maurus 29.03.03, 13:13 Dziś w nocy przestawiamy zegarki z 2 na 3. Mnie to się jeszcze nigdy nie udało (zawsze przestawiałem ramo). Może w tym roku doczekam? Ktoś chce mi towarzyszyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 13:24 To jest to co w wiosnie nie lubie najbardziej.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 13:30 Jedną krótszą noc? Ale za to wszystkie następne dni są "dłuższe o godzinę" Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 13:41 ale trzeba wcześniej wstawać! O godzine! To straszne! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 13:46 Ja należę do tych, którzy nie mają problemów z wczesnym wstawaniem, natomiast muli mnie już o 22.00. Stąd moje obawy, czy dotrwam dziś do 2.00. Bez wspomagania pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 13:49 Szczęśliwy człowiek.... Dla mnie zawsze najgorsze jest wczesne wstawanie... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 15:31 O Boze...A ja mam w poniedzialek rano spotkanie. A fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 15:50 oj biednaś, współczuję.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalisia Re: Przestawiamy zegarki IP: *.elartnet.pl 30.03.03, 13:55 alex.4 napisał: > oj biednaś, współczuję.... > Pozdr Sama bym sobie wspolczula, gdyby nie fakt, ze to na wlasne zyczenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 16:57 alex.4 napisał: > ale trzeba wcześniej wstawać! > O godzine! > To straszne! > Pozdr Dlatego też należy się cieszyć że przestawiamy zegarki z soboty na niedzielę a nie z niedzieli na poniedziałek...... Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 21:10 Jeśli od paru lat dzień w dzień wstaje się o 6.00 to można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikaa Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stnet.pl 29.03.03, 21:11 a to napewno dzis w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:06 Gość portalu: dzikaa napisał(a): > a to napewno dzis w nocy? Na 100 % - a co wolałabyś w jakiś dzień powszedni ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:17 maurus napisał: > No więc jak, czekamy do 2.00? Taaak.....będziemy czekać do 2.00 a tu ni stąd ni z owąd zrobi się 3.00 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:24 Pierwsza, druga, pół do trzeciej... Jak ten czas powoli leci... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 00:38 maurus napisał: > Pierwsza, druga, pół do trzeciej... > Jak ten czas powoli leci... .....Do drugiej jeszcze tyle, tyle godzin. Gdyby można zrobić czary, Ponapędzać te zegary By druga była już::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikaa Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stnet.pl 29.03.03, 22:19 nie, tylko jakos zawsze bylo napisane w gazecie, a teraz chyba nie zauwazyłam, wiec byłam zaskoczona :D Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:33 Gość portalu: dzikaa napisał(a): > nie, tylko jakos zawsze bylo napisane w gazecie, a teraz chyba nie zauwazyłam, > wiec byłam zaskoczona :D Ano mogłaś nie zauważyć:) - na 1 stronie GW trzy małe linijki o tym że wskazówki maja być przesunięte. ( Dzien w skrócie ) Ale te wielkie zdjęcie uciekających Irakijczyków to przesłania wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikaa Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stnet.pl 29.03.03, 22:47 w piątkowej wyborczej? ja juz chyba slepa jestem :D Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:48 Gość portalu: dzikaa napisał(a): > w piątkowej wyborczej? ja juz chyba slepa jestem :D W sobotnio-niedzielnej czyli dzisiejszej Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:51 Gość portalu: dzikaa napisał(a): > w piątkowej wyborczej? ja juz chyba slepa jestem :D wersja on-line dzisiejszej pierwszej strony www2.gazeta.pl/papier/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 22:59 Nie podoba mi się całe to przekładanie czasu w tę i na powrót. Strasznie mnie to wybija z rytmu. Przez parę dni ciężko jest mi się pozbierać... Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 23:04 A u mnie przechodzi to gładko. Dwa dni później już nie pamiętam, że była jakaś zmiana czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisces Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stclar01.mi.comcast.net 29.03.03, 23:15 Ja nie zapomne jak kilka lat temu Wielkanocny obiad zaczynalam od deseru,dzieki tej zmianie czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 23:21 Wielkanocny obiad? A co z wielkanocnym śniadaniem? O rezurekcjach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisces Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stclar01.mi.comcast.net 29.03.03, 23:27 "smacznie" przespane:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 29.03.03, 23:46 Wstyd. To tak jakby przespać wigilię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisces Re: Przestawiamy zegarki IP: *.stclar01.mi.comcast.net 29.03.03, 23:58 maurus napisał: > Wstyd. To tak jakby przespać wigilię! Na Wigilie czasu nie przestawiaja,wtydu nie pamietam tylko szczere przeprosiny i oczywiscie glod,powstala tez jeszcze jedna rodzinna historyjka ,ktora przypomina sie na kolejnych swietach:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 00:03 Jeszcze dwie godziny do zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaa Nie dam rady 30.03.03, 00:15 ide spac, nie wytrzymam do drugiej, zycze wytrwałości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Nie dam rady 30.03.03, 00:17 Trzeba być twardym, nie miętkim. Raz w roku można się poświęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Nie dam rady 30.03.03, 00:24 Twardym trzeba być jak Roman Bratny! Ale ja dziś chyba też nie zdzierżę... Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 00:40 1, 2, 3, 4, 5, 6, ... chyba tyle mam do przestwienia. Tego w komputerze nie liczę. Myślę, że jest tak mądry i sam sobie z tym poradzi. W końcu tyle kasy na niego wydałem... Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Ja też poczekam... 30.03.03, 01:12 W miłym towarzystwie czas szybko płynie Odpowiedz Link Zgłoś
ralston A ja nie... 30.03.03, 01:16 W miłym towarzystwie czas płynie szybko, ale na mnie już pora. Dobrej nocki życzę i miłego czuwania. Opowiedzcie jak było kiedy zniknęła nagle godzina druga... Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Ja też poczekam... 30.03.03, 01:28 maurus napisał: > W miłym towarzystwie czas szybko płynie Zatem ani się obejrzę, wybije 2 czyli 3. Szkoda tylko, że mało nas zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Jeszcze 44 minuty 30.03.03, 01:19 I ja już idę spać - tzn przynajmniej wyłączm komputer. Dobrej nocy wszystkim czuwającym Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 03:01 No wiesz... taki krótki post pisać przez całą godzinę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 03:03 Zmęczenie materiału (muzgownicy). Dobranocka. A Żurawski i tak jest do bani... Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 03:11 Dobranoc. Pchły na noc. Karaluchy pod poduchy. I szczypawki pod zabawki. A to za to, że nie lubisz Żurawia :))))) Brawa za to, że wytrzymałeś do 2.00 czyli 3.00. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 16:50 Ale wam się chciało.... Ja spokojnie przestawiłem z wielkim bólem zegraek rano.... A właściwie to juz nie było rano.... Jestem strasznie śnięty.... Wyobrażam w jakim stanie są Ci co czekali na ta godzinę.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Przestawiamy zegarki 30.03.03, 17:06 Pod względem fizycznym, to rzeczywiście w nie najlepszym stanie jestem. Zważywszy jeszcze na to, że wczoraj po raz pierwszy od niemal roku 3 godziny grałem w nogę... Mam takie zakwasy, że potrzeba wiele piwa, by je "zneutralizować" ;) A jako,że dziś piękny dzień i wieczorem jasno już będzie, wybieram się z kumplem "od piłki" do Polany. Trzeba przecież stuknąć się szklanicami za zmianę czasu i wygrany mecz. :) Nie wiem, czy za rok znów będę czekał do 2 vel 3 godziny... Trzeba być jednak twardym. A ja nie wiem, czy nie wolę już być miętkim niż później będąc nieprzytomnym ze zmęczenia zbić kolano. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 13:29 Wstałem o 12, co mi się od stu lat nie zdarzyło. Moja żona tylo sie w głowę postukała, gdy usłyszała, że czkałem do 2 czyli 3. Ale ona też wstała o 12 mimo, że grzecznie poszła spać o 23. Niektórzy to lubią się powylegiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 13:36 Komputerki Wam same sie przelaczyly? czy recznie musieliscie date poprawic?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 13:42 Mój, nim zdążyłem go wyłączyć, grzecznie zapytał o godz. 02:04, czy ma zaktualizować czas. Wybaczłem mu to drobne spóźnienie. Ja również byłem już półprzytomny. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 14:10 A mój był doskonały w swojej punktualności. Po raz pierwszy zdarzyło mi się "przyłapać" komputer na zmianie czasu. Jak dotąd dopiero przed południem dowiadywałem się o tym, że mamy już czas letni lub zimowy. Może powtórzymy to jesienią...? Odpowiedz Link Zgłoś
maurus Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 14:20 No nie wiem. Trzebaby czekać aż do 3, by przestawić na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 20:44 Komp przestawił sie sam, ale w zegarku na ręku i komórce musiałem zmienic czas ręcznie.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano.83 Re: Przestawiamy zegarki 31.03.03, 21:03 alex.4 napisał: > Komp przestawił sie sam, ale w zegarku na ręku i komórce musiałem zmienic czas > > ręcznie.... > Pozdr I jeszcze w budziku... I tak na niewiele się to zdało, bo rano wyczerpała się w nim bateria. Pomyślałem sobie, że być może to znak i dotąd nie wymieniłem jej. Budzikom śmierć !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś