylko WSI miało kontakty operacyjne ze "wschodem". Być może "wschodowi" nie na rękę było istnienie WSI ? Nie mamy i mieć nie będziemy wiedzy na ten temat. Dlatego oceniać tego nie powinniśmy. Co innego możemy oceniać. W przypadku WSI jedno jest pewne - to była profesjonalna służba wywiadowcza. Papiery jakie u siebie zostawiła i jakie znajdzie PIS to są te papiery, które celowo zostały bo MIAŁY BYĆ ODNALEZIONE. Komu to na rękę ? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 20:09 WSI to była profesjonalna służba wywiadowcza, tylko że działała nie w interesie Polski, ale Rosji. Zamiast zdobywać dane wywiadowcze i wyłapywać agentów obcego wywiadu, przekazywano dane szpiegowskie Rosji i innym państwom. Tak więc polski podatnik utrzymywał ruskich i nie tylko szpionów. WSI zakulisowo kontrolowało niektóre parte polityczne, telewizję, gazety, manipulując prawdą i opinią publiczną. Wkrótce będą pierwsze aresztowania zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 05.10.06, 20:13 Ciekawe w jakich sluzbach siedzi Duch Zenona? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 20:23 w końcu duch zenona popiera rząd, wspierany przez [jak to powiedział premier Kaczyński] "ruskiego agenta":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deryl Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:13 Mi duch Zenona wygląda na agenta ojca Rydzyka . Ciekawe tylko czy dobrowolnie poddał się praniu mózgu w Toruniu czy też go zmusili . Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 06.10.06, 00:18 nie podszywaj się, aleksieju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 06.10.06, 00:19 O a Duch Zenona wszedzie agenta Alexa widzi podobnie jak nasz Premier i Byli likwidator Sluzb Specjalnych... wszedzie agenci ;) hahahahahaha Ale nie przejmuj sie, to mozna leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deryl Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 00:32 Nie ma się co śmiać z człowieka któremu mózg wyprali . Z prawdziwego Zenona został już tylko jego duch ;-). Trzeba chyba współczuć raczej . Jak go Rydzyk dobrze zaprogramował / a widzę że walczy tu ostro niczym pewnie jego guru Kurski/ to raczej nie da się go wyleczyć z agentomani . Pewnie jak idzie ulicą to przemyka niczym duch żeby zgubić śledzących go agentów WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 06.10.06, 07:17 Jak sie bierze regularni leki schizofrenia nie jest taka dokuczliwa, a bywa nawet, ze jest nie zauwazalna momentami. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 06.10.06, 12:56 tylko, że zenus musiałby te leki jeszcze brać:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 07.10.06, 06:01 Gratuluję wysokiego poziomu dowcipów aleksieju. To jednak może zostałeś zbanowany nie za chamstwo, ale za żałosne dowcipy??? To jak to naprawdę było? Podziel się swoją tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 07.10.06, 05:54 Gość portalu: deryl napisał(a): > Nie ma się co śmiać z człowieka któremu mózg wyprali . Z prawdziwego Zenona > został już tylko jego duch ;-). Trzeba chyba współczuć raczej . Jak go Rydzyk > dobrze zaprogramował / a widzę że walczy tu ostro niczym pewnie jego guru > Kurski/ to raczej nie da się go wyleczyć z agentomani . Pewnie jak idzie ulicą > to przemyka niczym duch żeby zgubić śledzących go agentów WSI. > ------------------------------------ Bardzo interesujące aleksieju. Czy mogę poprosić o dalszy ciąg twoich chorych przemyśleń? Pozdrów Kropkę z Towarzystwa, które nie istnieje. P.S. Wiem, co to jest IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 07.10.06, 08:18 Agenci wywiadu sowieckiego nie beda wnikac w dzialania Towarzystwa Konserwatywnego! Teraz to na pewno ci nie podam zadnych blizszych danych Duchu Zenona. Moze cie nawet zglosze do Macierewicza, ze tu na forum agent sowiecki dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 07.10.06, 15:50 duchu dlaczego w kazdym forumowiczu widzisz mnie???? To objaw choroby psychicznej!!!!! Ochłoń, napij się zimniej wody, strasznie teraz się kompromitujesz, swoimi bezpostawnymi, mało rozsądnymi i po prostu głupimi oskarżeniami:):):) jesteś zabawnym misiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 07.10.06, 15:52 alex.4 napisał: > duchu dlaczego w kazdym forumowiczu widzisz mnie???? Być może ma obsesję na Twoim punkcie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 07.10.06, 16:18 A moze nawet ciebie kocha. Wiesz... skoro to agent sowiecki, ubek, zomowiec to pewnie jeszcze do tego i pedal! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 06.10.06, 12:55 duchowi kuracja jest niezbędna. To przykłąd zyupełnej paranoi. Pokazuje on także styl myślenia zenusia, dla którego podszywanie się i pisanie pod wieloma nickami to snadart. Dla innych nie:) ale przecież zenuś już ustalam mi biografię. To nic,m że świadczyła ona jedynie o jego kompleksach, ma człowiek fantazje (a powinien leczyć się u psychiatry) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 20:20 masz na to dowody? Amerykanie byli zadowoleni ze współpracy z WSI, a Sikorski chwalił oficerów WSI tuz przed likwidacją słuzby (co było bardzo wymowmym gestem politycznym). Masz dowody, czy stosujesz skróty myslowe? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 20:31 alex.4 napisał: > masz na to dowody? Amerykanie byli zadowoleni ze współpracy z WSI, a Sikorski c > hwalił oficerów WSI tuz przed likwidacją słuzby (co było bardzo wymowmym gestem > politycznym). Masz dowody, czy stosujesz skróty myslowe? > ------------ a ty masz dowody na totalne bzdury, które właśnie napiszłeś? Masz chorą wyobraźnię. Lecz się, póki nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 21:40 konferencja Sikorskiego była publiczna i tranmitowana przez media:) Czyli tak jak sądziłem, nie masz żadnych dowodów, jedynie potrafisz wypisywać głupoty i pomawiać ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 20:43 dobre WSI....dobre..... WSI spokojna, WSI wesola.....: www.glos.com.pl/ARCHIWUM/2002/040/06publ/publ.htm Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 21:00 To ja zacytuję fragment artykułu z linku kotwicza: "W 1999 r. �The U.S. Intelligence Community�, amerykański raport na temat służb specjalnych podawał, że w Wojskowych Służbach Informacyjnych nic nie zmieniło się od czasu upadku komunizmu, a największym problemem tych służb jest pozostawienie oficerów wyszkolonych w Moskwie. Co więcej, w tym samym roku przedstawiciele WSI publicznie opowiedzieli się za współpracą z wojskowymi służbami specjalnymi Rosji. Argumentowali oni, że podjęcie takiej współpracy miało zwiększyć poziom bezpieczeństwa w Polsce i regionie. Warto przy tej okazji pamiętać niedawną aferę szpiegowską z Łodzi, gdzie były szef kontrwywiadu wojskowego został aresztowany przez UOP pod zarzutem współpracy z rosyjskimi służbami. Prasa podawała, że nadal trzy czwarte wyższych oficerów stanowią osoby, które szkoliły się w Moskwie według standardów GRU. Negatywna opinia Amerykanów na temat WSI została publicznie powtórzona dwa lata później, kiedy wybuchł międzynarodowy kryzys związany z rozmieszczeniem rosyjskiej broni nuklearnej w obwodzie królewieckim. Dziennikarz �Gazety Wyborczej� poinformował wtedy: Amerykańscy wojskowi są bowiem przekonani, że system przepływu informacji w Sojuszu nie jest idealnie szczelny i co ciekawsze informacje znajdują drogę do krajów spoza NATO. - Do tego dochodzi nie najlepsze opinia Pentagonu o polskiej wojskowej służbie specjalnej WSI (...). Polski wywiad wojskowy z pewnością nie cieszy się tu dobrą opinią " I tak to kolejny raz potwierdziło się, że aleksiej-kłamca wypisuje totalnie chore bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 21:41 czyli R. Sikorski to kolejny komuch, tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 05.10.06, 22:22 Nie udawaj aleksieju, że deszcz pada. To znaczy, że jak zwykle KŁAMAŁEŚ pisząc: "Amerykanie byli zadowoleni ze współpracy z WSI" Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 06.10.06, 18:39 czyzbyś uważał że R. Sikorski nie wie co mówi. Bo on wychwalał WSI:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Teraz to tylko moherowe berety i... 06.10.06, 18:21 a ty masz na to dowody......masz....?: www.polskieradio.pl/media/artykul.aspx?s=67 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Teraz to tylko moherowe berety i... IP: *.csk.pl 06.10.06, 18:24 Acha, acha, acha... acha, acha, acha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 05.10.06, 21:48 Co by jednak nie powiedziec, PiS kazdym swoim posunieciem i wypowiedzia liderow tylko pomaga zdobywac glosy dla PO. Hahahahahaha, to ci dopiero profesjonalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 05.10.06, 22:56 to sie okaze podczas wyborow....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgjg Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.range81-129.btcentralplus.com 06.10.06, 00:58 Tylko PiS chce naprawy tego panstwa zniszczonego przez komune,Reszta to flustraci chcacy zdobyc wladze.Gruba kreska byla po to aby zdobyc mamone i wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy żydek Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.chilan.net 06.10.06, 01:18 ....powtarzaj swoje słowa tak często jak jest to możliwe ....to przecież odmiana polskiej ( wg. PiS -u ) Mantry ..... a ja uważam ,że największym problemem społecznym w kraju między Odrą a Bugiem jest rodzima klasa polityczna i w diagnozowaniu tej ,,śmiertelnej choroby " kolor partyjny ma drugorzędne znaczenie ....politycy od prawa do lewa to kloaczne bakterie , które przez schorzenie zwane demokracją ...rozmnażają sie nadmiernie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 02:31 czyzbys chcial zastapic rodzima klase polityczna klasa polityczna z zewnatrz.....;)? a moze tak likwidacja owej klasy by cie ucieszyla....? czekamy na diagnoze...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 06.10.06, 07:26 Tak, najlepiej z Marsa. Czuli by sie jak miedzy swoimi, ale na jakis czas przynajmniej PiS mialby nowego wroga, bo starzy sie pokonczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 06.10.06, 07:24 Jesli tylko PiS chce naprawy tego kraju to ja sie nazywam Królewna Snieżka i mieszkam z Krasnalami. Buahahahahahahahahaha... dobry dowcip o poranku Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 10:15 No Kropka Ty nie wiesz, przceież Polska w 1989 miała potencjał lepszy niż USA, gdyby nie Ci "zafajdani" komuniści i ukłądy, dzisiaj dalej żylibyśmy jak za Gierka, ludzie byliby szczęśliwi, mieli pieniądze. A tak biedny PiS musi teraz wszystko naprawiać. P.S. III RP miała swoje patologie i przekrety, tak to już bywa w okresach transformacji, tak też bywa w starych demokracjach. Do władzy dochodzi sie po to, żeby jak najwięcej nakraść, rolą opozycji jest pilnować, aby władza ukradła jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 18:22 zacznij zamiatac izbe, bo krasnale moga wrocic....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 06.10.06, 18:26 Z twoim wyksztalceniem to pewnie tylko to mozesz robic. Ja na szczescie nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 19:16 bajke o Sniezce i krasnalach znasz.......;)? to tylko przenosnia, a co to jest....to juz ci alex wytlumaczy....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 06.10.06, 21:29 Bajek to ja juz sie nasluchalam z ust politykow PiS. Na razie mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 22:58 a czyich sluchasz obecnie....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 06.10.06, 23:30 Aktualnie twoich. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 18:40 tradycyjny pokaz kultury osobistej kotwicza Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 19:17 oj alus.....juz nawet aluzji nie lapiesz iwszystko tak doslownie bierzesz...... nie bierz do glowy, bierz do ust........zdrowiej, nawet ci zylka nie peknie..... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 12:52 yak PIS chce naprawy swoich kieszeni przez kumoterstwo i lewe interesy. dziś Dziennik bardzo obszernie opisuje zarzuty stawiane przez Giertycha PISowskiemu ministrwoi Seweryńskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
lindow1 Re: Totalna kompromitacja PIS 06.10.06, 10:09 Tacy profesjonaliści, jak plakatowy "mąż stanu", ten łagodniejszy,nieco dupowaty, któremu żona guziki w rozporku zapina, krawaty do pępka wiąże, resztkę włosów przyklepuje, a on sam, niczym laufer po wygraniu wyborów wydukał prawdziwie zdumiony głupotą "ciemnej masy" :"melduję panie prezesie wykonanie zadania " . Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 06:09 Lindow! Ty jesteś jesteś jak stara baba. Nie dosyć, że złośliwa, to jeszcze podczas swoich wypowiedzi plująca przez "braki w uzębieniu". Kogo takie plotki obchodzą? Do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 07.10.06, 08:21 Toz to dokladnie elektorat PiS-u. Wystarczy dzis popatrzec na to kto bedzie na wiecu i jakie ma braki w uziebieniu oraz jaka jest srednia wieku. Mowilam dobrze, ze agent jestes i jeszcze sugerujesz, ze to ktos inny jest agentem. Ale ja sie nie dam nabrac Duchu Zenona, bolszewiku! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 15:47 na wiecu PO byli ludzie w kązdym wieku. Na wiecu PIS większośc stanowili emeryci.... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 15:47 kolejny pokaz kultury osobistej ducha Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 19:40 Twoje żałosne szczekanie aleksieju podszywaczu wzbudza we mnie litość i obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 07.10.06, 22:07 zenus myslisz że jeśli ty się podszywacz to wszyscy inni robią to samo???????:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 07.10.06, 22:29 Bo Duch Zenona to stary SB-ek a podszywanie sie to ich stara metoda dzialania. Ech... zeszlam juz na jego jezyk :( Ale nie lubie glupoty i zaklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.proxy.aol.com 07.10.06, 23:06 Tak 'kropko" .Tak sie "duch Zenona" podszyl , ze juz kilka swoich sztandarow na waszej glupocie zatknal . Powaznie chcesz z nim dyskutowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 07.10.06, 23:19 Dyskutowac nie chce, bardziej sie smieje z glupoty Ducha Zenona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.proxy.aol.com 08.10.06, 02:11 A ja z twojej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 08.10.06, 02:19 Gratuluje erudycji. Ps. Slyszales w swoim zyciu taki dlugi wyraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 08.10.06, 20:56 Juz chca z powrotem koalicji z Samoobrona, tylko dla odmiany bez Leppera, ale za to z pozostalymi sb-kami z SO. Caly PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 09.10.06, 03:24 no już zdejmij te kobiece ciuszki i odejdź wreszcie od lustra, zboczeńcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 09.10.06, 06:58 Duchu Zenona ty jestes po prostu transwestyta i zwykly idiota. Mowilam ci chyba z 4 razy, ze jestem kobieta, wiec co mam chodzic w bokserkach i pod krawatem? I kto tu jest porabany??? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 09.10.06, 11:00 duch po prostu pokzuje swoje skłonności i marzenia:):):) Kropko podobasz mu się, tyle że nie może zakceptować twojej płci, bo najwidoczniej ma on inne skłonności:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Totalna kompromitacja PIS 09.10.06, 15:10 Gość portalu: Kropka napisał(a): > Duchu Zenona ty jestes po prostu transwestyta i zwykly idiota. Mowilam ci chyba > > z 4 razy, ze jestem kobieta, wiec co mam chodzic w bokserkach i pod krawatem? I > > kto tu jest porabany??? ------------------- oczywiście, że ty aleksieju zboczeńcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Totalna kompromitacja PIS IP: *.csk.pl 09.10.06, 17:02 Od dzis bede sie do ciebie zwracala Duchu, per pedale albo transwestyto! Jak mozesz tu cokolwiek pisac, skoro nie rozumiesz najprostszych slow po polsku: JESTEM KOBIETĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 09.10.06, 19:33 widzisz kropko, zenuś należy do osób które wiedzą lepiej. To najgorszy gatunek bananów, bo trudno im pokazać coś co jest oczywiste, bo przecież bnie przyznają się do swojej pomyłki Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Totalna kompromitacja PIS 09.10.06, 10:59 Zobaczymy czy teraz duch zenona czy tidi bedą wychwalać SO jako czystą siłę która wydzwignie moralnie Polskę:) Odpowiedz Link Zgłoś